-
zato je najbolje osim samo na proc je nanositi i na bazu kulera i onda je u tankom sloju razvući preko cijele baze
@tcrnjak5 paste koje dolaze sa kulerima,njihova kvaliteta ovisi o proizvođaču,ali u pravilu nikada nisu dovoljno dobre kao posebne koje se kupe (sa tim ne mislim na titan i takve jeftine paste),stvar je u tome da postoje i različiti oblici pasti,sad da to objašnjavam trebalo bi mi 10 strana,uglavnom zašto je silver 5 bolja od neke već dobivene sa kulerom?odgovor leži u srebru od koje je pasta napravljena.srebro je metal koji ima veliku termalnu vodljivost,veću čak i od bakra.znači da je imati srebreni kuler,to bi bio pun pogodak,ali srebro je i skuplje od bakra tako da se to u praksi ne primjenjuje.znači silver 5 je napravljena od ne znam 90 i nešto % srebra tako da je njena termalna vodljivost vrlo velika,i također su čestice metala toliko fine da bez frke popunjuju te mikroskopske rupice koje nisu vidljive golim okom.zaključaj je,skinuti pastu acetonom,nanijeti neku poznatiju i skuplju pastu,ne mora biti silver 5,čekati da se pasta formira,obično 72 sata i to je to...
-
ljudi ja sam to riješio još neki dan a sada me zanima nešto drugo tj. matične ploće i moj proc nije celerom nego čisti intel 2.4 preskota a imam ponude za MBO ASCROK,ABIT ili ASUSA P4P800 SE sve imaju čipset i865PE koju uzeti i koja se najbolje brije
-
napiši modele ploča koje ti se nude i cijene,ali moj izbor bi bio abit...
-
Abit-is7-e2
Ascrok-p4i65pe
Asus-p4800 Se
-
ja bi kao što rekoh uzeo abit...pričekaj druga mišljenja
-
ASUS P4P800 Deluxe - Proglašena ploča kao najbolja ploča pri kojoj su se oborili svi mogući rekordi na 478 platformi.
Posjedovao sam tu ploču do neki dan. Na njoj sam imao onog Intela na 4 Ghz sa 36C
ASUS P4P800SE potpuno ista stvar kao i ova deluxe, ali nema springdale chipset... no u biti to se primjeti samo po tome sto deluxe ima podrsku za 8 zvucnika, a ova se za 6
Abit is7... Isto odlična ploča... najbolja od abita za klokanje intel procesora, ali ipak je asus u prednosti
Asrock. Kad se prvi put pojavio na tržištu (u doba kad su izlazile te ploče) bio je poznat pod " Asusovo smeće". Ubjedljivo najjeftiniji proizvođač, koji je stavljao chipete koji nisu dobro radili na nekim odličnim pločama proizvedenim od asusa... bilo je to stabilno na osnovi, ali za klokanje nikako!...
Asrock se kroz vrijeme postojanja promjenio, te sad promovira novonastale chipsete te pruža iznimno mnogo mogućnosti za veoma nisku cijenu. Nove ploče da, ali stare za 478 platformu ne...
tako da je moj savjet asus, osim ako ti abita nude za jeftinije...
-
još jedno pitanje koliko smijem dizati voltažu na prescottu a da ne vrisne 2.4 L2-1MB 533 a kada kupim ploču javit ću vam rezultat
-
-
da ne otvaram novi post krompirko de mi reci kako će ovo šljakat.idući tjedan mi dolazi mbo p4p800se i grafička nv 6200 i planiram proc dizati 2.4 na 3.2.do sada sam imao mbo p4v8x-x i ati 9200se i pitanje koliko će mi brže i bolje raditi komp. spram prije (da li će se vidjeti razlika) i da li će proc.imati iste karakteristike kao onaj pravi 3.2 ili je to samo privid
-
imat će iste karakteristike kao onaj od 3,2 Ghz, samo će kaskati za njime, što 3,2 Ghz procesori imaju HT i veći L2...
Dakle to možeš slobodno skloknuti...
6200 je super kartica, koja je po defaultu možda malo jača od 9200.
Ali većinu 6200 kartica možeš flashati na 6600, a onda još i klokati da budu jače od običnih 6600 kartica.. a time češ dobiti jaako dobar klok i skok u igrama...
-
hvala na odgovoru a u srijedu kada mi dođu stvari iznijet ću rezultate na ovom postu i vjerojatno će biti još pitanja
-
krompirko?da li mi možeš dati provjereni link za soft. koji mi je potreban za fleš 6200 na 6600 ako ne budem mogao otključati zbog čipa i da li će mi zbog toga trebati novo hlađenje za nju
-
neće ti trebati neko posebno hlađenje, a što se tiče flashanja, nabavi prvo Pci grafičku ako se zezne da se može ponovno flashat...
nema nijedan provjeren software i svi su dosta riskantni... radije prije pronaći na guglu točno dal se tvoja serija da moddati
-
evo upravo sam ga dignuo na 3510 MHz temp. u normalnom stanju mi je 41 stupanj, voltaža mi je od 1.392-1.408,latencije su mi 2.5,3,3,8 ,fsb je 195 u omjeru 1:1 bus speed je 780.0 MHz probao sam mu testirati stabilnost sa prime95 pa mi javlja non-stop neku grešku na 3DMarku mi je testirao grf.i proc to je u redu jel moram još nešto napraviti da bude 100% stabilan. grafulju ne mogu flešat jer je 64 bitna tako kažu
-
imaš program occt koji je besplatan,on ti burna proc do max i ako ti to izdrži bez problem znači da je sve ok,inače test traje 30min i proc je na 100% iskoristivosti,još je jedna stvar dobra jer ako ti memorija nije dobro konfigurirana test se neće odvrtiti nego će stat,i svakako gruni memtest86 da provjeriš memoriju
-
odvrtio mi ga je ali na 3.33 GHz da li se voltaže isto moraju dizati radi stabilnosti jer mi je sada sve na auto. pod testom mi je temp.išla na max.cpu-63 a mbo-45 ja bi da mi radi na 3.5GHzda li moram što dizati
-
voltaža se diže inače da bi clock bio stabilan na određenoj brzini,ali povećanjem voltaže diže se i znatno temp i ako ne znaš što radiš bolje zaobići to jer možeš dobiti aladinov duh...ako si na 3.33ghz bez dizanja voltaže odvrtio test bez frke znači da je sve ok,a sad ako komp radi na 3.5 ako uđe u windowse ali ne odvrti test ok znači da nije stabilan,sad to možeš riještiti dizanjem voltaže ali možda je i stvar u memoriji,zato kad ga digneš na 3.5 odvrti memtest86 i vidi dali je sve ok,ako prođe tvoj problem je u voltaži koja mora biti onda malo veća,a ako nije memtest odvrtio onda je problem u memoriji i onda se igraj latencijama,nekada se diže i voltaža memorije,ali ni to nije preporučeno baš,clock do dizanja voltaže proca smatraj u neku ruku sigurnim,poslije dizanja voltaže proca smatraj sigurnost dosta umanjenu...
-
hvala na trudu ali za sada mi je dosta i ovo od 3.2ghz a jednom drugom prilikom ću se pozabaviti sa 3.5 probao sam i na 3.6 ali bez provjera u omjeru 1:1 i dignio je windowse bez problema bez dizanja voltaže i na procu i na ramu za sada sa 3.2 šljaka kao avion
-
da li mi netko može objasniti skinio sam memtest 3.3 i skenira memoriju iz windowsa imam i onaj što se boota sa cd kako da ih namjestim ili šta da gledam u testu onaj 3.3 provjerava sat vremena od 400-800% i ako mi očita nekakvu grešku šta da napravim.proc mi je stabilan na 3.42 ghz omjer fsb i mem. je 1:1 fsb je 190 bus speed je 760 latencije su 2.5,4,4,8 voltaže su na auto a temp. je pod opterečenjem cpu 55-56 mbo 45 stupnjeva
-
uvijek koristi samo onaj koji se boota sa cd-a ili diskete,zanemari ove programe iz windowsa...
-
evo ljudi ovako dignio sam proc.sa 2400-3608 testirao sam ga OCCT na high test sa voltažom na 1.4625V i završio ga je.temperatura u leru mi je sa otvorenom stranicom 45 zatvorenom 49 , a pod opterečenjm 58 zatvoren62-63.FSB=200.5,bus speed=801.9,FSB:DRAM=1:1,latencije=2.5,4,4,8. MBO=43 stupnja.jedino memoriju nisam testirao pa me zanima ako mi pokaže greške kako da to riješim i koliki je vijek trajanja ovakvog oc kompjutera ako je kratkog vijeka da ga vratim 3.2 ili 3.4 jer mi je tu radio isto odlično sa automatskim postavkama osi memorije koja i sad stoji 2.65V
-
ako ti je occt prošao vjerovatno ti je morija ok,ali ako nije stvar je u latencijama najviše,koliki je vijek?sad na to ti pitanje nitko ne zna odgovor,neki kažu da nema veze a neki da oc kompovi brzo rikavaju,uglavnom sve je to naglabanje relativno,poznato je da je oc bez dizanja napona sigurnija varijanta oca,sad svaki proc je napravljen da daje više nego što može,zašto?e pa zato što recimo serija barton procesora je u biti jednaka,od najmanjeg do najvećeg,ali radi marketinških razloga se mogućnosti ograničavaju,a svi znamo da najjadniji barton u seriji radi na oc normalno kao i najjači.uglavnom to ti nitko neće znati reći,a opet to ovisi i o procu,oni se rade u velikim količinama kao i sve danas u svijetu i ti uvijek možeš pogoditi nekoga koji je ful dobar,a opet možeš i naletiti na neko sranje sa greškom ili nečim drugim...
-
sada sam ga testirao primom 1 sat i nije izbacio greške samo što se temperatura dizala na CPU=66 a MBO=49koliko je to sigurno ili da ga vraćam dolje (fsb i voltažu)
-
Ne troši frekvencija i napon procesor, nego se sklopovi u njemu troše temperaturom...
Dakle ako imamo 2 procesora i jedan da radi na 3,6 ghz, a srugi na 2 Ghz, a oba su 2 ghz po defaultu, i ako uspijemo namjestiti da je na onom klokanom temperatura ista ko na ovome koji nije klokan, radili bi potpuno isto nekoliko godina... a i više
-
znaći mogu ga ostaviti ovakvog samo da pazim na temperaturu mada je temperatura malkice veća