Eh da stric mi je grafičar (završio školu) i ima svoju tiskaru i pitao sam njega što misli o lcd-u rekao je da ne dolazi u obzir raditi na tome, nešto je još spominjao strojeve bla bla... ;D
Printable View
Eh da stric mi je grafičar (završio školu) i ima svoju tiskaru i pitao sam njega što misli o lcd-u rekao je da ne dolazi u obzir raditi na tome, nešto je još spominjao strojeve bla bla... ;D
NHF
Stric ti je isto zaostao...
Kad budeš ijednom uživo vidio Appleov LCD, ili pak vidio Dell LCD, onda nam se javi ovdje na forum. Sorry što ti moram reći, ali CRT je vremenski pregažen.
Ako studio drži do sebe, primjetit ćeš da će imati kvalitetne LCD monitore. Ako je pak studio švorc il ima malo love, kupit će guzonje.
A da ne govorimo o tome koliko je ugodan rad na LCD monitorima... Mislim, kad lijepo sjedneš za stol koji je gotovo prazan, na njemu u pozadini samo jedan veliki tank monitor, ima mjesta za projekte papire...
Ma milina....
...a jesi ti radio pripremu na vrhunskom LCDu pa da možeš to tvrditi? ....vjeruj ima i CRT monitora od xKN ;)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Važno je da si ti izvan vremena, svi su zaostali, a ti sve znaš baš lijep osjećaj. Ne govorimo o udobnosti već o monitorima, što će mi u firmi udobnost ako ja ne mogu napraviti posao kako treba jer mi "monitor neda" Klijent veli ovako iz pisača ispadne onako, sve u svemu znam da ima dobrih lcd monitora. Dosta mi je prepucavanja ;D Svatko ima svoje mišljenje i .= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
haha.... svako mala pa jedna takva rasprava.
ne mislim na tebe compov nego opcenito, ima ljudi koji su skepticni prema novim tehnologijama i kolko god ih drugi uvjeravali u nesto oni ce se drzat npr crt monitora
Ma baš me briga e znaš kako sam ljut ;D Ne da mi se gubit vrijeme i živce. Meni su rekli onako krompirko tupi svoje, mislim da nema smisla= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Di sam ja molim te napisao da ja to tvrdim?= Citat =:
Izvorno postao tomo
Napisao sam da brijem da bi TI možda drukčije mislio da imaš iskustva s nekim kvalitetnim LCD-om.
Čitaj pomnije dečec... ;)
Pazi dvije situacije:
Dolaziš u studio u kojem imaš 4 kolege, radite na CRT monitorima, Malo su poveći, 21", dizajnirate projekte, imate i fotokopirni uređaj, i mnogo papira, mnogo nacrta itd.
Dolaziš u Studio koji ima novaca i koji si je priskrbio kvalitetne LCD monitore. Očito ako je i za to imao novaca, ima novaca osigurati svijetli radni prostor, npr, jedan cijeli zid je stakleni...
Gdje ti je udobnije raditi i gdje češ ti prezentirati bolji projekat?
Što se tiče onoga, da je ovdje vako, ondje onako, UZ svaki monitor dobivaš postavke boje. Ako nisi primjetio odi u properties printera i imaš opciju da taj file importiraš. Tada sve ono što je na monitoru mora biti isto kao na printeru...
Printao sam i ovdje kod kuće i u studio stranice nokia monitor testa i uspoređivao ih... Potpuno pogoćena pigmentacija...
Kvalitetan studio če sebi u jednom danu koliko traje priprema monitora, instaliranje operativnih sustava, uštimavanje boja pripremiti i uređaje za ispis i provjeriti odnose boja...
ISTO to moraju raditi i sa CRT monitorima, ali ipak, puno mi je ljepše vidjeti u studiu LCD nego CRT, pa odma vidiš da studio ulaže u sebe i da ljudima koji rade bude ugodnije, što za oči, što za pregled...
Ja sam radio (jako malo, ali sam ipak radio) i na 32" LCDu. Pazi, to ti je dijagonalno oko 75cm. Svaki pixel je na panou bio iskorišten. Neznaš ni sam koliko je lagano raditi na velikim ekranima, nego morati scroolati... a da ne govorim o preciznosti...
Uzmi samo jednu sliku u photoshopu i otvori je u rezoluciji 1600*1200, pa moraš scroolati, kod ovog monitora to nije bio problem, čak si sve jasno vidio, puno veća preciznost...
A da prave 32" CRT, to bi bio veliki problem...
i da ne govorimo, makar o 23 ili 21" wide, za studio, ma to je milina...
I da poželiš ikada imati takve rezolucije na CRT monitoru, frekvencija će mu biti 60-75 , najbolji slučaj 85, a ja sam osjetljiv kad je i 100Hz na prokletih 1024*768... Eto toliko od mene
...mamin sin, e jesi bio osjetljiv na na 85hz prije 4-5 godina kad nisi imao LCD ...molim te, i to što tvrdiš da netko (čitaj firma) koja je imalo bolja, ako ima LCD-e, da drži do sebe - glupost... NHF ali neke su ti izjave tako glupe...= Citat =:
I da poželiš ikada imati takve rezolucije na CRT monitoru, frekvencija će mu biti 60-75 , najbolji slučaj 85, a ja sam osjetljiv kad je i 100Hz na prokletih 1024*768... Eto toliko od mene
...i da, CRT-i još nisu totalno pregaženi vremenom, još se uvijek bore...
Pazi sad. Nisam ja rekao da firma koja ima CRT monitore ne drži do sebe, nego općenitu, takve firme zarađuju mnogo novaca. Mislim da im nije bed odvojiti nešto na uređenje svog radnog prostora.
Za tvoju informaciju, ja sam davno prije ima LCD, Dellov 15". Bilo je fora imati LCD ali tad tehnika nije bila toliko dobra te je taj LCD bio loš. Radije sam radio na CRT monitoru, ali LCD koristio već duugo vrijeme.
Kako u međuvremenu baš nisam previše obraćao pozornosti na monitor nego posljednjih pola godine radio na 17" DELL CRTu, nisam se bunio.
Dok su drugi pri kupovini gledali cijene monitora, vao uvdje su jeftini, ovo ono, ja sam gledao kvalitet i mogućnost velike frekvencije. moj monitor bivši, koji trenutno koristi moja sestra je bio sposoban prikazat 1280*960 @ 100Hz.
Sve pozitivno o CRTu, ali odkako sam si kupio LCD, kojeg sam dosta dugo planirao jer jednostavno bi lova ošla u nešta drugo, dosta mi je drago i sad napokon mogu raditi i gledati u monitor više nego prije...
Naravno da sam mamin sin. Hvala bogu, bolje i to nego biti Susjedin sin ili susjedov, ili pak sin neke životinje... Ha eminem?
Ovo je forum, sve ovo je kao parlaonica... ja imam svoja mišljenja, i uporan sam da ih pokažem drugima. Isto tako i ti imaš svoja mišljenja i točka..
Smetalo mi je prije i 50Hz na TVima, i 60HZ na dok sam imao komdorca, na njegovom monitoru, smetalo mi je i 60Hz na prvom PC u dok sam davno prije radio... Smetalo mi je i 75Hz dok sam igrao 3d igre...
Smetalo mi je tako što prije nisam mogao sjediti više od sat vremena za računalom a da me ne zaboli glava. na Dellu sa 100Hz sam mogao sjediti oko 4 sata u komadu, a odkad u firmi i kod kuće imam LCD, mogu sjediti u komadu 8H (kad se žurim sa nekim projektom) bez da me zabole oči.
...čuj, ok, i ja sam mamin sin :)... a što se tiče ostaloga, svatko ima svoje mišljenje, ali ne volim pretjerivanje... i sad si dobro odgovorio ;)...
Stvarno više čovjek nesmije postaviti pitanje i da mu se lijepo odgovori sa normalnim objašnjenjem!= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Dajte dečki smirite malo strasti pa nismo na ovome forumu zbog rasprava (prepirki) i neznam čega, dajte to dragocijeno znanje i iskustva koje imate da podjelite s drugima koji žele saznati nešto novo za sebe.
Zar morate biti kao muslimani oko alahove karikature!:evil:
Ok vidim da se svađate, samim time ste privukli i moju pozornost :)
LCDi su daleko dogurali u zadnjih 3-4g, ali još uvijek smatram da se prikaz i rad s grafikom na njima ne može usporediti sa (naj)kvalitetnijim CRTom. Tomo je iznad napisao isto - jednostavno profesionalni CRT je bog prema LCDu..
Ali postoji još jedna činjenica. Apple, Dell, Nec, Eizo imaju odlične LCDe koji ciljaju baš na grafičare (mislim na obradu grafičkih materijala, nikakav tekt i sl..). Možda će bit malo čudno sad, ali podržavam Krompirka i to što "promovira" LCDe.. Jednostavno ako i sam budem kupovao nekad LCD, volio bi da to bude neki od gore navedenih (Dell prije svega) zbog geometrije, potrošnje i, prije svega, zdravlja...
Ako budem kupovao LCD u budućnosti budem samo radi korisnosti uštede prostora na stolu!= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
A ne zbog mode kako ga večina kupuje "da se vidi" ;D
lol pa lcd monitore netreba 'promovirat' oni se namecu sami od sebe.
cuo sam da je samsung ili netko ukinuo negdje tvornicu crt televizora. to ce se uskoro cesce dogadjat.
Ja imam doma CRT 19" LG čisto mi je dobar, da mi se ovaj pokvari opet bi kupio CRT ne zato što mislim da su LCD monitori gori nego jednostavno nemam para za takve stvari. Ja sam cuo da postoji Burn-in efekt kod LCD i Plazma Tv-a (procitao u nekom casopisu,ali na starijim verzijama) ako je predugo isti program na TVu znak od tog programa(HRT,Nova..) ostane utisnut
Znam da se nameću ali sumnjam da se u tolkoj mjeri nameću u grafičkom području, kolko u desktop području. Sve mi je to jasno..= Citat =:
Izvorno postao Floorkilla
tema je bila "ScreenSaver šteti LCD monitorima za PC????" a prerasla je u "CRT vs LCD"
i sad ja kažem da lcd-i puno ljepše izgledaju tunegdi su s crt ima u mogućnostima a sad da se nesvađamo koji su najbolji reć ćemo da su to plazme tako da niko ne ispadne faca
Koja glupost, pa nije netko mamin sin ako ima problema gledanjem na takav monitor. Mene isto peku oči nakon kratkog rada na CRT-u. Yebiga, neki su osjetljiviji na to titranje isto kao što neki ljudi imaju glavobolje ako nose polarizirajuće naočale, što ih ne čini maminim sinovima.= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Pa što ti nije lijepo odgovoreno? :)= Citat =:
Izvorno postao Vuki
Pročitaj ponovno moj prvi post u temi. LCD ne pati od burn-in efekta.= Citat =:
Izvorno postao Hell_Blazer
Iliti projektori...
hahaha...
ma svi znamo da je to skup posao...
Što se tiče teme, sve smo rekli o screensaveru kako djeluje na monitor...
Ponavljam:
Koliko šteti za svaki novi CRT, toliko i za LCD, jer svaki novi montor ima mogućnost standbya te je uvijek bolje to odabrati nego neku drndu, a i Screensaveri sad za razliku od prije imaju drugu namjenu, da recimo poput akvarija, stave nešto lijepo na zaslon, da čovjek ako sjedi za računalom, a trenutno ništa na njemu neradi, ima u jednom kutku oka recimo akvariji, neku prirodu ili pak svoje osobne slike kako se efektima prijelaza mijenjaju.
evo tu veliki...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
čitaj ti razgovijetnije ;) kaj si napisao, dok si sada upravo sebe ispravio i dodao "možda" ;) ...= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
;)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
...napomenuo bi da smo 20 postova offtopic ;D
Off topic zahvaljujući pričanju o udobnosti očima i prostoru gdje se radi jer je tamo lcd monitor, kako divno daš mi u ured lcd monitor i ja radim kao navijen sretan, prozirne staklene zidove. Ma daj, daj mi plaću i mogu radit na monitoru od kartonske kutije
Čini mi se da je krompirko je*eno dobar filozof, ma ne filozofčina ;D Stvarno na neke rečenice se nasmijem ;D Za političara treba ić!
Opet si čorav il me samo zayebavaš?= Citat =:
Izvorno postao tomo
Nisam napisao da JA nešto tvrdim, već da brijem (evo ti bez 'možda') da TI ne bi tako tvrdio da si imao iskustva sa vrhunskim LCD-om... ;)
EDIT: eeee tek sad shvaćam di je greška u komunikaciji.Ovo si vjerojatno krivo shvatio (moja je greška što nisam napomenuo da mislim na 2 LCD-a, a ne CRT-a) - dakle htio sam reći da je jedan LCD od recimo xxxx kn bolji od dva LCD-a koji zajedno koštaju toliko. Makar oni jedan do drugog lijepo zgledali na stolu... ;)= Citat =:
Izvorno postao whiteboy
Dakle to je trebala više biti interna šala (podjebica ;)) koja je ostala neshvaćena... :)
E da, sutra bum podjelil teme, odnosno preselit ću raspravu "CRT vs LCD" u novu temu.
a hebiga, greška u komunikaciji ;)