Jos nesto...
Kod ovog govora sekretarice koji te upozorava da zoves broj drugog operatera je problem jer kad cujes da ti nesto govori jednostavno poklopis tel. jer mislis da je broj nedopstupan.., svi se bune da to treba rijesiti drugacije...
Printable View
Jos nesto...
Kod ovog govora sekretarice koji te upozorava da zoves broj drugog operatera je problem jer kad cujes da ti nesto govori jednostavno poklopis tel. jer mislis da je broj nedopstupan.., svi se bune da to treba rijesiti drugacije...
upravo tako..znaci ili ne znas da zoves drugog operatera ili je to rjesenjo tako lose da nemas volje vise koristiti telefon.
Nisam vidio. Izgleda da će ipak biti početničkih problema.
u susjednoj zemlji (SLO) posjetioci nekog foruma zakljucuju da je to donijelo samo potpuni kaos i puno vecu potrosnju novaca, jer u stvari neznas gdje zoves.., ili npr. neka stranka zove firmu i kad cuje sekretaricu odmah poklopi tel. jer; ili misli da je broj nedostupan ili slusa dalje pa cuje da se broj preusmjerava te u strahu za nekim vecim troskovima poklopi...., gubi firma jer gubi stranku....
I moje ososbno misljenje je da ce biti sve skupa samo jedan veliki kaos!
Morate znati da mozete u tom slucaju kad nezanet gdje zovete platiti razgovore sve do 100% razlike u cijeni.
Sto mislite vi poslije ovih zakljucaka susjeda??
EDIT. Čekaj žabac. sad sam pogledao ponovo. Taj lik govori, ako zove s Mobitela na broj koji je bio prenesen na Simobil i šuje tu poruku. Ako taj isti broj neko nazove iz Simobila, onda se ne čuje ništa, jer pretpostavljam, radi toga jer je sad i taj u vlastitoj mreži (Simobilu)= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Tako je!
I da nije kod Simobila nece nista cuti jer Simobil nema nikakvih upozorenja(za sada).
Ali samo si zamislite da kad zovete iz Mobitela pa vam pocne sekretarica javljati da zovete broj u drugu mrezu.., prvo na domacem jeziku, pa na engleskom, pa pauza 5 sek tek onda pocne zvoniti!!
Kao kad si bez kuna na racunu..., za poludit!
Neznam neznam, to nije nista dobro...:-/
Pa vjeojatno znas da je svojevremeno simpa imala cijelu kampaniju gdje su bile cak i pjesme i rapovi na foru 098 negdje kada je i krenula ta prepaid usluga ili godinu dana kasnije. Dok tele2 tako ne inzistira na tome budući da predpostavlja ili zna da će biti moguč prenos broja u drugu mrežu.= Citat =:
Izvorno postao khideg
Meni se to sa prijenosom broja uopće ne sviđa. A oni koji su vezan emocionalni ili poslovnoi uz svoj dosadašnji broj jednostavno bi trebali obavijestit sve s kojima kontaktiraju o promjeni broja... Znam da ima i onih koji imaju po stotinu i više brojeva u imeniku, ali ja bogami ne želim ne znati kamo zovem...
Ova opcija je proradila u Sloveniji, nadam se da će što prije kod nas.
Što mislite o tome...
http://www.simobil.si/personal.asp?nodeid=4707
To je slovenija u europskoj uniji, a kod nas je hrvatska agencija za telekomunikacije...= Citat =:
Izvorno postao jomba20
Dodao bih da bi nešto slično trebalo uvesti i za roaming, zašto bih ja plaćao dio cijene razgovora kad me netko zove, a u inozemstvu sam !!??? Trebalo bi pozivatelju skrenutu pozornost da se pozivani broj nalazi izvan Hrvatske, te da će za razgovor platiti više nego što si je mislio :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
KRIVO:pozivatelj nema dodatnih troskova ako si ti u roamingu, samo ti placas za primljeni poziv. Valjda znas kada si u roamingu :-)) pa onda i ne treba obavijest.= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
Zato jer koristiš usluge drugog operatera koji se ne nalazi u tvojoj matičnoj zemlji i normalno je da ti naplačuje dolazni poziv.= Citat =:
Pozivatelj uvijek plača istu cijenu nebitno u kojoj se ti zemlji nalaziš.= Citat =:
Krivo ste me ti i Nered skopčali; ja se zalažem da poziv plaća pozivatelj u cijelosti= Citat =:
Izvorno postao 10aLEX
Slažem se. :beer:= Citat =:
ma nemoj mi reći. Od kuda da ja znam gdje se netko nalazi i da ja plačam ako se on nalazi u Finskoj ?
Slazem se s neredom. Ako si vani moraš platiti uslugu u roamingu, ako ne zeliš plačati stavi zabranu dolaznih poziva u roamingu ili se nemoj javljati.
ajmo ne pričat o cijenama i načinu naplate roaminga u ovoj temi. hvala.
kakva je situacija opcenito kod nas, vjerojatno te nece sekretarica upozoravat da zoves drugu mrezu, dapace, preusmjerit ce te na sluzbu informacija gdje ce te oni uvjerit da zoves istu mrezu i da to uopce nije skuplje ;D :headbang:= Citat =:
Izvorno postao Zabac1
Evo svijezih informacija, i naravno da je prolongirano, za sada do kraja ljeta :-)
"Hrvatska agencija za telekomunikacije donijela je još prošle godine odluku o prenosivosti broja u kojoj je, osim tehničkih pojedinosti, zadan i rok za omogućavanje ove usluge. Taj rok je već davno istekao, a pričanja o toj usluzi su utihnula. Kontaktirali smo Hrvatsku agenciju za telekomunikacije, točnije njihovu glasnogovornicu Petru Škof Mikulek, koja nam je pojasnila da bismo ovu uslugu trebali vidjeti u praksi krajem ljeta ove godine.
Mogućnost zadržavanja svojeg broja uz promjenu davatelja usluga mobilne telefonije već je zaživjela u nekim europskim zemljama, što dokazuje da je ta usluga tehnički izvediva. Korisnici se ne moraju brinuti da neće znati pozivaju li broj izvan ili unutar svoje mreže (zbog cijene poziva) jer je njihov operater dužan uključiti obavijest u slučaju da je poziv usmjeren izvan njihove mobilne mreže."
Super. Konačno konkretna informacija. Ja nemam strahova da će mi ta mogućnost utjecati na visinu računa. Jedino se bojim da neće biti još puno puta prolongirana.
A pregled: Za sad Vip ima easy tarifu, a Tele2 ima tarifu 85, a te su u mrežama najpovoljnije. Vjerojatno će situacija biti takva da će najviše korisnika i biti na tim tarifama, a T-mobile će se pridružiti.:comp:
Ako sam dobro shvatio što si ti htio napisati, onda mislim da se ne moraš bojati. Jer to neće biti 1-time mogućnost, nego ćeš to moći napraviti kada god ćeš htjeti...= Citat =:
Izvorno postao Tito Puentes
Ne bojim se ja toga, bojim se samo da nam tu mogućnost budu zavlačili još godinama kao što to sada rade... Ja jedva čekam da dođe do toga jer će to nužno dovesti do dodatne borbe za korisnike što će rezultirati nižim cijenama...:deal:
Evo šta se dogodilo u Sloveniji u 5 mjeseci postojanja ove usluge. Na druge operatere je prešlo niti 4 tisuće korisnika od cirka 2 mil. Mizernih 0,2%.
= Citat =:
Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK) je objavila poročilo o prenosu mobilnih številk k posameznim operaterjem za obdobje od 1. 1. 2006 do 26. 4. 2006.
V slabih petih mesecih je največ pridobil Si.mobil. Zanj se je odločilo 3727 "prebežnikov", sledita Debitel s 655 in Mobitel s 605 novimi uporabniki.
Vir podatkov je upravljalec centralne baze podatkov, družbe Avtenta.si d. o. o..
Ono što me zanima kod ove usluge je:
Hoće li kad zaživi ova usluga operateri kodirati svoje mobitele?
Čini mi se da će biti velike zbrke.