čekaj ne razumim?? di ti viri zvučnik, prema unutra u autu ili prema gepeku?? imaš kakvu sliku od toga? ja mislim da izrežem sic da bi me moji zadavili!;D= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
Printable View
čekaj ne razumim?? di ti viri zvučnik, prema unutra u autu ili prema gepeku?? imaš kakvu sliku od toga? ja mislim da izrežem sic da bi me moji zadavili!;D= Citat =:
driver okrenut prema unutrasnjosti auta. dakle na sredini naslona od sica je.
nemogu nac sliku
ma dobro, razumim te. ali onda ti baš ne bi moglo sjest 3 ljudi na zadnji sic. mene bi bilo strah da mi netko ko sjedi nazad ne strga membranu il slično. kod mene kad se ekipa ponapija onda sve demoliraju! bolje da je to na sigurnom u gepeku!;D= Citat =:
stavis one ukrasne zastitne metalne sipke preko :)
tako sam na tv-u vidio u tipa u golfu potočić teče između siceva!;D bolesno al istinito!!!! a na autoshowu je bilo takvih auta sa subom između siceva. bio je onaj jedan golf sa kickerima i imao je dva suba na zadnjem sicu na sredini. meni su to već perverzije. šta će ti mjuza u autu ako je ne možeš pojačat do kraja bez da ne oglušiš!= Citat =:
nagledao sam se i ja takvih stvari u mtv-ovom showu pimp my ride.
pa i nije poanta slusat muziku na najglasnije poanta je da bude dobar duboki jaki bas zvuk a i da lijepo izgleda. ma naravno ne govorim ja tebi da tako napravis samo kazem da bi ja sebi tako napravio to mi je bas ono... super, a nije perverzno.
ma znam, zezam se ja.= Citat =:
@cyber - jel će bit išta od tih mjera??;D
Bude bude samo sam malo zauzet izradom kutija za sebe :)= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
Budem do navećer nešto napravio
evo malo te gnjavim opet cyber ali kad ćeš mi dat mjere da ja to sklepam??
Evo ovako. Ako je kutija kockasta onda su dimenzije ovakve:
V: 27.6 cm
Š: 44.7 cm
D: 17 cm
ma to majstore!!! prekosutra idem u zg pa ću kupit ove potrebne stvari. drvo sam već našao.
edit. čekaj D je dubina jel?? ja sam mislio da će to bit pravilna kocka. a jedva čekam da to sastavim!
Da D je dubina. Pokušao sam složiti kockastu kutiju ali program kaže ovak= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
imam par pitanja. htio bih napraviti woofer koji bi prvenstveno sluzio za muziku, pa imam par pitanja.
1-jel ima kakve razlike izmedju auto zvucnika dubokotonca AUTO-ZVUČNIK DUB. 600W 300mm i obicnog zvucnika sa istim specifikacijama??? (pitam jer je velika razlika u cijeni, auto zvucnik dubokotonac je 300kn, a drugi 600kn)
2-jel mi se isplati uopce kupovat tak jak zvucnik, ak nemam neko pojacalo ili receiver??? (kolika bi bila preporucena snaga pojacala)
3-koliko bi trebala biti velika kutija za zvucnik da ne dodje do pucanja membrane, jel postoji kakav standard i da li je bolje da da bude okrenut prema kutiji sa basrefleksnom cijevi ili prema van bez nje. jel u pravilu kad sam gledal na netu skuplji zvucnici vece snage su bili bez basrefleks cijevi
Pa ja imam u autu 2x 150 W rms i auto se trese tak da nije potrebno pretjerivati. A razlika između subwoofera (dubokotonca) i običnog je u tome što ovaj kao što mu ime kaže daje duboke tonove koji fale običnim zvučnicima
cy, ipak se radi o malo vecoj prostoriji nego auto, pa bi zato dobro dosli malo jaci zvucnici. krivo sam napisao prvo pitanje mislio sam rec jel ima kakve razlike izmedu auto zvucnika i zvucnika ako su iste snage?
nisi mi odg na prvo 3 pitanje
Na prvo jesam. Razlika između dubokotonaca i običnih zvučnika je što dubokotonci (subwooferi) reproduciraju samo duboke tonove i upotpunjuju zvučnu sliku. Subwoofer ne možeš nadomjestiti sa običnim zvučnicima.= Citat =:
Izvorno postao ..::HRCO::..
A što se tiče kutije to ti sve ovisi od proizvođača. Kada kupiš sub uz njega dobiš user manual i tamo uvijek piše koliki treba biti volumen kutije
evo kupio sam ove stvarčice za kutiju. za vikend ću to napravit. e htio sam pitat s čim bi bilo najbolje da ja zaljepim stranice kutije?? ja sam mislio obično ljepilo za drvo, ono bijelo i još zašarafit i onda silikonom. jel to dovoljno??
i htio sam pitat jel netko zna gdje bi bilo za kupit nekakav komad plastike koji bi se umetnuo umjesto cd playera u autu. naime, u mene u golfu IV imam orginal onaj beta radio sa kazićem i iznad njega cd player kao odvojenu komponetu. znači, umjesto radia ide drugi radio a umjesto cd playera bi išla ta plastika. to može bit i poklopac nekakav ili nekakva mala ladica il slično. našao sam za golfa 3 i 5 al za 4. nema. aj ako netko ima kakvu ideju nek javi.
e i htio sam pitat kako da pričvrstim kutiju za dno gepeka da ne leti po gepeku. ja sam mislio zašarafit na dno gepeka 4 kukice i onda preko zategnut s onim elastičnim konopima. ako imate kakav bolji prijedlog napišite.
hvala!
Daske zalijepiš sa drvofixom i onda još učvrstiš šarafima. Na kraju rubove iznutra silikoniraš.= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
Postoji to. Mislim da se može nabaviti u Dobrom Zvuku. Ne bi trebalo koštati više od 100-150 kn= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
Možeš i tako ali ljepše i efikasnije bi bilo da nabaviš čičak il kak se to već zove :)= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
To zaljepiš na dno kutije i to bi se trebalo uhvatiti za "tepih" u gepeku
e baš sam danas bio u dobrom zvuku i nemaju i kažu da neće ni imat.
gledam malo po netu i nigdje ne mogu nać to.
a ko će nać toliki čičak!!!;D a probat ću nać više manjih negdje.
Ma da se nabaviti veći čičak :)= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
A za taj adapter jedino ko bi mogao imati još je Val u sesvetama. A budem pogledao dali još gdje ima
evo poslao sam Valu e-mail pa ćemo vidjet šta će reć. Javim!
evo ako jos nekoga zanima moze potrazit info na ovom forumu...
http://www.cromobilesound.com/forum ili hhtp://www.crocaraudio.com
ovaj prvi je novijeg datuma pa se ljudi jos uhodavaju al razumiju se u ove stvari.
Dosta ljudi je sa Crocaraudia prešlo na novi, hrvatski forum www.cice.com.hr :D
a gdje ima kupit drvo za kutiju u zagrebu, al da ti ga izrežu po mjerama i kolko bi to došlo love??
A čuj u zagrebu je to jako jednostavno. Doneseš nacrt u Furnir oni ti to na milimetar izrežu ti to spojiš i zalijepiš i to je to= Citat =:
Izvorno postao zvijerka