Ma,sve je bolje od Li-Ion na Nokiji 3660! Ta mi je baterija trajala oko 18h!= Citat =:
Izvorno postao Compov
Mob sam punio svaku večer!
Sad mi traje 3-4 dana. I da padne na 2 dana nebi se žalio!
:spin:
Printable View
Ma,sve je bolje od Li-Ion na Nokiji 3660! Ta mi je baterija trajala oko 18h!= Citat =:
Izvorno postao Compov
Mob sam punio svaku večer!
Sad mi traje 3-4 dana. I da padne na 2 dana nebi se žalio!
:spin:
Ja sam napisao čitavu ;D "nauku" ;D o baterijama (li-ion/li-poly) nemam više što za reći ;) :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao Mate_Balota
Grrrr, bum se naljutli :) Radi se o www.info-mob.com stranicama koje se nisu ugasile, nego si ti zaboravio crticu :) BTW, sve baterije za mobilne telefone se mogu nadopunjavati. Pitanje je samo ostavlja li to nekog traga na bateriji ili ne :)= Citat =:
Izvorno postao ravilov
Kao što rekoh već...= Citat =:
Izvorno postao gog
Sorry... :blush: Davno je to bilo kad sam tamo bio, pa sam "pogadjao" adresu.= Citat =:
Izvorno postao gog
Mozda da kupis i infomob.com, za takve ko ja? ;)
Evo za utjehu direktan link na taj clanak o baterijama: http://www.info-mob.com/clanak/0003/...i-cd_nicd.html
Mmmmmm... Nisam siguran da je Compov u pravu glede Li-poly baterija i nadopunjavanja...
A što se optimiziranog punjenja tiče to je SE uveo kao tehnologiju kad se kod punjenja prepoznaje originalna SE baterija i kada se ista brže napuni... U slučaju da se ne radi o originalnoj bateriji ili je mob ugašen baterija se puni manjom snagom "zlu ne trebalo"...
Jedino što stoji je da Li-poly baterije imaju kraći životni vijek oko 800 ciklusa...
Ja koliko znam samo se za stare niklmetalhibridne, cini mi se da je oznaka NiMaH ili sl. ne preporucuje nadopunjavanje, odnosno njih treba puniti kada se skroz isprazne, i takodje ih i treba formirati prije upotrebe , jer imaju taj famozni memorijski efekat.Litijum polimerske i jonske nemaju memorijski efekat i ne trebaju se formirati, i mogu se nadopunjavati kad god se hoce.Toliko ja znam o baterijama.U prilog ovom ide i cinjenica da sam imao k700, kuplio sam ga novog i niti sam formirao bateriju niti sam pazio kad ga punim, a trajala mi je baterija nakon godinu dana 3-4 dana bez problema (LiPoly).
E, evo ga, stranica koja ce odagnati sve nedoumice u vezi baterija, kako ih puniti, koliko traju itd.
Covjek je detaljno i vrlo strucno objasnio sve u vezi sa baterijama, pa mislim da je korisno procitati, jer baterije su ipak jedan od glavnih dijelova telefona. ;)
Kliknuti ovdje :thumbup:
Ima li netko od vas SE K700i?
Nedavno sam ga kupila u t-mobileu i baterija mu traje oko 5 dana. Ali je pokazivac cudan. Prva 4 dana pokazuje da je napola zelena (puna) i onda preskoci na narancastu (zapravo ne znam ni ima li taj model zutu, jer nemam s kim usporedit) i dodje do kraja crvene za 1 dan! :( Tako da nikad ne znam koliko jos imam vremna prije gasenja!!! :(
Imaju ga mnogi. :)
Hm... Formiranje baterije? Ako je novi (a vidim da je), trebalo bi prvih par puta ispraznit bateriju do kraja, pa je napunit do kraja. Mozda je zbog toga pokazivac "zbunjen".
Takodjer, mozda imas stariji software, koji mozda ima s tim problema. Probaj do EMSC-a na upgrade.
BTW, mislim da bi za ovo trebala otvoriti novi topic, ovdje se prica o K750i i srodnima.
Da ne bi bilo problema. ;)