ne vjerujem da bi ti FFS mogao stvarati probleme, to je samo sadrzaj mobitela (u grubo receno), no imas na landy-u velik broj FFS INIT-a pa probaj...
Printable View
ne vjerujem da bi ti FFS mogao stvarati probleme, to je samo sadrzaj mobitela (u grubo receno), no imas na landy-u velik broj FFS INIT-a pa probaj...
Za to mob mora bit uključen, a moj je mrtav!:(
pa i ne... probaj ocistiti sa Papua-om...
Ja ti imam backup sa svog moba bootcore-a, full flasha, pa ako ti treba što.
Preporučio bih ti da sa x65flasher-1072 promijeniš naziv telefona u cx65 i onda u njega staviš sa Winswupom CX65_500400.exe (Full flash od Siemens CX65) što sam i ja stavio u svoj mob. Za njega postoji mnogo više patcheva.
Stvarno pametno iz CX70 na CX65!:)
Neznam ako se to uopće može?Ionako mi neće taj WinSwup, stalno ta greška!
Sta moram stisnut FFS,FFS_B ili FFS_C?
Može se, i moj mobitel je živi dokaz!
Ma kakav FFS?!
FFS ti je datotečni sustav koji se nalazi u memoriji telefona i on sadrži npr. folder sa slikama, tonovima, igrama, Vodafone ikona i personalizirane stvari od operatera.
Stavljanje novog FFS-a ne će popraviti tvoj mobitel. Zaboravi na taj FFS.
Moraš sa Winswupom (ili x65 flasherom ako imaš back-up) flešati fullflash u mob.
Pročitaj malo temu od početka. Flashanje nije uspjelo. Ni s winswupom ni sa V-klayom. Ne znam da li je Bart probao sa x65 flasherom ali mislim da bi bio isti rezultat.= Citat =:
Izvorno postao andrija
@Bart Da li još uvijek stoji ista poruka o grešci ili se nešto promijenilo.
Evo sad sam probao ubacit tvoj FUBU sa x65flasherom i došlo je do kraja, ali još se ne može upalit, sad ću opet probat s WinSwupom pa ti javim!;)
Probao sam swupat s v43 ali mi piše da ja imam v50 što znači da je prošao FUBU(bez bootcorea), može li x65flasher pisat u bootcore?
Sad sam stavio swup v50 i došlo je do 100% ali opet ona ista greška!
Probao sam sa V_klay ubacit FUBU v50 ali ista ona greška kao u #1 postu!
PS.može li x65flasher pisat u bootcore?
ne, ovo bi sad trebalo s Papuom riješavat, a tu treba dobro razmisliti, javim ti.
A šta bi trebalo napravit?
x65 flasher može pisat bootcore. Odabereš opciju "Restore" i odabereš bootcore fajl.= Citat =:
Izvorno postao Ba®t
P.S. Ja ti imam backup svog bootcore-a.
Samo ti upiši fubu sa x65 flasherom, jer ti on ne stvara probleme sa greškom, uvali bootcore i nakon toga napravi unlock mobitela.
Probaj
Neznam, pričakat ću do sutra kad dođe Sljaka, jer je on ipak iskusan u tome, da opet nešto ne zeznem!;)
Hvala @andrija za savjet da probam x65flasher-om!;)
A šta možeš zeznut, a da ti već nije zeznuto :-)
Dobro ti čovjek kaže.
Ok,@andrija možeš mi poslat backup bootcorea na mail: marin.dj@gmail.com?
Poslano na mejl
Dobio sam, hvala!;)
Ali sad kad pokrenem x65flasher iz c.prompta i stisnem connect(crvena tipka), pa na Patched Bootcore, opet mi dođe da stisnem crvenu tipku i kad je stisnem opet sve ispočetka!Jeli to naka greška u programu(v1072) ili?
PS: ovo sve radim na laptopu je na kompu nemam xp!
Jesi li pokrenuo program sa opcijom /b ?
npr.:
x65flasher.exe /b
stisneš crvenu tipku, odabereš Patched bootcore opciju itd
Da, i kad stavim Patched Bootcore opet se spaja s mobitelom, stisnem c. tipku pa opet P.Bootcore i tako u krug!
Jesi li ti kad to radio?
Ne, nikad mi nije trebao popravak bootcore-a. Ne znam zašto ti sve ide u krug.
Probaj ovaj postupak da popraviš svoj telefon:
1. flash phone with SWUP (v43 of course), after that phone can go in service mode
2. use Papuas SW to find bootkey
3. use x65 flasher to flash (downgrade the phone) to v25
4. after that u can write or repair eeprom as you wish
5. and after all, when unlocking / repair is finished, you can upgrade back your phone ...
Znači:
1.stavim swup v43
2.nađem bootkey(imam ga)
3.s x65flasherom downgrejdam na v25
4.popravim eeprom ili bootcore
5.otključam mob i stavim nazad v50?
Ali zašto neće restore bootcore i gdje treba bit fajl od bootcorea,bilo gdje ili?
Nije bitno gdje je fajl. Ali ajde probaj ovako: napravi sve do četvrte točke i onda sa EEprom tool-om stavi EEprom backup što sam ti ga poslao. Najvjerojatnije i imaš problem sa blokovima u eepromu. Ne petljaj više oko bootcore-a. Mislim da će ti to biti dovoljno. Zatim otključaj mob i upgreadaj ako hoćeš.= Citat =:
Izvorno postao Ba®t