-
Imao sam N6230 koja je imala 65k no kad sam kupio 6230i koja je isto 65k ostao sam zaprepašten razlikom u kvaliteti, a takva razlika je bila vidiljiva zbog rezolucije 128x128 na 6230 i 208x208 na 6230i.
Razlike za naše oko između 65k i 262k vjerojatno nema, mislim da je to sve samo fora da nam izvuku dodatnu lovu!
-
A moj VS3 240 x 320 pixela :D :D na maloj povrsini.
Sad se vise nemogu vratit na manje reze. :(
Naviko sam se na ovo. Prije na mobovima uopce nisam imao wallpapere, ovdje ih svako malo mijenjam jer izgledaju predobro. :)
Kako mrzim kad me netko pita kolko boja ima:rolleyes: :evil:
Na ovoj rezi bi i 4000 boja izgledalo dobro;D
-
Najvažnija je pikselaža niš drugo... I naravno kvaliteta ekrana, jer ako ekran proizvede žnj proizvođač onda je ekran jadan, ako ga pak proizvede neka bolja firma (samsung npr.) onda je ekran življi s bojama kvalitetniji doduše nije bljed...
-
Ima jedna usputna, ali bitna stvar. Veći broj boja = veći broj operacija za procesuiranje.
Znači, mob sa 262k boja u pravilu sporije radi od onog sa 65k boja, pod uvjetom da je procesor isti.
E sad, kad je u pitanju 16,7 mil. boja, pitam se samo koji to yebački procesor mora bit unutra da procesuira sve te boje. (Nokia E60)
-
razlika se vidi kad se slika sa mobitelom, a kad si pošalješ sliku sa recimo k700(65k boja) na d750(256k boja) razlike nema