Čini mi se da si platio previše upravo zbog toga što je paket bio u pošti. I meni se isto dogodilo kad sam jednu grafičku kupio
Printable View
Čini mi se da si platio previše upravo zbog toga što je paket bio u pošti. I meni se isto dogodilo kad sam jednu grafičku kupio
objasni detaljno. sto to znaci?
Ajde prestani, zvat cu, ako je istina i ako nisi kriv za dodatnih 20kn platim, da imas za kruh, barem za blagdane.
usput Sretan Božić
ako ces ga provest na forumu :-)
naravno da nisam kriv.
joj ljudi, oko 10 kn se prepirete....
:spin: :spin: :spin: :)= Citat =:
Izvorno postao vkosalec
Ma to i ja govorim, ajmo im skupit 10 kuna samo da prestanu gnjavit... ;D
Rješite to dečki privatim kanalima i ishod svega postajte ovdje.
Pazite sad ljudi... nije to stvar u 10 kuna... nego ima tu nešta o poštenju i prevarama hp-a...
pa znate vi koliko oni imaju pošiljki?
ako uzimaju 30 kuna najmanje za svaku poštu, koliko je to novaca dnevno?
a zamislite onda di bi otišlo sve ono po 10 kuna, koje možda ni nitko ne evidentira...
to je masovna zarada...
Pa da imaš način da svakom čovjeku 1 kunu prebaciš na svoj račun, nitko nebi osjetio, no ti bi imao nekoliko miliona.
To je velika zarada....
to je istina, ali ne vjerujem da si je HP uzeo nesto nego su decki vjerojatno zaboravili da ima jos nesto sto se mora platit 10 kn...mislim da si neka firma koja zeli opstati u svijetu kurirske dostave (hvala bogu,imam 3-4 konkurenta) ne smije dopustiti da krade od klijenata= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Pa na ovome http://img513.imageshack.us/my.php?i...52500919tu.jpg
piše da uslugu plaća primatelj...
da..tu pise da uslugu placa samo primatelj znaci svih 40kn kako je i platio, ne pise da je posiljatelj dao 20 kn, ili ako je dao, za sta?..s druge strane da te htio sjeb** poslo bi ti kamencic..sad me zanima, znaci ti uplacujes tek kad vidis (otvoris paket i uvjeris se da je dotican mobitel unutra jel?glupo je platit prije nego se provjeri, mislim onda bi svako prodavo kamencice za 550kn)
Evo ovako.
Ja sam recim odobar sa poštarom i ja često šaljem poštom, pa onda mi da da provjerim paket prije nego što ga otkupim.
Po pravilima to je zabranjeno, osim ako prodavač to ne navede.
Sad, ako ti on uvali kamenčiće, tebi ostaje njegova adresa...
a da je meni to netko napravio, mislim da bi imao frakturu loobanje i još bi si uzeo nazad novac jer bi mu došao u kuću prije nego mu poštar donese lovu...
Ja imam "polovičan" primjer loše prodaje. Naime ja sam se sa korisnikom Tommek-om, dogovorio o prodaji mobitela i rezervirao mu ga da bi mi on tri puta odgađao a kasnije niti se javljao.... dobro to možda nije čista prodaja, ali ako se dogovorimo onda ćemo poštovat dogovor, a ne čak tri puta odgađat...
symbian takvih slučajeva kao tvojih ima tu i previše...
Ma sve ja to kužim, možda je nešto iskrslo, ali je mogao reć da onda neće i gotovo, a ne 100 puta odgađat...
Transakcije s njihove strane sa smogovcem,khidegom i ostalima su prošle u odličnom redu a vjerujem da su i sa moje strane također prošle odlično.:thumbup:
symbian slažem se ....
a ja mogu kazati da su novci od silvana pravovaljani:)
na ovo mogu reci ovo:= Citat =:
Izvorno postao gog
placa posiljatelj, da.. pogledajte sta pise na papiru..
550 + 40kn postarina i onda pogledajte moj pairic
gdje u vrhu postari napisu kolko treba izdvjiti za paket.. na to je 610kn
i onda se treba zapitati gdje je otislo onih dodatnih 20kn?
najvjerojatnije vam nisu uracunali OTKUPNO rukovanje, mozda jos ste morali platiti dodatno 3 ili kolko vec posto vrijednosti paketa....
nemojte odmah napadati postare koji rade svoj posao i onda ih jos optuzuju da kradu 20 kn
ja sam 99% siguran da ste zaboravili na neke dodatne usluge i to je tih 20 kn
EDIT:
tih 20,13 kn je 3,66% od 550 kn - znaci ukupna postarina = postarina od 38,90 kn + otkupnina + 3,66% od otkupnine
http://www.posta.hr/usluge_det.asp?grId=56&detId=194
= Citat =:
Izvorno postao khideg
Pošaljitelj nemože odrediti poštarinu nikako, poštarina se određuje tako - ovisi o vrijednosti paketa koji se šalje. tako da pošiljatelj nije kriv u vezi tih 10kn.
misterij je riješen ;D
Ovako da razjasnim;
Onaj koji je slao paket je platio postarinu kao sto je bilo dogovoreno.
Kad si ti preuzeo paket je bila postarina placena, ALI...., TI si onda trebao platiti trosak slanja novaca do posiljatelja.
Znaci posta naplacuje:
1 . slanje paketa
2. slanje novaca
Ako preko HP-ja zelis poslati samo novac moras isto platiti.....
Onaj koji ne salje cesto to i nije morao znati...
dobro ali dogovor je bio postarina ide 50%-50%
znaci tko treba platiti onih dodatnih za slanje novaca? samo ja ili 50-50??
po dogovoru mislim daje opet 50-50
ma nek ti covjek posalje novce na vip racun :)
Evo ja danas kupio Simpa broj od gorana.matica, uplatio novac na njegov racun on meni poslao broj u obicnoj kuverti, s time da sam ja njemu uplatio i novac za postarinu, + k tome dao 4,50kn na banci zbog toga jer placam novac na rucun. I ne zalim se nikome, jer sam zadovoljan a i nije on kriv sto je meni morao slati postom. Da sam iz Zg. rjesili bi to osobno, i tako ja smatram ako se nesto kupuje-prodaje kupac snosi troskove.