sve vezano za modding V360v ide ovdje....
sve van ove teme će vjerovatno biti obrisano...
vjerovatno ću spojiti teme koje su dosad bile o ovoj tematici s ovom...
sve vezano za modding V360v ide ovdje....
sve van ove teme će vjerovatno biti obrisano...
vjerovatno ću spojiti teme koje su dosad bile o ovoj tematici s ovom...
Nisam probao nikad staviti grafiku, ja u praksi na vanjski ekran stavim ime vlasnika telefona. Ali, ako tekst radi po ovom sistemu, moralo bi mu se moći podmenuti i grafiku po istom sistemu.= Citat =:
Izvorno postao Devil_007
Dakle: SEEM 004a_0001, offset 27 (00 for custom outer image from path saved in seems 0061/0062, 01 for custom outer text stored in seems 0061/0062, 02 for Motorola icon)
U 61/62 ide put do tvoje grafike s imenom datoteke, recimo c\mobile\pictures\moja_slika.jpg (c\ za telefon a b\ za transflash karticu) i onda samo u odabranu stazu podmetneš odabranu grafiku. Samo pazi da ti tekst u 61 obavezno bude terminiran, odn, da završi s dva puta po 00.
Zapravo, sad mi je sinulo da bi zapravo bilo dobar štos probati mu staviti grafiku (s imenom) vani umjesto teksta jer su slova tako stina...
Htio sam malo doraditi onaj moj gornji post, ali mi sustav ne da snimiti promjene (da je predugačko), pa ću ovdje nadopisati promjenu. Riječ je o prebacivanju boje slova u crnu. Ne treba dirati red s brojem 96 (jer se onda zbrlja pozadina pri unosu vrmenea npr. u budilici). Dodao sam i malo bolje objašnjenje kako snimiti promjene iz Skineera4Moto te jednu, možda nepotrebnu, ali vjerojatno korisniu novost (za ziheraše). Po novom, taj bi odlomak izgledao ovako:
3. - promijenio boje fontova iz plave u crnu sa Skiner4Moto. Onih 6 plavih pred kraj popisa u Skinner4moto gore desno, a onda kliknuo dolje desno na Colors, pa tražio fontove (redovi: 72, 73, 642, 1158 u original Moto 3x3 skinu) i prebacio ih u crno, sve bez outlinea. Manja borba je natjerati ga da ostavi sve originalne ikone na miru i ne obriše te datoteke tijekom postupka. Treba ubiti checkmark Light skin, pa onda dva puta snimiti rezultat (jer prvi put prigovara).
Nakon toga sam još ručno vratio sve redove od 1010 do kraja originalnih datoteka na kraj ovih Skinner4Moto modificiranih datoteka jer on te redove izbriše.
= Citat =:
Izvorno postao Pila
= Citat =:
Dakle: SEEM 004a_0001, offset 27 (00 for custom outer image from path saved in seems 0061/0062, 01 for custom outer text stored in seems 0061/0062, 02 for Motorola icon)
U 61/62 ide put do tvoje grafike s imenom datoteke, recimo c\mobile\pictures\moja_slika.jpg (c\ za telefon a b\ za transflash karticu) i onda samo u odabranu stazu podmetneš odabranu grafiku. Samo pazi da ti tekst u 61 obavezno bude terminiran, odn, da završi s dva puta po 00.
probao sam to više puta ....ali jednostavno ne radi....kad sve to složim kak si napisao i onda restartam mob i više mi ne radi niti vanjski niti unutarnji displej sve je crno....ali hvala bogu još onda mogu mob spojiti s P2KTools i vratiti stare seemove......nemam pojma zašt ......ak je netko to složio može li mi poslati te seemove i cl.gif ...možda sam nešt krivo napravio ali ne vjerujem
Nažalost, probao sam i ja, i moram reći sa istim rezultatom. Pokušavao sam u seem 61 upisati path sa slovima po 2 bajta (kako se piše ime za prikaz na ekranu) i da je svako slovo u svojem bajtu, ali ne pomaže. Probao sam GIF i JPG, nema veze, probao sam ga staviti u /a/ i /c/ ali opet ništa.= Citat =:
Izvorno postao Devil_007
Za razliku od tebe, meni je unutarnji display i cijeli telefon savršeno radi kad sam ovo probavao, samo bi vanjski ekran bio prazan kada bi trebao prikazati sliku iz JPG-a.
Možda je pogreška što sam stavljao veliku grafiku, 96x54, možda ima neko ograničenje dimenzije.
Za utjehu, barem mogu na vanjskom displayu napisati tekst koji hoću bez problema :)
Da li ste pazili na velika/mala slova? Mob, naime, radi razliku između "Cl.gif" i "cl.gif", isto kao i u 61/62 seemovima, da je sve pisano malim slovima.
Nažalost da, mada je ovo bila odlična ideja i u prvi sam se tren ponadao :) jer sam sasvim bio smetnuo s uma ovo o malim i velikim slovima. Probat ću provjeriti kad uhvatim vremena.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ako je suditi po shortcutima (seemovi 2) onda je / dobar separator i slova treba pisati jedno za drugim (ne Unicode, nego svaki bajt jedno slovo).
Je li to netko to s grafikom napravio na Tripletsima ili nekom drugom srodnom modelu? Ja sam uvijek stavljao samo tekst.
Radi na v547, v550 i v620, recimo. Ima jedan thread o tome, tu na Forumu....
Evo ga TU
= Citat =:
Izvorno postao Pila
čekaj jel se to onda može stavit "custom" text na vanjski display ovim postupkom. Slabo kužim, :wstupid:
Želite li da telefon izvana napiše nešto po vašem izboru dok je otklopljen?
SEEM 004a_0001
offset 27 (01 for custom outer text stored in seems 0061/0062, 02 for Motorola icon)
seems 0061/0062 - u njih upisati tekst po želji, naša slova su OK, ja sam napisao i Č i ć bez problema i za to koristim samo Hex editor (ja zapravo napišem samo seem 61 pa njega učitam i na mjesto seema 62)
---------------------------------------------------------------------------------------------
editirao sam seem 004a_0001 i u offsetu 27 sam vrijednost stavio na 01, u seem-u 0061 i 0062 promjenio sam postojeći text Motorola u text po želji, no nakon vraćanja svee tri modoficirana seem-a na mob i restarta i dalje mi je na vanjskom displayu text vodafone(u otklopljenom stanju). ne znam da li sam negdje pogrješio . help:wstupid:
Ja sam izgubio volju...ali jedna možda važna napomena.
Gif mora biti 96 x 80 i obavezno da je crno bijeli.....
To je slučaj sa nebrendanom v360 (u njihovom seemu je putanja koja puca na gif, a kod nas je text (Motorola) koji u biti nema veze sa ispisom na vanjskom LCD-u.= Citat =:
New finds:
The external screen text is not stored in seems 0061/0062; instead, these seems point to a file on the system, /a/mobile/system/cl.gif to display. This gif is technically a 96x80x8bpp image, but it's actually a b&w (2bpp) picture - stands to reason, the external display is monochrome. Black text on white background
Hmm, da si sve napravio, radilo bi, meni radi :) Provjeri dužinu datoteka sa seemom 61, da joj uređivanjem nisi promijenio dužinu (ako ti nije bio uključen overtype).= Citat =:
Izvorno postao unreal
Kod mijenjanja teksta, jako pazi na to da upisuješ dvobajtna (Unicode) slova. Dakle, u heks pregledu mora biti: 00 54 00 65 00 73 00 74 00 00 ff ff ....
za riječ Test. Dakle, uvijek nula ispred slova a na kraju stringa dva puta nule pa ostatak ff.
Najvažniji savjet: Ponekad se ono što mijenjaš ne zapiše u telefon, pa moraš ponoviti akciju. Provjeri što je zapisano u telefonu tako što ćeš pročitati sve ove tri stvari iz telefona i vidi jesu li sjele tvoje promjene ili nisu.
Hoćeš reći kako ovo gore ZNAŠ ili MISLIŠ? Imaš li ili možeš doći do seemova od nebrandanog v360? Ja sam pokušao ali ne ide.= Citat =:
Izvorno postao zrino
Mnogo toga bismo riješili da je doći do nebrandanih seemova 32, 61 i 4a.
Ne znam kako bismo morali u seemu 61 pisati path Unicode kao običan tekst ili obično?
2BlueDevil - pogledao sam onaj Thread za v550 i slične, ali ne pomaže, nema ništa novoga u njemu.
Probat ću opet staviti grafiku za koji dan kad se riješim posla. Mada sam ja zadovoljan i imenom jer je to nebitan feature, daleko bi mi važnije bilo pronaći negdje diktafon u mojem v360v
Imam dva nova Skina za v360(v), ako slućajno koga zanima.
Sinoć sam našao originalni plavi Moto skin kojemu je netko obrijao animacije s ikona (smanjio ih, nisu ukinute). Posljedica: izgleda kao originalni Moto skin, ali s manje animacije ikona, pa umjesto 650kb zauzimaju niti 380kb. Druga posljedica jest da se meni otvara trenutno (možda mnogi to neće niti primjetiti, ali definitivno je meni brži) i prikazuje standardne pregledne Motorola ikone (osim dvije).
Uvalio sam odmah u njega crna slova, BlueDevilove vrijednosti za Caller ID preko cijelog ekrana (bolje su nego one iz Skinner4Moto) i napravio si dvije varijante, za 3x3 i 4x3 glavni izbornik.
Ako slućajno bude nekoga zanimalo, mogu obje varijatne negdje podići. Instalacija je šala mala: u Skin mapi telefona se naprave mape Moto 3 i Moto 4 i u njih se uvale odgovarajuće datoteke. Gotovo.
ej flešao sam v360v sa softom od v360 i zanima me sad za ove seemove nesta. dali da slijedim upute za editiranje seemova ove koje ste naveli od v360v ili?? jesu li isti semovi od v360v i v360 softa?
STOP! Dakle, imaš normalni nebrandani v360?= Citat =:
Izvorno postao nicx
Prvo skini s njega seemove 32, 61, 62, 4a i cl.gif. Potom zipni cijeli njegov /c/mobile/kjava i sve mi to pošalji na PM ovdje. Lijepo molim!
Imaš li diktafon i java MP3 player?
Pila...
Niti mislim, niti znam....
U praksi nisam vidio kako seem izgleda, a text je copy/paste, napisao ga je Amer koji mi je dao onaj original moto skin sa početka threada, koji sam ja kasnije prilagodio....
Njegova v360 je nebrandana i on je cl.gif modao na standardan nacin s time da je jedina iznimka bila što je gif crno-bijeli. I koliko sam ja skužio gif treba napraviti crno-bijeli (u biti je to 2bpp) i prebaciti ga u 8bit-nu boju.
To sam pokušavao prije mjesec-dva, ali nije mi proradilo....probao sam i upisivati path u seem di piše motorola, jer njemu tamo nepiše motorola vec path sto isto nije proradilo:-/
Poslao sam mu mail da mi pošalje seem pa cemo vidjeti, a vidim da je na forumu bilo junaka :rolleyes: NICK :rolleyes: koji su nabacili ovaj MP koji je navodno oriđiđi pa bi o oni mogli napraviti neki osvrt na dotini;D
NICK cekamo tvoj glas izjasni se, nemoj se stiditi:spin:
Inače modaj v360 ko i sve motorole, sa osvrtom na Pilin post......
@Pila, totalno se ne kužim u te seemove, koristim p2k tools i tam ima seem editor, ali kako da nađem te seemove?? stvarno sam nob u tom. ali evo i kjava...
@zrino, hm pa ono, skinio sam soft odavdje http://www.totalhandy.com/v360/ i flešao s onim drugim od 18mb. inače to je original od v360 nebrendane nema ni V od vodafona. ali nekako mi je spor soft ko i u v360v...onaj diktafon dida to nađem? :) i onaj java mp3 player?
aha evoga ima neki java player, točnije digital audio player, ej zakon je, sta da ti kažem!
evo za Pilu kjava, tu imas taj playar http://www.megaupload.com/?d=1M7RYPPJ
ej a sta ne skines taj soft i jednostavno ne flešaš?
Dobar si.....šta ne probamo....!!!!
Svi ti čekaju prvoga (pokusnog kunića)...eto sada si to bio ti...
Da za očekivati je da će mob usporiti jer ovaj vodafone skin je puno "lakši" od motorola skina.....ali nekako mi je lakše žrtvovati koju milisek. kod browsanja nego gledati onu rugobu od vodafona.
Ajd napiši koliko neka opažanja kod ovoga MP-a, kakve su ikone od kamere i moje stavke, koliko mb prostora ostaje na mobu poslije flešanja, dali onaj seem ima path na gif, dali postoji cl.gif u systemu i sl.
Meni nije radio browser sa MP-ov, pa sam ubacio 0032 seem od vodafonovog flexa...
Kod MP-a ne cuje se onaj dosadan zvuk prilikom mijenjanja stilova zvona, to mi se svidjelo, ali kad sam u njega stavio 0032 seem (zbog browsera jer mi nije radio) pojavio se taj zvuk ! Onda sam kopao po seemu i pronasao gdje se ukljucuje i iskljucuje taj zvuk - offset 8F bit 5 - hex mora biti 33 - tada je iskljuceno...
Kako promijeniti funkciju one lijeve i desne tipke ?? Tipka za imenik vise nije imenik nego browser, a tipka za evidenciju poziva sada je kamera !
To definitivno ne radi na vodafone softu.= Citat =:
Izvorno postao Devil_007
Morat ćes staviti nebrandirani soft.
Zbog takvih par vodafone sitnica koje ne možeš makniti i zbog ona dva java programa (player i safe) sam stavio novi soft.
cl.gif na vanjskom displayu je super stvar, osobito kad ekipa bulji u mob dok razgovaras a na displayu piše "šta buljiš". :)
Prvo, hvala za kjava, sad skidam pa ću pogledati. Ako je sve OK, ovime si pomogao mnogima jer ću ja iz ovoga izvući MP3 palyer koji mnogi žeče vidjeti na v360 ali nam nijedna verzija ne radi :)= Citat =:
Izvorno postao nicx
Ja nemam namejru stavljati ne-Vodafone Firmware ako budem imao izbora. Kao prvo, nemam svrhe za to, a kao drugo, promijeniti će mi se funkcija one dvije tipke iznad crvene i zelene slušalice a više mi se sviđaju ove dvije funkcije nego one koej su tu inače (barem sudeći po drugim sličnim modelima).
Gledes seemova, malo pročitaj tutorijale koji su ovdje naokolo, korisni su. Ja ću ti reći kako da skineš, ali za modificiranje prvo treba backup i malo znanja, pa tek onda modificiranje. Niej teško, ali moraš dobro razumjeti što radiš. Sve što do sada znamo da se može napisano je u onom mojem velikom postu u ovom thredu s dovoljno informacija da se napravi (osim onoga što niti ja ne znam).
Skini drivere, trebaš P2K_Drivers_2,9 i preporučujem program P2k_Tools_0.8.6.406. Kad ti p2kTools bude dolje lijevo pokazivao da si Conencted na v360, klikneš na Seem Editor ikonu, i onda dolje, malo lijevo od sredine, unosiš u num polje adrese koje trebamo: 32, 4a, 61, 62. Kad uneseš adresu, klikneš na "Load from Phone" pa potom "Save to file", i tako za svaku od ove 4 adrese.
Još samo pronađeš u korjenu telefona (valjda) cl.gif, pa mi njega, zajedno s ova četiri seema pošalješ.
Ovime mnogima pomažeš :) jednim potezom.