Daj više napišite za nas laike kako se RADI TESTPOINT!!!
Printable View
Daj više napišite za nas laike kako se RADI TESTPOINT!!!
Imam ovo ali je na engleskom= Citat =:
Izvorno postao GoGs
http://www.megaupload.com/?d=3QDIULPM
da ali ja to ništ ne kužim! Treba prevesti i staviti ovdje postupak da ga svi imamo! Ja sam ve barem 3 puta htio napraviti testpoint (testiram nešto) ali neznam kak i šta!
mislim da ima već prevedeno negdje na forumu ali evo prijevod i objašnjenje:
Prije svega otvorite REPSTUDIO!
1. Rastaviti mob (skinuti zadnju masku i skinuti ovaj lim ispod kojeg se nalazi test point..najbolje je zagrijat lemilicom pa skinuti ali treba paziti da se ne oštete ostale komponente na ploči..isto tako se može lagano zadignuti i otkinuti nekim odvijačem ALI to je dosta opasno jer se tako može otkinuti dio pločice i elementi na njoj..ali ako se jako oprezno radi to se en bi trebalo dogoditi)
2. Spojiti USB kabel koji imate
3. Sada vidite na slici gdje pokazuje test point, uzmeš komadić žice i da ti bude lakše jedan dio pričvrstiš (zalijepiš izolirkom ili selotejpom) na onaj oklop od konektora gdje štekaš kabel (onaj lim okolo) - to je masa, a na drugi dio žice pričvrstiš iglu ili bumbačicu, (omotaš žicu oko igle samo da malo drži), sada uzmeš onu iglu i prisloniš ju na ovaj test point kontakt, a drugom rukom moraš držati bateriju, samo na tren držiš ovu iglu.. treba ti se prikazat onaj "flash neptune..blank"..tako nešto ;), odnosn u Repstudiu ti mora pisati CONNECTED. čim se to prikaže makneš iglu s tog kontakta i klikneš na REPAIR... Sad je samo bad što ti ne smiej popustit koncentracija i moraš držati bateriju do kraja onog procesa...
NE ZABORAVITI ČEKATI KRAJ U REPSTUDI-U!!! znači kad pukne onaj prozorčič onda držati * i # i onda na OK...
Eto..nadam se da sam pomogao, ako nešto nije jasno javite! ;)
Pozdrav!
p.s. Ja ne odgovaram za nikakvu štetu nastalu korištenejm ovog mini tutoriala (npr. pri skidanju lima što i je jedina kritična točka)
E, i meni ja taj deo oko skidanja lima bio najpipaviji, tako da sam odustao. Pogotovu jer niko jos to nije odradio. Mada sam vec unapred smislio kako cu da spojim testpoint i taj deo mi je bio vise nego jasan, ali lim ...... :wall: . Frka mi je bila ipak na jednoj strani je bilo 140 eura, a na drugoj 7 eura. ;)
p.s. nikad nije kasno da odradis testpoint strastno :headbang:
ha ha, evo cuo sam se sa servisom, nisu uspeli danas da zavrse sa smartclip-om. Znao sam, mora se raditi testpoint. Naglasio sam im da se telefon ne sme otvarati. Ipak postoji sansa za DIY testpoint. boooohoooohaaaaahaaaaa ;D
To znači da će on radit testpoint?!?! (valjda) DIY -> Do It Yourself
e @martinet...ajd kad uzmeš mob sa servisa javi mi se pa ćemo preko nekog icq-ua ili chata se čut pa ću te ja vodit kako da ne oštetiš ploču dok to budeš radio ;)
pozdrav
Koji vam je s tim test pointom?Pa to nije triplets verzija softwarea, na R376 se jako teško može shebat bilo šta! To stvarno moraš bit umjetnik!? Ja sam na svojoj svaki dan mijenjo soft i flex i nikad nikakvih problema. Jednostavno ponovno u bootloader i novi soft gore,najbole, naravno 25R i flex V620_Core_SE5109AXXXX056 i to mora sve radit da ga hebes! Pa nećemo hodat okolo sa raskalaburanim Motorolama?!Zaboravi TP, nije potreban na toj motoroli, ako ga već nisi napravio...
pa šta možeš shebat na tripletsima???? - možeš stavit krivi soft...isto tako npr na r376 netko će stavit r374 ili obrnuto i onda ga mora radit...
E pa baš nebi reko!Ja sam naguro na svoju sve žive software-e i R374 i R47 i nikakav TP nisam moro radit!Jel si probo kad stavit R374? Znaš sta se dogodi?Kamera ti je naopak,nemaš nikakvih zvukova, tipkovnica ne svijetli i komp ti uopće više ne prepoznaje mob!Ali kad ga upališ u bootloaderu,(to valjda znaš kak se radi?) ponovo ti daje da ga flashas! Tak sto jednostavno nema teorije da ju zeznes!Probaj pa ćeš vidjet...A sad odjednom svi na taj testpoint!Probajte malo više vremena posvetit softwareu, nego rastavljanju mobitela i spajanju s kojekakvim žicama!To stvarno mora bit umjetnost zeznut taj tip Motorole sa Rxxx softwareom. Oprosti, ali ja sam svakak probavao namjerno ju shebat i neda!
pa probaj stavit triplets... i uspjet ćeš..
Ha!Probaj ti!?Znaš i sam da nisu ni malo hardwerski slične, pa prema tome će ti svaki program za flashanje(PST,SmartMoto, i bilo koji drugi) odmah na samom početku javit error! Neznam stvarno, možda je kome,ili čak tebi, uspjelo ali meni nije.Svejedno, ne treba pokušavat ko nezna! Uglavnom,ništa nije neriješivo a ni slučajno
pa probao sam već ;) ;) ...zato i govorim da probaš i ti..ali kao što i sam kažeš...sve se može popraviti ;)
pozdrav
Momci da vi niste malo skrenuli sa teme...
ma jesmo...al u dobroj namjeri ;)
Kova jel moze kakav mini tutorijal za V550 step by step za unlocking.= Citat =:
Izvorno postao kova
Hvala.
nista se ne desi kad napravim testpoint sto bi znacilo da nesta krivo radim...nisma skonto kak da to sve spojim i jos drzim bateriju??
Pa valjda prstima...Nije ni meni baš od prve uspjelo,pošto imam čevape a ne prste!!!Stvarno si u ovom slučaju moraš sam pomoć!Vježbaj...= Citat =:
Izvorno postao antrap