..sve su to "čorava posla" kao i vecina stvari u lijepoj nam našoj,samo netko to vidi ,a nekoga baš zaboli....ah ta nepravda!!!!:rolleyes:
..sve su to "čorava posla" kao i vecina stvari u lijepoj nam našoj,samo netko to vidi ,a nekoga baš zaboli....ah ta nepravda!!!!:rolleyes:
Pa, nije stvar u diskriminaciji, već u zakidanju svih ostalih osim onih kojima je povlastica namjenjena. Mislim da se ne mogu uspređivati škole za nacionalne manjine sa bankarskim kreditima za iste. Žive u ovoj državi i žive po njihovim zakonima i zato neka imaju iste uvjete kao svi.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
AFAIK srbi su nacionalna manjina, švedi nisu...
.
Netko reče da su novinari od muhe napravili slona, ali s tim se ne slažem- diskriminacija je jako veliki problem i sigurno je da se ne radi o muhi..
Hmmm... Nije mi to baš bistro (ok, sporo kopčam, znam to). Ali kad vele da Zagrepčani (odnosno njihova djeca) dobivaju besplatne knjige, to je onda isto diskriminacija. Mada ti novci dolaze iz naših (najviših i ogromnih) 18% prireza. PA se skupilo. Ali opet - to je diskriminacija, jer neki jadničak iz Omiša (primjer, molim da se nitko ne uvrijedi) koji ima prirezić od 5% (ako i toliko) mora sam svojim trojkama kupit sve knjige.
Tu on, naravno, nalazi za shodno dić' Seljačku Bunu (v2.0 retail), jer su ovi Zagrepčani diskriminatori, sila nečista, tlačitelji nedužnog naroda RH, čizmogazitelji svega i svakoga tko nije iz Zg.
No kad muse hoće prirez pomislit dignut na neku cifru veću od 0% (ajde, nek' bude "veću od 5%") e onda ni čut ni vidjet. Pa mu opet treba para za poporavit cestu ili izgradit nekog vraga, onda Zagreb šalje pare, donira i poklanja.
To je sve onda diskriminacija: Zagrepčani bivaju diskriminirani jer moraju plaćat 18% i jer moraju onda taj proračun slat okolo drugim gradovima. A drugi gradovi moraju knjige kupovat dok ZG djecu dočekuju iste besplatno u školi.
Slažem se s ovim gore . :thumbup:
btw znate da je Zagreb jedini grad u Hrvatskoj koji "živi" kao prosjek europske unie?
nice to know
Ma nisam u pravu. PBZ ima pravo. Ja sam zabrijala na državu. Ali nije jednostavno pitanje.
ako su ovi iz pbz-a htjeli ugoditi talijanima, mogli su to napraviti neki drugi način, ovako je ispalo totalno sranje.
@bd
ti i ja imamo 5 novaca i u prosjeku imamo 5 novaca
ali, ako standard padne a ti dobiješ još novaca, ja ću imati 3 a ti 7 novaca. ali u prosjeku mi i dalje imamo pristojnih 5 novaca.......i nije meni krivo što si ti dobio, nego što me netko jebe u mozak da živim kao i ranije........
ovo je iskrikirano, ali to je poanta.
a drugo. prije sam živio u rijeci i imao sam prijatelja talijana i sve to ok, ali oni općenito se ponašaju kao pizde. mene zanima što bi se bilo dogodilo da je pbz htjela dovesti pod sebe hrvatsku većinu u hrvatskoj (nas je najviše, pa i kamata može biti najviša). oni bi se žalili u svim novinama do neptuna i jupitera i srali kako je to diskriminacija i šta ja znam šta. ovo je isto to, samo u njihovu korist. sad se ne bune da nismo svi jednaki.......
a ako već treba nekome pomagati, to definitivno nisu talijani (ja da živim u italiji od rođenja bih govorio talijanskim kao materinjim jezikom), koji žive bolje od hr prosjeka, nego romima, koji žive nižim standardom od nas