-
Prigodna tema da i ja postavim jedno pitanje. Naime i meni se komp sad vec nakon sto ga imam godinu i pol poceo ponekad iz cista mira gasiti. Istina, to se dogadja kad radi dulje vrijeme (npr. 4, 5, ili 6 sati). Mogao bi problem dakle biti u zagrijavanju. Rekli su mi da moze biti problem i u maticnoj ploci. To je inace vrlo bolna opcija jer onda znaci da popravak kosta oko 4500 kn tj. novi laptop. Zadnja opcija je da je problem u grafickoj kartici. Vezano za to i moje pitanje. Dakle HP nx9105 ima grafiku nVidia Go420 32 mb. Da li je to integrirana ili samostalno graficka kartica, tj. moze li se zamjeniti? Sto vi mislite da moze biti uzrok shut downa?
-
Grafička, matična, procesor, možda i memorija.
S obzirom na vrijeme kada ti se dogodi zaključak je sasvim realan da ti je problem u pregrijavanju. Probaj si instalirati neki od programa za praćenje temp na komponentama pa prati.
-
Ne znam, svi su tako ljuti na te Gericome. Uključujući i moje frendove. Evo ja imam Gericom Hollywood Advanced (Sempron s1), 1Gb Rama, Shared ati X1100. I nemam problema s njim, radim s njim na projektiranju cesta u Bentley MX i AutoCad Civil 3D 2007 softweru. Jest da je malo sporiji od braće AMD 64, ali ja sam eto, zadovoljan.