A ostalo ? Pa nema ja 30000 kuna nego 12.500.= Citat =:
Izvorno postao error
Printable View
A ostalo ? Pa nema ja 30000 kuna nego 12.500.= Citat =:
Izvorno postao error
Od ostalog bi si uzeo jednu GeForce 7800gx i kućište od Thermalteka,ostalo sve imam doma i netreba mi, lcd 17" samsung, logitecha i to je to.Baš ću sastaviti kasnije konfig pa ja dostavim da vidiš= Citat =:
Izvorno postao cyber
tri slova: AMD
dobra konfiguracija, ali šta nije previše za monitor dati 3000 ili više kuna..
160GB je stvarno premalo, barem 200GB, i slažem se sa drugima u vezi AMD, duplo jeftiniji a duplo bolji, i bolje se clocka..
hladnjak je isto dobar, a na informatici nećete nositi diskete kući, pa ti ne treba floppy..
13000 kn je malo previše za komp u ovo vrijeme, evo moje konfe, slične ali jeftinije..
Hg-spot MBO ABIT, s. 775, AA8 DuraMax, i925X, BUS 800 MHz, serial ATA RAID, 7.1 zvuk, 1Gbps, Fire Wire, DDR 2, ATX 2 1.027,00
Hg-spot INTEL P4 HT, 3.2 GHz, 2 Mb c., LGA 775, BUS 800 MHz, Prescott, EM64T, BOX 2.033,00
Hg-spot RAM, 1 GB, DDR 2, PC-4300, 533 MHz, KINGMAX 831,00
Max-Modus UVR ACRYLIC SHOWCASE 464,91
Links Cooler ZALMAN CNPS7700-Cu, socket 478/775/754/939/940 296,07
Hg-spot VGA PCI-E SAPPHIRE ATI Radeon X700 Pro 128 bit, 128 MB, tv-out, DVI 1.065,00
Links Digitalna satelitska TV kartica TechniSat SkyStar 2 PVR, daljinski 470,95
Links DVD±RW NEC ND-3520, 16x, black, Dual layer ± recording, bulk 304,89
Links DVD ROM TOSHIBA 16x 52x, SD-M2012C, bulk 145,49
Links Bezicna mrezna kartica IEEE802.11g, 54Mbps + ext.antena 160,26
Links Mis Logitech B58, opticki, crni 83,81
Links Monitor 17" Samsung SM793DF, 70 kHz, 0.20mm, MagicTune, NaturalColor Pro 795,48
U 2 mjesecu će cijene valjda pasti na 6500, nadam se.. 7.677,86
Floorkilla i Bronth, nemate pojma!!!!!!
vidiš kao prvo da dečko uzima Serial ATA HDD, pa mi vi recite di ćete gurnuti disketu kad vas zatraži da instalirate HDD prije nego na njega stavite Windows XP...
A što se tiče ovoga da je AMD duplo jeftiniji... buahahahahaha
amd je gotovo isto ko i ovaj... da... ekvivalentan amd...
a ovaj Intel je više nego bolji od AMD-a kojeg vi preporučujete i puuno se bolje kloka...
a njemu komp treba radi radova prvenstveno... photoshop, macromedia itd...
inače Eric, odlično si odabrao grafičku, samo bi bilo dobro da nađeš GTO2 model... jer ti se on da modati u X850XT a košta oko 1650 kuna...
Što se tiče memorije, ooodličan izbor, jedino bi ti predložio da uzmeš matičnu sa nekim novijim chipsetom... 915 iako je nov, novi je bolji...
ujedno kad kupiš matičnu sa najnovijim chipsetom, čitaj 300 kuna skuplje, možeš se odlučiti za DDR2 Kingmax memoriju, odnosno 300 kuna jeftinije nego corsair a bacat će iste rezultate, no ti ćeš za razliku od prije imati mogućnost na novu matičnu staviti do 888Mhz memoriju...
javi na racunala ili na icq ako te zanima tocno sta ti ja predlazem...
a ovdje, stvarno ima mulaca, ko za onu graficku ko oce modati 9600 u 9800...
a Filipe, nhf, ali stvarno se ne razumiješ u hardware i moraš skontat da je X700 out of date... te ako već kupuje za 13000 kuna komp, neka kupi kvalitetan hladni smireni komp...
hahahah... ajmo se malo tebi smijazti sada....= Citat =:
Izvorno postao .:AM:.
kao prvo, 7800 najjači modeli jedva mogu iskoristiti SM3,0 u igrama... ono, kad on radi, imaju fps na nekih 30
a da ne govorimo o slabijim 6800GT... mislim stvaaaarno...
preporuka je definitvno X800 serija koja je brža od 6800 serije koja i ovak i onak ne može iskoristiti SM3.0 na nekom ok nivou...
tek ATI radeon X1800XT iskorištava SM3,0 na solidnom nivou i sa njim vrti demoe... oko 40fps-a...
što se tiče hladnjak, ako ima novaca neka uzme 7700 zato jer je tiši i pružit će veće perfomanse ako u budućnosti bude klokao proc, a to da zauzima mjesta je istina, ali kaj ti štediš prostor u kučištu???? mislim LOL
beh... ja sam slozio malo vise kompova od tebe za sata diskom i dobro znam da treba driver za sata.a ide i preko cd-a...sim toga to sam sve u sali rekao. floppy je prastara tehnologija i treba ga iskorjenit.
Error....
kao prvo, vidim da nemaš pojma o kompjuterima...
bilo bi lijepo da nvidia proizvodi 2 procesorske ploče sa pciex16 utorima... čak štoviše da je to i nforce 4... LOL
hehe
prvo da te pitam... zašto se dvoprocesorske zovu server ploče???
zato jer su ta dva procesora namjenjena samo računanju i obradi podataka... te inače imaju od 4 pa na više... (kod nas dostupno do 12 utora) za ddr...
al nije to bit, nego je bit da večina ima intergrirane grafičke, tek tolko da bi vidio instalirati sustav i stavit ga da radi ko procesor...
ako bi želio dvoprocesorski Xeon... trenutno jedini isplativ za kućnu multimediju u samom vrhu ponude, trebao bi minimalno izdvojiti 50 000 kuna za konfiguraciju bez monitora... jer je sama oprema prvo teško nabavljiva i skupa...
kaj ti pricas sam sa sobom??
Istina da je treba iskorijeniti, a što se tiče kompova, nebi baš bio siguran, osim ako ne radiš u nekoj prodavaonici kompova...= Citat =:
Izvorno postao flOorKilla
moj post se temelji samo na pretpostavci...
sto se tice ostalih ovdje pa nisu svi u tom svijetu i ne prate trziste i tehnologije toliko koliko ti, vrlo vjerovatno da neznaju a ne da namjerno tvrde krivo.
meni se i glupo ukljucivat u takve rasprave jer toga na forumima ima koliko oces, odes na forum.hr na kompjutere i svaki 5 topic je preporucite mi konfu, ima korisnika koji 'glume' nekakve savjetnike to je ok al neznam kako izdrzavaju stalno ponavljat jedno te isto.
ma konfa je dobra sta joj fali. za te novce...
u potpunosti se slazem sa Krompirkom
Jedino se neslazem sa:= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
jer widowsi xp se mogu dic i s CD-a na Sata= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
BTW zar nije bronth(filip) moderator za hardware na tvom forumu a ti mu govoris da nema pojma ;D
= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
nerazumijem se ja u hardware kao i Krompirko, ali to su moja mišljenja..
ne mogu pobrisati ove postove, pa ako ih neko može urediti u jedan..
neigram baš toliko igrice pa šta će mi jače od toga, nisam gamer..= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
neigram baš toliko igrice pa šta će mi jače od toga, nisam gamer..= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
a kučište je maxi, stvarno nemam riječi, kupio bi si i ja jednu takvu mašinu da imam para, kučište je koliko znam aluminijsko pa je unutra temperatura vrlo niska..
gogi
kao prvo je... to je tootalna istina... a ako vec posjecujes racunala, procitaj koliko je trebalo vremena da mu ipak dam to mjesto...
i sam da ti kazem, zbog cega je on to mjest moderatora i dobio...
ne zato jer se razumije u hardware, nego zato jer je posao moderatora da uredjue teme i prijavljuje ako netko krsi pravila...
i btw, ajd dam ti sta god oces ako bez upotrebe nekog treceg racunala instaliras windows XP na kombinaciju ASUS maticna ploca + Sata Seagate HDD bez floppy diska...
no u biti flopy je nekada i stvarno dobro imati... jer ako si ikada radio sa Ghostom, znao bi o cem pricam...
dakle instaliras Windowse, stavis SP1 i SP2, office, puno programa, postavis krekove, update namjestis da radi normalno i snimis sa Ghostom na DVD..
u neko vrijeme srusi ti se komp...
ti uzimas repair diskenu Ghosta, stavljas u komp, i ujedno metnes DVD koji je snimio Ghost i za 30 minuta imas novoinstalirane windowse, podesene patricije, ma sve...
tak da ima stvarno koristi sto se tice instalacija...
a mi bili zivi pa vidili da se Microsoft na Visti staviti auto S-ata drivere za maticne tak da tek onda nebu bila pod "ipak bi trebo imat"
si razmišljao o tome da se malo spustiš na zemlju ?= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Tko to još radi, power useri imaju slipstreamani sp2 na windowsima, kao i drivere za sata kontroler ako već imaju neki egzotočni, pa im ne treba disketa ;D= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
Imam 2 sata kontrolera, jedan emulira scsi (možeš dići raid na njemu), drugi je hot swap. Novi Norton (2005 a.k.a. 9.0) bez problema diže backup s hard-a nikakva disketa mu nije potrebna. Doduše imam disketu sa sata driverom u kompu, ali je ubačena u komp, ne može se doći do nje (ne viri vani) i dizejblana je u bios-u. nisam ju već dugo koristio jer sam u međuvremenu natjerao sve da radi i bez dotične diskete...
prvo error, ja sam na zamlji... ovo sam naveo primjer, kad bi išli fantazirati, i napraviti ono kaj si ti zamislio, toliko bi nas izašlo...
a gog, krivo si me razumio... jesi li ikad radio sa ghostom?
kolko se ja sječam, on prvo fomatira i postavi particije a tako onda nanosi fileove sa medija...
Pa ova gore rečenica novi Norton, se odnosima na Norton Ghost, tako da sam radio, dapače trošim ga već jedno 5-6 godina, ako ne i više ;D
Kako on točno radi ne znam jer ga nisam programirao, ali znam da kreira virtualnu particiju sa PC-DOS om koja se naseli u MBR, te kada ti lijepo resetiraš komp onda se podigne pc-dos i norton ghost sa te virtualne particije odšljaka svoj posao...
Zašto bi čovjek koji se bavi 2D grafikom uzimao bijesnu grafu i još k tome je modao na level iznad :eek: da bi dobio 10 fpsa eventualno u igrama??? I don't get it...
Šta se Illustrator preporodi, PS može radit sa 200 layera, neznam jednostavno, ne kužim..! Ako bi i radio u Maxu i sl. ne treba mu takva pila svejedno...
Neki stvarno od muhe rade gejmera...
Evo vako, kao prvo, nećeš dobiti modanjem X800GTO2 tolko malo frameova više nego ćeš uzmimo sutuaciju:
ako vrtiš nešto sa defaultom na 100fps, i ako grafu modaš imat ćeš barem 170fps jer je ovo stvarno jedan od najisplativijih klokova!
osim toga, ako radi u 3d programima, jednostavno će imati jaaaako brzo renderiranje, a ako radi u photoshopu, na velik rezama, procesor će jako brzo obavljati rezultate...
jedino što je eto bed, za igre nije baš savršen LCD, ali zato je za rad odličan...
Ma jasno mi je da će dobiti super grafu ali stvarno mu to nije potrebno.. A odmah ću i reći da za PS mu je dosta i GF4. To je 2D i ovisi isključivo o CPU-MEM dijelu kompa.
LCD nije dobar nizašto osim za administracijski posao s dosta texta, čitanja... Jedan CRT za te pare (koji je sigurno za jednu dijagonalu manji od tog LCDa) pojede taj LCD u kvaliteti slike. Još uvijek se radije biraju CRTovi nego LCDovi (izuzetak su NECovi Spectraview ali 9000kn nije za obične ljude)
znam da je off= Citat =:
Izvorno postao Krompirko
ali stari pa ti si error!!!!!!!!!!!!!!!u nedjelju u sedam ujutro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Evo nakon 4 dana proučavanja svake komponente,sklapanja konfiguracije 99999 puta došao sam na to da ću kupiti sliejdeće (btw. Kropirko ipak je amd...obajsnit ću ti poslije zašto :thumbup:):
MBO DFI LAN PARTY nF4 SLI-DR, DDR, zvuk, S-ATA, FW, 2xG-LAN, PCI-E, s. 939
CPU AMD Athlon64 3500+ TRAY, socket 939, Venice, 2200MHz, 512kb c., HTT 1000MHz
Hladnjak Scythe NINJA SCNJ-1000, pasivni, aluminijski, socket 478/754/940/939
RAM PC-3200, 1024MB, DDR, G.E.I.L., Retail, DDR 400 MHz X2
VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON X800XL, 256MB DDR3, DVI, TV
Hladnjak ZALMAN VF700-Cu LED, za grafičku karticu
Hladnjak ZALMAN za memoriju ZM-RHS1, pasivni, aluminijski
Ventilator SHARKOON 120mm, blue LED X2
Ventilator SHARKOON 80mm, 27dB, strobe, blue X3
Kućište SUNBEAM Trio , black, IC-TRIO-BK, MIDI, bez PS
Napajanje TAGAN 480W 2Force, Super Silent, TG480-U22, PCI-E, S-ATA, ATX2 v2.0
HDD 160.0 GB HITACHI, Serial ATA II 3.0, 8 MB cache, 7200, Deskstar GST T7K250