mi imamo u nasem peugeotu starom (309) ugraden plin i definitivno se isplati...
do mora i natrag dodemo za 150kn,jer kad napunimo bocu do kraja (cca 50l) vozimo se 500km... :)
Printable View
mi imamo u nasem peugeotu starom (309) ugraden plin i definitivno se isplati...
do mora i natrag dodemo za 150kn,jer kad napunimo bocu do kraja (cca 50l) vozimo se 500km... :)
Hvala svima na odgovorima!
Evo, sad samo da odaberem instalatera... Ima netko neku preporuku možda?
Imam ja ali šta ti vrijedi kada je u Osijeku ;) ;D
He, he. A šta mislite zašto je dizel u proteklih nekoliko godina praktički dosegao cijenu benzina?
Odgovor: U HR je 60% novih auta - upravo dizelaša, u europi isto, ako ne i više. Zato je dizel poskupio. U Britaniji su išli toliko daleko da je čak skuplji od benzina.
I sad zaključak:
Kad bude udio auta s plinom dosegao neki određeni postotak (kad država bude mislila da je shodno) i plin će poskupit, odnosno poskupljivat, polako ali sigurno. Da se kladimo, da će u 5 godina biti barem na 80% cijene benzina, a sad je ispod 50%.
Čak je i neki lik iz Ine neki dan rekao da je poskupljenje plina čisto politička odluka.
maybeeee,maybeeee.... but still.. u 10 000 k mu se isplati ulozeno , to je onak manje od godine , ovisi kolko vozi doduse
@bd thomgas?
Baš sam gledao na netu, al mi se nitko ne javlja na telefon... Thx :thumbup:
a zasto se spremnik goriva nemoze iskoristit kao spremnik plina? onda bi prtljaznik ostao netaknut
Jer ti benzin ipak treba... Paljenje uvijek ide na benzin, i mora motor malo radit na benzin svako toliko. I premalo je plinskih postaja po RH, pa da imaš samo plin ne bi baš mogao svugdje stići.
Jesi li siguran? Tako ti rekao majstor s kojim si razgovarao?= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Paljenje ti je uvijek na benzin. Na plin prebacuješ teka kada se motor zagrije.
100% provjereno.
Paljenje ide na benzin, kada ti auto prvi put pređe 2k okretaja prebacuje se na plin i na tome ostaje do gašenja motora, naravno ugrade ti sklopku kojom se možeš u potpunosti prebacit natrag na benzin(sistem ti je sličan sa viljuškarima). Tako moj frend ima a to si je radio u Sigetu, a imaš dosta benzinski sa plinom bez brige i svaki dan ih ima sve više:)
eh da ima jedna lose stvar sto se plina tice,zaboravi osam to rec ...
fora je u tome kaj nes motoru smeta ak je stalno na plin , neki vrag zna odlazit.
neznam sad tocno kak se to zove,al mogu saznat ak nekog bas zanima ,i zato je preporučljivo na svak 2 spremnika plina skurit jedan benzina --- eto tolko.
tak da se tu dost gubi na ustedi..
u zadnje vrijeme stvarno dosta primjećujem aute na cesti koji idu na plin (po 'čepu' u braniku ih kužim)... sve ih je više...
Baš me zanima dali ima kod nas da se prodaje u serijskoj prodaji automobili s plinom tvornički ugrađenim???
Jedna autokuca(Zubak? neznam sad tocno,znam da nek poznat) čak isporucuje NOVe aute sa plinom .. daju ti garanciju i sve...ak se dobro sjecam
Neznam kako bi bilo recimo kupiti maloga Pola ili Polo Clasic ako ima već ugrađen plin. Vjerovatno je onaj sistem što ide na mjesto rezervne gume ili možda neka flat verzija koja nezauzima puno mjesta.
Kontam nije valjda skuplji od punokrvnoga Golfa.A takav autić za grad je majka.
Hyundai je trebal počet sa prodajom ovih dana.= Citat =:
Izvorno postao Gruntovčan
Ne baš svaka 2 rezervoara.= Citat =:
Mislim da temperatura motora treba prijeći 40 stupnjeva da bi mogel voziti na plin.= Citat =:
Izvorno postao Skyward
Registracija je skuplja za 500kn zbog cestarine koja je viša.Nakon atesta(prvi put ekotest moraš napraviti) oslobođen si ekotesta dok god imaš plin.= Citat =:
Izvorno postao BlueDevil
Ipak se plina troši dosta manje(još uvijek više od benzina) od tih tvojih 30% pogotovo sa novijim sistemima.Još je tu i gubitak na snazi do 10%.= Citat =:
Izvorno postao kresoml
Lupetaš.....= Citat =:
I ti lupetaš,boca se atestira svakih 5 godina.= Citat =:
Izvorno postao niten
pa koliko sam ja cula i nisu toliko glupi, mislim da je zbog toga motor trajniji jer ne trpi tolika naprezanja:smart:= Citat =:
offtopik smo ali svi na forumu a i sire tvrde kako ultra-mighty-sveta-Honda se vrti i do 9500 rpm pa ak je to kao navodno izdrzljivo ... svacas kaj mislim.
@davor a ti si neki wiseguy a ? sta ja lupetam,znam kaj pricam!potrosnja je veca ,ali se moze stavit da je ista kao i potrosnja benzina,al onda ima neka caka,skupo je nekak, neznam sad tocno.