puno hvala! :)
Printable View
puno hvala! :)
Ok, da malo dignem temu, openSUSE10.3 je gore oko tjedan dana i nisam imao nekih većih problema sa privikavanjem na sučelje (KDE). Svejedno imam par pitanja:
- zvuk mi je nekako loš u odnosu na onaj u Windowsima, visoki tonovi krče... Isto tako nemam svih 6 zvučnika u funkciji (prčkao sam svašta po opcijama za zvuk iako nigdje nema ništa konkretno za 5.1 sustav). Matična je prepoznata, epox 8rda+.
- trenutno koristim Amarok kao player za mp3ce, ali neke albume mi ne želi svirati jer format nije podržan (mp3 album :-/). Ovaj player mi je užasno ružan i pretrpan opcijama koje mi ne koriste, ima li netko kakvu preporuku za normalan player po mogućnosti malo ljepši? ps: mora podržavati scrobbling za Last.fm :)
Hvala!
koju distribuciju linux-a preporucate pocetniku??? ono da nije natrpana s programima vec cista instalacija OS-a s nekim sistemskim aplikacijama...
Ovdje imas dosta informacija... :)
Sorry na oživljavanju teme ali me zanima kako deinstalirati staru Mandrivu 2008 i umjesto nje instalirati Ubuntu 8.10? Komp je celeron 1.0 ghz, 256 mb rama, 8 mb integrirana grafička i Manrdiva je odilčno radila dok nije crknula. Tako da sam samo ograničen na safe mode. Znači, koja bi mi bila točna naredba? I hoću li možda trebati ponovo formatirati hard s obzirom da sam Mandirvi "pridodao" 5 GB D: diska iz Windowsa. Također bi, ako je moguće, zadržao Windowse, koji su instalirani na C: particiji. Ima li mogučnosti ne-formatiranja C:-a s obzirom da jedino na što mogu napraviti backup je 16 GB memory stick a imam hard od 30 GB? Najveći problem mi je to što neznam gdje mi je instalacijski CD od windowsa (lako za podatke, uglavnom hrpa smeća). Ravilov pomagaj :D!
Svima koji zele skinuti linux,a da im nije samo do sminke preporucam debian...naucis debian,znas linux :D doslovno....
Malo nabrijana verzija Ubunta SuperUbuntul
Hmmmm, zanimljivo...iako se sve nabrojano sredi kroz dva-tri sata, fino je vidjeti jednu ovako fino zaokruženu distru :)
Postoji još jedna nabrijana verzija Ubunta, Ultimata Edition, ali ne mogu naći link.
Ono, čini se da Ubuntu ima jedan od boljih hardware supportova...radi na jednoj Toshiba Tecri perfektno...
Imam i ja. Napomena je za one koji sami požele nešto drukčiju verziju Ubunta.
Rhythmbox i Exaile. možda bolje Exaile. XMMS, on jede malo ram-a.
Kažu za najbolju kvalitetu zvuka xine.
Što se podrške za formate tiče, neznam kako neke mp3-ce svira a druge neće? Probaj reinstalirati mp3 codece.
sudo aptitude install ubuntu-restricted-extras
http://ultimateedition.info/ultimate-edition-2-3/
Am..prvo, treba ti kopija linuxa. Za to odi na www.ubuntu.com i skini si ubuntu.iso
Nakon toga, trebaš zapržit iso na cd. Nero će bit dobar, samo stavi čim sporiju brzinu prženja, ne iznad 8x
Onda staviš cd u comp i restartaš.
Tek onda možeš isprobat linux sa cd-a (ne instalira se niš) ili možeš instalirat OS odmah na hard.
Razlike sam prilično jasno objasnio u postu
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?p=898219#post898219
Vidim da uglavnom znaš o čemu pričaš,al to ti ne daje slobodu nabijat na nos tipfelere ostalima,a pogotovo onima koji su tu dugi niz godina i koji također znaju šta pričaju. Također te molim da koristiš tipku uredi i u jednom postu kvotaj one postove na koje odgovaraš. Forum će biti dosta pregledniji. Hvala,i bez uvrede! Smuchac :respect: