@Crash Overload
*#0000*95769774#
Printable View
@Crash Overload
*#0000*95769774#
da, bilo bi dobro...
inace se kod siemens-a ne moze kod iskalkulirati preko IMEI samo kao kod nekih drugih proizvođaca (Nokia i dr.), no to ne znaci da se kod ne moze izvuci iz samog mobitela, jer je kod kodiran i spremljen u eeprom-u, no samo treba pronaci nacin da se izvuce...
znam...
vjerovatno u siemensovom servisu generiraju kod preko IMEI-a
Jel mozes ti pronaci taj kod u eeprom-u? ( nemoj se brinut, neci ti ja slati svoj eeprom samo zbog toga :) )
možeš doći do njega, samo treba skužit način kako ga iskalkulirat....= Citat =:
Izvorno postao chop
ovaj alat kojim su dobiveni ovi kodovi je recimo algoritam za to, mada koliko sam vidio na ostalim mjestima i ovdje, nije osobito uspješan
ok. sad sam shvatio...
hvala na pojasnjenju
Javi nakon par sek. "nevazeci kod"
Ne sljaka, javi odmah da je unos nevažeći. Trebat ce pronaci drugi naci:beer: :beer: n!!!
Ni kod mene. Probao sam sa i bez SIM kartice, ali izbaci nevažeći unos.:(
Ja bi ti isto poslao eeprom ali nemam kabela, sve radim preko IrDA-e!= Citat =:
Izvorno postao chop
Bas sam htio predloziti da pokusate bez SIM kartice, buduci da se tako kodovi unose kod recimo ST55 i sl...
@borisd
*#0000*75879363#
@zerobravo
*#0000*95769774#
unos je nevazeci. steta...
i meni nevazeci unos
Probao sam bez SIM-a. Kada upisem *#0003*.... odmah kaze invalid entry, a kad upisem *#0000*... onda stoji na "please wait" jaaako dugo i nista se ne dogada :(
Moguće da taj kod uopće nije upisan u epromu, nego samo njegov hash? Probao sam ga izračunati s papuom i ona ide nekom brute force metodom (isprobava sve redom dok ne dođe do nekog koji odgovara).
Inače, kad ga izračuna, dovoljno je samo upisati *#0000*xxxxxxxx# (ne treba gasiti mobitel niti vaditi karticu).
ja sam zbunjen...niko se nije ni javio s kodom tak da nemrem niti dati nekakav feedback...
ma ne rade ovi kodovi, da bi dobio kod koji ce ti raditi, treab malo vise podataka, kao sto je IMEI, ESN i dio eeprom-a, blok 5121, a nije lose imati i HASH...
ako mozes sve to izvuci iz svog moba, onda ga mozes i sam otkjucati preko koda...a mozes poslati i meni, pa cemo viditi ;)
Tema je razdvojena. Za daljnu raspravu o unlocku imate http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14961 ovdje ide rasprava isključivo o unlocku via IMEI bez upotrebe kabela, programa i sl.