...opravdava to tim što puno radi u CAD-u pa ga je istinski strah da "spuši" ono što ima spremljeno...
Printable View
...opravdava to tim što puno radi u CAD-u pa ga je istinski strah da "spuši" ono što ima spremljeno...
Nije jedini koji je to tako riješil. Znam ljude koji za net koriste 486-cu, a posao rade na boljoj makini.
Do sada ne, ali u zadnja 2 dana sam dobio cca. 10 BugBearova...= Citat =:
Poslao: nimda
Da li ste do sada bili izlozeni napadu zivotinja {VIRUSA} sa neta?
Jes,nasrću ko blesavi. Kolegi mi je riknio IE jer nije 6.0 nego neki pretpotopniji.
evo pa testirajte http://security.symantec.com/sscv6/d...d=ie&venid=sym
@Playeru, bio sam na testu kojeg si preporučio i to tri puta. Prvi put sam dovršio pola testa i javio mi je da nemam nikakav antivirus instaliran, što nije istina. Možda nije neka klasa ali svakako nije nepoznat (www.nod32.com). Druga polovina testa (virus definitions) nije provedena jer mi se komp smrznuo. Iduća dva pokušaja su prošla u smrzavanju prilikom sdamog pristupa stranici.
BTW šta ti imaš instalirano protiv virusa, hakera ,intrudera i sl. :)
kao sto sam vec naveo ZoneAlarm pro i system works 2003 u kojem ima antivirus. ja sam samo radio security check i dobio sam x kod browser privacy ostalo sve kvacice, viruse check nisam ni probavo
zanimljivo mene je napalo pravo stampedo virusa,svi pricate o tom BugBearu a mene nije ni okrzno?Koji je poslednji virus koji vas je napao?O>mene neki Avril ili Lirva a dosadan je ko svrab, najgore sto sam mislio da mi je neko postom poslo Pranks jer su mi na ekranu izlazili krugovi raznih boja crvena,plava,ljubicasta....Imo sam srece da sam podijelio HDD na 2 particije na jednoj Win 98 na drugoj XP pro pa sam instaliro na XP Nortona i posle prvog skeniranja sam imo oko150 zarazenih fajlova,posle druge oko 300,i taj broj se konstantno udvostrucavo posle svakog skeniranja.Smjestanje zarazenih datoteka u karantanu nije uspjelo ali slucajno sam na netu naletio na program Fix Lirva i radio je ali bilo je posledica...ima li ko jos ovako lijepu pricu?
Nije LIRVA nego AVRIL :), to je ona pjevacica...
Ma moj norton Ubija SVE
ma meni je jučer došao bugbear na mail, odnosno obavijest od servera da sam dobio mail s bugbearom (nova verzija tog čuda se širi zadnjih tjedan dana), pa da ga je 'pospremio' ;D
Povratak Bugbeara
Zagreb, 07.06.2003. 11:57 (Bug On Line)
Uz Bugbear-B, u Hrvatskoj je primijećena i pojava još jedne nove inačice starog crva, oznake W32/Sobig-C.
Crv koji je dobio naziv W32/Bugbear-B za svoje širenje koristi adrese iz korisnikovog programa za razmjenu elektroničke pošte, šaljući poruke s različitim naslovima i privitkom u kojem je kopija crva. Također, prilikom slanja poruke crv uzima neko slučajno ime iz korisnikovog adresara koje stavlja u polje 'From:' čime donekle skriva odakle je originalna poruka došla. Kada se aktivira, crv pokušava onesposobiti neke od popularnih programa za borbu protiv virusa, te otvara "stražnja vrata" na korisnikovom stroju putem kojih potencijalni napadači mogu preuzeti kontrolu nad računalom i doći do povjerljivih korisnikovih podataka.
Bugbear iskorištava poznati propust u Microsoftovom Internet Exploreru i može se pokrenuti automatski samim čitanjem poruke, bez otvaranja privitaka poruke. Svi vodeći proizvođači softvera za borbu protiv virusa već su izdali odgovarajuće nadogradnje koje se mogu presnimiti s njihovih stranica ili posebnih usluga za nadogradnju.
Uz Bugbear-B, u Hrvatskoj je primijećena i pojava još jedne nove inačice starog crva. Radi se o crvu oznake W32/Sobig-C za kojeg su već ranije izdane nadogradnje za sve vodeće programe za zaštitu od virusa.
Ima info i na www.iskon.hr
@sezam pa gore sam napiso Avril ili Lirva
A on je dolje napiso da nije Livra nego je Avril... samo tebi na znanje!
a daj mi recite ako ja ne otvaram nikakve sumnjive poruke onda nemogu dobiti virus ili..... koji su sve nacini zaraze?
ovaj bugbear je sjeban tj. ne trebas ni otvoriti attach da se zarazis... drugim rijecima... antivirusni program ti je jako potreban
da ali ako ja otvaram mail od samo poznatih ljudi jel sam siguran!
ne, zato sto su mozda i poznati ljudi zarazeni... :)
znaci antivirus!!! koji je najbolji?
NORTON
Virus se predstavlja kao Avril i odpozadi kad se cita Lirva pa valjda znam napo me je,znaci Avril ili Lirva= Citat =:
Poslao: whiteboy
A on je dolje napiso da nije Livra nego je Avril... samo tebi na znanje!
a uostalom i program koji ga cisti se zove Fix Lirva!!!!!
Nije te 'napo' (očito si ga krivo shvatio) nego te pristojno ispravio (pošto nisi bio siguran), a ti gnjaviš umjesto da mu se zahvališ... i sad dosta o tome! Bez uvrede ali nije mi jasno zašto se stalno stvaraju ovakve besmislene rasprave... šta nije samo moglo ostati na toj sezamovoj ispravci?
No ova rasprava o Avril je gotova. NHF :)
Norton Antivirus...= Citat =:
Poslao: coma_zgb
znaci antivirus!!! koji je najbolji?
@NIMDA
Ja te nisam napao nego sam te samo ispravio
Ma ti glupi virusi! Ja sam jednom 2 puta u 2 dana morao formatirat glavnu particiju. Sad imam Sophosov anti virus i cini mi se da zasad nema problema. (osim ako mi u trenutku dok vam ovo pisem - jedan opaki gad ne raspara kompjuter)