Ne da mi se sad traži i uspoređivat pa vas pitam: jel globalnet happy hour jeftiniji od Carneta?? Carnet košta 07-19 h 3.66 kune (s PDV-om) a od 19-07 h i nedjeljom 1.83 kune (isto s PDV-om).
Printable View
Ne da mi se sad traži i uspoređivat pa vas pitam: jel globalnet happy hour jeftiniji od Carneta?? Carnet košta 07-19 h 3.66 kune (s PDV-om) a od 19-07 h i nedjeljom 1.83 kune (isto s PDV-om).
nije. carnet je najjeftiniji
carnet je definitivno najpovoljniji...
ali ga nemože imati svatko... :D pa nit ja
tako je... ja ga recimo imam preko faksa...
pa moze ga imati svaki student i ucenik! ovaj mjesec mi je doslo 35kn bez pdv-a!
kaj ga i ja mogu imati?!? pa nejdem na faks još...
Pa jesi učenik? Onda možeš! Prosurfaj malo njihovim stranicama pa saznaj sve...
mozes sigurno
Inače unazad zadnjih par mjeseci na Carnet mogu svi.Samo morate osobno doći tam i potpisati ugovor na godinu dana.Nakon isteka prve godine jednostavno pošaljete nekoga (ženu,mamu,tatu,.....) da napravi to isto.
tamo na carnet.hr na popisu nema moje škole...
mozda zato jer je privatna?!
ma neda mi se sad prelazit na globalnet...
pa nije velika razlika u cijeni, ne?
Ako sam ja prije prelaska bil u prosjeku 1h i to plaćal oko 150 kn a sad sam 2h i plaćam oko 110 to stvarno nije razlika :D
ne pa neznam kak se odjavit sa hineta...
osim toga zašto je onda hinet skuplji? sigurno nema neke usluge g-net!
npr. ovaj hinet extreme messaging mi je fenomenalan, jer sam često bez para na mobu a komp mi uvjek dostupan
Pa uopće se ne moraš odjaviti s hineta jer si mali korisnik, jednostavno se ne spajaš preko hineta. Napraviš account u globalnetu i kad ti oni daju potrebne podatke za spajanje preko njih (username, password, broj telefona, incoming i outgoing server) odeš u windowsima u 'My Computer' - 'Dial-Up Networking' - 'Make New Connection' i tamo upišeš te podatke (servere za mejl upišeš u program za mejl) i jednostavno se ne net od sada spajaš preko te nove konekcije koju nazoveš npr. 'globalnet' da bi je razlikovao od hineta. I onda komp zove taj novi broj a tebi na tel. računu piše 'internet promet - drugi ISP'. I to je to! A ako poželiš i dalje se možeš spajati preko hineta samo što onda 2 put klikneš na njihovu ikonicu...:)
ali, ja mogu imat kolko god hoču isp-ova pa če mi dolazit računo od svih?
ne,ne, nego ako recimo malo idem prek jednog a malo prek drugog, onda če mi dolazit 2 računa?
Doći će ti jedan račun za telefon a na njemu će biti ispisano koje si sve ISP-ove koristio i koliko vremena s kojim i na kraju koliko si s kojim para potrošio. To oni automatski skuže po broju ISP-a koji zoveš.
Bit će ti samo ispisan promet za Hinet , a svi drugi idu pod internet promet-drugi operatori. Kad si spojen preko Globalneta možeš koristiti XMS. Kod otvaranja stranice traži te korisničko ime i lozinku(za Hinet) i to je sve. Ja tako radim mjesecima i nikad nisam imal problema. Možeš imati račun kod svih providera, jer svi nude opciju spajanja bez pretplate, a koristiš onog koji ti je trenutno najpovoljniji i sve plaćaš preko tel. računa i plaćaš samo ono kaj koristiš.
E HVALA DEČKI, SAD STE MI FAKAT POJASNILI STVAR!
IDEM SE ODMAH PriJAVIT NA GLOBALNET
PIVA SVIMA!!! :beer: :beer: :angel:
e još samo da pitam u vezi maila, kaj mogu na outlook exp imat isto 2 računa?
Jasno! Ma svaki program za mejl ti nudi opciju za više accounta... ovako: Otvoriš O.E., odeš u 'tools' pa u 'accounts' pa 'add' pa ti ponudi mejl, news... izabereš mail i otvori ti se wizard koji te dalje jednostavno vodi kroz setup novog mail accounta. Tu upisuješ svoje podatke koje ti je novi ISP dao. Ako se poželiš onda spojiti s hinetom i reko njega raditi s mejlom moraš samo aktivirati stari account (staviti ga na default za taj net sekšn). Ma jednostavno je, skužit ćeš, samo se malo igraj...:)
Što je najbolje ako su ti svi account-i aktivni - pobire ti se sva pošta s istih a kod slanja pri vrhu maila ti se (ako imaš kreirano više account-a) pojavljuje prozorčić u kojem biraš s kojeg accounta šalješ...
ma bezveze sam postavio to pitanje, več odavno ja to sredio...
jedino sad ovih prvih 13 sati ču provodit od 19 jer je prek dana 9 kn...
Neznam kakva je to tarifa ali 700-800 kn je PUNO PUNO previse za internet... malo si pogledaj deuge pakete jer s toliko surfanja racun ti nebi smjeo biti veci od kojih 200kn= Citat =:
Poslao: target
700-800 KN. Puno i previše. Fakat mi nije jasno zašto je toliko velik, dnevno sam 2-3 sata na internetu. 1 sat po danu, ostatak po noći. Koristim Iskon Gold.