ma nemoj, 'killa... kako nije?
saznaj na internetu koliko podataka (ne minuta, već podataka) stane na jedan MD... pa ću ti ja izračunati koliko ti je to minuta 'CD kvalitete'....
Printable View
ma nemoj, 'killa... kako nije?
saznaj na internetu koliko podataka (ne minuta, već podataka) stane na jedan MD... pa ću ti ja izračunati koliko ti je to minuta 'CD kvalitete'....
oce meni neko reci di se mogu nabaviti mp3 na 8cm cd-e
čekaj malo... md je minidisc, znači samo uređaj, ali kompresija je wav, mp3, wma...
ne.. MD ima neku svoju kompresiju koju je Sony razvio.. ATRAC, valjda, tak je nešto whiteboy spominjao... oni uvijek svoje kemijaju, nikad niš standardizirano ne koriste... to ti je sony :)
coma, ak misliš an one male CDe prazne, viđao sam to u Macro-Micru
pa imam md valjda znam! sony je napravio atrac DA! ali ja kad prebacujem mjuzu na md NETREBAM konvertirat u atrac! nego može ostat mp3.
Nažalost je, pročitaj malo ovaj thread od početka.
MD je medij i sve što je napravio Sony i snima neku glazbu (osim regularnih CD-a) snima se tj. konvertira se u ATRAC3 format (Sony-ev standard kompresije) koji je pazite sad kvalitetniji način kompresije od mp3 (manje jitera i sl.) - ISTINA...
APSOLUTNO! (Sad će zappan uletit da sve ovisi o načinu kompresije, kako komprimiraš MP3-ce i slično.... a još se nije izjasnio koji je njemu najdraži prijenosni svirač...)
walkman... :)
ne, ne bih raspravljao o tome koja kompresija od te dvije jest kvalitetnija jer nisam imao ni prilike ni volje uspoređivati... niti su moji komentari rekli izričito da je nešto bolje.. ja sam samo htio skrenuti pažnju da različite kompresije različito zvuče, ali da su sve to kompresije...
inače, ako bih već neki takav player uzimao radije bih mp3 zbog toga što su manji (tj. mogu biti), ali bed je kaj su memorijske kartice skupe. isitna je da bih najradije iPoda htio imat, to je mrak stvarčica... opet, malo je bed kaj nema snimanje, ali ne bi me to previše smetalo, iPod mi je ostao u najboljem sjećanju od svih playera koje sam ikad vidio i/ili imao u rukama....
E baš je!,i to onaj famozni SONY-ev ATRAC.Još je veća kompresija Long Play funkcija za MD.
bla bla bla...
LP funkcija kod ATRAC-a tj. kod Sony-evih aparata je samo smanjivanje bitrate-a što će reći da su otkrili "toplu vodu" pa svaki korisnik mp3 kompresije je to mogao skoro od početka postojanja iste raditi...
U biti svakome nešto odgovara i to brani a s druge strane sve ima svoje nedostatke.
Po meni nije zappan ni blesav kad spominje walkman jer to je analogna snimka i sve zavisi od kvalitete snimača (mislim na aparat) i naravno na medij...
ma walkman je suprer stvar
a CD?= Citat =:
Poslao: zappan
... oni uvijek svoje kemijaju, nikad niš standardizirano ne koriste... to ti je sony :)
:D
...i tu su pokušali kemijati - sjetite se zaštite od presnimavanja (rješivo markerom) i naravno novi standardi (super CD tj. SACD)... ;)
A s tim Super(man) cd-om trebaju ti i super (skupi) pleyeri
cemu to uopce sluzi?
Nova generacija CD-a. Bolji zvuk, ambijentalniji, s više boja i efekata koji se mogu čuti ako su reproducirani preko SACD playera. Sony-eva izmišljotina, naravno. Sve više novih CD-a (pogotovo sonyeve produkcije) je snimano u SACD-u i sve više novih CD-playera imaju mogućnost sviranja SACD-a.
joj kako seru, koda neko moze skuziti dal slusas cd ili sacd! mozda na profi opremi ali ovako
Moraju nešto zaradit od naivnih kupaca
;D a ima nas...
A kaj se tiče LP funkcije postoji i Long play 4 koji omogućuje 5h i 20min glazbe.Slušao sam i kvaliteta je zbilja dobra.No možda je 5h imak previše?
nije. kod sonya ne
čujte momci,ja sam danas kupio sonyev disk-men (osnovni model) i nekako mi je zvuk tih.pojačam na max i tiho mi je.jel neko imao sličnih problema ili to jednostavno tako mora biti?usporedio sam jačinu zvuka sa sonyevim wokmenom i moram priznat da je kod wokmena zvuk puno glasniji.što mi je činiti?
ništa. kupio si osnovni model :D :D :D