stari ne znam sta je u pitanju al men to ne ide od ruke skinio sam fw od cx7v i opet se ista stvar dogodila jer mozda stvar u kablu? ja imam RS 232 ali to je kupljeno za S55 jel on valja i za CXV 70?:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Printable View
stari ne znam sta je u pitanju al men to ne ide od ruke skinio sam fw od cx7v i opet se ista stvar dogodila jer mozda stvar u kablu? ja imam RS 232 ali to je kupljeno za S55 jel on valja i za CXV 70?:rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao Eminem
Eh, sad bi nešto ružno napisao, ali neću. Sto puta, barem, je napisano da za seriju x65 i dalje RS 232 može služiti jedino za Winswup update. Službeni update je moguć jedino preko USB kabela za x65 seriju ili preko USB kabela za x55 ako se taj kabel preuredi.
Vidim da još neki imaju iste probleme ko ja. Sad pokušavam nabavit modani kabal pa onda flešat WinSwapom, boli me kita za garanciju, već sam popizdio skidajući 20 firmwarea koji nijedan ne radi. Jel se update može radit pomoću DCA-540 ili samo DCA-500 i 510?
...sa DCA-540 ne, dok sa 510 možeš a za 500 neznam...
Ovako Skinuo sam neorg verziju CX70_540600 za cx70 i kada hocu napraviti update bilo preko usb x65 ili serijskog x55 piše da mi mobitel odbija software ili tako nešta. Da skinem od cxv70 ili šta? Samo želim imati normalni meni bez vodafonea.
...jel to Winswup verzija updatea ili si skinuo sa Siemensovih stranica...= Citat =:
Izvorno postao tbenosic
I usput rečeno 540600 nema hrvatski. Treba ti 540400, odnosno neka niža ako nema verzije 54 sa hrvatskim npr.500400.
Verzija je winswup. Evo ovo točno napiše: Software update denied by mobile
Odkud sad to jel nije bilo da je 06 uvijek hrvatski.Prije je bilo 0606, a nedavno sam skinuo za m55 0600 pa je bilo na hrvatski.
Da skinem onda taj pa probam?
...za M55 se tako označava, dok je ovdje druga priča...poslušaj "Sljaku" i skini taj, al ne garantiram da će radit kao i ovaj prošli...= Citat =:
Izvorno postao tbenosic
tako je, kod novih x65 i daljnih serija Hrvatski je u paketu x4xxx. Winswup bi trebao svejedno raditi... Koja ti je verzija FW-a sad na mobitelu?
Znam da se flashanjem originalnim firmwareom ne gubi garancija, pa bih svoj mobitel flashao tako, ali:
*#06# daje:
Product: CX70
SW-Version: 43
Variant: A 404
znaci ja ga moram flashati iskljucivo sa A404 ili mogu i nekim drugim Variantom npr. A405 ili A407 koji su SW56? Da li cu se rijesiti Vodafonovih ikona i live-a ako ga ponovno flasham sa A404?
Ova zadnja 4-ka u 404 je za hrv jezik?
ne, mozes ga flashati sa bilo kojom A4xxx... sve te verzije imaju Hrvatski jezik... Neces se na taj nacin rijesiti Vodafone ikona...
ahgrgh!
a jel se moze ikako iscitati fubu pa da imam backup ako nesto podje po zlu sa winswup-om, da mi garancija ne propadne?
SW: 43= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
Variant: 404
A kako da znam koji je variant taj update? Možda zbog toga neće??
Cudno...
morao bi moci update-ati sa bilo kojim variantom
da, ako se radi sa winswup-om trebalo bi ici s bilo kojom verzijom...
nego reci, koji kabel imas?
Mislim da sam već negdje napisao:
USB CX65 i RS-232 C55
Oba su neorginalna i na oba isto ispiše?
E, pa mozda je bas u tome problem. Probaj prepraviti kabel u DCA-510, imas upute na forumu ;)
Daj ne pada mi napamet to radit. Kabel mi treba i za ostale mobitele.
A i ne bi reko da je u tome problem. Bar bi jedan radio.
za winswup ti treba biti spojen pin 1 na napajanje obavezno= Citat =:
Izvorno postao tbenosic
tako je, jer je mob tada ugasen i treba mu napajanje sa kabela...
Mala ispravka kako je mob ugašen kabelu treba napajanje sa COM porta da bi radio ako se radi o serijskom kabelu.= Citat =:
Izvorno postao 3aTmr
call me stupid, no nismo li isto to rekli 3aTmr i ja?= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
to je napajanje na pin 1, a ide iz COM porta...5V.
dobro ljudi nadograđivao sam ostale mobitele jedino ovaj neće.
Potražit ću ali mislim da na ovom mom kablu i je spojen taj pin na napajanje.
A zašto ne radi sa usb. Sa oba krene i onda napiše onu poruku
Neću te zvati bedakom, ali malo nepažljivim i nepreciznim već da ;D. Ako malo pažljivije pročitaš, vidjet ćeš da nije jasno koji pin1 treba biti spojen na napajanje, od mobitela ili od kabela.Ne znaju svi da treba spojiti pin 1 od kabela. A 3aTmr je napisao da mob mora biti spojen na napajanje, a ne kabel.= Citat =:
Izvorno postao Inovator
Tako da ste napisali slično, ali i neprecizno pa čak i neispravno.
Zbog toga ispravka.