evo izgleda da bi trebali početi od 1.10. kada kreće ugovor s Vipom
Printable View
evo izgleda da bi trebali početi od 1.10. kada kreće ugovor s Vipom
Izgleda? Prema čemu? 'Izgleda' nije dovoljno dobro.
Ma negdi sam ubra članak na netu, neznam di :-/ a tada i kreće onaj njihov ugovor s Vipom. Ne da nije dovoljno dobro nego je sve to skupa jedno veliko s... ovaj tele ;D= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
pa ugovor je već odavno potpisan
istina ali na snagu mislim stupa 1. listopada
link: http://www.vecernji-list.hr/newsroom...73011/index.do
jasno da imaju problema.konkurencija maksimalno usporava pocetak rada tele2.:evil:
kolko dugo ulaze na to trziste vec me i prosla volja da predem na njih.
a na koji nacin ih usporavaju?= Citat =:
Izvorno postao zmija
usporavaju, i to zbog toga sto nikako da se definiraju cjene interkonekcije i tako nesto...
pa cijene interkonekcije se znaju!! defonirane su davno.
nisu problem cijene nego odugovlacenja oba operatera oko potpisa interkonekcijskog ugovora,jer tele 2 ima obavezu poceti sa radom 6mj.nakon potpisivanja ugovora sa agencijom za telekomunikacije,a ovi l..... to max. usporavaju!
Da, a zašto su u kolovozu kad su trebali imati nekih 90-ak baznih stanica imali svega 11 izgrađenih? Koji je razlog tome?
Pa vjerovatno lova. Oni su inače poznati po izigravanju ugovora i zakona do maksimuma, eto u Finskoj su i izgubili koncesiju, i valjda razmišljaju šta će im bazne stanice kad imaju nac. roaming, jer inače u većini zemalja u kojima rade, posluju kao virtualni operater, znači bez vlastite mreže i očito imaju iskustva u tome. Sigurno je da će u tri godine izgraditi mrežu, samo je pitanje kojim tempom.
Sve mi se više čini da nisam pogriješio što sam nedavno uzeo mob u T-Mobileu sa pretplatom na godinu dana. Neće ovi tako skoro...
Pa zakaj bi Tele2 bili idioti. Oni valjda imaju za sebe jasnu strategiju. To što im se ne žuri je vjerojatno njihova stvar. Država i državne institucije ih požuruju jer se lova treba okretat i investirat prema ugovoru.= Citat =:
Izvorno postao zmija
tako je.sve ove akcije koje sad imaju t-mobile i VIP pokazuju strah od dolaska konkurencije. cijena poziva unutar mreze kod oba operatera ne mijenja se vec 5god!!!nadam se samo da i obecanja tele2 o 30-50% snizenju cijena nisu prazno obecanje.
malo bolje pogledaj i primjetit ces da su cijene na nekim tarifama pale 30% od kada je raspisan natjecaj za 3. operatera.
Mislim da nista revolucionarno po pitanju cijena se nece mijenjat samim dolaskom Tele2 na trziste.
Ulaskom novih tehnologija cijene padaju i to je cinjenica. Da nije tako razgovori na 099 mrezi bi (dok se nije ugasila) bili po 7 kn minuta.
To samo glupi nas ministar moze izvalit kako ce ulaskom treceg cijene pasti. Sam razvoj situacije ce omogucit padanje cijena. Istrazivanja koja su vrsena dala su za rezultat pad cijena do 50% ALI do 2009.
ma teleu 2 se uopce ne da gradit stanice i ulozit love za dozvole i sve.. kad gdje god ima VIPa imat ce i telea 2.- tak da im je svedno.
Možda Tele2 čeka da se Vip i T-mobile ispucaju s povoljnim ponudama, pa da onda kad krene ponudi nešto šta valja -- ali čisto sumnjam. Ako još uvik na pameti imaju punudit smanjenje cijena od 20-50% onda će poslovat gore nego Sisačka željezara (bez uvrede!).
pa mislinm da se to odnosilo na cjene koji su prije bile u HR,a ne na ove nize cjene..pa da ce oni bit jos jeftiniji,,ne znam bas...
vjerujem da cemo se smijat svim ovim nasim postovima nakon sto krenu i prodje 6-10 mjeseci. ko moze znat koji im je cilj iako ga najavljuju. Uhavtit korisnike sa ponudom jefitinih i jednostavnih telefona a tako i usluga. Nije tajna da ce biti polu-virtualni operater. Onaj ko se od njih nadao jeftinih "skupih" telefona se preracuno.
Točan datum kad kreće Tele2:
Otprilike NIKAD... ili možda malo poslije...
To je čisti lopovluk.... treba ih protjerati i ponovo raspisati natječaj.... muljatori na kvadrat....
pa i nisam bas siguran u to,.. ugovor koji su potpisali s Vip-om traje 3 godine,.. tako oces neces moraju u te 3 godine izgradit mrezu,.. te time i gube status "virtualne" mreze,... ali i samim potpisivanjem tog ugovora, ne zuri im se niti s izgradnjom (ulaganjem) mreze, a niti s pocetkom rada,... ocito u tom ugovoru ime nesto sto bi se moglo nazvati "internim dogovorom" izmedju dva operatera. Vip im ustupi nacionalni roaming,.. a oni za uzvrat traze da odugovlace,... i to je moguce,.... Zapamti,... da bi se potpisao jedan ugovor,... obje strane moraju imat korist,...= Citat =:
Izvorno postao khideg
Zasto bi netko ulagao masu para u jednoj godini kad moze u tri?? To sto Tele2 sada radi to je cista racunica,.... njihova politika je 10 puta provjeriti jel se nesto isplati ili ne,.. to upravo Tele2 i radi,...
već sam napisao da ugovor stupa na snagu 1.10., a da tele2 pristane na odugovlačenje početka rada zbog nekog internog ugovora je smiješno jer to je gaženje racionalnosti u poslovanju i kao da zaboravljaš da im je cilj zarada.
Ti očito neživiš u Hrvatskoj :rolleyes: hehe ;D= Citat =:
Zapamti,... da bi se potpisao jedan ugovor,... obje strane moraju imat korist,...
Mislim da u ugovoru o koncesiji piše kroz koje su vrijeme obvezni uložititi određena sredstva.= Citat =:
Zasto bi netko ulagao masu para u jednoj godini kad moze u tri??
Ma jasno da je to definirano,.. ali uvijek postoiji rupa u zakonu,... onaj kome je to profesija ce izmuljat kako kod :)= Citat =:
Izvorno postao jay