gle, SXG75 ima BREW platformu, ali mu je Siemens-ov UI...
Odbacen je BREW UiOne koji je recimo slican Symbianu, pa stoga jedini nacin prosirivanja mogucnosti SXG75 je preko Jave i eventualno patch-inga...
Printable View
gle, SXG75 ima BREW platformu, ali mu je Siemens-ov UI...
Odbacen je BREW UiOne koji je recimo slican Symbianu, pa stoga jedini nacin prosirivanja mogucnosti SXG75 je preko Jave i eventualno patch-inga...
aha, kuzim...
zaboravio sam da su odustali od UiOne :)
Da, znaci i nema bas neku mogucnost prosirivanja. Steta.
a DAMN YOU ŠVABO, da su dodali neku jaču mogućnost proširivanja bio bi dostojan nasljednik SX1, dobar je i ovako, ali to bi mu dalo veeeeliku prednost.
pa trebao je doci kao takav, ali su odustali jer bi cekanje tog OS-a jos dodatno usporilo izbacivanje tog modela pa bi se desilo isto kao i sa SX1...
NO SXG75 je UMTS mobitel sto mu također daje prednost nad nekim drugim modelima...
ma DAMN ŠVABO kad ne mogu nadograditi, evo prijmer, mani frend sad priču uvaljuje kako je Nokia bolja od siemensa i kako njegova 6230i ima video streaming, 1.3 megapixelnu kameru aac i mp3 podršku i tako to. Ja njemu za dva dana pokažem SX1 koji ima nabacanih aplikacija i mogu slušati skoro sve fomrate glazbe, imam program koji pravi sliku kao 1.3 mpx (nije baš kvaliteta, ali pokažeš mu fotografiju od 1000x700 velicine i može proci), a negdje sam pročitao da real player koji dodje uz mob ima video streaming, pa daljinski za TV, Doom 2 i CS za mob, Gameboy za mob i tako to... Evo samo primjer navodim što se sve da uraditi, a opet ovaj SXG75 mi je nekako drag, ali nisam siguran je li vrijedan da s njim zamjenim SX1???
cuj sve ti to ovisi za sto ti mob treba...
meni je ok da ima mp3 player, mada nije nuzno jer imam ipod, ali mi je zato bolje da ima FM prijamnik, a SXG75 ima i to sa RDS-om, onda mi cak nije ni bitno da ima video streaming, ali ima, naravno da ima i mogucnost video poziva jer ipak je to UMTS mobitel, bitno mi je da ima filter poziva (sto se moze staviti na SX1), igrice ne igram pa me i nije briga, ali ono sto mi je najvaznije je GPS sustav... Inace ga dosta koristim i zivo me zanima kako ce funkcionirati ovaj na SXG75... To mi je za sada najjaci plus za SXG75, te naravno mogucnost prosirivanja memorije...
A siguran sam da nece dugo proci dok pocnu izlaziti patch-evi za njega...
Ali kako sam rekao, danas hvala bogu mozes birati kako ti pase, pa te nitko ne tjera da uzmens SXG75, mozda je bolji izbor za tebe P50 ili kako ce se vec zvati kad izađe pod Siemens-ovim imenom...
p.s. i on se moze nadograditi sa GPS prijamnikom, ali onda je to u vidu SDIO kartica, sto mi ne odgovara...
I ono sto mi je bolje kod P50, fali mi kod SXG75 jest nedostatak WLAN-a...
Dobar je SXg75, ja vrlo ozbiljno razmišljam da ga uzmem mjesto SX1. Evo sada nokia šalje nove smartphoneove nekakve, pa ako ne izleti neka jaka zvijerka iz nokije ja ostajem pri siemensu. Nisam još nikada imao nijedan mob, a da nije siemens pa zato hocu da ostanem na siemensu.
Možda ovo ide na off, ali onaj mob SG75 mi se nekako lijepši čini, jsu li mu mogućnosti jednake kao i u ovoga SXG75, jer ono mislim 75 obojica, još slični po izgledu mora biti da su slični i po karakteristikama i mogućnostima.
SG75 nema GPS prijamnik i to je glavna razlika, ali za druge stvari procitaj datasheet i usporedi
SG75 - http://communications.siemens.com/re..._Datasheet.pdf
SXG75 - http://communications.siemens.com/re...asheet_New.pdf
Pa meni je ovaj lijepsi SG75, a pošto živim u vukojebini gdje nikada nece doci neka malo bolja tehnologija sad sam baš u nedoumici što uraditi???
A je li ovaj SG75 u nekom stupnju razvoja imao ime Wolf4??? Negdje sam gledao mob koji je licio ovome i imao je mnogo funkcija, pa sad se ovaj drukčije zove, a izgleda kao onaj, malo sam konfjuzd :)
mislim da je to bas taj mob (WOLF4)...
citam malo na siemensmania-i kako ce siemens izbaciti i dvb za x75 seriju iliti uređaj koji ce primati televizijski signal na mobu i mislim se , vauuu kako dobro...
to bi znacilo npr da si uzmem sxg75 imao bi mp3, radio, tv, gps...
koji potez za siemens! no, na zalost drugi izvori potvrđuju da je to ipak daleko od istine :(
nadam se da grijese...
a jos uvijek ga nema u SHOPovima nadam se da ce uskoro doci.................
naravno da nema kad jos nije izasao u prodaju...
ako sve bude ok,trebao bi se poceti prodavati krajem 10 mjeseca (ovog), no pocetak prodaje ce varirati od zemlje do zemlje...
Možemo ga u HR očekivati u 11. mjesecu, ja ga u BiH mogu očekivati dogodine u 11. mjesecu :)
bez prostačenja
lani sam u veljaci isao put ZG da kupim SX1, nece me smetati da sada idem opet ali po SXG75..............
Bas poslje krizme u Mostar su dosla 3 Sx1. Jedan sam ja uzeo pa je bio pokvaren tj. gasio se, drugi sam dobio kad sam vratio onaj pokvareni, a treci SX1 je u drugoj trgovini gdje ga prodaju za 720 KM :)
Ja gdje god upitam ima li SX1 kazu to je jedinstven telefon i kosta preko 1000KM i dobiva se samo narudzbom :D hihihi, ja ga dobio za 800kn.
A evo sad malo onTopic ove stvari sto dolaze uz njega, tj. ako izadje ovo za TV jel se to nabavlja u mob shopovima ili samo u Siemensovim prodajnim mijestima???
hehe, na zalost to za TV je ipak cista izmisljotina, ali mozda da ideju Siemens-u pa to i naprave...