A kako bi se mogao povećat prostor za instalaciju aplikacija na 6230i,
koliko on uopće ima prostora za takve stvari?:comp:
Printable View
A kako bi se mogao povećat prostor za instalaciju aplikacija na 6230i,
koliko on uopće ima prostora za takve stvari?:comp:
imao sam i 6230 i 6230i u rukama 3-4 dana, 6230i ja puno bolja ne samo zbog ekrana nego zbog brzine i htio sam je ostaviti kod sebe ali uskoro cu dobiti 7610 od starog tako da ...
meni se cini da je 6230 brza od 6230i.
Ja imam par primjedbi za 6230i:
1. Slike slikane fotićem ne slaže po broju okidača, nego po broju slike u mobu, npr.: slikam 10 slika, znači prva je 001, druga 002 itd. Nakon toga izbrišem npr. petu, a on mi umjesto slika 011 napiše slika 005. Takva organizacija ne valja.
2. Kad slikam tekst na a4 (nije bitno) formatu normalne veličine (12), ne vidi se! Mutno je, možda ne nešto da izvući, ali to nije to. Na 7610 je bilo puno bolje. A npr. slika pejzaža ispada puuno bolje nego na 7610. Znam da fotić nema fokus, ali trebali su podesiti da se tekst vidi.
3. Ne može se napraviti 6. profil, nego se samo mogu drugačije podesiti već pretpostavljeni. A meni ih treba baš 6.
Inače sam s mobom jako zadovoljan, osim kaj mi baterija traje 2-3 dana. samo poruke i pozivi (uključen po noći).
Da, to sa redosljedom slika je malo zajebano. Da li se mogu možda poredati po datumu, odnosno vremenu kada su slikane?
Mogu, po datumu slikanja. Ajde, to još donekle riješi problem slika na mobu, ali kad staviš slike na comp, ostaje redosljed po imenu, tj. nema datuma po kojem se mogu namjestiti.. Znači opet je isto..
Je da je to loše izvedeno ali meni to ne smeta, i onako ih na kompu zajedno preimenujem tako da mi to ne čini jaku ulogu, ali zamjerka mi je stvarno što nema baš puno raspoložive memorije za javu!
Stvarno sam zadovoljan organizaciom imenika! To me je iznenadilo kad sam prešao sa Siemensa!
Baš me zanima što će donijeti njegov nasljednik!Nadam se da će dimenzije ostati u normalnim vodama,jer mislim da mi cigla u džepu ne bi trebala, bez obzira što imala u sebi!
A i tipka za navigaciju mogla bi se malo bolje izvesti!
Ali sve u svemu mobitel je stvarno za najbolje pohvale! Ja sam zadovljan!
isto je i na 6230.= Citat =:
Izvorno postao darkovsky
mene zanima da li se može na 6230i dobiti glavni meni da bude 3x3 statične ikone, kao na 6230? jer me nervira kad moram odskrolati 3-4 animirane ikone koje svaka zauzima cijeli ekran.
Da vidiš, dobro pitanje. Nisam tu opciju nigdje vidio...
Ma kako ne bi moglo
Uđeš u Meni>opcije>Pregl. glavn. izborn.>Mreža
i to bi bilo to, ako sam dobro shvatio u čem je problem!:comp:
Aha... Sad sam i ja shvatio pitanje... Da, tako je kao što chessmaster kaže.
Trebaju mi svi podaci o mmc karticama za 6230, znači kolki napon, max. kapacitet i da li se mogu staviti u nju rs-mmc?
Edit: i jeste li imali problema sa BT-om, tj nestabilnom vezom i sl. kod prijenosa većih podataka? (tako sam pročitao.. :-/ )
3V, 1GB, moze ici RS naravno..
Šta nije 1gb za 6230i? Nešto sam čitao na mobile-review.com evo citat:
"...But please note that the phone is not working well with all manufacturer’s memory cards, sometimes it just can’t see them. In our case big capacity cards were simply ignored. You can ignore the warning that the phone supports cards with capacity up to 128mb only, which is located in the manual, this is not truth...."
Znači podržava 128mb ali može raditi s nekim 256mb karticama... Sad sam skroz zbunjen..
Nisam baš neki znalac za nokiju, ali kad udjes u meni na 6230i ides na opcije (desni softkey ja mislim) pa nadjes tu negdje pregled ikona da namjestis na manje ikone, neznam ti sad poblize objasniti jer nemam mob pri ruci ali tu udji i malo prosupaj i naci ces= Citat =:
Izvorno postao muuki
Problem ti može nastati ako se pomješaju portovi, a to se desava najcesce ako koristis vise soft. koji koriste BT, u principu veza je bajna! :comp:= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
mozes dobiti glavni meni sa 3x3 slicice :)= Citat =:
Izvorno postao muuki
kada udjes u meni, lijeva tipka ti nudi opcije i to tu podesis
ja sam imao 6230 i sada imam 6230i i moram priznati da mi je bila bolja 6230 zbog puno vece brzine rada (to je najbrza nokia za koju znam :) ). Ono sto mi je najvise smetalo na 6230 je onaj pistavi zvuk za reminder u kalendaru koje se ne moze promijeniti (a ni u 6230i mada je nesto ugodniji) i to sto se ne moze mijenjati boja slova, pa tamne pozadine zezaju. Sto se tice boja fonta, to je sredjeno na 6230i, bolji je zvuk, ugodnije ikone...ima jos koja sitnica, no sve mi se cini da cu pokusati pronaci ponovoo 6230 cisto zbog brzine i one lijepe graphit maske :)
6230i mi je previse usporena, ne moze se nabaviti, barem za sada, full crna maska i tipkovnica, pa...
To sve stoji ali ipak 6230i ipak ima unaprijeđen software tako da se ipak isplati dati koju kunu vise, i to može čak i na crnjaka jer nokia stvarno ima savršeno stabilan softvare= Citat =:
Izvorno postao robee
Od svih mobitela koje sam imao (uglavnom nokie) 6230 reagira trenutno na tipke i nema delaya.. A soft je priča za sebe i što se toga tiće netreba voditi brigu.. Mada je samo s40, ali bar meni je to dovoljno jer ne trebam više. I ful je jednostavan :)
tako je, n6230 reagira trenutno...
ak nekoga zanima 6230i u odlicnom stanju...nek se javi..(osijek)
Imam par pitanja u vezi 6230:
-jel postoji šansa da promjenim rezoluciju fotografija
-jel postoji šansa da muziku trpam po folderima i biram playliste jer sve na root-u je jako nepregledno..
ne mozes mjenjati rezoluciju
ja imam soft ver. 5.35 i jos uvijek postoji problem sa playlistama...za razliku od ranijuh ver. softa, sada mozes staviti mp3 u bilo koji folder, ali desava se to da kada pokrenes mp3 player, on otvori sve mp3ice u jednoj listi...postoji opcija izbor playliste ali ne reagira, postoji samo jedna u kojoj su sve pjesme :(
nadam se da ce i to srediti u novijim ver. softa i tada ce to biti za mene najbolji mob :)
full jednostavan, brz...cool
A što mi treba za nadogradnju software-a?
Ja imam ver 3.30 na 6230i!Što dobijem nadogradnjom i gdje je naći na netu?
treba ti novi firmware i najjednostavnije je otici do mobisa ili ako imas nekoga tko radi sa mobitelima pa ta ti ubaci...ne mozes sam jer je skup kabel..
u novoj ver. firmware-a obicno budu ispravljeni nedostatci koji se primjete u starim ver.