Mozda je tako ali radi manje valne duljine mu je pukotina kroz koju prolazi manja pa recimo armatura u zidovima manje smeta tako da se ne bi bas slozio s tvojom teorijom ali cu jos to prouciti!
Printable View
Mozda je tako ali radi manje valne duljine mu je pukotina kroz koju prolazi manja pa recimo armatura u zidovima manje smeta tako da se ne bi bas slozio s tvojom teorijom ali cu jos to prouciti!
fiziku valova ostavimo za neku drugu temu, ovdje je OT naveliko zavladao.
uzmite neke osnovne formule iz fizike pa vidite šta se događa s lamdom, brzinom ovisno o frekv. pa će bioti sve jasnije.
što se interkonekcije tiče, to je samo stvar internog dogovora među operaterima, svatko od njih želio dio torte kad se iz tuđe mreže ulazi u njihovu, to je bit toga.
jel tko uhvatio signal Tele2 u ZGu?
Probao sam na više lokacija ali ništa tako da mi se čini da još ništa od njih!
Povratak na temu, djelomično: S obzirom da su potpisali nac. roaming i da vrijedi za govorne usluge i sms, znači da nema GPRS-a. A ja se već poradovao jeftinijem GPRS-u. ******.
ja po ničemu nisam shvatio da nebi bilo GPRS-a.
Ajde pročitaj još jednom= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
malo sam glup pa još ne kužim
da nece bit gprs ja nebih rekao sanse su po meni da ga ne bude ravne 0. Pa kakav bi to operater bio da u danasnje vrijeme ne nudi mms uslugu..(ne kazem da je vazna)..danas se vec uvodi video telefonija..
Sori, možda sam bio malo neodređen. Ošito je da GPRS-a neće biti barem u početku, jedino možda na području Zagreba gdje trenutno imaju mrežu (nac roaming vrijedi samo za govor i SMS).
Što se tiče ozbiljnosti operatera, evo primjer iz Slovenije gdje "Western wireless international" (3. operater) djeluje pod imenom Vega (www.vega070.si) već tri godine i N E M A GPRS-a. Ista je priča s nacionalnim roamingom, jer su u tri godine pokrili jedva veće gradove. Sori ekipa, ali kladim se da GPRS-a neće bit prije nego pokriju barem veće gradove ili dok im VIP ili HT ne dozvoli korištenje GPRS-a.
HT više nama ništa s TELE2 jer će roamat samo preko VIP-a. Što se VEGA-e tiće oni nisu trebali GPRS jer im sestrinska firma SiMobil ima GPRS. VEGA je lansirana od WW-a suosnivaća VIPneta koji je u kompi s SiMobilom.
Meni se isto cini da nista od GPRS kad je roaming u diru. Poilo bi to kapacitete VIP mreze za sekund! Ali viditi cemo kad krene!
= Citat =:
To je bilo nekad (1999.). U međuvremenu je WWI izašao iz VIP-a i Mobilkom je sad 100% vlasnik. Što se tiče SiMobila, Mobilkom ga je kupio prije natječaja za trećeg operater u Sloveniji. (2001) Tako da to nema inkakve veze s ponudom GPRS-a, a ja sam to ionako naveo samo kao primjer.
Inače, jel netko uhvatio Teletov signal?
da zato je ekipa iz Simobila i VIPneta imala dionice u VEGI :) i ima ih još uvijek. Evo sad upravo VEGA tuži državu. Znam neke stvari oko toga tako da nije baš sve onako ružičasto kako si napisao u posu iznad.
= Citat =:
E jesi uporan. Ta ekipa (ako misliš na Mobilkom) nema dionice u Vegi. Vlasnička struktura 100% WWI. To što znaš neke stvari oko toga, meni je drago. Ali kakve veze ima Vegina tužba prema državi s mojim postom, ili bilo čime?
Što se mog posta tiče ne vidim ništa ružičasto.
= Citat =:
Izvorno postao Drug Mile
Ja jos nisam, ali kod mene su postavili postolja za bazne jer u okrugu na dvi zgrade su vec i Vip i T-mobile tako da ovo mora biti tele2, ali antene jos nisu postavljene!
Izgleda da će ipak malo kasnit.
evo ja pronašao signal lijepo piše "HR 02" :)
...Mašala...
Di si?? U kojem kvartu???= Citat =:
Peščenicaaaaaaaaaa
Evo ja sam danas bio malo dir i kontrolira, cisto onako. Negdi ima negdi nema. Ono sto nisam uspio je fizicki viti njihovu antenu (sve koje sam vidio su mi poznate od prije), ali dobro...
:) Baš sam bila znatiželjna pa sam pogledala pod mreže i ima.Ja sam isto na Pešči :thumbup:
Ja sam još u subotu prolazio busom kraj Lisinskog pa rekoh da provjerim koji NC kad ono 02.
Dosta dobar dio Zagreba je pokriven.
Drage forumašice i forumaši,dobro došli u novo doba :D
Ovakve stvari sam čekao par godina i ...ipak se kreće!
Pozdrav iz požeškog VIP centra.Na prisilnom godišnjem odmoru na iduća 2 tjedna.
eto danas je ostvaren prvi poziv u TELE2 mreži.