-
Od mene? Da to je moj mob :D Ponosan vlasnik jer mi je mobitel stvarno super iako ima neke jako iritantne bugove. Npr. preko gumba za kameru (i push to talk) mi ne želi pokrenuti fotič ali uz rotiranje ekrana ga automatski pokrene iako u večini slučajeva to ne želim nego jednostavno hoću browse mod. Makar ako se malo brže okrene ekran on fotić neće pokrenuti. Nadam se da će to ispraviti sa novijim softwareom kao i tu glupu rezoluciju. Ali uz te nedostatke zbog softwareske podrške mi je odličan jer tko ne bi volio megapikselne fotke (photo acute) , igrati super nintendo (vSun) i imati daljinsku na mobu (iRemote), a koji put i pogledati koji film (Smart Movie)?
Probo sam flexicam ali Acute je malo bolji. Nego što me smeta je da ti programi nisu prilagođeni 6260 tj. njegovoj mogučnosti okretanja ekrana (u photo modu slika tzv. portrete) ali to mi je najmalji problem. Iako je čudno što moram slikati ovako.
http://img.photobucket.com/albums/v493/tejo_hr/Foto.jpg
Ali šta je je fotke izgledaju jako dobro iako ih ne koristim u megapikselnoj rezi nego ih opet resizam na VGA rezu ali zato uz jednostavan auto balance na kompu izgledaju jako kvalitetno (slika je čista a boje dobe na kvaliteti).
-
Slike s photoacuteom jesu s nešto više detalja, ali baš sam usporedbe radi slikao jednu s photoacuteom, a drugu s flexicamom (bez zooma), i onda sam softverski "rastegnuo" sliku flexicama na rezoluciju slike koju daje photoacute i mogu reći da su razlike male, ali ipak nešto u korist Acute-a. Koristio sam IrfanView i Lanczos filter.
Jedino sto mi je glupavo, jest cekat da on (photoacute) obradi sliku...jer on kombinira vise slika i spaja ih u jednu da bi dobio vise detalja.
A što se ostalog softvera tiče, takvi su ti svi Symbiani...uživaj ;-)
-
nisu baš svi,na novijim telefonima je puno ugodnije radit nego na starijim modelima
-
Mani trenutno od ovoga bolji sigurno ne treba, niti imam potrebu za boljim ali za godinu dvije kada izađu nove nokije. :D