ali ako na tom ostecenom dijelu folije ima podataka oni definitivno nece moci biti ucitani
Printable View
ali ako na tom ostecenom dijelu folije ima podataka oni definitivno nece moci biti ucitani
evo,napravio sam mali test....uzeo sam muzicki cd s 13 pjesama i zagrebo foliju.
rupu koju sam napravio jednaka je promjeru kovanice od 10 lipa,stavio sam cd u player i pustio sam normalno prvu pjesmu,zatim je krenulo na drugu pjesmu u kojoj je poceo malo zapinjat dok nije presto svirat...znaci tisina se cula,ili nije cula,kako vam volja...mogo sam prebacivat pjesme ali nista i tako sve do 5,a od 5 nadalje sve je normalno...dakle moze se rec da sam "obriso" 4 pjesme :)
Jesi ga prvo oprao s čarlijem? :D
a ne,...čarli sad tek stupa na snagu,..prvo stavim malo čarlija na cd i uzmem viledu,malo utrljam u cd,zatim selotejp,odem do dm-a kupim prozirni lak za nokte,premazem selotejp,i nadomjestim "izbrisane" pjesme...ako mi se posreci kad ga sljdeci put pustim mozda ce nesto novo svirat,nesto sto nemam...jos bolje..oguliš cd skroz da je potpuno proziran i zatim napravis navedeni ritual stavis u liniju i drzis palceve da ti je čarli snimio mtv top 20 ;D
briješ da ima veze s proizvođačima čarlija? tipa,Pur ti snimi techno a Likvi narodnjake. Nemoj sad bilo koji deterđent za suđe,po muzičkom ukusu odaberi. Ti slušaš metal,valjda,pa probaj sa Tipsom. :D Ili ako postoji neki underground deterđent probaj s njim. :thumbup: :D
je tako je,moram se sutra zaletit do konzuma pa cu pitat žensku kolko mogu snimat s pol litre deterđenta,kojom brzinom i rec joj da mi da jedne gumene rukavice a onda idem doma nad sudoper snimat cd-e :spin: ;D still on topic :thumbup: pozdrav!
to ti ej za male rupice max. 2-3 cm promjera ne sad kako kažu kovancie...i zbilja je radilo...doduše ton je malo krčao...ali ako je cd malo izgerab a follija netaknuta čarli radi posao dobro...= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
mala rupa 2,3 cm a r cd-a je 6cm odnosno 5 na onom dijelu na kojem su podaci
neznam onda...barem se meni tak činilo...ustvari vrh kažipsrta tkave se rupe može popravit(ne sasvim ali napravit da cd radi ali bez tih podataka)= Citat =:
Izvorno postao coma_zgb
Čarli universal:-)
Sad sam malo zaintrigiran...niš, idem kopat po starim CD-ima, da nađem neki koji mi ne treba, pa da vidimo...
Zašto vam je to tak čudno? Ima i čarli svojih primjerna, ja sam čistio leće od cd-a sa vatom umoćenom u otopinu čarlija i vode kako bi se skinuo film masnoće i prljavištine koji se nakupio na leći... Puno bolje riješenje od tzv. cd-ova za čišćenje koje prelaze se čatkicama i praktički grebu leću, što naravno nije dobro jer se može krivo lomiti svjetlosna zraka.= Citat =:
Izvorno postao sodom
Na foliji o kojoj vi ovdje pričate se ne nalaze podaci, podaci su zapečeni "unutar" plastike cd-a, a dotična folija služi samo da bi se svjetlosna zraka koja dolazi iz leće mogla na nju reflektirati i vratiti se nazad u leću kako bi cd player mogao ovisno o valnoj duljini svjetlosti zaključiti što je napisano na tom dijelu cd-a.
ovo znam,ali pitanje je bilo moze li raditi sa zagrebanom folijom?!= Citat =:
Izvorno postao gog
iz gorenavedenog primjera mozes vidjet sta sam ja isprobo i nije radilo,no to varira o promjeru rupe i kvaliteti lasera koji cita.