Ja u photoshopu najradije koristim "Burn tool" za odstranjivanje crvenih očiju. Smatram da nudi najbolji učinak. Što može biti jednostavnije, 2 klika i gotovo.
Printable View
Ja u photoshopu najradije koristim "Burn tool" za odstranjivanje crvenih očiju. Smatram da nudi najbolji učinak. Što može biti jednostavnije, 2 klika i gotovo.
Evo, ACDSee PRO ima zgodan i vrlo jednostavan alat za uklanjanje Red Eye efekta.
Mozete ga skinuti ako imate neki torrent alat ili Lime Wire.
Tezak je 40 - ak MB!
oni sretnici koji imaju Canon digitalce, na CDu dobivaju i iznimno solidan SW paket, koji ima i integriran red eye uklanjač...
ostalima preporučujem ACDSee, koji u svim svojim verzijama unazad par godina ima integriran taj alat
Ja imam neki mali programcic koji radi cist dobro kao prva pomoc. Ima nekih mozda 1 MB, i isti takav koji na zivinama uklanja unakazene oci!
ACD See fino uklanja crvene oči, samo što je problem kod takvih alata što ili crveni dio na očima prekriju samo s jednom bojom (pa se izgubi dubina slike) ili se vidi jeko ružan prijelaz između popravljanog dijela i ostatka oka. Takvi alati mogu poslužiti kao hitro popravljanje za neke nezahtjevne fotografije.
Ako bi htjeli malo kvalitetnije urediti oči a da ne morate koristiti "Color replacer" i nijanse boja mislim da je stvarno jednostavno koristiti "burn brush" u photoshopu koji će sasvim potamniti crveni dio oka dok ne postane crn a ujedno će i sačuvati "dubinu" popravljanog dijela oka ( vidjet će se onaj sjaj i prelazi nijansi).
Slazem se sa gore navedenim...nesto se previse slazem sa ovim observerom u posljednje vrijeme :D...sto cu covjek pravo zbori...= Citat =:
Izvorno postao observer
Jos samo zelim nadodati da osim vrlo zrnatih i neprirodnih prijelaza koji se dobiju na ocima nakon ovoga zahvata (daju se ponekad rijesiti blur filterom u Photoshopu...ali onda je tu vec previse programa i truda u igri), neke dijelove crvene boje iz oka objekta ove aplikacije nikada niti nece otkloniti...tako u vecini slucajeva dobivate parcijalno ociscene fotke od red eye efekta...premda ovaj ACDSee Pro daje u cca 70% slucajeva pristojne rezultate.
Ako mogu ikome pomoći preporučio bi i jednostavne programe kao Red Eye Remover i Photo Toolkit koji su krajnje jednostavi i učinkoviti skoro automatizirani!
http://smileys.smileycentral.com/cat/23/im/atb.gif
Mislim da bi to mogo biti ovaj plug-in:= Citat =:
Izvorno postao Bimbi
http://www.vicman.net/antiredeye/