Jel ti misliš izbrisati stare Windowse, pa staviti nove ili reinstalirati Windowse? Možda smo se krivo skužili jer to su dvije različite stvari...kod reinstalacije Windowsa podaci se ne brišu...
Printable View
Jel ti misliš izbrisati stare Windowse, pa staviti nove ili reinstalirati Windowse? Možda smo se krivo skužili jer to su dvije različite stvari...kod reinstalacije Windowsa podaci se ne brišu...
obrisat stare i staviti nove!tako je najsigurnije!mislio sam na instalaciju novih!sad se razumijemo:jump:
Sad smo se skužili:-)
eto baš mi je drago;D ako nemaš nešto podataka puno sruši si windowse i stvar rješena!i sljedeči put si uzmi dobru AV zaštitu
I kad staviš neki dobar AV program, stalno ga nadograđuj (jer ti nadogradnjom prepoznaje najnovije viruse ili modifikacije starijih virusa) i skeniraj si komp, tako da budeš siguran da je sve OK...tak ja radim...jedanput tjedno ga stavi na skeniranje (AV ti pregleda sve fileove i eliminira zaražene) i trebalo bi sve super raditi...bar je tako na Nortonu...
ja stalno nadograđujem AV i spyware programe!spywareove i slično provjeravam svaki dan a cjeli komp skeniram sa NOD32 AV svaki 2.dan!
je li instaliram windowse kao i sve ostalo ili trebam nesto raditi i u biosu
pa jel ti nalazi šta? Ako nekoristiš IE ne bi trebao imati puno smeća na kompu. Eventualno preko nekih crackova ili sumnjivih attachmenta.= Citat =:
Izvorno postao sibir
edit-OT:
Smeće čisti iz safe moda,cc cleanerom,nekim antivirusom,ad-awareom i hijack this - om. Hijack this log pukni na neki forum od ovih http://www.google.com/search?hl=en&l...22&btnG=Search.
Vec prema tome kako je koncipirano pitanje vidim da to nece dobro zavrsiti! Savjetujem ti da pozoves nekoga tko je to barem par puta radio pa zajedno napravite za prvi puta! Sljedeci puta probaj sam (nadam se ne skoro)!= Citat =:
Izvorno postao Big**Smoke**
Inace previse se tu nepredvidjenih stvari moze pojaviti da bi se na to ovako jednostavno odgovorilo! Ukratko (dakle ovo je najbolji scenarij, ako sve ide glatko): najprije provjeris da li imas sve drivere za device - ove koje imas u lapu, ako nemas skines s neta! Zatim formatiras disk (savjetujem Partition magic, dosta je jednostavan, ali ti treba boot CD sa njim gore), ako ne to onda F disk, ali malo ces se teze snaci! Zatim kreiras nove particije i krenes sa instalacijom Windowsa! Kada se oni instaliraju, krece instalacija drivera, softwarea i ostalih sitnica koje ti trebaju!
Najjednostavnije je ako imas recovery cd ove od proizvodjaca lapa! Na njima (ako su kvalitetno napravljeni, a vidio sam stvarno svakakvih) ti se nalazi nesto kao image prve postavljene konfiguracije OS a, drivera i softa koji ti treba (nesto kao vracanje na tvornicke postavke)! S tim nema problema, jos jednom kazem, ako su CD ovi kvalitetni, samo ubacis, pokrenes i cekas! :) :thumbup:
Kako mogu vidjeti imam li sve drivere za device, sta je to patrition magic je li to neki program za formatiranje diska i sta su to patricije
Patriciji su ti pripadnici plemstva u starom rimu,a particije su dijelovi diska--- http://www.pcguide.com/ref/hdd/file/part.htm . Partition magic ti je program za particioniranje diska,drivere si trebao dobiti skupa s kompjuterom na onim cd-ima i disketama. Definitivno poslušaj Bimbija,pozovi nekog tko je to barem 2-3 puta radio.
dobro hocu hvala vam
@niten:ma nenađe mi ništa,čist sam ajme;D
a jel si namene mislio da čistim smeče u safe modeu?!?
Pa šta onda čistiš svaki dan? :D
Ne,mislio sam općenito. Kad nešto neće očistiti iz windoza,odeš u safe mode i onda bi trebao imat veće šanse da očistiš jer se tad neka smeća na aktiviraju,pa ih možeš obrisati.
Dobra :thumbup:= Citat =:
Izvorno postao niten
pa svaaki dan provjeravam ovako reda radi!i tako mi komp radi cijelu noč jer slušam mjuzu preko njega pa odma popalim programe da rade svoj posao!;D
Pitao sam prijatelja koji je to vec radio i on mi kaze da samo ubacim cd od windowsa u pc i da stavim primary drive cd rom a secondary drive hard disk i da sve ostalo ide samo, je li to tako ili ima jos nesto