Pa ako malo bolje proučiš dotičnu tarifu, u ugovoru ti to stoji kao jedna od obveza ;D= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Printable View
Pa ako malo bolje proučiš dotičnu tarifu, u ugovoru ti to stoji kao jedna od obveza ;D= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
eto neki su se prepali na moj post pa da malo preformuliramo.
ako ste potpisali ugovor recimo 02.04. naplatno razdoblje vam je do ok0 15og u mjesecu, tako da nemate 100 kn uračunatih poziva prema VIP brojevima nego oko 50ak.
Ne znam dali ste o tome razmišljali.
u stvari za par dana će vam stići računi pa čete vi meni objasniti :)
Asti smeće, mislia sam da im je obračun na cili misec ka u Croneta
vidiš stari zajeba si se. triba si na kronet prić. ovi vipnetovci su lopine a?
pa obračun je cijeli mjesec. o čemu vi to. Sve če ti biti jasnije kad dobiješ račun.
cek obracun je od 15 do 15? to mi je glup obracun. zas nije od 1 do 30. u mjesecu..kakva glupsot.
= Citat =:
Izvorno postao KaKaV NeReD
ti ovdje govoris kao nesto lose za tarifu 0. uopce ne kontam pa dobra je to tarifa?
lose je to sto nema prenosa love u sljedeci mjesec i sto onih 100kn moras potrosit iskljucivo na pozive unutar mreze....A super je to sto je jedan broj besplatan...= Citat =:
Izvorno postao khideg
nema prenosa love? pa u biti to nije lose, buduci da obicno nemam sta preneti
morma potrositi samo na VIP, pa to je najmanji problem buduci da kronet ljude zovem s kronet broja.
= Citat =:
dragi ja sam potpisao ugovor 01.04 oko 16h zato :p :p :p ;D
@damgol čujemo se za tjedan- deset dana pa ti vidi na računu do kada če ti biti obračun :p :deal: :lol: :rotfl: :notooth: :jump: :klap: :smart:
ko kaže da nije od 1. do 30.= Citat =:
Izvorno postao khideg
za takve poput tebe ima i takav obračun da ne prigovaraju :) :thumbup: :spin:
Šalim se
dakle postoje dva obračunska razdoblja 15. do 16. ako se nevaram i ovaj koji sam malo prije naveo.
Kod Tmobilea su tri.
to je normalna stvar da se rastereti billing sustav.
svatko ko potpiše Ugovor uljeće u prvo razdoblje (barem je kod VIPa tako)
ja sam potpiso 1.4. i htio bi obracun od 1 - 30...
a kak znam koji mi je uzet u obzir?
a jesi pročito malo ugovor ?
pa nisi valjda potpisao Ugovor bez da si ga pročitao ???? :freakout:
ulaziš u prvo nakon potpisivanja mislim da sam spomenuo to :)
ne pise u ugovoru kad mi naplatno razdoblje.
jel ja mogu promjeniti naplatno ako je 15-15
zvat ću ja VIPnet da me malo plate za ovo, pa nisam ja SZK. Vidim ja da nisi ti dobro čitao :) tamo ti negdje i piše da u vezi pitanja možeš nazvati službu za korisnike :)
mislim da možeš.
Sad me još pitaj i kako pa ti neču odgovorit ;)
3 ista posta????
e bas cu sad nazvat sluzbu... nisam nikad cuo da se moze mjenjati obracunsko razdoblje.. a meni bas odgovara od 1 -30 ,a nikako 15-16
jesi ti siguran da to pise negdje evo imam ugovor i nigdje se to ne spominje.
ma on je nekaj zabrijao;)
Ja sam si uzeo 30.3 tarifu i uskoro bi trebao doći račun...
Mislim da ću dobro proći jer od svih brojeva u imeniku valjda je 10% 098... Svi moji su na vip-u. Cura mi je na friendu, a s njom inaće razgovaram po pol cuke dnevno, barem... Pošto plaćam svoh dio fiksnog tel. racuna (s kojeg sam do sad pricao s curom), tu cu debelo zastedit jer su ti razgovori sad 0 kn, a na fiksnom mi je na to odlazilo po 200kn. Tu naravno štedi i ona.
Za sve ostale imam 100kn za trošit... poruke šaljem tu i tamo, a broj izvan 091 sam u razdoblju od 1.-15.4. birao samo jednom 8sec. :-)
još jedna stvar kaj mi se sviđa je to kaj imam detaljan ispis na netu...
Tak da sad računam da ću portošit cirka 150kn Vip + 100kn fiksni (250), a do sad je bilo 100kn vip + 250 fiksni (350)...
plus to kaj sam prodao t630 prvi dan nakon kaj sam ga kupio za 900kn, a kupio ga za 400. 500kn keša nit oro nit kopo. :spin:
Vidjet ćemo točno kad stigne račun...
Evo, sad sam si baš u excelu napravio tablicu da mi automatski računa potrošnju sa ispisa sa moj.vip.hr, pa sam izračunao da su nakon prvih 15 dana korištenja rezultati sljedeći:
Unutar vip-a 51kn - super! točno kolko treba
SMS - 28kn - mislio sam da će ovoga biti manje... potrudit ću se...
Ostali pozivi - 0.75kn :-)
Ostalo (MMS, navigaator...) - 4.56 kn
Ukupno - 85kn
Nije loše ak mene pitate... Inaće, prema vip friend broju imam 972min :spin:
Računajte kolko bi to bilo da sam zvao sa kućnog (min 0.28kn) :-)
na netu nemaš detaljan odnosno sasvim tošan prikaz potrošnje ;D= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
pa nije detaljan u tom smislu da nema cijena i kasni sa ispisom dan do dva, ali podaci koji postoje su točni. Pošto ja znam kolko koji poziv košta, uračunam radijsku frekv. pdv i ne računam zadnja dva dana (1.-15. sam računao jučer), pa je to poprilično točno...
Kakvog bi smisla imalo da ti oni stave na popis 15 poziva koje nisi ni napravio ili fulaju trajanje? onda uopće nebi stavljali detaljan ispis na net... bar se meni tak čini. :-/
nisu ti niti uračunati popusti. ako šalješ TPO na 777 dobit češ cifru gdje su ti zaračunati pozivi prema friends broju a na njih se na kraju mjeseca obračunava popust od 100%
Da, ali ja sam sam si u excelu uredio da mi za sve pozive prema tom broju uračunava 0kn... ako je vrijeme A - tolko i tolko, vrijeme B - tolko i tolko... Uglavnom napravio sam cijeli mali programčić koji sve automatski računa i sad samo copy-paset-am tablice sa interneta(moj.vip.hr) u excel. Vidjet ćemo... baš me zanima kak bu na računu...
ma to majstore. veliš jebeš tehniku kad je volovi vuku.
imam ja negdje isto tablicu neku po kojoj sam izvlačio troškove.
jesi slago obračunske jedinice 15 sec ili ti ide onako odokativno.
jel ima t-mobile taj ispis na netu?
gdje se na netu mogu vidjeti ti ispisi ?
- u redu je skonto sam gdje je to.
:wstupid:= Citat =:
Slagao sam obračunske jedinice. To mi je bilo najteže pronaći jer kad sam broj sekundi podjelio sa 15 nije baš dobro ispadalo jer bi mi npr 1 sec zaokružio na 0 a 14 sec na 1 kao obračinsku jedinicu, a obje bi trebao zaokružit na 1... Onda sam otkrio funkciju CEILING koja je to rješila. :) Mislim da sam sve uzeo u obzir, al vidjet ćemo na krajnjem ispisu...
Ma ja to više radim ovak iz znatiželje i da si malo ponovim rad u excelu jer mi se čini da tak najviše naučiš na nekim konkretnim stvarima, a na kraju bude možda i kakve koristi od svega toga...
Kaj ćeš, svaka budala ima svoje veselje. :spin:
program je zakon kak mi se cini
evo draga gospodo koji koristite VIP tarifu 0 već su vam lagano počeli stizati računi. Zanima me dali je u granicama očekivanog ili više ili pak manje.
nije mi jos stigo... tak da ne znam. a mislis da sam uletio u obracunski od 15-16?
ja bih 1.-30? kako da to promjenim?
pa od kada to račun dolazi prije 01 u mjesece?= Citat =:
ja još ni jedan nisam dobio prije 10 u mjesecu!
da evo stigo mi je racun, i opet mi je obracun od 15-16..bas glupo.. ja bi htio 1-30...
inace 65kn mije dakel jaaaaaaaaaaaaaako mal..
uspredbe radi prije Xcite model: 150kn mi je bio minimalo...
Podaci su za pola mjeseca.... naravno jer mi je obracunato od ukljucneja 1.4 do 15.4
ne kužim pa kad si se priključio?
i kak ti je već sad stigao račun?
Meni je isto stigao. Za 18 dana kolko imam uključeno 100kn ravno!
To je malo više nego sam prije trošio na prepaid-u, ali sad ja čekam račun za fiksni telefon koji bi se trebao drastično smanjiti jer uopće više s njega ne zovem vip frienda (curu) niti mobitele...
Evo, moja računaljka je točna!= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
Po njoj mi ispada 85+12.5 - 97.5 kn, a na računu mi je 100,50kn.
Ova razlika od 3kn kn je nešto kaj sam mislio da se ne naplačuje, ali sam se zaj...
uglavnom - kad ja surfam po vip portalu preko gprs-a to je besplatno, ali ako ja npr. naručim prognozu koja košta 0,91kn on će mi naplatit to + promet koji se utroši da se meni pokaže sunčeko ili oblačić!? znaći nije 0,91 nego 0,91+0,49 (u ovom slučaju) iako on to skida sa vip portala. Jako glupo ak mene pitate! Znači ak ti skineš igricu sa vip portala, on ti naplati 10kn za igricu i još 5,6kn za promet (ako ima 100kb). Pljačka! Inaće to sam provjerio u službi za korisnike i stoji.
za igre sigurno ne ide naplata po prometu. A i za prognozu nisam baš siguran. Dali si možda sejvao sliku ?
sigurno ti nije naplačeno to što si naveo. Provjeri naplate GPRS-a (dakle datum i vrijeme) sa zahtjevom za vremensku prognozu. sigurno nečeš imati ista vremena i dakle onda to nije to.
Imaš pravo! Nije isto vrijeme...
Sad sam zbunjen... Žena mi je u službi za korisnike rekla točno tako kao što sam gore naveo. još sam ju pitao dvaput jer mi je bilo čudno...
Svi gprs pozivi koji su mi naplaćeni (0,49kn) imaj više od 600kb, ali sam siguran da niti jednom nisam izlazio s vip portala! Ostali koji imaju manje od 600 nisu... Ne znam dal to ima kakve veze... U službi vele da ne.
ma menije racun drstično manji..svaka čast tarifa 0.
nebi trebalo imat veze. prijenos podataka se naplati ako si spremao neku sličicu ili ako si naglo izašao iz VFL portala. ovih 600 kB mi je malo čudno pa nisi mogao toliko napraviti u jednom GPRS sessionu to je valjda 6B ili nešto sl možda 600 B.= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
ako naglo izađeš iz VFL portala sustav vjerovatno nemože skužiti ali si prešao iz VFL na neku drugu WAP stranicu ili si isključio mob. mlo se probaj sjetiti što si radio u to vrijeme.
dali imaš možda e-mali klijent ?
Ma, pazio sam na to jako! Nisam izlazio sa portala sigurno, jedino ako me on bez znanja link-ao negdje drugdje...Što se veličine tiće, piše lijepo 625kB... jedino ako nisu kilobiti, al bi onda pisalo sa malo "b"...
Budem ih danas opet nazvao pa da utvrdimo o čemu se radi.
ma ja sam ti pokušao objasniti da kada si bio u VFL portalu da nisi slučajno prkinuo surfanje na silu. Onda se ne zna dali si otišao negdje van VFL portala ili si prekinuo vezu. Što se kilobajta tiće to bi onda bilo malo više naplačeno kolko me sječanje služi 100 kB je 5,96 kn, a i malo je previše za jedan WAP session.
VIP ima neku grešku u naplati GPRS-a(to mi je jedna teta priznala).Sustav im ponekad naplati 61 lipu makar nisi ništa kupil niti izašel izvan VIP portala.To smo vec raspravljali u nekom drugom threadu kad sam ja tvrdil da mi skinu lovu a nisam niš potrošil.Fino nazovi kor.službu i reci nek ti provjere spajanje na GPRS pa ce te oni nakon nekog vremena nazvati i vratiti novce(umanjiti slijedeći račun).Eto ljudi to ne znaju a sina je lova pa im se ne da zajebavati s tim.
pozdravi tetu i pitaj ju kako to da se ta famozna naplata izvrši na samo nekim telefonima s odrđenim verzijama softa a na drugima nikada. s tom si tetom pričao vjerovatno prije nekoliko mjeseci kad je bio harare sa naplatom na VFL portalu. Pitaj ju dali zna da se naplati prijenos podataka kada učitaš wap stranicu (naravno na VFL-u) recimo vijesti sa slikom i kada ideš tu sliku spremiti u mob (koliko ja znam DA). a neki telefon na taj način keširaju stranice pa si ti i teta mislite o greškama u naplati :)
da tu sam temu ja pokrenio...stvarno imaju gresku i naplacuju po 49 lp..a ljudi to ne zeli prijavljivati..glupsot..
ne bih ti baš vjerovao na rijeć. jedino ako ne radiš u VIPu pa znaš iz prve ruke. na mojih nekoliko telefona i kartica nikad se nije takvo što dogodilo osim kada sam imao kratko siemens CX65.
Uzmi malo prepaid karticu pa se pozabavi i vidjet ćeš da se ne rati o grešci u naplati nego ovisi od telefona do telefona.
ma pricas gluposti.. (nemoj se uvrijediti) imam pretplatu Xcite - imo.. i malo malo su mi skidali s racuna..mogu ti poslat kopiju.. pise u 12:31:05 preneseno 156kb (bubam sad brojeve) i ispod toga 12:31:05 0.250kb baplaceno 49 lipa.. nemoze u istoj sekundi naplatiti i ne naplatiti.. nazvo sluzbu.. oni utvrdili gresku rekli da je susta kkriv i vratili mi 90kn na sljedecem racunu... i onda na tom novom racunu je bilo jo 30kn naplaceno gluposti i onda su mi i to vratili na sljedećem racunu.. al poslej ja vise nisam iso na taj vap portal jer je to obicna krada..mozda su sad poravili tja sustav,,ali bio im je uzas zivi...
pa ne kažem da to nije točno da ti se naplatilo ali trebaš znati zašto. kako se svima tako ne naplačuje. trebao bi malo prostudirati kako uopće ide naplata da bi skužio o čemu govorim, ali to tebe kao usera netreba niti zanimati. bitno je da ti je vračeno ono što je uzeto. a da su gluposti ono što sam gore napisao i nisu jer ti se upravo zbog takvih stvari vrši naplata. Probaj koji puta s drugim telefonom paćeš vidjet da se neća baš to dešavati.
ja još računček nisam dobil;D
@nered-ne radim u vipu
-nažalost ja to ne mogu provjeriti s drugih telefona(ja imam SE T610)
-kak da ja znam koji link se naplati kad ne znaju ni oni(vip)
-sve ostalo kaj sam napisal je točno
pa ja jos uvijek ne kotam zasto su mi to naplatil. aj mi ko laiku objasni sve ljepo..
gle ne da mi se ponavljati. pročitaj još jednom temu i onu temu besplaton surfanje VFLom čini mi se da je i tamo objašnjeno.
Nemaš kaj kontati imaju rupu u sustavu i gotovo.= Citat =:
Izvorno postao khideg
pa naravno izato uzimaju lovu od ovakvih koji tako misle :)
još me samo zanima objašnjenje termina "rupa" i "sustav" vezano uz ovu temu :)
= Citat =:
Izvorno postao davor
pa naplačuje se sve što je izvan VFL portala,ali neki telefoni vuku slike na način da ih sejvaju u sam telefon. Sustav naplate je napravljen tako da to sejvanje prikaza slike ako nije kupljena naplačuje kao prijenos podataka iako je to slika sa vipovi logom itd. dakle ti prije nego što ćeš kupiti sliku imaš prikaz te iste slike na mobu i sad ćeš ti njih zaje i onda uptrebiš funkciju telefona da snimi tu sliku u memoriju ali se slika ponovno povlaći kao prijnos podataka i tu nastaje ona naplata od 10 kb odnosno 56lp. nažalost na nekim telefonima ovisno o SWu se to koji puta procesuira pri samom prikazu odnosno telefon napravi DL i to se izvrši kao save slike iliti naplata.
milim da sam sada bio i više negho precizan.
o rupama nije pametno pričati. jer ako se stavite u ulogu operatera i plačate licencu za neku aplikaciju tipa kupovina slika, melodija i surfanje po WAPu i vidite da ima nezadovoljnih korisnika zbog kako kažete"rupe u sustavu" brzo biste napustili dobavljaća te iste aplikacije. mislim da se u tome slažemo
Nije bilo nikakvog sejvajna slike niti izlaska izvan VFL portala.
LOL! evo uspio sam objasnit svom klincu koji ima 2 godine kako se to dešava i naravno djete je skužilo sve od prve. Bude ti on ovo ponovio jer ja nemam vremena više
Nemam ni ja za tebe jer si počel kenjat.
Sa koje te me ste vi dosli na raspravu o VF.
Istina je da se ponekad dogodi da uzmu lovu za surfanje al su i vracali tu lovu a sad ovo sa ovih famoznih 49l lipa nebih znao jer tko ces sad vodit racuna o svakoj poruku i poslanoj i svaki tren provijeraat koliko imas love na racunu bilo bi pre zamorno a i malo debilno...ak cu strept na svakoj lipi ne treba mi mobitel...
istina... meni su tak skinuli 2.5 kn za 15 dana... znace 5 kuna mjesecno. Ovak ti se ne čini ništa, ali kuna do kune... malo zbroji kolko korisnika ima, a nikom se neda za 5 kn zvat službu i pregovarat...
e bogami meni se da... i zvao sam ih makar su mi oduzeli 0.59 kn
Meni su isto skinuli jednom 0.49 lipa i nije mi bilo jasno kako jer taj iznos nije za 100 kB, ali dobro...
to je iznos za 100kB ako pridodaš pedeve