Ne moraš ni dobiti dsl da znaš da je dial-up ćesme...to znaš i ovako ;D= Citat =:
Izvorno postao damgol
Printable View
Ne moraš ni dobiti dsl da znaš da je dial-up ćesme...to znaš i ovako ;D= Citat =:
Izvorno postao damgol
= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
ma biti će i to uskoro barem kruže priče
a to je dobar znak;)
Kod nas kruže priče oko puno toga...a niš se ne ostvari od svega toga...čisti dokaz su političari:-)
Puno ljudi misli da je adsl jeftini, a kad malo pogledaš SAD, Kanadu i još hrpu zemalja di ne plaćaju ništa za net ili ako plaćaju, onda je to bolesno malo...
ja čekam više od mjesec dana da ga dobijem!!
danas zvao i posvađao se s operaterom!
baš mi je digo tlak!
kaže bit će ovaj tjedan!
tako kažu svaki put kad nazovem već više od mjesec dana!
sramota!!!
Nebi trebalo pola nego cjela osim onih koji nemaju para da si nešto naručuju, uuhhu jesam glup pa to i jesu više od pola ljudi. ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao PhytoSculpt
Ja kažem onaj Šarić što je puškom ganjo ljude po opčini nije bio lud, ON JE BIO PAMETAN.
Hm...? Ne mogu se sjetiti što je uspio s tim...
Bio je pametan u tom trenutku...ali se obilježio za cijeli život...takve pobune bi možda dale rezultata ako se skupi veći broj ljudi sa takvim mišljenjem...pojedinci će se teško afirmirati, pogotovo na ovakav način...= Citat =:
Izvorno postao CroSatMan
To baš i nije način, jer ne možemo svih 100% političara strpat u isti koš, te da su svi korumpirani. Ali, to nije tema. Nastavite mi nabijat ADSL na nos, prosit ću lepo. ;D
Pa ak baš inzistiraš...e da znaš kak je zakon staviti MP3-cu da se skida i nakon manje od minutu ista već svira...a tek filmove...za par sati već sam u centru događaja...ma mrak!!! ;D ;D ;D= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Ajde nije sve tako lijepo, da bi sve skinuo treba mi flat a on je skup do bola!
Jel znate da li se moze ici gore-dole sa brzinom i prometom i koliko se to naplacuje?
Ako gledaš kod T-Coma, onda imaš 3 vrste brzine, koliko ja znam, a i nekoliko paketa prometa (mislim 2, 5 i 10Gb)...
Promet ti se naplaćuje ovako: pretplata najmanje brzine (koju koristi, valjda svi ovdje, ti je 99kn) i 512Mb ti je uključeno u pretplatu (ustvari uključeno ti je 512Mb + 256Mb, jer ti se novi paket obračunava nakon polovine odvaljenog prometa novog paketa ak kužiš...)cijena svakog novog paketa (dakle 512Mb) ti je 20kn, osim ako se odlučiš na neki od ponuđenih paketa (2, 5, 10Gb), koji će te koštati nešto povoljnije, ako puno skidaš s neta...
A čuj kad imaš frenda sa 1.5 Mega vezom i flat-rate-om ništa nije problem :) Ili još bolje ak ideš na faks pa skineš 250 MB za 10-15 min :D= Citat =:
Izvorno postao kresoml
Ovisi na koji faks...na ekonomiji je internet u malo većoj komi...= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
A ne znam za druge ali na FSB-u download ide po 500-600 kb/s= Citat =:
A jeste vidili u t-com-u kolko brzo ide,ide 54Mbps i jel netko zna kolko je to MBps
Niste me razumili! Ako hocu jedan mjesec preci sa 2gb na flat i poslije se vratit, koliko se to naplacuje?
Ništa. Promjena paketa je besplatna ali moraš je koristiti bar mjesec dana= Citat =:
Izvorno postao kresoml
Blago vama...mi na ekonomiji moramo prvo tražiti dozvolu da nekaj skinemo (i pitanje dal ćemo je dobiti)...i onda kad je dobijemo, možemo lagano otići nekamo na kavu ili čak izlet ak se nekaj skida, jer je brzina dsl-a očajna...= Citat =:
Meni se na građevini znalo desit da skidam sa svog site-a neke backup-ove na koje nema nikakav limit i do 1.5MB/s. Inaće veza je bolesno brza, tak da doma i nemam potrebu za ADSL-om (ako uzmemo u obzir da imam wlan spojen na zgwireless, znet i wifihr :)).
A ima i još bolja fora. Bežična mreža po cijelom faksu sa pristupom na internet. Jučer sam predao zahtjev za otvaranje accounta tako da neću više ni morati na kompove. Dođem s laptopom spojim se na mrežu i skidaj :D= Citat =:
...da ali preduvjet je da imaš laptop i wlan karticu... :(
MBps - megabajta po sekundi= Citat =:
Izvorno postao zeus
Mbps - megabita po sekundi
1Bajt=8bita
Na mom faksu je isto masu brza, najbrži download što sam napravio bio je na brzini 3MBps, može i brže ali su serveri s kojih sam skidao imali limit (provat ću jednom koji je max speed).
koji program koristite za kontrolu prometa? Bandwidth monitor pro nije bas tocan down mi fula na svakih 100 jedno 10mb manje a up mi fula drasticno pise da je 450kb a na iskonovim stranicama je 15mb!
A Netlimiter je još gori. Meni piše za svaki mjesec oko 1.5 do 2 GB svaki mjesec, a ja napravim bar 4.5 do 5 GB
Ma da, koji ti je nick na hubovima? Onda vjerojatno imaš pristup i savica.net hub-u? ;D= Citat =:
Izvorno postao ihaladin
jebate pa kaj onda koristit?
Misliš koju od mreža koristiti? Ukoliko si član wifihr-a imaš pristup znet-u i savica.net-u. Ukoliko koristiš zgwireless nemaš praktički pristup nikome. Uvijek možeš složiti i dvije antene i biti član i wifija i zgwirelesa ;D
Nick mi je Ivek. Spajam se na par hubova... Znet, wifihr, bus.wifihr, smarky... al na savicu se nisam spajao. Koja je IP od hub-a? Trenutno smo (nas 5) odsječeni od ostatka mreže jer nekaj ne valja na ap-u :(= Citat =:
Izvorno postao gog
Inaće, OFFTOPIC!
Žao mi je :(
Da se pohvalim friškom da mi sutra dolazi ADSL
Hvala na infou. Bastardz!
:P
da se i ja pohvalim! zvali su me i dolaze u subotu!
jedva čekam!!!!
pozdrav svima na broadbandu!!!
ljudi došo ADSL!!!!!!!!!!
ovo je zakon!!
otvori forum za pola sekunde!!
nikad više dial-up
drago mi je, čestitam!
Baš super...sad bar neće više biti problema sa dialerima:)
Čovječe ja bio prekjučer potpisat i evo ih danas došli, to sve ljepo postavili i evo i mene na MaxADSL-u !!
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Kak su ti tak brzo došli pa meni su rekli do 3 tjedna.
ja sam čekao 1,5 mjesec da mi dođu spojit. skoro sam prekinuo ugovor!
al čekanje se isplatilo!!
si vidio kako se brzo connect-ira,jedna sekunda
isto ko i na isdn-u :spin:
Pa ja sam se isto začudio.Ja otišo dolje do grada to potpisat i pitam ja ženu za koliko će oni to meni otprilike doć stavit ? A ona meni kaže otprilike mjesec dana ćeš čekat ! I vidiš nakon dva dana evo njih zovu jel možemo mi doć sutra to postavit ?? A šta ćeš ponestalo im para...
Znam ja zakaj su došli nakon dva dana...plave kuverte rade čuda:cool: :)
= Citat =:
Izvorno postao cyber
Da, da! Definitivno to! ;D
ja znam da sam ja čekao više od mjesec dana i jedva sam dočekao da se to riješi!
al opet kažem isplatilo se!
u zagrebu je velika potražnja za adsl-om zato to ovdje ide puno sporije nego negdje drugo!
Kaj ima opet neka posebna ponuda ili su ljudi jednostavno skužili da je DSL mrak u odnosu na Dial-Up ili ISDN...razumijem da je bila gužva u 12.mj. kad sam ga uzeo jer je bila ona akcija da ne plaćaš priključak i modem, ali sada...
opet se modem i priključak ne plaćaju!!
u stvari plaćaju se 1 kn!!
Aha...sad kužim...
Prije sam vrebao na neko sniženje kad sam uzeo dsl, ali sad ne pratim više kaj se nudi i za koliko se nudi...
Trebali bi priključci za ADSL još pojeftiniti, tvrdi Vlada, zbog što većeg prodora širokopojasne mreže u Hrvatskoj.
....tomu se svi nadamo,ali drzat ce visoke cijene sto je duze moguce
zasada po onom bug-ovom testu samo BiH ima skuplje cijene adsl-a u europi od nas...a brzine u ostalim zemljama da ni ne spominjemo
ma njima gori sad pod petama, polovica godine je tu, a nisi stigli do željenih 50 000 korisnika. akcije će se ponavljat, cijene će padat! a taj T-Com je zbilja ušljiv na domaćem tržištu gdje je stanadrd 5x jači nego kod nas su neproporcionalno niže cijene i bojla usluga. Baš je očito da nas pljačkaju, jer mogu= Citat =:
Izvorno postao sodom
Je, istina, morat će nešto drastično podzeti da bi dogurali do stotke, a kamoli da na sadašnjih tridesetak tisuća još dobiju 100 tisuća novih korisnika. Jedino rješenje vidim kao nekakvo pojeftinjenje. Sad, da li paketa ili priključaka. Ili možda pak podizanja brzine prijenosa.
Pa priključak je 1 kunu, di ćeš jeftinije ;D
Priključak okej, a onaj modem, ako se uopće tako zove. Uostalom, kaj me je briga kad tak i tak ga ne mogu uzet. http://i6.photobucket.com/albums/y223/frishki/hekla.gif
ah, pa evo Optima je najavila također svoje xDSL usluge, tako da ćemo vidjet.... u svakom slučaju, pad cijena je vrlo izgledan i ujedno jedina opcija za operatere
Kad smo već kod pada cijena, račun za Maxadsl start paket za 4. mjesec iznosi mi 64, 80 kn što zajedno sa PDV-om iznosi 79 kn. Pitam se samo gdje se izgubilo 20 kn :D.
samo se nemoj žalit;D. jel ima još netko takvih iskustava?= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
doći će to sve... naj se bojat... :)
racun za pretplatu i promet dolaze odvojeno
= Citat =:
Izvorno postao Sljaka
to ti je zato jer nisi potrosil vise od 256 MB, znaci nisu ti zaracunali novih 512 MB, tj. 20 kuna.
Ne nego je to zato što nije cijeli mjesec plačao pretplatu pa mu je cijena niža. Svi koji su dobili ADSL usred mjeseca ne plačaju punu pretplatu= Citat =:
Izvorno postao DacMan
dobro. a kolko bi placao za mjesec u kojem skine manje od 256 MB?= Citat =:
......99kn= Citat =:
Izvorno postao DacMan
bez obzira jel skinuo nešto il ne mora platit pretplatu koja je 79 kn i prvi paket od 512 mb koji košta 20 kn. znači i ako ne skine ni kb isto mora platiti ukupno 99 kn.
točno, kao i na običnom telefonskom priključku, ne moraš ni dotaknut slušalicu imaš 72 KN račun.= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
Mislim, uostalom, kaj će ti ADSL ako nećeš surfati? Uživaj...
Neka povečaju dostupnost i smanje cijenu flat paketa za 50% do kraja godine če imati 200000 korisnika.
Još kad mi izjavljuju kako im ADSL usluga nije trenutno uopće isplativa, bljuje mi se. T-Com je imao prošle godine rekordnu zaradu upravo zbog širokopojasne mreže. Baš me zanima budu li ponovo nakon 31. 5. vratili punu cijenu uvođenja ADSL-a. Ako budu, e onda stvarno nisu normalni. 100.000 neće dostići ni u bunilu. http://i6.photobucket.com/albums/y22.../nebuislo1.gif
ma samo da imaju sluha za ekonomsku situaciju u nas i sve bi bilo OK. da nam uvedu barem približan omjer plaće i cijena kao u EU i mi sretni. a i mislim da njima neće taj DSL biti rentabilan, ako se broj korisnika ne nastavi eksponencijalno penjat. ovo sad je mrduckanje u leru, a slabe rezultate pripisuju kao slabijoj dostupnosti. to možda jest razlog u jednom postotku, no jednom običnom korisniku DSL debelo nadmašuje mjesečni iznos surfanja, tako da mu ta ergonomija nema ekonomsku isplativost.
Upravo to. A što rade po tom pitanju? Premalo i presporo, rekao bih.= Citat =:
Izvorno postao Inovator
mozda je ovako zgodno radi informacije,moj susjed,penzic koji je preso sezdesetu,nabavio kompjuter a nezna blago nista,bez imalo pretjerivanja,upali i bleji,...nabavio adsl,pitam ja koji je razlog:pa uglavnom da mu telefon bude slobodan dok je na netu ( a na netu je 4 sata mjesecno),zasto?! zato jel je to vidio na televiziji,a nema pojma ni sto je to,kad sam reko da mu je sad brze dok otvara stranice onće da mu je to manje bitno..samo navodim kao primjer jednog penzica korisnika adsl-a ;D
ma to mu je samo paravan, zaželio se čiča akcije pod stare dane, malo švedskih vesterna:thumbup:.= Citat =:
Izvorno postao sodom
koja moć reklame, ne možeš vjerovat. a s tim da su mu negdje i pri kupnji PCa nasrali da mu je taj ADSL super i sl
:) Da vas pitam dali kaj treba platit kad potpišeš ugovor,mislim otič u T-com za taj adsl?! Thanks
Pretpostavljam da plaćaš kad ti dođu ugraditi. A račun kad ti dođe. Uostalom, zvrcni 0800 9000 i pitaj što te volja. Evo, napokon, danas sam ispunio zahtjev i poslao ga, ali svejedno moj kvart još nije priključen, ali čim sam mogao poslati zahtjev, nešto se pomaklo sa mrtve točke. :)
zaš mi piše da imam iskoristiti u bloku 700+ mb,kad sam uzeo onja najjeftiniji da mogu potrošiti 512mb?
kaj budeš propala ako poneseš 1 kunu sa sobom ;D= Citat =:
Izvorno postao lili
Propala sam kad mi je došel račun za telefon (1340kn) :spin:= Citat =:
Izvorno postao kinfa
...dialer, dialer...= Citat =:
Izvorno postao lili
Da,20 min 394 kn.to ti je posel. :wstupid:= Citat =:
Izvorno postao Eminem
:thumbup: Jučer sam sve riješila.Stavila zabranu za pozive (par dana dok uključe)Uzela Maxia -veli u roku mjesec dana.A red ono boli glava,sva sreća da imaju klimu. :rolleyes:Nisam ni kunu platila!
meni je račun zbog dialera došao 2x po 2500,jednom 750 i 1250kn....
Ajooojj! da poludiš.= Citat =:
Izvorno postao smogovac
...ne znam kako se to vama dogodi, ali mene dialeri, da kucnem u drvo, uopće nisu zahebavali... sad samo čekam da ovi iz t-coma osposobe taj dsl u mome kraju...
:thumbup: imaš sreće,budu valjda brzo ,kaj čemo surfat jeeee :spin:= Citat =:
Izvorno postao Eminem
uh,...načekat ćeš se dsl-a! ja sam u zg pa sam se načekao! što se tiče dialera, ni ja nisam imao s njima problema, a internet mi je bio skoro non-stop upaljen i stvarno ga dosta koristim.= Citat =:
Izvorno postao Eminem
ps: ovih 5 gb nikako da potrošim. odsad se prebacujem na 2 gb, iako ne znam ni gdje ću s njima!!! :spin:
moram priznat da sam surfao 3 god na dial up i da nikad nisam dobio dialer,bas sam sad cito svih 8 stranica i mogu reci ekipa da pokako svi dobijamo sto zelimo,barem vas je 3 ili vise dobilo adsl dok sam citao,zelim va uzivate jer ja vec uzivam 7mjeseci :)
Zelim onom nesretniku da dobije taj adsl sto prije jer mi ga je pocelo biti zao...onom u Kutini,,,sretno!!
ja čekam pun k**** i još ću tolko čekati
Ako nemožeš potrošiti 5gb onda ne stoji ona "stvarno ga dosta koristim"!= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
da,tako je, meni se čini da koji god paket uzeo apetiti se sukladno povečavaju,mislim da bi me jedino flet zadovoljio...no ako čovijek samo surfa 2 gb mu je dovoljno,no to nije potpuno iskorišten potencijal ;D
Ako si se preplatio na 12mj neces moci smanjiti na 2gb!!!!!= Citat =:
Izvorno postao zvijerka
Od kad to? Svaki mjesec se može jedanput promjeniti paket= Citat =:
Izvorno postao kresoml
Da ali na vise ako si se preplatio na npr 2gb na 18mj kao ja na Iskonu ne daju ti da ides ispod samo gore a kasnije se mozes vratit na pocetnih 2gb!!!! Tako su bar meni objasnili!!!
Kod ht-a se svaki mjesec može mjenjat paket. Za iskon ne znam= Citat =:
Izvorno postao kresoml
ja sam već promjenio. pošto idem iz zagreba preko ljeta prebacio sam se da na onu najmanju tarifu koja mi počinje teć od sljedećeg mjeseca.
što se tiče ovoga da ne mogu potrošit 5 gb, ja ne skidam filmove jer ih i ovako imam hrpu, igre baš ne igram pa ih i ne skidam, sve šta skidam su mali programi za mobitel i stalno visim na internetu (naravno, ovaj forum je u jednom tabu firefoxa uvijek otvoren ;D ).
dakle ja mjesečno potrošim oko 2 Gb. to mi je dovoljno i tako će odsada i bit.
e sad me nešto zanima; npr kad istekne 12 mjeseci pretplate za adsl, meni ostaje ovaj modem što su mi dali?? i šta onda, jel potpisujem ponovno ugovor il plaćam mjesec po mjesec i mogu odustat kad hoću?
Ma i ja sam htio to preko ljeta napravit! Jesi ti na iskonu ili t-comu
Mislim da o meni pričaš... :) Prije tjedan dana sam mogao napokon ispuniti zahtjev za ADSL i poslao ga faxom u Zagreb, a od onda sam dobio nekoliko različitih informacija oko spajanja: da svejedno neću biti spojen do 10-11 mjeseca, pa da budem za tjedan-dva, ali jako mali broj korisnika u mojem kvartu zbog kapaciteta itd... Sad čekam. A ono da si ne možeš mijenjati paket, ako si uezo godišnju pretplatu, to su gluposti. Na T-Comu možeš bilo kad mijenjati pakete i to čak sam, bez kontaktiranja njih.= Citat =:
Izvorno postao Rvs_Gamer
jel se još uvijek na iskonu dobije ipod ak uzmeđ njihov xxl adsl
na t-comu. ja sam uzeo dok se još nije znalo za ovu iskonovu akciju. tako da sam se malo zaj****!= Citat =:
Izvorno postao kresoml
:) ma ja sam znala,ali koje sam sreće sigurno bi nestalo kad bi ja došla na red! :cool:
ajd dobro kako vi kazete ekipa,srteno!p.s ja vec surfam 7mj na adslu =))
tek toliko da vas malo izuštiram..=P
ja 3 mjeseca,i jako sam zadovoljna