meni je tako rekao frend..sad jesam li ja dobro cula..neznam :)
Printable View
meni je tako rekao frend..sad jesam li ja dobro cula..neznam :)
= Citat =:
imas u narodnim novinama ispricnice,samo ti zig treba
i jel se može nabavit ispričnica tam, baš mi treba jedna, ak je ko nabavio nek mi se javi na PM, ili ako netko zna koji je to obrazac
Kako se razbolit?Jedan savjet,ako dosad niste imali gripu sad ćete ju dobit kao npr. ja i neidem u školu već 2 dana
U mom razredu je vec prosla sezona gripe...nedavno ih je 9 (a nas je 20) falilo cijeli tjedan...nismo nis radili jer nas je bilo malo ;D
ja sutra prvi put od srijede odo u skolu
evo kaj sam iskopao http://www.medicinskanaklada.hr/hrv/...sp?m=0&s=3&t=9 ima ispričnice za 10lp jel može ko to provjerit? kakve su to ispričnice da ne dolazim bezveze u zg
ajme ova tema je uzasna,dabog vas primorac vidio .
@Flejmka kod nas ih nije bilo 13 od 23
ajd ak ko živi na črnomercu u blizini Cankarova ulice 13 ili prolazi tamo nek pogleda....please
Joj vi jos ovdje pricate o bolestinama :) meni je trebalo samo za onda! ;D
Ekipa, ja sam s frendom, u srednjoj, zaradio fino love na prodaji ispričnica. Vidim da se nećkate, i to dosta dugo, pa da vam objasnim:
DISKLEJMER: Ovo što pišem je čistog zezanja radi, nikako za upotrebu u stvarnom svijetu. Svaka sličnost sa stvarnim osobama i mjestima je čisto slučajna. Prvo lice u priči koristim radi većeg doživljaja.
;)
1. Ko što je netko već rekao, kupe se bianco-ispričnice u bilo kojem kiosku Duhana. Ja sam ih kupovao gore u Duhanu kod MIOCa. Onda ih je bilo, a brijem da ih i dalje ima.
2. Ode se do nekog čike koji izrađuje žigove (ima ih tone po cijelom Zg, a brijem i širom lijepe naše). Da se napravit neki žigec koji izgleda donekle ozbiljno. Naš je bio pravokutnik nekih 3x2cm, tako nešto. Bio je tanki okvir a unutra je pisalo "DOM ZDRAVLJA" u prvom redu i naziv u drugom redu (recimo, DOM ZDRAVLJA BABINA GREDA).
3. Upotrijebi se nekakva medicinska enciklopedija, neki priručnik, something of a kind. Ima sigurno neki od frendova ako već ti nemaš doma, a ako baš nitko nema, ima u knjižarama, antikvarijatima...hell, ima i u školskoj knjižnici nešto.
Zašto? Pa da ne bude na svim ispričnicama diagnoza "proljev" ili "temperatura" ili "viroza" - zvuči fancy ako piše npr. "diarrhea" ili nešto na latinskom, štagod to bilo.
4. Vježbati rukopis. Ovo je bio najteži dio. Tj. bio bi, da frendov stari nije bio liječnik i frend je jako dobro skinuo rukopis - pravi liječnički.
Ako ne bi išlo nikako, uvijek se može ili na pisaću mašinu nakucat tekst ispričnice (PISAĆU MAŠINU, NE NA PRINTER!!!). Ali potpis se MORA uvježbati. I to par različitih, ne samo jedan.
5. Nabaviti žig s datumima. Ja mislim da svi navedeni žigovi skupa ne koštaju više od 150-200 kuna. Ma i to sam puno rekao.
6. Mislim da dalje ne trebam crtat. Ili?
I ako se pitate: DA, pali smo. Provalili su nas. Naime, desilo se da smo jednom, u nekim alkoholnim parama, markirajući jedan od mnogih sati, nekom klincu prodali ispričnicu na kojoj je pisalo da je imao menstrualne tegobe ;D
I ko za inat, razrednik je uspio pročitat rukopis, odgonetnut stvar na latinskom, i shvatit kaj je to.
Klinac je propjevao ravnatelju, otkuco frenda (mene nije), a frend je sam zgutao sva govna, mene nije spomenuo. Car, stvarno.
znaš BlueDevil svakim danom me sve više i više iznenađuješ... naravno pozitivno.... ;)
e al zašto ne na printer, mislim da bi to laserski dobro spržio
Zato kaj to doktori ne koriste ;D
E točno tako. Ako ja, primjerice, prepoznam da li je nešto na laseru ili na pisačoj mašini, i drugi će (jer nisam Superman ;))
A kako Gog veli, gdje si vidio ispričnicu na laseru!? Jok, najbolje je rukom. S tim da mora biti tekući i (ne)čitljiv rukopis. Ako nije savršen, bolje mašinom pisat.
Definitvno rukom najbolje. Mašinom doktorska ekipa piše isključivo po bolnicama kada postavljaju dijagnoze težeg kalibra.
Svi ovi opće prakse rukom pišu, tako da je dobar rukopis prijeko potreban :)
LOL, BD svaka čast! Ali danas se u bolnicama "već" uglavnom mogu naći kompovi s pripadajućim printerima, ali naravno, pisaće mašine i dalje su 'in' u nedostatku novaca za modernizaciju zdravstva... ;D
iako čak i neke ordinacije opće med imaju komp! yupiiii!! ;D (jest da ga je vjerojatno kupio sam doktor ili je došao kao poklon ordinaciji od pacijenata.. :rolleyes: )
Moja dr ima komp, ali piše sve rukom, komp služi samo da se popuni moji podaci na uputnici ili receptu...
e to je fantastično kad ima taj program za uputnice i recepte, to stvarno olakšava posao i doktorima i farmaceutima u apoteci (koji taj recept moraju odgonetnuti)... a to kaj ona ostalo piše rukom, njezin je izbor.. :)
Ma ja mislim da ti kompovi služe da prašina ne pada po stolu.
Ili, kod naprednijih korisnika, za liječničke aplikacije tipa "Solitaire" ili "Freecell" ;D
Generacija informatičkih liječnika tek dolazi, po mome (that is, ako WBa ne izbace s faksa prije roka ;D)
evo nabavio sam ispričnice, tj. napisao sam ih na komp, čak sam i žigove doktora nabavio još samo papir moram, BlueDevil jel znaš možda kakav je najbolji?
Ne znam, nisam to nikad radio. A da jesam, velim TEORETSKI, onda bi vjerujatno kupio u Duhanovom kiosku one štampane kakve svaki liječnik ima, pa bih te koristio.
ček ti kažeš da ispričnice kakve liječnik ima... da to ima za kupit na kiosku?
DAAAAAAA!!!! DA DA DA DA! DA!
Ne na svakom nego u Duhanu. Odeš, tražiš ispričnice, i kupiš ih.
onda je slijedeći kiosk moj...;) tnx >>BlueDevil<< :thumbup:
Ma nema beda.
Velim, sve je to izmišljena priča, za zabavit široke narodne mase ;)
--> good luck! <--
zovem ja u duhan u dugom selu i u zagrebu i vele da oni to ne prodaju,al neću se ja predat tako olako.... otići ću u med. nakladu ili ću si nabavit papir.....buhahahaha
Pazi, to je bilo ranih 90ih godina. U svakom Duhanu, konkretno, velim, kod MIOCa.
A ne znam da li su to ukinuli, no to su bile najobičnije tiskanice, ko i svake druge - ko ono za prijavu poreza, ili kupoprodajni ugovor za auto.
super ja ću si kupiti Potvrdu o smrti ;D ;D ;D
ja sam pojeo dosta sirovog krumpira pa mi nie nist bilo koda me nece bolest
to je najgadnija stvar koju sam pokušao pojest...fuj= Citat =:
Izvorno postao elvis
Moja frendica se najela i bilo joj je odvratno ali nije nis bilo od toga...
znači da nije domaći krumpir nego iz uvoza ,ja prodajem domaći ak je netko zainteresiran........................
eeee ljudi kak da se razbolim . sirovi krumpiri mi ne pomažu . a vec sam 3 puta markala 3 predmeta a u pon pisem nekoliko testa :cry: :cry: :cry:
eh to kod mojih ne pali
ahahah kad sam vidio ovu temu umro sam od smjeha xD..
Ugl, od sirovih krumpira se mozes samo teze razbolit i to moze bit opasno..
Probaj onu staru foru, reci da ti je muka i da te glava boli, kad ti stara/stari da toplomjer onda ga sam lagano nad neku zarulju stavis, i tak svaki puta..
al moras pazit da te ne vide :)
Hahaha omg :D
Koja tema... XD
Tina, jel si osnovna ili srednja škola?
Vidim,ovdje nekima uopće nije potrebno da se razbole... :dunno:
ja sam osnovna
Idi svako malo na WC i reci da imaš proljev i loše ti je.
Valjda neće provjeravati imaš li ga stvarno ;D
:lol:
Osnovna...
Pa šta ćeš u srednjoj raditi? (ako stigneš do nje :notooth:)
kod njih ne pali nistaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lutko,budi tako dobra pa odrasti i navrati opet.
Eh, ovo ne pali, ovo ne želiš...
Uzmi ciglu (bilo kakvu), baci je u zrak (što višlje) i probaj uhvatiti ustima.
Ako ti to ne prođe pod bolest... pitaj nekoga da ti pomogne :notooth:
Iss, kakve ti brige imaš. :rofl:
I ja sam tak razmišljal kad sam imal jak imunitet, al sad kad sam često bolestan, ta radije bi pokupil jedan nego ležal tj. dana u krevetu, jbt.
Saberi se, prije ili kasnije to će ti se vratit,provjereno.
Manje grijati stolicu pred fejsom :coffee:
Eto, ima odlične ideje, a nas pita ;D
Eh, da se naprave predavanja na facebooku- da vidiš kako bi svi prisustvovali :notooth:
Pa, kako bi se ti razbolila.
Da se ničim ne udariš, ništa gadno ne pojedeš, ničim se upikneš (:lol:)...
Nema lijepog načina...
Eventualno da odeš u Mirogojsku 8, malo se motaš tamo i duboko dišeš :funny:
Mogla si u ta dva-tri dana naučiti predmete koje pišeš barem za 3 a ne gledati forume i tražiti način kako da se razboliš.
Ovo mi miriše na FAIL :D
a meni mirise na zakljucavanje teme. ozbiljno!
mladu curicu upozoravam da ne spama, ne pise deset postova jedan za drugim. za to postoji tipkica "uredi post"
a vas sve ostale da ne poticete taj isti spam. ovo nije cetara, ovo je kafe. spama nema. dobit cete po guzi.
luna hez spouken!!
Ou šit... we're doomed :D
Tina, reci kako je prošao crni ponedjeljak. Ubuduće se probaj natjerati da malo naučiš, tako ćeš si olakšati muke i to dosta, da ne govorim o tome da će ti zdravlje biti netaknuto :)
Kaj se mene tiče ova tema se može zatvoriti, ja se mogu izvući na druge načine, ne trebam jesti krumpir/trgat zglobove/stavljati toplomjer u vruću vodu itd.
Ah. ja sutra necu u skolu. zbog fizike. -.-
i upravo jedem sirovi krumpir. nadam se da se upalit! :D
Od sirova krumpira se mozes jedino dobro us*at,ako i to...
evo ja znam kako ako imaš motor ili skuter evo ljepo u kratkoj majci i hlačama pod tuš i tako mokar na motor i vozi 2 do 3 sata po gradu i nema sutra škole..
Bravo chervaru,krasan savjet za popušit upalu pluća,bubrega i neznam ni ja čega. To je baš super za ne dobit jedinicu u školi. Tko ima muda otic ce u skolu nespreman i dobit komada i naučit za drugi put,a mlakonje i ljenčine ce doma glumit umišljene bolesnike. Takvima treba zabranit pristup školi i ukinut im sva prava na školovanje jer će danas-sutra izić iz škole s diplomama,svjedodžbana a znat će šta? Znat će qurac ko i prvog dana. Te krumpire koje jedete,ako ovako nastavite,jest ćete ih i nakon škole. Sve je ošlo u 3pm,ljudi nemaju posao niti šta jest a vi gledajte kako cete preveslat profesore i ostalu ekipu iz škole koja pokušava napravit nešto od vas da budete u životu u školi i nakon nje. Samo naprijed i sretno!
nalite si u vodu sol i popite! ili bebama se tolpomjer stavlja u guzu a dokazano je da je tamo veća temperatura,sigurno više od 37,5!tak da probajte! :licklips:
Ja idem u glz. školu i tamo moramo pjevati a ja nemogu pjevati pred drugima i zbog toga neželim ići u školu jer ako idem u običnu šk. moram i u glz.! paa savjet? kako se razbolit?npr.dobit temperaturu? a da ne jedeš krumpire i to? :)
Iz iskustva , U nedelju uvece nekako sam se strasno iznervirala . Do pre toga sam bila smirena i posvadjala sam se sa bakom , koja me je nacisto izludela. Sledeceg jutra sam se probudila sa temperaturom od 38,5 stepeni c: I zato ni danas ni juce nisam isla u skolu.
;D Pored toga imas jos nekoliko opcija :
~ Ziv krompir ;
~ Dobra gluma ;
~ Ubaci prst duboko u usta i ispovracaces se ;
~ Deri se nekih pola sata iz sveg glasa da te boli grlo ;
~ Spavaj sa otvorenim prozorom otkriven ;
...
Ja sutra trebam da imam odgovaranje iz istorije , ali mozda ga nekim cudom preskocim. :D
Eh vidiš, da si ta dva dana iskoristila za učenje povijesti sutra bi lijepo odgovarala, dobila pozitivnu ocjenu i bila mirna do sljedećeg odgovoranja, usput se smijući ostalima kako moraju odgovarati jer su isto tako stalno odgađali ;)
A to je istina, da... Samo što se sjetim sebe i koliko sam blesav bio pa mi je žao da netko drugi prolazi kroz sve to :)
Oh shit, I'm getting old
Kad sam bio u srednjoj lik nije mogao markirat test jer su ga starci doveli u skolu. Uspio im se otrgnut i popeo se na bor. Glumio je majmuna, lajao na sunce, gadao prolaznike sa češerima itd.. Ali nije se dobro proveo jer je ravnatelj pozvao doktore i odvezli su ga u kosulji. Bio je 3 dana na promatranju. Kasnije je pricao da su oni doktori i sestre veci ludaci od pacijenta.
Needs more dragons and shit... :D
ja kad nisam išao u školu iz nekog razloga. onda mi je stara napisala ispričnicu da sam bio kod zubara :D
i tak mene nema 5 dana u školi, doma igram Mafiu i dođem u školu, pita me razrednik što mi je bilo. ja velim bio sam kod zubara
i svi su se iste sekunde počeli smijati :D pa i ja
Najjednostavniji i i najbolji nacin koji sam ja koristio u skoli je bio taj sto znam da sam alergican na antibiotik klavocin.
Popijes klavocin u mom slucaju, temp u roku sat vremena na 39, povracanje i sve i nitko ne skuzi a doktorica dala svaki put 7 dana mirovanja doma ;-)
Poanta, nadji antibiotik na koji si alergican ;-)
I radi to često dok jedan dan ne dobiješ špuntu adrenalina i masku za kisik.
Neda mi se čitat čitava tema, prve 2 stranice su :D
Ja kako sam temp najlakše 'dobio', onaj živin toplomjer okrenem sad nisam siguran jel prema podu ili plafonu, i kuckaš ga lagano kao da čvoke pališ po donjem dijelu toplomjera, i živa ide gore sama.
Istrljaš oči, zagrij se kako znaš, daj mašti na volju, i eto ti opravdanja.