Ove godine softver je killer za bateriju, a bome i chipset.
Ma, isto bih isprobao G4 :) iako sam svjestan da mu postoci padaju kao Countdowner :)
Printable View
Ove godine softver je killer za bateriju, a bome i chipset.
Ma, isto bih isprobao G4 :) iako sam svjestan da mu postoci padaju kao Countdowner :)
Iskreno da vam kazem, nekako me ovaj G4 nije na prvu "odusevio" kao G3 kad je izasao da bih rekao da je to mob koji bi htio posjedovati odmah...
Nekako me najvise tu malo "koci" izrad.
Software mi je OK ali nista posebno. Imam custom ROM na svom G2 sa suceljem kao na G4. Ali opet kazem, nije mi nekako WOW!
Razmisljam o novom mobu, a dvojim izmedju S6 i G4.
Ali treba vidjeti i Note 5...
Ja? Valjda si ga ti ubacio :D
Pa tobože su popravili kameru, ali men je to sve isto. Jedino šta sam ja mogo primjetit iz svega je da sad malo više zasiti boje nego prije pa to izgleda malo više u onom "wow efektu". A video ne vidim da je išta bolji nego prije.. Doduše možda je 4k nešto malo poboljšan, malo više detalja čini se da ima, al ništa vrijedno pretjeranog spomena da ti budem iskren.. Nadao sam se da će 1080p snimanje videa popravit al ono je i dalje na onih 16 il 17 Mbps, sve klasika i prosjek.. pravo razočaranje u odnosu na takvu vrh kameru..
Nije to loše, al ono, moglo bi i bolje..
Bas SoT je danas krivi "benchmark" za bateriju. Primjera radi, iz mbusicevih screenshotova ne znamo nista o njegovom nacinu koristenja moba. Meni sot moze biti 2,5h, njemu 3h, a nekom trecem koji gleda samo filmove na minimalnom brightnessu 5h. Sot je ok pokazatelj mogucnosti baterije tek kada znamo korisnikove navike ;)
Jep, u recenzijama uvijek navedem sve navike ugrubo i da će drugi korisnici imati drugačiji SoT. No isto tako može poslužiti za usporedbu jer ako istim korištenjem na dva uređaja dobivam otprilike iste rezultate, vjerojatno će baterija približno jednako trajati i nekom desetom.
Kako najjednostavnije rootat G4? One click root?
I 10E je zadnja verzija?
Ne vjerujem u to. Probaj pa javi. Ono sto nije na xda ili phone related stranici bas i nije legit. Ja bi volio da je.
Kako bi svi htjeli root sa što manje truda, poželjno bez ikakvog truda.
Osobno sam oduvijek mrzio sva ta šarena "one-click" rješenja. Čast izuzecima, ali nažalost često budu više štete nego koristi.
No dobro, ako baš hoćeš nešto što pokreneš i onda on nešto radi po tvom telefonu a ti ne znaš šta ni gdje i na kraju (možda) dobiješ root, samo naprijed. ;)
Stvar je u tome sta ovo vjerojatno nevridi. Treba se UB a sa tim se gubi garancija. Tako da me jos uvijek nezanima
Eo ekipa konačno složih i usporedbu G4 s S6 Edge pa ako nekog zanima slobodno pogledajte i tako to što ide s tim.
Vala sam se baš potrudio za ovaj video, kažu mi kolege da se primjeti...
https://www.youtube.com/watch?v=NqNqAZXqMkM
Bas gledam tronsmart qualcomm 2.0 punjac da narucim
Zasto moram rezat sliku koju hocu stavit za pozadinu a za zakljucani zaslon ne?
Zato što se po glavnom zaslonu ona može skrolat lijevo desno.. Javi ako naručiš koliko te izašo, za kolko j edošao i kako funkcionira :)
Al na g3 sam isto koristio jedan prozor i nisam trebao rezat slike. A za punjac sam na xda-a dobija pozitivan feedback za tronsmart punjac. A vidim na ebayu 15$
Bio sam danas u vip-u i gledam malo mobitele dok čekam red. Cijena G4 bez ugovora je 5.299, dok je G3 5.999 kn. WTF?!
Mozda nekog bude zanimalo jeftino rjesenje za wireless punjenje:
https://youtu.be/xDjJs53ZXBk
Ako netko zna. Naime nece da mi pronađe mob na upravitelju android uređaja. Sve do sad mobitele uredno nađe, a evo G4 nece.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/07...150fd12db7.jpg
Ovo dole vrti i nece da nađe. I onda kad odem na komp pise da nemam nijedan uređaj registriran
Da nisi gasio/disableao nešto sistemskih i/ili Googleovih servisa/aplikacija?
Ne. Mob je friski iz ducana
Ti je upaljen google location history negdje pod settings-location (ako LG nesto nije premjestao po ppstavkama)?
Ti je upaljen GPS ili wireless positioning na LG-u?
Jesi na LG instalirao android device manager i dao mu admin ovlasti?
Jbga, mozda su glupa pitanja ali mob iz ducana nis ne znaci kada ne znamo sta si probao/podesio.
To prvo neznam sta je.
Drugo, proba sam oboje skupa i pojedinacno.
Trece, to i je ta app koja neradi. Stavio sam ovlasti.
Probao sam i factory reset i nista. Mene on locira na app, al ono dole vrti i vrti. Dole se mislim pojavi koji je model moba i tako to. A kad odem na pc pise da mi nista nije povezano uz mejl. Dok zenin s5 uredno sve i to cak bez app na mobu. A moj ni sa app ni bez nje nista (nula bodova)
Edit: nasao i to prvo. Tu mi je upaljeno za sadasnji mob al pise lokacija nepoznata. I za stare mobitele koji su bili povezani
Jel netko sa G4 moze stavit ovu app i probat?
https://play.google.com/store/apps/d...droid.apps.adm
Evo mi je jedan sa xda proba i njemu je isto
Evo root za G4
Danas rootan moj G4
U Tele2 centru kupio sam LG G4 prije cca. 3 tjedna. Nedavno sam primijetio vodoravne crte u gornjem i donjem dijelu ekrana za koje sam mislio da su ogrebotine ili da sam nekako zaprljao ekran. Međutim, čišćenje sredstvima za njegu ekrana dotične mrlje ne idu dolje, niti se osjete pod prstima kao ogrebotine. Čini se kao da se crte nastale ispod ekrana. Pokušao sam na netu pronaći da li postoje slični slučajevi i našao veliku raspravu gdje se zaključuje da je to tvornička greška prilikom izrade ekrana (LG je priznao grešku) te se kupcima mijenjaju uređaji.
Link:
http://forum.xda-developers.com/g4/g...ssues-t3134029
Da li netko od vas korisnika dotičnog uređaja ima isti problem? Uskoro nosim uređaj u LG ovlašteni servis pa ćemo vidjeti što kažu. Nekako mi se ne da biti bez mobitela 4-5-6 dana dok oni ne završe svoju dijagnostiku.
Mislim da je ipak bolja opcija biz bez mobitela tjedan dana. Vidio jesam, bogu hvala, zasad nisam jedan od ostecenih
Stvar je u tome i da mobitel koji ljudi dobiju kao novi pod garancijom može isto imati dotičnu grešku, dešavalo se ljudima. I onda opet novi krug, a da ne pričam o backupu svega i restoreu. Ne da mi se to više raditi.
Lg backup, prebacis na komp, novi mob povuces backup i to je to. I mjenjat mob dok nedođe neki bez greske. Moze ti i cigla past na glavu pa opet setas. Poslat mob na garanciju. Nevidim problem. Kako rijesit drukcije?
Koliko dobivate on screen na jednom punjenju??
Zar je moguce da je batreija na G4 toliko losa???
G2 je imao odlicnu bateriju da mi je stvarno zao sto sam ga prodao,ali opet G2 su napravili tako savršeno i dobivao je pohvale za bateriju i onda da sa G4orkom zeznu stvar koju su vec dobro naprapili..nemrem vjerovat..na testovima vidim da je uzasno losiji od G2, a da je losiji i od Galaxy S6,nekak nemrem vjerovat u to?jer sa trajanjem baterije na S6 nisam zadovoljan
Ja na G4 dobijam oko 4:30h SOTa dok sam uz isto korištenje na G2 dobivao 6:30h.
Kao što je yager rekao, ne možeš očekivati istu ili manju potrošnju na snažnijem i većem uređaju uz istu bateriju. Ekran je jedan od najvećih potrošača a na G4 je em veći em je puno veća rezolucija. Ja se ne bunim jer sam znao što me čeka prelaskom na G4..
Evo mjenjao sam S6 za G4 nakon 17dana koristenja S6...sad cemo vidjeti kako ce se ponasati :)
Ekran je ipak malo prevelik jer mi je najgore kad ne mogu prstom dohvatiti statusnu traku.
Zvucnik je dosta glasan,ali mi se cini da je definitivno S6 imao ljepsi i cisci zvuk.
S6 je imao manje predinstaliranih aplikacija,cini mi se da G4 ima vise + sto ima aplikacije od LG koje nisu instalirane ali se mogu instalirati.
S6 je imao snimanje ubrzanog videa a G4 to nema,ima samo slow motion.
Kamera mi je ono,nemam pojma..dobra je ali ne mogu skuziti neku razliku naspram S6.
S6 je stvarno lijep i sav bljesti to mi je super kod njega a G4 nije toliko lijep...super je u smeđoj masci a ja nažalost imam plasticnu i crnu kožnu...ali ajde sta je tu je..
Mob je brz tu nema greške,pošto sam dugo vremena koristio G2 nije se problem naviknuti na njega.
Ono što me na S6 pomalo razočaralo (mislim ono pomalo) to je baterija..Na G4 sam i prezadovoljan...
Na prvom punjenju 4ipo sata on screen na 3G mrezi,surfanje operom,malo isprobavanje kamere,muzike,gledanje videa na youtubu i na nekih 30% osvjetljenja...i ktome nije mi bila ukljucena stednja baterije kao sto i samsung ima opciju stednje gdje valjda ekran bude pomalo tamniji,procesor postane stedljiviji i tako neke fore...tako da nakon sto se napuni planiram ukljucit stednju odmah pa cu onda vidjeti kakvo ce biti stanje stime da cu morati pojacati osvjetljenje...vise sam zadovoljan G4 nego sa S6, jer imao sam i S2 i S3 pa nisam bio zadovoljan baterijom,dok je baterija od S6 cini mi se jaca i od S2 i od S3 po on screen rezultatima,ali eto G4 ima solidan on screen i zbilja mi se sviđa DEFINITIVNO :)
Pojasni ubrzani video ?
60 FPS je to valjda.
Da na to sam mislio.
Evo jos malo informacija od bateriji.
Ukljucim ovu stednju ali iskreno nevidim neku razliku duzeg trajanja,i cini mi se da sam nasao jednu gresku..kad mi je stednja ukljucena prikaze se gore onaj list, a ispod pise "usteda baterija je iskljucena" i ispod opcija "iskljuci" wtf??
Uglavnom on screen ce izdrzati od 03:30h do 04:30h eto to je moje neko misljenje o trajanju na G4.Cini mi se da dosta baterije ode na 3G u mirovanju..cekamo android 6.0 pa mozda bude bolje,ali s obzirom na 5.5inca ekran naspram Samsunga S6 ovo bi trebalo da bude ok..ali nista nije kao na G2 on je mogao da izdrzi puno vise
Ima kad se upali sama od sebe (ispod 30 ili 15%)
Tu štednju treba podesit na koliko % baterije da se pali. I ima jos neka opcija aplikacija u pozadini. Nekoristim pa neznam tocno. Ja inace nekužim to jadikovanje na baterije. Na svim mobitelima. Meni osobno neznaci oce mi baterija izdrzati od jutra do veceri ili ce na vecer imat jos 30% kad mi nece izdrzat cijeli drugi dan. Meni je bitno od kad se probudim dok neidem spavat i to je to. Ako trebam, napunim. To je jednostavno tako. Sot ovoliki, sot onoliki. Ko je to od nas 12h bez mogucnosti napunit mob? Ako ima i takvih ima power bank na svakom kiosku. Ja sam upravo narucio qualcomm JDB quick charger pa cu ga moc jos brže napunit. Baterije su sranje, al zato ima dosta nacina kako i kad napunit mob. Ovaj sam narucio i u videu je bas G4
https://youtu.be/J_J8OWTiH20
Pa to je preraslo u contest(podsvjesni). Ko da je teško navečer "metnuti" puniti. Ali opet jedan proizvod(g2) nam očekivanja podigne pa smo kasnije frustrirani. Meni svejedno, imam powerbank i bome napuni brzo iako je neko Cheap shit.
G2 je dosta slabiji mob od G4. Tako i clio i clio sport netroše isto goriva. Druga je stvar sta je i G2 ludilo mob.
Pa onako :)
Qhd :)
Da istina je, G2 je meni podigao ocekivanje i nakon njega sam se svakim razocarao... Z3 sam mislio zato uzeti zbog dobre baterije ali mi je bio na zadnjem mjestu liste za kupnju...
Sjetio sam se da imam punjac od tableta sa izlaznom snagom 5.0V = 2A, dok je od originalnog 1.8A...mislim napunio se za nekih 1Sat i 25min tako nekako...pa me zanima zna li itko koliko kakva je jacina brzog punjaca od G4?
Sto se tice stednje kako sam i rekao gore...znaci iako je ukljucena meni gore u status baru pise da je iskljucena i ispod imam opciju ISKLJUCI..kao da su zeznuli prijevod...zato mi je i bilo nesto cudno
^ kuzim sta misliš, vidio sam ranije to ali nisam obracao pažnju :)
Jel ovo azuiranje vrijedi i za nas?Jel itko dobio ista? http://www.gsmarena.com/new_at_t_lg_...news-14411.php
Pa piše ti AT&T. Nije za nas.
Šteta,baš sam se ponadao dužem trajanju baterije
To ne znači da ga neće biti u budućnosti:)
6.0 krece od drugog tjedna
http://www.gsmarena.com/lg_g4_will_b...news-14484.php
Evo, dopao me G4. Čisto da ga testiram.
Zadovoljan sam jako jer prvenstveno sam mislio da ću bateriju morati puniti svako popodne. Ispada mi, s mojim korištenjem, do dva dana što je svakako jako dobro! Od potrošača tu je Sinkronizacija 3 mejla, FB, Disk. Jedino još nisam stavio Viber.
Prije dvije večeri sam stavio BUZZ launcher. Ipak mi je ekran dosta velik i volim kada potegnem palcem prema dolje da se otvore notifikacije. LG ima onu strelicu u soft tipkama, ali nije mi to-to.
I, naravno s novim Buzzom je nestala mogućnost zaključavanja zaslona dvostrukim tapkanjem pa sam instalirao Screen off and lock.
Primjećujem da mi mob jako slabo reagira na Knock code. Nekada iz prve, ali nekada neće niti iz petoga pokušaja.
Također, maloprije sam imao poziv od nekih 40 minuta i nakon što je osoba prekinula meni je zaslon ostao crn, kao da je zaključan. Nema šanse ga uključiti. Stisnem Power tipku, pokaže se lock screen, ali na 2 sekunde tako da ne mogu unijeti KNOCK. Tek nakon cca 2 minute ekran se sam uključio na Dialeru, odakle sam i započeo razgovor.
Sada sam isključio Knock, otključavam ga samo Klizanjem.
Jel ima što veze s ova dva programa koja sam instalirao? Mislim, do sada niti jedna Xperia s istim programima nije radila ovakva sr***a.
Stigao Marshmallow za uređaje kupljene u Vipu,tele2 ce ocito zadnji dobiti...ko ce sad to docekat jaooo
Ajmo jel itko radio update??
Ja, rucno. 5min posla. Napravio factory reset i sve radi kako i treba. Dok nisam napravio factory reset trokirao mi je. Djeluje mi brze. Dodana opcija necujno bez vibracije.
Kako to rucno?
jel se gubi garancija time?
Ne gubi se
Skines na komp kdz-Lg G4 v20B kdz- http://downloads.codefi.re/autoprime...H81520B_00.kdz
Pa onda po ovom receptu s tim da ja preporucam ovaj drugi nacin zbog factory reseta ili na prvi al onda kad se mob upali napravit factory reset LgUp- http://forum.xda-developers.com/g4/h...mm-lp-t3249803
Sve skupa posla 5min
Stigao 6.0 i na uredaje iz tele2, nadograđen veceras.
Meni još nema apdejta OTA, a Bridge nisam stavljao na laptop. Ionako mi je prekun Kiessa, Nokia OVI, Sony PC companion...
E sada na jednom forumu mi kazaše da si instaliram na mob LG info. Takav program ne postoji nego LG Phone info, ali na nekom meni nerazumnom jeziku, švedski ili... ne znam.
Uglavnom, pod zadnjom opcijom nudi kao Update i pojavi se skočni prozor Download link. Ne znam za što download link. Za sada odustao bar dok ne doznam za ovaj program. Jesam skinuo možda pogrešan?
Ko zna kad ce bit preko ota-e
Ja odustao od OTA, stavio Bridge for G4 i upravo mi skida novi soft.
Zna li itko kod za ulaz u Secret menu? Treba mi kalibracija senzora.
Čitao na netu, svi koji imaju kaljeno staklo na G4 bez rupice za senzor pate od takozvane refleksije senzora, odn. senzor se zblesira i ne želi nakon razgovora uključiti ekran.
Sada, to se može ispeglati ulaskom u Service i re-kalibriranjem senzora udaljenosti. Kod mene već dva koda nisu radila, ne znam gdje potražiti.
Imaš alat secret INFO ili tako nešto pa ti nalazi kodove. Probaj 3845#*815# (pogledam na playdtoru, slučajno pronašao app)
Edit
https://play.google.com/store/apps/d...?id=com.kfinn3
Ne radi ovaj kod.
Ova app ne radi na G4, stalno izbacuje istu notifikaciju.
Ljudi moji, ovo je anbilivbl! Za svaki model LG-ja postoji poseban Service menu! Svašta!
Ma nije to ništa, pogledaj koliko varijanti ima samo g2, g3. Ne znam za g4
Sada se sjećam zašto sam izbjegavao i LG i Samsung još prije ere smartfona. Jer je svaki imao nešto tako debilno, ili za otključati s mreže ili za ući u skrivene menije... neki su ovdje na forumu baš bili majstori za to, a mene je to isto odbijalo.
Kod Xperije brate znaš da je jedini kod onaj koji jest i nema filozofije. Ja potroših bateriju samo na pokušavanje kodova. :)
A zbilja iritantno kada usred razgovora dobiš dolazni poziv, a ne možeš vidjeti niti se javiti jer senzor blokira ekran. Odn. kaljeno staklo bez rupe za senzor.
Slažem se. Jel nema ta Kalibracija negdje u postavkama ? Na g2/g3 je bilo
*# 546368 # * 815 #
Neznam jel to to sta tebi treba al ovaj kod (code) radi
Jedino sam našao za žiroskop. Znači kalibracija ravnine.
Ostalo nema. Čak nisam nigdje našao kako da automatski "povuče" internet i MMS postavke. Opet, na Sonyju znam na slijepo gdje je ta opcija.
LG jest pustio nekoliko zbilja odličnih smartfona, ali mu je PR očajan! Čak i onaj LG Bridge izgleda kao neki program iz 2005. godine.
Nakon nadogradnje na MM baterija mi je uzasna.
Sinoc ga skinio sa punjaca i ujutro se probudim a mob ugasen i baterija prazna?
Mislim nisam mogao vjerovat..katastrofa i sta sada da radim?vec sam ga jednom resetirao na tvornicke
Nisi jedin. Na lolipopu SOT oko 4.5-5h. Sada oko 3. Katastrofa
Ja sam primijetio da nešto s punjenjem nije kako treba. Recimo stavim na 29% puniti. Za 10 minuta već je 46% što mislim da je malo preekspres.
Ali isto tako zna se dogoditi da na idleu u sat vremena izgubi 4%. Je da ima sve moguće sinkronizacije, ali mislim da punjenje/pražnjenje nije baš optimizirano na G4. Ne može dobiti 17% baterije u deset minuta!
Expresso, probaj izvaditi bateriju na 15 minuta pa ju vratiti.
Točno, i meni se čini da brže puni. Ali ga i troši.
E, ima stvari za poluditi. Vjerojatno ne posve optimiziran soft su pustili, pa sada čekati do prvoga patcha.
Ali, mob mi se jako svidio. Smiješi mi se za Božić Z5 premium, ali uz G4 ne znam. Ne bih.
Nego, recite mi, što napraviti s ovim iritantnim buđenjem ekrana kada stigne SMS?
Pokušao sam staviti na Hangouts sve, ali neće mi skidati dobivene slike kad stigne MMS. Ima neka naredba da ne pali ekran? Mislim, s obzirom na bateriju ovo je totalni idiotizam!
Zar to nije u postavkama poruka pa obavjesti i skocni prozor ?
Skočni prozor koji se pojavi na Homescreenu pozdravljam.
Ne volim da mi se baterija troši uključivanjem ekrana. A nisam skužio niti čemu one obavijesti na zaključanom ekranu. Tapnem dvaput (kako je to bilo na Sonyju) i ništa se ne događa. Nema direkt skok u dospjeli mail ili poruku.
Prvo što čujem ovo za VIP.
A pa mob još ima svojih mušica. Logično da će biti, ne jedan nego i više updatea. Naravno, i dalje naivno mislim kako je LG renomirana firma iako im je odnos s javnošću (PR) za jedinicu.
Napraviti ovako moćan stroj i poslije ga održavati na životu je za mene čista nebriga! Usudio bih se reći da je ovo najbolji Android na tržištu!
Eto, a već tri godine sam Sonyjev fan.
Pa da netko je rekao da je dobio tu verziju v20b,a posto tmobile jos nema update na 6.0,na tele2 nista nije stiglo onda je logicno da je to za ove iz Vipa,a mozda se i varam,,neam pojma...
I ja sa imao prije ovog LG-a poredavsi puno njih LG L40,L7,4X HD,F6,G2 i sad G4 i mislim da cu prijeci na Sony Z3...jer mi se neda ovako zezat sa baterijom
Prva 6.0 verzija koja je izasla je 20a u poljskoj. I sada kad je pusten ostalima kod nekih je 20a a kod nekih je 20b. A iste su. I tele2 je pustio 6.0. Znaci jedino tcom jos nije. I bit ce sigurno vise nadogradnji. Ovo je prva prava i to nije ni blizu ispeglano kako bi trebalo. Njima treba masa ljudi koja testira, koja pise po forumima koji i kakvi su problemi,... I onda oni pokusavaju to popravit/poboljsat. Nekog nije briga za update, neko bi stavija i beta verziju samo da je stavi,neko misli da je prelaz na drugu verziju ko zna sta... Tesko je svima ugodit. Moj jedini problem je sta se (zasad) nemoze otkljucat bootloader bez gubitka garancije. Wifi problem je vezan za 6.0 a ne konkretno za G4. Nadam se najboljem.....
Jutros oko 7.05 stavljen na punjač sa 17%. Do 7.45 je pokazivao 83%. Kasnije ga nisam niti koristio. Nije bio na WiFi nego na Data i uspio je već do 12h pasti na 69%. Kako, ne znam.
Pošao provjeriti koji programi najviše crpe energiju i pogledam slučajno graf napunjenosti. Na grafu je stalo da je mob napunjen do 74% i onda lagani pad.
Nešto ne štima s punjenjem i prikazom postotka baterije. Mislim, nije baš veliki bug tipa ono što su imale starije Xperije, malo na 65% pa na 15% pa skoči opet na nekih 60%.
Ovdje G4 pokazuje cca 10% veću napunjenost nego što u biti jest.
I, primijetio sam, kada ga napunim baš do 100 posto baterija se sporije prazni. Što je postotak niži, baterija curi kao luda. Trenutno mi je na 52% od jutrošnjih 83, a koristio sam ga za jedan poziv i par poruka. Naravno, sinkronizacija i FB su ON uvijek, a tu je i Buzz launcher.
Glavni krivac je taj android 6.0 da sam znao kakvo ce sranje biti snjime nebih ga ni nadogradivao.
Kontaktiram sluzbu oni kazu da ga odnesem na servis...na servis da ga nosim sta ce oni napraviti tamo?nista,a ja cu biti bez mobitela.
Katastrofa...nakon reseta sada mi u mirovanju ni ne trosi bateriju a tokom koristenja se brze prazni,toliko o toj optimiziranosti softwera,ko zna kad ce pustiti neki novi update
Doći će zakrpa. Ne može odmah. A ruku na srce, nije ni prije briljirao u bateriji. Najgore mi je kod bilo kojeg mobitela kada se prazni dok ga ne diram.
Ovo ljeto sam bio vrlo uzbuđen, kupio novi Note 4. Kad ono, u idleu 4 posto bi trošio. Brže bolje, Njuškalo i "adio Marinko".
Kod G4 mi nešto ne da da ga stavim u prodaju iako me ta baterija izluđuje.
Ono što je najgore jest da ne znaš možeš li se pouzdati da će mob preživjeti čitav dan, jutro, popodne, što već... To ne volim kod smartfona, a znam da je takvo stanje bilo posve normalno tamo prije 5 godina s raznim HTC-ima pa čak i s Xperijama. Jeli su bateriju kao ludi i trebalo ih je bar dvaput dnevno puniti.
A koliko si dobivao Onscreen na Noteu??neznam kako ali negdje sam citao da mu je batreija opet jako dobra.
Evo ja sam prodao svoj G4 clanu jednog drugog informatickog foruma,on ce se zezati sa tim custom romovima pa ce si vjerojatno i bateriju poboljsati a meni se nije dalo petljat sa time..tako da sad planiram uzeti nesto drugo ni sam neznam sta.
Do 2 sata. Gledam što više izvući od baterije.
Pa to je premaloo..uzas nesto..ja sa time nebi mogao imati mob jer bi mi to bilo uzasno iritantno
Gledam, za G4 ima ona zgodna dodatna vanjska baterija. Ne afektira kameru, ali ne znam kako radi zvučnik i mikrofon pošto ide preko njih. Na Njuški nema nijedne za kupiti.
Što mislite inače o tim dodatnim baterijama?
Ja bi radije prijenosni punjac (power bank) nego to
Eto, zavisi tko što preferira. Ja volim kada je mob debeljuškast, odn. ne volim ove nove koncepte stanjivanja. Bogte, čitav mob malo deblji od ekrana.
Onscreen znači nula ako se ne navede u kojem periodu je ostvaren taj onscreen.
Npr. ta dva sata onscreena na Note 4 mogu biti puno ako se radi o periodu od nekoliko dana. Ako se radi o periodu od jednog dana onda je malo.
Također, ako ti uređaj troši na stand byu 4% u sat vremena, onda ideš istražiti zašto se to događa. Osobno mi do sada ni jedan Android na stand byu tokom cijele noći (recimo 7-8 sati) nije trošio ni 1%. Trenutno G3 u stand byu tokom cijele noći potroši ravno 0%.
No sve je to stvar korisnika do korisnika. Mnogi natrpaju uređaj sa kojekakvim sranje aplikacijama i onda se čude kaj se događa.
To ste svi radili OTA update na G4? Jel ikoji od vas udario factory reset nakon updejta?
Ja sam update radio preko lgup i napravio sam full wipe
Ja sa ga dva put resetirao i opet se brzo trosi, a u stand by ne trosi nista
Da, govorim o dva sata onscreena u što dužem periodu. Znači gledao sam da baterija što duže traje.
Yager, blago tebi. Ja, ne govorim samo za Android, općenito još od Nokije 3310 se baterija prazni sama od sebe. To što ti na G3 piše nula posto je laž.
Isto kao što mi se zna dogoditi na G4. Napunim ga malo prije ponoći i čitavu noć zna ostati na 100%. Ujutro isključim Airplane mode i ode 5% u pola sata. Optimizacija im ne valja na prvoj verziji MM.
Jel imaš to čime potkrijepiti?
Recimo npr. ja mogu potvrditi da to nije laž jer na mobu imam aplikacije za mjerenje (koje zahtjevaju root jer u protivnome ne mjere dobro) i točno je sve.
A onda je greda u MM-u. Srećom, radi se o LGu i možete se vratiti na LP uvijek jednostavnim flashanjem kdz filea.
Definitivno nije moguce da preko noci mob ne potrosi nista (ako je upaljen). To bi znacilo da moze zauvijrk biti upaljen ako se ne koristi, a to je nemoguce.
Taj lazan prikaz je narocito izrazen kod lg-ja.
O bože. Ne shvaćate. Mobitel troši, logično je da troši, ali ne troši toliko da posto padne.
HTC One X, HTC Evo 3D, Nexus 5, G3, Samsung Edge 6+, Note 4, itd. da ne nabrajam više na svakom mi nakon malo sređivanja tokom noći nije padao posto.
Onog trenutka kada iskljucite prikaz broja postotka pored ikone baterije i kada bateriju ocijenite na osnovu "osjecaja" na kraju dana, tek tada cete skuziti dal vam baterija traje dovoljno za vase potrebe ili ne. Sto vise gledas u taj broj i kako opada dok pises status na fejsbuku, to ces se vise opterecivati s tim. Instalirati alat da ti prati potrosnju, crta graf, racuna deltu kad mob koristis ili kad mob spava i na kraju dana pogledas brojke, podvuces crtu i razmislis si je li to puno, dovoljno ili malo.
:) upravo taj fejspuk je problem. Oh no, necu imati za fejspucenje, necu biti dostupan na najvaznijoj mrezi svih mreza :)
Točno to xlr.
I to dolazi o ovisnika o bateriji i Ingressu :D