Srećom pa ne igram igrice :D
Printable View
Srećom pa ne igram igrice :D
Optimus G se posteno pregrijavao,imao je neko kuciste slicno kao Z1/Z2,G2 se dosta grijao,u Real Racingu ekran je doslovno bio vreo,a ima plasticno kuciste.sad opet citam slicne stvari samo ovoga puta je krivac 2k ekran koji ocigledno muci GPU pa se pregrijava i na kraju ugasi.navodno se sprema softverska nadogradnja...:rolleyes:
Kad ce vise ti 4k ekrani na mobitelima :o
Di si cita za nadogradnju?
Mislim da s801 bas nije u stanju tjerat tu rezu tj grafika, da su ubacili s805 onda bi prica bila drukcija i kudikamo bolja, a ne oni nafriziraju s800.
Cekam kad ce izbacit s802 s taktom na 3ghz, pa da dobijemo jos uz smartfon i dodatni hladnjak...
s800 jest zvijer od proca, al i on ima svoje limite...
Na forumu.hr u temi o G3....
Verzija sa 2GB RAM- a se ne grije toliko pa je logicno da je to kod "jaceg" modela softverski problem.
S801 je samo 200mhz clockani S800,a i taj S805 nikako da se pojavi,a da ne pricamo o S810 i S818 koji su navodno spremni i za 4k ekrane :p
Zasto jednostavno nisu pukli u G3 Tegru K1 i rijesen problem ;)
Pa zato onaj smajlic na kraju ;)
Mislio sam da je to smajli nestrpljenja :D
Ni ja ne igram igrice na mobu pa neznam ali primječujem da se dosta zagrije područje ispod power tipke evo čak i sada kad surfam i pišem. Valjda tak mora biti, ili mu bum nabil aftermarket cpu cooler kak sam ga nabik i na grafičku na kompu pa ha bum mogel nosit sa sobom samo u frižider-torbi :-)
Evo decki i jedne video recenzije pa ako ste voljni podrzati kolegu forumasa, lupite lajk i pretplatite se na kanal :)
LG G3 - Recenzija!: http://youtu.be/uYJPJnJEaec
Bravo. Odličan review.
Stvarno tako i zvuci
Sad citam da problema ima i sa gasenjem uredjaja iz cista mira i opet samo 3gb verzija.
Neki su slali na garanciju i opet isto.sad je dosla neka nadogradnja koja optimizira bateriju navodno.i dalje problemi s pregrijavanjem...
Neki vele da uopce nemaju problema pa izgleda da je sve pitanje srece...
I meni je jednom tokom noći ugasio sam od sebe.
Doduše samo jednom al svejedno...
Srećom pa sam se ustao ranije od alarma
Postao sam vlasnik G3 i sad sam krenuo u nabavku zaštite. Jedan prijatelj mi je preporučio tempered glass za ekran pa me zanima koji bi bio najbolji i da li uopće netko od vas koristi to? Našao sam na ebayu Nilkin-ov za nekih 8.5$ pa ako neko ima to nek kaže svoje dojmove.
Žena je imala taj tempered glass, iako je solidna zaštita protiv ogrebotina i slično, na kraju je to ipak staklo i prije ili kasnije dobije pukotine ili čak krhotine. Zamijenila je pod garancijom za novo ali s novim ista priča, na kraju je odustala. Da ne spominjem da debljina nije uopće zanemariva, tempered glass dodaje nekih 1-1.5 mm na debljinu mobitela. Može biti prihvatljivo ali može i biti problem u kombinaciji s drugim caseovima ili sličnim metodama zaštite.
Upravo sam naručio ovo http://www.aliexpress.com/snapshot/6168743250.html Piše da je debljina oko 0.3mm što je otprilike malo deblje nego plastična folija. Vidjet ćemo kad stigne i kad montiram pa ću staviti koju fotku ako nekog zanima.
To je sasvim dovoljno, cak i ako mob drzis medju kljucevima. Samo budi oprezan pri montiranju, te deblje se teze montiraju i tesko je izbjeci mjehuruce.
Pa ovo je tanji glass, 0.3mm i ima upute na youtube baš za taj nilkin.
Uvijek uzimam Nillkin i lako se montira.uz malo paznje nece bit mjehurica...
Ja nikad do sad nisam kupio taj tempered glass nego uvijek kineske folije ponekad i upitne kvalitete i nikad niti jednog mjehurića ispod njih, a ovo je ipak malo tvrđe i lakše za postaviti na ekran.
Evo da se pohvalim sa ulovom, danas mi je stigao G3 16gb Titan. Neću previše mljeti jer se sve zna, samo bih izrazio svoje oduševljenje sa svime, od izgleda do samog rada uređaja. Da li netko zna gdje skinuti original čisti nebrandirani software da maknem ovaj T-shit bloatware?
Edit:
Da li je netko stavljao custom recovery? Ja sam rootao sa PurpleDrake i to je prošlo super brzo i lako, ali bi stavio i custom recovery radi backupa.
Edit2:
Nema još custom recovery za D855. Ima za američke modele iz Verizona i At&t ali to ne paše za ovaj model.
Danas mi se mob opet ugasio sam od sebe.
Znači stajao je na stolu i nakon cca 5min neaktivnosti čujem shutdown melodiju.
Vjerovatno je neka sw greška, nebih znao :(
Jesi stavio update zadnji?
Nisam updejto ništa niti mi nudi.
V10a-EUR-XX
Napraviću ja mali tutorijal večeras pa stavim kako se updejta
V10g došao danas
Na kojoj si mreži? Meni ne nudi ništa za update, mob je iz T-mobilea
Tele2 32/2
Pisalo je optimizacija napajanja (kao i prvi update) i google popravak (tako nekako)
http://img.tapatalk.com/d/14/07/31/ubezame3.jpg
Meni je pisalo da neke 3 stavke se nadograđuju i verzija je V10b, a bila je velika oko 40mb. Kasnije više ništa nije stizalo.
Taj update sam imao prije jedno 7 dana
Vjerojatno zato što je moj iz T-mobile, a oni su poznati po tome da uvijek kasne sa nadogradnjama. Dok sam imao Galaxy S4 prošlo je 2mj. otkad je VIP izdao KitKat, tek u 5mj. su pustili nadogradnju. Mislim, treba taj T-drek od aplikacija nabacati unutra, ne ide to tako brzo.
I moj G3 iz Vip-a je još uvjek na V10a i veli da je još na zadnjoj verziji. Čak mi i nije bed kaj se još ne update-a jer ekipa na XDA prića da imaju problema oni koji su digli update sa baterijom tj. da im se brže baterija prazni pa se vračaju na V10a.
Moj se ponaša vrlo dobro na V10b. Baterija drži dosta, ne grije se niti se gasi random.
Evo moje kratke recenzije maske Ringke Max
Masku i screen protector (invisible defender 3+1) sam platio oko 190kn. Maska je iznutra gumirana a ovaj bijeli dio je brušena plastika. Mob malo teže ulazi u masku al to i treba bit tako da u slucaju pada mob neizleti iz maske. Gornji i donji dio maske je guma tako da se ublaži pad na kuteve. Maska iznutra ima nekakvu mrežu koja ublažava pad. Sa prednje strane je izbocena mozda 1,2mm tako da stiti i ekran u slucaju pada direktno na ekran. Znam da nije jeftina al po meni vridi. Nakon urban armor gear i puregear dualtek na s4 mislim da je i ova maska u samom vrhu. Screen p mi je isto odlican jer kao da ga i nema i maska ima mjesta od ruba zastite. Evo i par slika iste
Maska i mob na vaganju, 200g
http://i62.tinypic.com/16m50k2.jpg
http://i60.tinypic.com/aoxmxs.jpg
http://i59.tinypic.com/23ustv.jpg
http://i62.tinypic.com/28ice0w.jpg
http://i60.tinypic.com/262berp.jpg
Jel ko uspjesno stavija navigaciju?
Stavio sam ja Navigon Europe, skinut sa blackmarta.
A meni nece da je stavi. Skidalo mi ono na pocetku od 600mb i kad skine nece dalje.
A šta točno neće dalje? Jesi skinuo karte? Inače, meni je skidao nekih 720mb, a ne 600mb.
Dobro tu negdi je skidalo. I kad je skinilo ponudilo mi dalje, stisnem to on se vrati na to opet. Stisnem, opet se vrati
Ne znam šta je kod tebe problem, meni sve prošlo od prve. Pronađi negdje na forumu imaš upute za instalaciju Navigona, tamo su ti i rješenja mogućih problema.
Postoji cijeli poseban podforum Navigacija, molim o ovome raspravljati tamo.
Jučer sam imao prilike držati u rukama 16 i 32gb verziju. Moj je 16gb iz T-mobilea , a prijateljev 32gb iz Tele2. Vjerojatno vas zanima da li ima kakve razlike u radu? Nema i za sada po mom mišljenju nema neke potrebe kupovati 32gb jer je skuplji 300 - 400kn (black market). Jednu razliku sam ipak uočio, a to je ekran, 32gb je imao žući ekran, onaj "warm" efekat, dok je moj "hladan" što se meni osobno više i sviđa jer ne volim te
žute nijanse na bijeloj boji. Eto toliko što sam uspio primijetiti na brzinu.
ma sve je to isti q.... nijanse i nijansice koje skoro o ničemu ne utječu,možda memorija ali ni to jer staviš vanjski SD kolko želiš i deri.....ja sam imao priliku,pošto sam prodao g2 za 2300kunića,pa naletio na g3 (32/3 vip) za 3000kn pa uzeo tog jačeg ali da za tu cijenu nisam našao jačeg uzeo bi i 16/2......još ovaj jači guta brže bateriju,moram dobro pazit da mi izdrži cijeli dan,lp
Više RAM-a =veća potrošnja, logično (by Chombe). Meni u prosjeku baterija drži oko 36h uz 4h sot, sync uključen.
Meni je u početku dok sam se upoznaval sa mobom tj. stalno nekaj prčkal, baterija trajala jedan dan. Sada kad sam si ga podesil i koristim ga "normalno" (pozivi, fotkanje, internet...) sam ga uspio naterat na dva i pol dana. Sync isključen. Ja zadovoljan.
Meni je sync upaljen stalno preko dana, samo navečer ga stavim u airplane mod i onda ne troši ništa. Drži mi baterija 2 dana bez imalo problema.
Pitanje za sve vlasnike G3 (potogove one koji imaju 3GB/32GB varijantu) :
Da li vam se uredjaj grije (recimo prilikom duzeg igranja igrica ili gledanja youtubea i sl...)? Ako se grije, koliko je to grijanje uistinu primjetno (moze usporedba sa nekim drugim uredjajem)??
Da li imate kakvih problema sa ekranom?? (ikakve zute fleke ili slicno)
I jos jedno pitanje: vanjski zvucnik
Da li je glasan? Po netu sam vidio razlicita misljenja po tom pitanju...
Ja mislim da se svaki uređaj grije kad se grafički čip upogoni. U početku je bilo govora o prekomjernom zagrijavanju ali je to navodno ispravljeno softverskom nadogradnjom. Isto tako ispravljeno je i automatsko smanjenje svjetline ekrana kad se uređaj zagrije i trajanje baterije je poboljšano. Što se tiče ekrana ne znam za 32gb ali ovaj od 16gb nema problema čak štoviše ekran se odlično vidi na najjačem suncu. Zvučnik je sasvim solidan i čuti ćeš ga u svim uvjetima osim ako ne staneš pored pneumatskog čekića koji upravo razbija beton. Još da dodam ako i ne čuješ zvono osjetit ćeš da vibrira (ja osjetim kad mi stoji u torbici).
Moj ti je savjet ako planiraš nabaviti g3 da si uzmeš od 16gb jer je jeftiniji parsto kuna, manje troši bateriju i ne primjeti se nikakva razlika u brzini rada (uspoređivao sam pa govorim iz iskustva).
Da, pri igranju igrica i gledanju filmića dosta se zagrijava na poleđini. Moj mob još uvjek prijavljuje da nema updatea za njega.
Jesi probao ručnu nadogradnju po onim uputama što sam pisao? Moj je trenutno ladan ko led, a već 2 sata šarafam po Tapatalku i youtube, igre ne igram
@bpodnar: znam da je razlika minimalna, ali me vise privlaci model od 32GB upravo zbog vise interne memorije, radi aplikacija i igrica i sl...
A prema dosadasnjim clancima i iskustvima, cini mi se da je model od 32GB imao vise problema...
Zato i pitam da li su se stvari rijesile sa nadogradnjom softwarea....
E da, isto tako sam citao da se mob zna izvasiti sa vremena na vrijeme (neki primjecuju i deep sleep, kao sto je imao i LG Opimus 2x ili tako nekako). Kakva su vasa iskustva po tom pitanju sa 2GB odnosno 3GB modelima?
Imam model 2/16gb, nije mi se ugasio niti jednom!
@Ico
Možeš staviti microSD do 128gb tako da se memorija lako nadogradi, dakle još jedan razlog više da ne uzimaš skuplji 32gb model. Ako imaš neku povoljnu opciju za kupnju i nije neka razlika u cijeni između modela onda uzmi 32gb, ali ako gledaš preko oglasnika i na knap si sa lovom, onda se ne isplati. Ja imam 16gb model, aplikacija svakakvih, igrice ne igram, nikad se nije ugasio niti ozbiljnije zagrijao.
Nemožeš direktno instalirati na karticu ali možeš naknadno premjestiti aplikacije na nju i to bez rootanja, tako da tvoja tvrdnja ne stoji. Čak štoviše LG je najavio službeno otključavanje bootloadera što nam donosi bezbrižno stavljanje custom ROMova i druge igrarije, ali to je već druga tema.
A sto ne ostaje pri tome jedan dio instaliran na memoriji telefona?
Znaci G3 ti nudi opciju odabira interna/eksterna memorija prilikom instalacije aplikacija?
Ostane mali dio ali većina se premjesti na karticu. Ne nudi ti gdje da instaliraš nego to naknadno premjestiš preko izbornika u aplikacijama.
Pa to ti je posao od 5 minuta izuzev skidanja softvera.
Apps2sd se može srediti da je doslovce CIJELA aplikacija na SD kartici. Sve se može kad je uređaj rootan. Ne širi dezinformacije. ;)
A tko je uopće i spominjao App2SD? Ja sam govorio o funkciji koja je ugrađena u stock software i za koju ne treba rootati uređaj. Naravno da ima rješenja u vidu kojekakvih aplikacija koje odrađuju taj posao i više od toga, ali kao što je rečeno treba root što isto nije nikakav problem.
Danas sam dobio naručeni Nilkin Tempered glass i razočaran sam kvalitetom koju sam platio 7€. Zalijepio sam to staklo na ekran ali nije bilo dobro namješteno pa sam ga micao i tom prilikom u jednom kutu odlijepio drugu foliju koja inače služi za ljepljenje stakla na ekran. Nisam ni znao da je ta folija ispod pa sam to otkrio na najgori mogući način tako što sam je slučajno načeo. Pošto je više nisam mogao zalijepiti nazad na tom ćošku, tu se napravio mjehurić i na još jednom mjestu pa sam načisto pop*dio i odljepio do kraja tu foliju i sad imam komad stakla kojeg ne mogu zalijepiti na mobitel. Inače to staklo ima oštre rubove, a ne zaobljene kako reklamiraju pa prst fino zapinje kad se povuče odozgora po ekranu za otvaranje notifikacija. Eto, pripazite pri stavljanju da vam ne ode 50kn u vjetar.
Ja nisam htio poznatiji nillkin od orzlya iz razloga sta kad vidim da svaki drugi kinez to prodaje odma sam skeptican. I imas dvi vrste. Za "izrezanim" rubom i zaobljenim
Znam da postoje 2 vrste rubova, a spomenuo sam to jer je u opisu ovog što sam kupio stajalo da ima zaobljen rub tj. oznaka 2.5D. Dakle, prijevara je po srijedi.
Potrošna roba u kurtonu, ah.
Na forum.hr se javio tip koji ima verziju 32gb al 2gb rama. Iz tele2. To je greska.
Sta ti kazes bpodnar?
??
---------- Post added at 20:51 ---------- Previous post was at 20:46 ----------
Možda je kupio kineski klon
U tele2
Racun i garancija
Iskreno, zabole me...
Pitanje za vlasnike G3. Kada je dosao kod nas u ducane u 7.mj poigrao sam se malo i na prvu ostao razocaran sitnim lagovima i sporim odazivom soft tipki..da li je to sad sa ovih par updateova rijeseno..i radi li glatko kao i stariji g2..i naravno klasicno pitanje jel se i dalje grije. Zanima me konkretno 32/3gb verzija a prelazim sa g2..pa nebi bas htio sa konja na magarca sto se tice brzine.
Lijep pozdrav :)
Sve je ok sada, uzmi ga mirne duše.
Kao što i bpodnar veli, uzmi. Žena mi ima G2 pa ih mogu usporediti ovako, prelazak bi ti bio sa konja na......boljeg konja.
Pa i G2 je imao problem s odzivom ekrana i grijanjem kao i njihov prethodnik Optimus G...
Imam G3 16gb i drugi put u 7 dana mi se dogodilo da se mob ugasi,moram bateriju izvadit i vratit da bi se upalio,šta je problem,hvala?
Softver, ako imaš početnu verziju
v10h mi je
Probaj stavit J
Uzeo sam ga, pa prije svih podesavanja da vas pitam po iskustvu koja je verzija onda najbolja 10h ili 10j, brzina, stabilnost i grijanje?
Hvala :)
Meni v10j najbolje radi, za druge neznam.
I meni je 10j super. Čak mi je i pregrijavanje nestalo.
Evo nakon stavljanja 10j verzije, formatiranja i podešavanja...te 4 dana korištenja (verzija 32/3GB), moji dojmovi naspram G2:
Pozitivno:
- hardverski izgled
- hardverska kvaliteta
- kamera puno bolja i brža (i flash također)
- UI ljepše izgleda
- baterija je možda 10% lošija...što je dobro s obzirom na upgrade hardvera
- puno bolja tipkovnica, manje grešaka = brže tipkanje
Negativno:
- UI bugovit (tu i tamo greška neka banalna, mali lag, kada ga resetiram stalno me traži da odredim defaultni home i sl)
- Sporije soft tipke...jednostavno su malo sporije..napravim 3-4 klika on je na drugom..ne stigne me pratit kao G2
- malo prevelik ipak ekran..dobro ovo je subjektivno, ali mislim da je 5.2" stvarno neki max za koliko toliko lako i brzo korištenje.
S obzirom da je prošlo 3-4 mjeseca i došlo isto toliko update-a, očekivao sam više...ALI glavno da se piše a LG neka poradi i ispolira UI, da bude gladak kao na G2...to je to, bit će vrh...nadam se neki 10k ili 10l će biti ok.
pozdrav :freezing:
Kad bude došao Android L i ako slučajno neko otključa bootloader, biće veselo. Mislim, i ovako ja sam prezadovoljan sa svojim uređajem, čak je jedan prijatelj okorjeli Samsung fan, prodao Note 3 i uzeo G3 kad je vidio moj. Boljeg uređaja u toj klasi IMHO trenutno nema.
Mislim da fluidnost i to malo trzanje i poneki lag je pola odgovoran UI a pola neprilagođenost aplikacija na ovu ogromnu rezoluciju..sve u svemu mislim da bi svima bilo najbolje da su ostali na 1080p :/
Izašao konačno unlock bootloadera :D pa će sada krenuti ROM-ovi :D happy flashing ;)
http://forum.xda-developers.com/lg-g...-f400-t2900614
Ovo je odlična vijest
Super vijest
Jel neko probao? Ja nikako uhvatim vremena.
EDIT:
Naravno da mi nije vrag dao mira, uspješno sam prema uputama sa XDA instalirao TWRP 2.8.0.0 i trenutno sam pokrenuo backup. Ajmo sad developeri i ROM kuhari, navalite!
Ja bi samo htio ispoliran UI kao na G2..da radi tako glatko.
Biće i toga, očekuju se uskoro prvi "bumped" custom AOSP ROMovi. I ja to s nestrpljenjem čekam da vidim kako ova zvjerka radi sa punim plućima.
Uzeo sam danas g3 i ne rade led notifikacije. Citam malo strane forume da su imali neki problema s tim. I sve je ukljuceno isprobavam tamo u postavkama radi a u praksi ne. Gore je v10 inacica nema novije, makar blinka plava ledica kad palim ekran cinilo mi se da je neko vrijeme i kad sam gasio al izgleda da tad nista. I prckam dalje glasnocu restartam par puta mobitel. I prorade notifikacije, ali samo za sms ili pozive i to da zablicne lagano dvaput svakih 12sekundi. Mislim sta ce mi notifikacije ako moram 12sekundi gledat u ugasen mob da bi zablicnuo umjesto svake 2-3sekundi kako blinkaju svi ostali mobiteli. I jos nesto za whatsapp uopce ne blinka. Jednostavno ne rade notifikacije za whatsapp. Jel to neki defakt ne mojem ili ima neka caka? Da ne moram instalirat dodatne aplikacije,ne zelim da mi dodatno trosi vec lila bateriju. Vec dva sata trazim opcije i ludim.
1. Baterija nije lila...bolju neces na androidu trenutno nac
2. Da, i meni je ta ledica bila sumnjiva na 10j verziji...kasnije je radila normalno za svaku app..a sad na 10L verziji nisam skuzio da mi nit jednom ne radi...za sms je i meni bilo glupo ta prevelika pauza..sad mi binkne 2x jako svakih 10sek za sms zelene boje, za whatsapp je to plave boje i svake 4sek blinkne
Baterija na G3 je tako-tako. Z2, Z3, S5, Note 3, Note 4 - svi navedeni mobiteli imaju bolje baterije.
Upravo tako, hrpa mobova ima bolju bateriju. Uz navedene Moto Maxx/Droid Turbo sa 3900 mah isto. Huawei Mate 7 sa 4100 mah takodjer. Ima ih.