-
ja je skidam isto,ali sporo ide užas.trenutno sam na Phoenixu i prezadovoljan...ima li kakvih novotarija na novom Dual Noteu?
-
Re: Samsung Galaxy Note 2/Drivers, Backup,Root, CWM, EFS, Flash Stock Image i još...
Ej ima mirror na prvoj stranici DualNotea. Skinuo. Ali sada isprobavam CM official. Nightly verzija ali mogu reći da apsolutno nikakvih problema nemam:)
-
Re: Samsung Galaxy Note 2/Drivers, Backup,Root, CWM, EFS, Flash Stock Image i još...
Nema, osim što je stock kernel. I nisan oduševljen time. Baš ga trenutno testiram. Recimo, tokom noći i jutra sam imao oko 10tak sati baterije, screen on je oko pola sata, a mob je awake više od sat vremena. Iako mi je sync on, to mi je previše. Uglavnom mi nakon 50% baterije i više, nekada awake bude 20tak min veći od screen on, a pri kraju bude oko 40tak min veći. I normalno, sada imam 91% baterije uz 50min screen on. Te vrijednosti imam na AOSP romovima.
Opet, treba ovo uzeti sa rezervom jer je to prvo punjenje, pa...
Dejane, kad je nestalo botuna(tipke)na mobitelima, nestala je i Nokia. HTC i Samsung, pa i LG i naravno omraženi Apple su shvatili da se moraju okrenuti budućnosti, jedino je noika mislila da će s60 biti dovoljno dobar za "velike" mobove.
Ovde nema onih simpatičnih slikica, ko u WhatsApp u, pa ti nemogu objasniti što mislim o Nokiji. Ali posli kad se čujemo na WhatsAppu ću ti poslati u jednoj posebnoj poruci :D:D:D
-
Redpill kernel puno ugodniji za potrošnju baterije od stock kernela.
Vjerovatno ću i NEAK probat...iako je NEAK na 8. bio fantastičan. Ma sada je stvarno lijep izbor kernela za note2, pa neznan šta da probam. ;)
Evo slike na 50% korištenja
http://img.tapatalk.com/d/13/03/27/vumumy9e.jpg
http://img.tapatalk.com/d/13/03/27/ere5e3u4.jpg
Ovo nije ništa lošije od dual8 sa N.E.A.K kernelom.
-
baš instalirao Assassin 3.1 sa Neak kernelom i Gold temom.u početku malo trzanja i smrzavanja dok se nije "ugrijao" i sad ok radi....stvarno hrpa podešavanja prije instalacije,odabir modema,kernela,recoverya,Aroma u kojoj se može izbaciti praktično sve i na kraju gold tema kojoj treba malo duže da se instalira.navodno bi i baterija trebala bit ok i sad ovaj rom ne diram dok ne istestiram bateriju i stabinost...gold tema je zanimljiva....ije
i još jedna opaska.na Phoenix romu sam imao probleme sa distorzijom zvuka pogotovo kod reprodukcije videa...
-
Baš san skeptičan po pitanju toga assassina. Toliko su ga dizali u nebo i na kraju običan, solidan rom.
Kakva je baterija?
Probao jedi rom i o njemu san čitao kao najbolji aosp, bar na američkim note2 mobovima i evo sad je došao i za naš i ajme koja baterija... ajme... ajme.
Tokom noći troši podosta. Ali baš gledam stanja baterije i vidim da nijednom nije bila u Deep Sleep stanju. Iako sad gledam potrošnju i izgleda da manje troši mob dok ga koristim nego u standby.
Nedavno san čitao da ima neki Mod da se "zabrani" mob da ode u Deep sleep. Navodno da izlazak iz DS troši dosta bateriju. E sad...
Navodno emotion novi se sperma i napokon alliance v2
Dan danas alliance v1 je među 3 naj samsung roma.
Ja... back to carbon
Edit;
Samo san zaboravio, ako koga zanima za Dual 9, redpill 1.42 osigurava malčice brži i fini rad, ali NEAK je bolji po pitanju baterije, pa šta vam je bitnije...
-
Assassin je izvrstan,brz,dobra baterija.evo mučim ga cijeli dan igricama,uključen 3g i Wifi i na 39%.jedini je problem kod hladnog boota kad se ne koristi preko noći,zajebava malo i smrzava.kad se "zagrije" radi bez ijednog problema...meni je ovo dosad najbolji rom...
jedva čekam novi emotion...
i da,neak baš baš volim zbog dobre baterije :smile:
-
Sad malo off topic...
Vepar, neznan jel koristiš Tapatalk?
E pa onaj dio su samo postovi u kojima si sudjelovao. I sad vidim temu oko n6230 i K750...i ti tamo postao... 2005g, u istoj temi, ti i ja isto nešto baljezgamo ko i danas;) i upala mi je jedna rečenica, nešto tipa. "K750 ima fantastičnu kameru,N6230i je u toj istoj klasi najboljih uređaja...." baš sam se dobro nasmijao.
2005g. nije tako daleko, a koliko je to sve uznapredovalo. Šta nas čeka za još 5 godina?
Sad na topic... :p
-
ti si tražio savjet za kupnju,a ja se kao pravio pametan.a sad ja tebe tražim savjet :smile:
on topic
eto problem sa Assassinom.ne mogu spojit mob i komp USB-om nikako.sve sam probao....novi driveri,drugi USB,nanovo instalacija i neće pa neće....
pokušao i drugi rom na drugom kompu i ništa.puni ga,ali nema veze s kompom...
-
Mislim da je dejan, također uvaženi član naše male grupice, imao isto problem sa baš istim ROMom. I nije naša rješenje, već novi rom. Ili je čak formatira sd karticu, ne mogu se sjetiti.
Vjerovatno jesi, ali eto prilikom spajanja odabrao si mtp?
-
kakav mtp?izvadio sam i karticu,ali ništa....
-
Ništa, ako je i bez kartice isti problem onda je do Roma... Ovo sa karticom je bio "wild guess". Znan iz iskustva, da mem.card zna radit čudne probleme...
-
ma vratio sam na stock rom ,probao i hawkish,emotion i opet neće...
-
Znači ti se spojiš, i ne očitava ti mob kao ext. disk uopće...
Prilikom spajanja jel oznacis na mobu da se prikazuje kao media?
Ako jesi... Probaj preko toolkita. Ako ga nađe, on će ti sam skinit odgovarajući drivere i sve...
A mob radi normalno sve...
-
mob radi bez greske i samo se puni preko usb-a i nigdje ne mogu podesiti da radi kao mass storage.probao preko toolkita i ne želi mi instalirati pravilno drivere u mob.probao sam i kies i ista stvar...
-
= Citat =:
Izvorno postao
Vepar
mob radi bez greske i samo se puni preko usb-a i nigdje ne mogu podesiti da radi kao mass storage.probao preko toolkita i ne želi mi instalirati pravilno drivere u mob.probao sam i kies i ista stvar...
da imao sam problema al to je bila mem kartica,čudno se ponašala simptomi isti ko kod tebe.probao sve I svašta I format kartice nije pomogao.odem I zamjenim karticu I sad sve radi ko sat.
-
ma izvadio sam karticu i opet isto.problem je u mobu jer stalno dobijam poruku kad ga spojim da usb izvor nije prepoznat i da se driveri ne mogu instalirati.e sad da li napravit backup pa sve formatirat i onda pokušat ili ne znam više...
-
Jesi probao sa usb debugging?
I pod usb computer connection imaš mtp kao media i ptp kao camera, pa možda ti je odabrana camera... Mada bi i tako morao pročitati mob.
Iako kad sam ja uključio usb debugging, komp mu sam ponovo traži drivere, pa... Možda...
-
usb debugging je stalno uključen,jedino ne mogu pronaći mtp iako sumnjam da bi pomoglo jer čim ga spojim na kompu javlja pogrešku i sad puni sa prekidima,odnosno započinje i prekida punjenje stalno.ovo je izgleda problem za servis....kad je na punjaču normalno se puni...
-
Jesi šta rješija? Nadam se da jesi /oceš.
Uglavnom,
Carbon, release(stable) verzija 1.6 jučer rano ujutro izašla skupa sa novim nightly.
Pa sam odlučio stavit nju, a ne nightly.
I ugodno iznenađenje, sve fine stvari iz nightly verzija su tu, a baterija nikad bolja. Evo slika
http://img.tapatalk.com/d/13/04/01/udy6ujyb.jpg
Ako se ko muči sa baterijom AOSP roma, probajte "trik" koji carbon radi. Neznan jel do toga, ali isplati se probati...
Governor je ondemand, IO Scheduler je row.
Možda pomogne...;)
-
Ne mogu izdržati... Evo slika...
Screen on više od 8h.To je u rangu samsung romova.
Doduše koristio sam easy battery saver, ali bez njega bi možda pola sat, dva ukupno bio loši, a ne ekrana. Možda malo manje. Jer ja koristim sam general Mod u EBS.
http://img.tapatalk.com/d/13/04/01/qegezuja.jpg
Nije ovo photoshop, tj nije prvo aprilska šala. Sutra ćemo sa šalama. :p
-
saljem Note na servis,nema više ideja.sve sam probao i ne vrijedi....
-
Vepar, volio bi da je to prvoaprilsksa šala, ali po onom šta smo se čuli očigledno nije.
Ne zaboravi vratit stock i triangle. ;)
Uf... dati mob serviserima... ajme...još kad se sjetim da je to europtrade. Neznan di živiš, ali ako možeš osobno donit mob u servis bilo bi bolje, vjeruj mi.
Sretno... :thumbup:
Ajmo dalje...
Novi Alliance je spreman ima sat, dva...
Carbon je super, ali flešanje i iščekivanje kakav je rom je još bolje... A alliance je bio u top 3 od Samsung romova.
Ne zaboravite skinit rom customizer i sa njim flešat. Dakle rom spremite na internu memoriju.
Dejane, ajde...
Ostavi se biljara i flash away :p
Večeras ću napisat prve impresije.
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Vepar, volio bi da je to prvoaprilsksa šala, ali po onom šta smo se čuli očigledno nije.
Ne zaboravi vratit stock i triangle. ;)
Uf... dati mob serviserima... ajme...još kad se sjetim da je to europtrade. Neznan di živiš, ali ako možeš osobno donit mob u servis bilo bi bolje, vjeruj mi.
Sretno... :thumbup:
Ajmo dalje...
Novi Alliance je spreman ima sat, dva...
Carbon je super, ali flešanje i iščekivanje kakav je rom je još bolje... A alliance je bio u top 3 od Samsung romova.
Ne zaboravite skinit rom customizer i sa njim flešat. Dakle rom spremite na internu memoriju.
Dejane, ajde...
Ostavi se biljara i flash away :p
Večeras ću napisat prve impresije.
ljudi ovo je pravo "drogiranje" s romovima
hoće nešto biti ako dnevno ne flesham rom....cccccccccc
a ako nema nešto novo udri po starim romovima i u krug
-
Pa odmah da ti kažem... Dok budeš fleshao samsung romove, onda ćeš uvijek u krug jer tamo nema ništa novo. Možda neki Mod ili tema zanimljiva.
Ako želiš nove pikanterije onda obavezno aosp. Srećom za prave freakove i flešololičare postoje nightly verzije. ;)
Zamisli razočarenja kada izađe stabilna verzija. :D.
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Pa odmah da ti kažem... Dok budeš fleshao samsung romove, onda ćeš uvijek u krug jer tamo nema ništa novo. Možda neki Mod ili tema zanimljiva.
Ako želiš nove pikanterije onda obavezno aosp. Srećom za prave freakove i flešololičare postoje nightly verzije. ;)
Zamisli razočarenja kada izađe stabilna verzija. :D.
šta će mo za ovaj novi alliance
-
Evo samo ukratko;alliance
Prvo, jako brz download sam imao(napokon neki rom da skineš u 5min) i ispravka za rom customizer, sada imate instalaciju sa extSD, pa. Sve je prošlo bez problema, ovo napominjen jer je Dejan imao problem sa zipom (nadamo se) dva puta je imao black screen. Klasično i rom customizer instalacijom.
Meni je rom vrlo dobar. Ne trebate simplistic framework za modove, već Alliance ima svoj mod. Sve šta možete sa SF imaju i oni. Pod Alliance OTA imate još malo sitnica za igru, dva fixa već, kernele po želji, boot animacije...
Meni dobra stvar je 5 opcija za lock screen pa ko šta voli. Sve radi fino, teško je napisati brzo jer dolazim sa Carbon roma, ali dosta brzo za samsung rom.
Laggy moment jedan put samo.
E sad, u panoramskom pogledu imao sa 4 puta zamrzavanje. Malo dosadno...
Ali alliance ima support na nivou(uvijek san želio napisati da je nešto na nivou;), interna sala) pa sam dump state files već poslao developeru. Baterija, pa neznan...
Od 80 do 20% u 5h i 10min sa 4h ekrana.
To nije bas super, ali nisam uopće punio mob, tako da... Netreba ovo uzeti kao mjerilo. Ali sigurno, da neće bit ko dual.
Možda sa Perseus ili N. E. A. K.
Kernel je stock.
Zasada toliko.
-
Nažalost, nemam puno dobrih stvari reć za alliance za sad. Dosta bugovito.
I vidim da o drugi imaju dosta problema.
Neki moji su, reboot sa toggle ikonom ne ide. FC dobijem. Svaki restart UI,statusbar ikona od wifi nestane. Pa onda off/on i pojavi se.
Freez na panorami još uvijek.
Cesti FC općenito.
Baš bezveze... Nervira kada svakih pola sata morate reboot radit.
-
prije nego sam poslao Note na servis također sam instalirao alliance.previše bugovito,smrzava,jako jako loše.....
-
Ja stavio Omegu. Prvi puta i mogu reći da sam poprilično zadovoljan. Niti jedan FC ili reboot. Sviđa mi se i što ima CPU advance. S kojim mogu podestiti na koliko da radi CPU ako je baterija slabija ili ako temperatura nije ispod npr 40 stupnjeva da smanji mHZ. Sada trazim onak ROM koji će mi biti za stalno :) AOSP romovi su dosta dobri, jako brzi, ali čini mi se ipak da je kamera malo lošija u odnosu na TW romove, ali i sviđa mi se što imam mogućnost koristiti S-pen npr. Alliance nisam isprobao samo zbog toga što vidim da se smrzava. Možda još danas probam Criskelo. Jer vidim po yt da je dosta dobra baterija i da je stabilan.
-
= Citat =:
Izvorno postao
Kruno_21
Ja stavio Omegu. Prvi puta i mogu reći da sam poprilično zadovoljan. Niti jedan FC ili reboot. Sviđa mi se i što ima CPU advance. S kojim mogu podestiti na koliko da radi CPU ako je baterija slabija ili ako temperatura nije ispod npr 40 stupnjeva da smanji mHZ. Sada trazim onak ROM koji će mi biti za stalno :) AOSP romovi su dosta dobri, jako brzi, ali čini mi se ipak da je kamera malo lošija u odnosu na TW romove, ali i sviđa mi se što imam mogućnost koristiti S-pen npr. Alliance nisam isprobao samo zbog toga što vidim da se smrzava. Možda još danas probam Criskelo. Jer vidim po yt da je dosta dobra baterija i da je stabilan.
KRUNO probaj dualnote nimalo loš rom sve dobro fercera a I baterija nije nimalo loša
pozzz
-
Nema AOSP lošu kameru, jer kamera je u mobu, a procesor je također u mobu koji pretvara slike u digitalne formate.
Problem kamere je da kod korištenja bljeskalice, galerija ima FC. I onda slika ne ostaje, ali (ovo ne govorim tebi Kruno, da ne misliš da te napadam) ne razumijem ljude šta iznova pizde za tu kameru, pa skini zoom fx ili bilo šta drugo i nema problema.
Dual note 9,ipak po meni naj bolji samsung rom. Nakon šta obrišem šta mi ne treba, stavim Novu i eto.
S pen? :confused:
Jedini razlog zašto mi je s pen u mobu je da mi prašina ne ulazi u oni rupu.
Sa njim ne možeš ništa niti približno brzo učiniti šta možeš bez. Stvarno ne razumijem poantu s pena. Naravno,kome paše... neka se veseli.
Dejane, jesi minja sta:p:p:p:p
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Nema AOSP lošu kameru, jer kamera je u mobu, a procesor je također u mobu koji pretvara slike u digitalne formate.
Problem kamere je da kod korištenja bljeskalice, galerija ima FC. I onda slika ne ostaje, ali (ovo ne govorim tebi Kruno, da ne misliš da te napadam) ne razumijem ljude šta iznova pizde za tu kameru, pa skini zoom fx ili bilo šta drugo i nema problema.
Dual note 9,ipak po meni naj bolji samsung rom. Nakon šta obrišem šta mi ne treba, stavim Novu i eto.
S pen? :confused:
Jedini razlog zašto mi je s pen u mobu je da mi prašina ne ulazi u oni rupu.
Sa njim ne možeš ništa niti približno brzo učiniti šta možeš bez. Stvarno ne razumijem poantu s pena. Naravno,kome paše... neka se veseli.
Dejane, jesi minja sta:p:p:p:p
Ma je u pravu si, ali ipak volim kad je praktički sve stock. Znaci ono uzmem s-pen dok koristim flipboard pa mi on priblizi "oznacenu" kategoriju. ništa deal breaking vec covjeka veseli :D
A gle to je mozda kod mene neki d(efekt) :) imao sam prije starije mobove na kojima sam uglavnom koristio CM. i znam da je kamera uvijek bila lošija nego na stock romu. Tako da još uvijek imam taj osjećaj da je lošija. ali da napomenem, najviše sam se zadržao 2 dana na ROM-u :) Duala sam koristi odlicna baterija. ali jednom mi se rebootao sam od sebe, mislim zato sto sam stavio wake lag fix. pa onda poslje sam na omegu presao. probat cu danas rootbox aosp :) pa javim!
-
Nemoj rootbox, baterija toliko loša... Ajme... Mada će možda na drugi mob bit bolje. Baš čudno kako nekada dvoje ljudi istog moba, isto rom, a toliko oprečnosti. Recimo, rootbox, pa netko piše kako je bat super, zvuk još bolji, onda netko drugi popljuca i jedno i drugo. A opet, zašto bi itko lagao?
Eto meni je prvi put rootbox bio najbolji aosp, a zadnji put bat se potrošila u par sati... Od tada nisam niti probavao. Pa bas me zanima kako će tebi bit.
Nego u vezi kamere
Jel misliš na sliku kada je gledaš na kompu? Meni je kamera na ovom mobu pravo razočarenje. Na mobu to nekako i pari dobro, ali na mobu... Ajme, a kad nije prirodna svijetlost, da ni ne pričamo.
Baš gledam, netko je AOKP build napravio, pa ću probati...
-
zadnji Dual Note ima stock rom i to mi se ne sviđa pa je i baterija malo slabija nego prije.najbolje mi je lego Assassin 3.1.
znam da ćete pljuvat po njemu,ali stabilan je i dobra baterija...sviđa mi se aroma jer je još bogatija nego na Phoenixu.izbor hrpe kernela,modova za zvuk,gold tema,ma svega...nije još 100% ispoliran,ali meni je ok...
za kameru mi se inače hebe jer naprimjer k750 i N82 imaju bolju kameru....imam na hardu slike od K800,N82,K750 i od Motorole ZN5 koja je kralj i ove današnje 8mp kamere tu nemju šta tražiti...:angry:
-
Probat cu. Eo sada sam PA 3.15 vise nije port nego official. Za sada je ok.
Da mislim na komp kad prebacim sliku nije mi iste kvalitete. Probat cu AOKP i ja. Za sada na PA. Na 73 % baterije. 7 sati je bez punjaca. A ima oko 2 sata on screen. Brz i stabilan. Pa tko zeli jos jedan AOSP probati moje preporuke.
Edit: vidim da je wannam stavio novi build MC1. Ako je netko probao nek javi.
-
Carbon meni ovako troši bat, otprilike, pa se po tome ravnam za ostale.
Naravno, ne gledam više sate potrošnje već screen.
Sat vremena 85%dva sata između 75-70.
Pošto tih prvih par sati više trošim jer testiram, prčkam i ostalo na kraju sa easy battery uspijem i do 8 sati screen on.
Dakle ako si imao 73% na dva sata to je ok.
Sinoć sam ga htio stavit, ali ne volim šta nema launcher podešavanje. Recimo tu je CM najbolji. Meni ne treba 5 home screenova, ma ima tu još šta bi mogli napraviti.
I još uvijek je ono unofficial, odnosno build . To šta je on iz naslova makao unofficial, ne znači da je rom preko noći postao official. Mada ako sve radi dobro, nije ni bitno. ;)
Dual note ima kernel stock, ali sam promjeniš što želiš. Koristio sam Adam 2.2 i jako je brz. Sinoć san stavio novi perseus 34.Dugo nisam perseus imao pa...
Dual note je doslovno jedini rom sa kojim NIKAD niti jedan jedini problemčić.
I uz to ima sve šta mi treba od Samsung romova. Na kraju krajeva to je i najvažnije, da rom ima šta nam treba.
Jesi Kruno probao već AOKP?
Ja sam ga skinio, ali nikako da uhvatim vremena u miru da se poigram.
Edit;
Slike na laptopu od k800, pet klasa bolje od ovih danas u našem i svim sličnim.
---------- Post added at 16:59 ---------- Previous post was at 16:36 ----------
Evo upravo čitam.
U vezi Alliance roma. Ona zamrzavanja u landscape modu, ako se zaključa. Navodno da ga Ripple efekt radi. Dakle u lock screen opcijama isključiti Ripple efekt. Sad se mislim opet vratiti na Alliance.
-
Evo stavio AOKP vidio sam u međuvremenu da se pojavio i AOXP :) bateriju nakon sat vremena nikako ne mogu ocijeniti. jer tu je bilo namještanja i podešavanja. Ali za sada sve radi odlicno. Nema FC, jako brz ROM, jako puno opcija za podesavanje. I konačno da mogu ugasiti CRT-OFF :)
-
AOXp je hyper droid rom koji se prestao razvijati pa je oni šta radi Redpill kernel nastavio, samo je promijenio ime.
Uglavnom je baziran na SlimRom. Meni se svidio slim, bar brzina i stabilnost, ali dpi nikako ne mogu provarit. Ja volim 320 dpi. U PA ili PACu uvijek namjestim 320 sve. Ali dobar je rom.
Baš ću iskopati jedan test od AOKP za američke note2, znan da san negdi to vidio. Zanima me baterija.
Edit :
Super vijesti za mene. Onaj drugi lik iz PA thread je danas stavio svoj novi build i launcher 2(stock PA) je zamijenio sa Trebuchet launcherom (CM launcher)
Evo ga upravo skidam, pa ćemo testirati. Toplo se nadam da će i meni bat biti na 73% nakon 2h screen on. ;)
-
VEPAR sta je bilo u servisu,ništa nam nisi rekao.
jel sve OK
-
Baš san ljut. Stavio PA, ovaj iz 04.03 sa novim launcherom. I sve postavim, restore svega, accounti. Inače kad testiram nešto ne zafrkajem se sa svim. Niti povučen sve appove sa marketa.
I sada to napravim i ne mogu ući u phone aplikaciju. Isto taj problem sam davno imao na CMu, ali kada sam prvi put stavio CM.
http://img.tapatalk.com/d/13/04/05/ytyza4uj.jpg
Vidim da je još netko napravio Rootbox build,pa neznan...
Jel ko proba asylum? Isto je aosp?
-
= Citat =:
Izvorno postao
dejox
VEPAR sta je bilo u servisu,ništa nam nisi rekao.
jel sve OK
poslan je i čekam,oš ništa ne znam.zvao sam i Mobis i kažu da postoji šansa da je riknuo nekakav switcher na ploči koji razdvaja mass storage i punjenje i sad se samo može punit,ali nema usb konekciju....
@mata
imao sam sličan problem sa pacmanom jer je povukao instalacije sa google playa i pobrisao backup iz titaniuma....poludio sam :cry:
-
Srećom nije izbrisao TiBac, ali prva dva puta sam ušao u phone app i sve ok.
Možda gapps nisu najnoviji. Nisam stavljao PA gapps jer su 150MB i sadrže doslovno svaku aplikaciju koju je Google izbacija. Meni treba store, Gmail, G+.
Carbon isti problem sa phone app.
Sad, jel to do gappsa ili CM novi ima taj bug. Carbon je već izbacio 05/04 pa...
Mala sitnica me nervira u PA, to je ikona baterije. (odnosno nemogućnost tekst ikone)
I onda san stavio AOKP. I stvarno jedan dobro ispoliran rom. Brz, bez zastoja, sitnih, većih. Ali baterija... Ipak nije na nivou carbona.
Ali moram reći da je stvarno šteta šta naš model nije oficijalno podržan.
-
Evo nakon sam došao do rješenja u vezi phone aplikacije. Bilo mi je čudno što u početku sve radi, a nakon nekog vremena ne. Obrisano sam internu memoriju, ali ništa. Isprobao sve aplikacije i ništa. I na kraju ispada da je problem kod restore sa Carbon. Ali nisam znao čega, pa sam eliminacijom došao do ili poruka ili subway surfers. Ma čim sam restore te dvije aplikacije, odmah problem.
Dakle, gdje san napisao da pokoji rom ima problem sa tim, nije do roma.
Mislin da je prije do poruka. Sada ću probati subway s.
-
Evo cijeli dan nitko ništa...
Moram ja malo. Nakon dugo vremena sam odlučio stavit čisti, oficijalni CM.
Butter smooth što bi rekli. Po radu meni najfiniji rad. Ali baterija je blago rečeno katastrofa. Ili je takav nightly, pa su nešto testirali, ali u 7,8 sati Deep sleep stanja, čak sam i aeroplane uključio iako neman običaj, više od 10%.ma čak prije 15.
i jedan od rijetkih puta da screen nije najveći potrošač već OS.
Duboko se nadam da je neko testiranje u igri.
Novi Carbon bez xposed (meni je to bolje) radi fantastično. Nije više nervozno brz, nego taman kako želite. Ako je CM butter, ovaj je margarinski smooth :D
obožavam ovaj carbon...
Iako mi se čini bat malčice lošija nego u release verziji. Ali to je i očekivano.
Evo skidam V4 od Assassin, pa da objektivno vidim kakav je. Uz novog Romow roma jedini je na DMC1.
I vidim ima neki, navodno je 4.2.2,ali ima shit Wiz i mogu se instalirati ostale sammy stvarčice.
Ali dosta stvari ne radi još kako treba, pa evo prilike zaljubljenicima u Sammy romove da probavju 4.2.2, a zadrže omiljene appove. :p
Dejane, hebeš Xbmc...
Flash, Flash, and flash :p
-
Gdje ima 4.2.2? Zadnji CM mi pravi probleme sa tiokovnicom. Svaki outnslucajno stisnem kikrofon pa se google speak crasha.
-
Assassin v4
Odmah da napomenem, trudit ću se zadržati objektivnost. Odlučio sam probati rom jer naš kolega forumaš kaže da je njemu jako dobar. Zašto ne?
Bogat izbor postavki u Aromi. Stvarno bogat. Svi mogući kerneli, modemi... Simplistic, sound modovi, ma svašta.
Nažalost samo dvi teme. Ali dodatnim postavkama možete obojati rom kako želite. Na izbor imate čak i boju one ikonice kada nešto skidate, ona mala strelica. Nezgodno je što nekad i neznate za što vas uopće pita boju, pa ako neznate bolje ostavite stock jer će van se sve boje izmiješati.
Aroma se zamrzla dva puta. Ali to nema veze sa romom.
Za rom koji se dići svojom mogućnošću bezbrojnog podešavanja, prilično je glupo da ne možeš mijenjati temu bez da ispočetka flesaš rom. Zar se nije u Aromi moglo staviti bazu roma odvojeno. Pa tko oče što mijenjati uđe u aromu i odabere samo temu.
Onda opet kako se može dogoditi da u stock temi bude AOSP ikona? Ili u Gold temi gdje su ikone jednobojne, opet AOSP ikona od kontakta.Nisu to bitne stvari, ali devovi sami sebi toliko komplimetiraju da su se te stvari onda trebale izbjeći.
Od prvog posta oni pišu da je ovo rom nikada viđen, sa najboljim stvarima koje su ikada napravljene. Ok. Nema veze.
Konstantno pada sustav . Otprilike 7,8 puta u pola sata i onda crashira sve, ništa ne možete otvoriti. Evo sad već danas neman problema. Nebi ih trebalo više biti. Iako često mi ekran malo migne.O brzini mi je teško govoriti jer dugo nisam bio na samsungovom romu, ali pristojno radi. Dobra stvar što stvarno ima malo stvari za obrisati od systemskih appova. Tu moram pohvaliti tim jer su stvarno izbrisali dosta onih sitnica koje su tu bezveze. Recimo wlan test, factory Mode i slično.
Da sad ne dužim... Jel ovo dobar rom? Je. Jeli jedinstven? Nije. Samsung romovi su limitirani i teško da devovi uz svu svoju maštovitost mogu ponuditi nešto više od malo drugačije teme i pokojeg moda. S jedne strane prilično je bahato napisati da je v4 zadnji update jer da je on savršen i da ne može bolje. A opet razumijem ih jer što uopće se još može poboljšati. Velika većina ostalih sam. romova samo mjenja bazu i tako izbacuju update, ali ništa novoga se ne nudi. Jednostavno nema se šta.
Uvijek ću rado probavati nove sam. romove, ali činjenica je da ozbiljno o njima razmišljam samo kada idem na put, pa mi je bitna baterija.
Uglavnom, Assassin resurrection je navodno gotov, ali Assassin nešto drugo će izaći, kao baza ovoga, ali još manji.
Emotion novi je već trebao.
Ko nije probao Assassin, neka proba ovo mu je zadnja prilika. Neće će vam biti žao...
---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:46 ----------
= Citat =:
Izvorno postao
Kruno_21
Gdje ima 4.2.2? Zadnji CM mi pravi probleme sa tiokovnicom. Svaki outnslucajno stisnem kikrofon pa se google speak crasha.
Na xda... Ali pod samsung romove, ne pod original development.
Nešto dark se zove...
Edit
Dark Fantasy
-
ajde dobro da si ga probao jer meni je 3.1 bio dobar.nisam ljubitelj AOSP romova samo zbog baterije pa zbog toga preferiram Samsung romove....4.0 naravno nisam probao,ali hoću svakako.isto sam imao problema povremeno sa zmrzavanjem,ali kad se "zagrije" radi bez greške.
definitivno nije bez mana i nije jedinstven,ali sa svakim romom je bio neki problem,tako da ne znam šta reći.....gold tema mi je čak nakon nekog vremena dosadila,a mijenjanje boja ikonica me ne zanima.
eto meni se sviđa zbog stvarno bogate arome i to što se gotovo sve sistemsko može izbrisati.sad v4 nisam probao pa pretpostavljam da ima dosta novosti.....
ništa kad stigne Note moram probat Carbon :P
-
Ma da se razumimo, da je Carbon bez mana, nebi ni probavao druge. (vjerojatno bi, ali razumiješ šta želim reći)
Ne volim launcher od carbona (isti od PA) bilo bi bolje da su Trebuchet stavili.
Ostalo nemam zamjerki, osim baterije.
Ustvari baterija aosp romova je gora u idle stanju nego samsungova.
Dok je mob upaljen mi izgleda da samsung bolje prilagođava jačinu ekrana dok je auto upaljeno.
Možda bi se dalo spasiti nešto sa isključenjem sync i ostaloga, ali ja držim skoro sve upaljeno. Jedino gps gasim.
Ali baš probaj čestitam carbon, nećeš se razočarati.
-
Evo imamo još jedan novi rom.
X note se zove. Jedan od devova je radio na Ess note romu. Tri teme, osobno transparent blue mi je naj ljepše napravljena. Tri +stock kernel, pokoji mod za zvuk, GPU rendering, brzinu neta i wirless i 3G/4G. I još ponešto.
Nemam nikakvih problema, zasada već 15tak sati.
Citam da je bilo problema kod odabira plave teme i perseus kernela, meni nije, ali ja sam preko TWRPa fleshao, a ovi sa problemima očigledno ili nisu probali TWRP ili ne vole promjene, jer ne odabrati TWRP je...
Simplistic možete uvaliti, ali nije potreban, bar meni jer imate 23 toggles od wanama, te je jelly bean lock screen omogućen, jedino ako volite bojati statusbar ikone ili togglese onda će te morati posegnuti za simplistic frameworkom, ali onda narušavate izgled teme.
E da,i pie je integriran u rom sa pripadajućim izbornikom,pa ko voli pite :)
-
-
Super, nisam ni vidio
Thnx
A i novi TWRP je out. 2.5.0.0
S vremena na vrijeme ili kad rom zahtjeva dobro je otići na CWM ili Phils cwm samo da se malo podsjetimo kako je TWRP fantastičan. ;)
-
u pripremi je i Assassin 5.0 i izašao novi Emotion 4.4...
u petak ili ponedjeljak stiže mob sa servisa,jedva čekam isprobat Emotion....
-
Evo upravo svježe flešano... Emotion.
Sinoć sam probao ovaj neki aosp re volt, ja mislim. Steta vremena. Ne možeš ugasiti pie, ne možeš nav bar maknuti. Ima meni za sve, ali neće da se maknu.
Ma...neznan zašto izbacivati rom samo da se izbaci. Znan da svi ovo rade iz ljubavi, ali bar osnovne funkcije da rade...
Evo javim posli kakav je emotion.
Meni je zanimljivo da je i noteX v2 vani, a već je v1 bio dobar.
Bar ćeš imati u petak slatke brige... Što prvo staviti.
Dual 10 isto samo što nije.
Evo ukratko o emotion.
Nova boota animacija, ipak ljepša od one nakaradne od zadnjeg puta. ;)
Aroma, pa klasično. Nakon assassin, sve se čini siromašno.
Evo prošlo je 20tak sati i nemam za prijavit ni jedan problem. Malo su se^o^ potrudili oko samog vizualnog tj prezentacije svog tima(emotroid)
Simplistic se odabere u Aromi, zgodno je što se multi window control i toggle control nalaze pod emotroid settings, a ako nemate paid aplikaciju simplistic control, svaki put kada odaberete simplistic control u emo settings imat ćete FC. dakle, to je normalno.
I ovde ćete imati puno za brisati u TiBackupu, ako se želite riješiti onih mnogih bespotrebnih appova i samsung appova.
Dobra stvar je da ima malo drugačijih zvukova u odnosu na default zvukove u Samsung roma. Čujem dosta htc i Sony melodija. Rom radi jako fino, nema lagova, glitcheva.
Ja san stavio NEAK najnoviji, da ga malo test testiram. Isto mi se čini da baterija nije na nivou prošle verzije. Mada, tek je prvo punjenje, pa...Vidit ćemo
Evo, prve impresije su vise nego pozitivne, a ako je suditi po prošlim izdanjima onda će i ovo biti bolje od prethodnika.
Vepar, jel doša mob?
Vidim niko ne komentira ništa. Ti si isto bar weekly flasher.
Bio je i Dejan, ali in gleda filmove preko moba... :D...naša je novu zanimaciju.
Evo ova Assassin ekipa je napravila novi rom. I po svom dobrom običaju su se predstavili, sami sebe nahvalili (ok, ovaj put nisu, ali one priče iz assassin threada su malo previše) i ponovo su stavili da se rom uploada. Dva dana.
Navodno rom max smanjen. Baterija super dobra. Vidit ćemo.
Neznan jeste gledali, rađene su neke ankete i zasad ovako kaže.
Naj romovi: Phoenix, Wannam Lite
Naj kermeli : Perseus, Red Pill
-
stigo mob sinoc.poslan busom....
vec sam isprobao nekoliko novih romova i Assassin naravno....:smile:
ne znam Phoenix je ok,a Perseus mi je omiljen kernel,a Wannam nisam probao priznajem...
e sad testiram Assassin 5.0 pa ćemo vidjeti za koji dan.i skinuo se rekordno brzo,aj fala bogu :respect:
edit:
evo sve u jednom postu...
isprobao Jelly Bear 4.16 nekakv hibrid,ali u osnovi AOSP...vrlo brz iako ne i posve stabilan.morao sam vadit bateriju jer smrzne.baterija očaj,u pola dana popio 64%....
Assassin 5.0 trenutno koristim,prvo punjenje,kalibracija i malo problema kod instalacije.naime novi TWRP 2.5 mi ne pokazuje eksternu SD karticu nego samo internu memoriju pa sam flashao sa interne i odmah smrzavanje u Aromi..vađenje baterije i ponovo flashanje .sve ok....
zasad izuzetno stabilan i brz jer sam u Aromi skoro sve izbacio.imam 1,3Gb free RAM-a...:smile:
nažalost opet samo dvije teme,stock i gold,ali meni to baš i ne smeta.baterija se dobro drži zasad...
-
KEvo sa slikama koje su sa ženinog Sony miro moba.
TWRP, malo je promijenio.
Install i onda otvori...
http://img.tapatalk.com/d/13/04/15/9ere6u9a.jpg
Klikni na data, di ti slika pokazuje.
Onda dobiješ, sve opcije. Klikni na extSD
http://img.tapatalk.com/d/13/04/15/y5emeby9.jpg
I onda klikni oznaku u donjem lijevom kutu. (vidi na slici)
http://img.tapatalk.com/d/13/04/15/jyquzamu.jpg
onda će te vratiti na glavni izbornik i onda stisni install (naravno) i otvori ti...
http://img.tapatalk.com/d/13/04/15/2e4e7y9a.jpg
Isti princip i sa vraćanjem na internetu mem. Vidio si, malo su i wipe meni promijenili.
A moraju malo... :)
JellyBeer mi je najgori aosp, gori i od jellyBam.
Slim Bean sam probao i jako je brz i dobar i do kamere uopće ne možeš. Nije to onaj aosp problem sa galleryjom. Da kad slikaš sa bljeskalicom galerija se ruši, nego neki njihov... Ni 3rd party camere ne rade. Ni torch ne radi. Tako sam i naišao na problem. preko torch-a.
I tako se ja uvijek vratim na Carbon 1.6 relese. Na nightly verzijama nema tolike stabilnosti i baterija je lošija. Zadnji put san imao 68% 3h screen on. Sa easy battery saverom. To je u rangu samsung romova.
Probao jučer SWIFT(nastavak assassina)
Dosta je smanjen, brz je, bez greške...
Nikakvih problema. I dobra stvar je da možete skinit i "kitchen" i onaj dio iz v4.1 di sami možete izabrati sve boje u svom romu. Dakle radite sami svoju temu.
To mi je ovako zgodno... Vrijedi se poigrati malo. Stavio sam alfu 35 (perseus) i mob je teško isprazniti. Ne koristim easy battery saver sa sammy romovima.
Svakako dobar rom... Mislin da će se Vepar tebi svidit. Uglavnom to je assassin, samo bolje baterije i bez onih početnih problema.
Edit;
Šta su ti rekli/učinili u vezi mobitela?
-
promjenjen flat i taj switcher na ploči...skidam Swift i večeras se nadam isprobati i taj famozni Carbon.i na TWRP-u mi se nakon instalacije pojavila i ext. SD :angry:
-
Znam da su flatovi sve lošije i lošije kvalitete, ali kako je moguće u tako kratkom roku da mu nešto bude. Da ti je mob slider onda bi i razumio. :confused:
Nema veze, bitno da sve radi.
Swift ima nemoguće dobru bateriju, nemoguće. Sinoć 1h screen on,a od toga je bar pola sata subway surfers, ostalo Tapatalk i Dolphin. I potroši samo 7%.
Evo sad 6h preko noći, pola sata screen on i 6% potrošnje. A sinoć sam GPU digao sa 533 na 733Mzh.
Ovo je bolje i od duala po pitanju baterije.
Kome je baterija na prvom mjestu ovo je rom za njega. Možda ovo zvuči kao da ostalo ne valja, ali naprotiv, sve ostalo je super. Bez greške. Čitam da se neki žale na neke probleme sa status barom???
meni nikakvih problema....
I ne treba mijenjati kernel jer stock radi super. Ja sam vjerojatno kroz *kitchen' podešavanja greškom vratio stock kernel i mogu reći da sam oduševljen. Sad sam opet vratio na perseus kernel,da ih malo usporedim.
---------- Post added at 09:59 ---------- Previous post was at 09:42 ----------
Evo komentara PA developera na pitanje o bateriji tj razlici između aosp i sammy romova. Mislim da sam već napisao da mi je dev od Project AOSP roma isto nešto slično rekao, ali evo... ovo je samo copy/paste sa xda foruma.
"You will never get the same battery life on stock with AOSP. I think I read somewhere that samsung does not release source code for advanced power management etc."
Toliko o Samsungu...
-
e sad jedno pitanjce.kako radi taj kitchen.jel se flasha ili?
uh svakao Swift isprobavam,ali moram pohvalit i bateriju na Assassinu...stvarno dobro drži,a jučer oko 3 sata mp3 player pa Subway surfers kćer neumorno vrti...:smile: svaka čast!
-
Kitchen ti je u Aromi. Znaci zip file flash i otvori ti aromu. I onda su ti oni modovi od assassina.
A onaj drugi file "theme your rom" ista stvar.
-
aha,ok....
Swift ide u backup kad mi zatreba.bolesno dobra baterija,brz i bez ikakvih problema....oduševljen!bateriju možeš ispraznit jedino dugotrajnim igranjem ili video playerom,strašno....
isprobao bi Carbon.e sad koji gapps?
i da napomenem.igrica Beach Buggy Blitz gadno troši bateriju pa ako želite testirat svakako je isprobajte.zabavna i zarazna...:respect:
-
U principu bilo koji za 4.2 andrid.
Ja ugl stavim onaj 20130301 jb.gapps.signed.zip tako se zovu.
Mozes ih skinit na goo mng ili mi posalji u pm mejl pa cu ti poslat,sta god ti je lakse.
Ali nećeš pogriješiti sa bilo čim.
Ionako ti je samo bitno da imaš play store.
Ja sam prvi put, kad sam fleshas aosp rom uopće išao preko browsera i skinio store. Onda g mail. I onda reboot... :D
Eto i tako se može. :)
Carbon skini rade release v1.6., puno je stabilnije nego nightly.
Ja sam odlučio probati Omega.v16
Uvijek problemi sa njom pa sam je zaobilazio, ali evo... I nije loše. Ima dobrih tema. Radi bez greške. Baterija je mislim ok, ali tek je prvi krug pa...
-
Evo upravo je novi dual 10 na xda... I skidam ga
Omega, ma dobra je Omega, baterija nije vrhunska,ali teme su ok. Dobro su napravljene. Nisan imao nikakvih problema.
Ali evo... Dual me više zanima pa... Ciao omega
Evo, u niti 5min se skinio. Ma niti 5minuta.Mirise na dobro :cool:
-
aj daj molim te link od Dual Notea,ja ne nalazim taj torrent file na xda serveru....
evo pronašao,baš sam mulac :fried:
u međuvremenu sam flashao Criskelo v15.odlične battery teme i ona AOSP tema,Perseus kernel.zasad pozitivno i prilično stabilno...
-
Ja sam sinoć stavio oni amnoo sepherun, ja mislim...sjajne animacije.
Stvarno super... Ali ostalo je, pa ok...nisam puno..stavio dual... I paf.. 3 puta nakon pola sata, boot loop. Taman namjestiš sve... Restore podatke, skineš approve, namjestiš home screen i boot loop. :banghead:
Neću ga stavljati dok se ne nađe bug jer čitam da je svima tako. Moguće da bug ima veze sa simplistic framework.
Criskelo je uvijek bio jedan jako solidan rom. Dobra bat, pa i onaj izbor baterija, 4 teme... Moram priznati u nekoliko verzija (11,12,13)nikad problema.
-
stavio Dual Note i bez greške radi,glatka instalacija,stabilno i bez problema...inače mi je Dual jedan od omiljenih romova.a eto ti imaš prilično problema,zanimljivo...
Criskelo je ok,nema Simplistic Framework,ali zgodan i pouzdan rom.dobre teme,togglesi,battery teme vrlo stabilan,ali eto ničim me nije posebno privukao....
-
Koju temu koristiš na dual?
-
-
Sa njon nema problema, black aosp ima neke probleme sa dpi i onda u kombinaciji sa simplistic frameworkom desi se taj boot loop.
-
baterija na Dualu ne traje tako dobro kao prije,a ima i trzanja pogotovo u nekim igrama,Real racing,Beach buggy...nije to baš sve ispolirano.čim sam vratio Assassin sve ispeglano i glatko radi....Dual v9 mi je bio bolji.da li ima kakve veze vrsta modema sa WiFi dometom?konkretno DLK7....
-
Meni se isto činilo da nije sve ispolirano.
Ma niti u samim igricama već i kroz meni. Taman sam htio pitat za bat?
Jer iskreno, 5 puta sam stavljao dual i svaki put taj boot loop i onda sad doznajemo da je do teme, znači ne mogu temu koju želim koristiti sa SF. Ma nervira. Ja sam stavio sad emotion i baterija je ne loša, ali i meni se čini da je starija verzija bila bolja.
Ja ću nazad na Swift. Ako već imam sammy rom, onda bar želim ono najbolje od njega, bateriju.
Ali interesantno je da bilo koji kernel osim stocka znatno pogoršava bat.
-
Vidim neko zatišje, pa da refreshamo malo našu temu.
Evo je dual 10.1 izbačen jer bilo je problema sa SF tj usklađivanjem SFa i dpi kod određenih tema. Sada je sve dobro i nema onih trzavica koje su se pojavljivale. Baterija je solidna. Vjerujte, teško je biti objektivan nakon Swifta tj baterije na njemu. Ali, držeći se samo brojeva ispada da je baterija baš solidna. 1h screen on u 9% potrošnje.
To je malčice bolje od nekog prosjeka kod sam. romova. Ali sve to varira pa...
I vidio sam, čak brzinski probao X Note zero verziju. Znači, rom je smanjen na 400MB, sve S nešto aplikacije su izbrisane, ali ko voli stylus ima papyrus app na romu. Čak su i font promijenili,kao i melodije obogatili... Phone, contacts, calendar i calculator apovi su aosp, pa mi nije jasno zašto je sms/mms app ostao samsung.
Adam 2.3 kernel po defaultu, te su i wanam 23 toggles uključene. ROM podržava Simplistic Framework, pa ko voli...
Teško mu je reć nešto više osim tih tehničkih podataka jer sam rom držao malo manje od 24h.
U to vrijeme nisan imao nikakvih problema te je sve radilo dosta brzo.
Vrijedi probati.
I nebi otvarao novu temu, pa
Kako se borite sa baterijom?
Battery saverima ili auto start appovima? Ili koristite oboje?
Jeli očitavate wakelockse? Jeste probali šta sa Governor postavkama ili mijenjali Governor?
Vaša iskustva molim. Nemora biti isključivo vezano uz note2. Više me zanimaju igre sa Governorom i IO Scheduler pa pišite...
Nemojte da opet samo ja pišem i pišem i pišem...
-
evo ja nisam ništa dirao osim što sam na Assasinu vratio stock kernel da isprobam bateriju i u odnosu na Red Pill ne vidim neku opipljivu razliku.naravno Swift je izuzetak od svega i stavio sam ga u TWRP-u u backup kad krenem na vikendicu da ne brinem o bateriji :)
vidim da je i Dual dobio update,ali me razočarao pa me i ne privlači previše.za bateriju standardno easy battery saver i to je to...
mene zanima kako iskoristiti kitchen sa Assassina na Swiftu pošto je isti developer,a kaže da taj kitchen radi na svim Samsung based romovima??
izluđuje me i Dolphin jer nikako ne mogu povuć sa desktopa bookmarke pa se sad s tim borim :envy:
i da, znam da sam dosadan jer neki ovdje ne vole Assassin,al radi se na novom v6 pa eto jedva čekam da vidim šta još novo mogu ponuditi ....
-
U vezi kitchena...
U temi od Swifta, pa negdje dole imaš dvi stavke.
Assassin kitchen
Theme your own rom
Mada su promijenili naziv u Swift, kada downloadaš te dvi stvari vidit ces da je i dalje assassin kitchena. Oba file su u zipu i spremi ih na mob.
I onda kada si na swiftu ili assassin u odeš u recovery i install recimo theme you rom.. Otvori ti se Aroma sa onim postavkama vezanih uz temu.
A zip od kitchena ista stvar samo ti se otvori Aroma sa postavkama modova, kernela, modema... Ko na početku od assassin v4
Eto to je to. Znaci budeš na recimo dual note romu, želiš promijeniti kernel i modem. Uđeš u recovery, flash kitchen zip i u Aromi promjeniš šta želiš.
Evo nadam se da sam bio jasan. ;)
-
e pa to,kratko i jasno,tnx!....evo stavio X-Note full.neću hvaliti dok se ne uvjerim jer sam se tako zeznuo sa Dualom pa ću prvo dan-dva testirat i onda s dojmovima van...
evo i dojmova...
zanimljiv je X-Note,dobre teme, dosta stabilan,samo jedno zamrzavanje...baterija odlična u stand by.napunjena sinoć u 23h i do jutra u 7,30h ostala na 100% :respect:.samo battery saver.
ali zato u radu je sasvim nešto drugo.2 dana može samo uz umjereno korištenje....video i igranje uništavaju bateriju.samo 20min. sata Beach Buggy 9% baterije...
mob je doslovno ogoljen bez bloatwarea,bez onih S-sranja i čak 1,2GB free RAM.od baterije na ovom ROM-u sam očekivao više ...:angry:
-
evo sad sam isprobao Swift sa Kitchenom iz Assassina,theme mod i toogles iz Emotiona.svega je bilo...bootloop,konstatno rušenje,.sad je proradilo,ali nije to dobro ispeglano.ne ide glatko i svako malo zatrzava.e sad nemam pojma do čega bi to moglo biti.u recoveryu nekoliko zamrzavanja kad sam flashao te modove pa vađenje baterije....uh,uh nešto tu ne valja...
edit:
čini se da je problem u tim tooglesima od emotiona.evo sad radi dobro....
-
Za one togglese od emotiona imaš poseban framework. Isto je baziran na simplistic, ali zove se Mod toggles circulares. Baš mi je bilo čudno kad sam čitao jer Swift radi, bar meni bez greške.
Jedino kada sam stavio Abyss kernel imao san prvi put crni ekran. Sad san stavio Note2Core OC, na 1.8 i nakon prvih pola sata "ugrijavanja" mob leti. Doslovno. Ne mogu opisati uopće. Nikada nisam vidio da mi tako, ne samo moj mob već bilo koji, brzo radi.
Naravno, baterija će patiti, ali baš je gušt. Brz je sad ko AOSP romovi... Malo brži.
Prova sam ovi Codename Lungo. Kaže ogoljena verzija CMa. Pa sta se još može izbaciti iz CMa?
Uglavnom, sve super, ali opet baterija...
Ali napisano je je kao poboljšana.
Tu i tamo koji bug.
-
Nažalost, na Note2Core OC kernelu ne radi camera. Ni default ni 3rd party.
Nevjerovatno... Baš sam razočaran jer potrošnja baterije uopće nije bila pre izražena u odnosu na recimo abyss na 1.6 ili redpill isto na 1.6
Stvarno svašta čitam... Ili čudnih ljudi bi bilo primjerenije. Ili su to bliski prijatelji od deva.
Kaže lik... meni je baterija fantastična, ma čudo.
Ja ga pitam da ili pošalje slike ili reče neke brojeve.
Uglavnom.
U 6h ukupnog korištenja ima 2h ekrana. I bat je na 40%. I najzanimljiviji dio je da ekran nije najveći potrošač, već OS.
Sami zaključite jel ti baterija na note2 za pohvalu.
Znaci niko ne postavlja governor u svom kernelu? Jel itko uopće mjenja governor?
Bilo ko? Bilo koji mob? Treba mi savjet...
-
A jel vi dečki radite zapravo išta korisno na tim telefonima? Imam osjećaj da samo flashate i tweakate do besvijesti (tj. dok flash chip ne crkne). :p
-
Zar ovo nije forum od fleshanja i tweakanja? Ako radimo stvari šta nas vesele to ne znači da ne radimo i stvari koje nas manje vesele, a moramo ih raditi da bi preživjeli. :cool:
Na kraju krajeva, šta su to korisne stvari sa telefonom?
Lajkanje na fejsu ili tweetanje? To ne radim.
Telefoniranje...to radim.
Poruke, surfanje... I to radimo i odigramo pokoju igricu. Možda i slikamo nešto...
Prenosimo dokumente preko dropboxa (bar ja)
Prepisujem nekad na ispitu.
Slušamo muziku...
Jel to sve dovoljno korisno ili ima nešto još korisnije?
Evo mi smo otvoreni za prijedloge...
I nemoj zbunjivati ljude sa crkavanjem flash čipova... mogli bi neki odustati. :p:D
-
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Zar ovo nije forum od fleshanja i tweakanja? Ako radimo stvari šta nas vesele to ne znači da ne radimo i stvari koje nas manje vesele, a moramo ih raditi da bi preživjeli. :cool:
Na kraju krajeva, šta su to korisne stvari sa telefonom?
Lajkanje na fejsu ili tweetanje? To ne radim.
Telefoniranje...to radim.
Poruke, surfanje... I to radimo i odigramo pokoju igricu. Možda i slikamo nešto...
Prenosimo dokumente preko dropboxa (bar ja)
Prepisujem nekad na ispitu.
Slušamo muziku...
Jel to sve dovoljno korisno ili ima nešto još korisnije?
Evo mi smo otvoreni za prijedloge...
I nemoj zbunjivati ljude sa crkavanjem flash čipova... mogli bi neki odustati. :p:D
he,he neće bez brige....:smile:
-
Pošto vidim da prijedlozi za korisno korištenje telefona ne stižu, amo se mi bacit na dobro nam znano flešanje do besvijesti, pa nek pukne flash chip na stotine malih djelova. :p
Alliance v3, napokon to liči na v1.Ispolirano podosta u odnosu na v2
Perseus 36 po defaultu. I gomila malih podešavanja od status bara i ikona preko lockscreena od svih brendova do togglese. Jedan od rijetkih romova di nema potrebe za Simplistic Frameworkom. Znan da je neke odbila duja, ali puni bolje. I ne zaboravite poništiti Ripple efekt u lock screenu da nebi bilo zamrzavanja u landscape modu.
Rekli bi Englezi... This one is a keeper ;)
-
stavio ga i ja i brzo odustao.jednostavno nije za mene...nemam nekih prigovora na rad,ali eto,sad sam na AmnoSpherum i to je već nešto drugo.iskoristio kitchen pa poskidao nepotreban S-shit,Perseus kernel,izvrstan Simplistic i teme,vrlo brz bar zasad...hvale i bateriju,he poslije Swifta sve ostalo mora bit srednja žalost.
vizualno jako dobro,ali evo uništio sam bateriju pa ću sutra više testirat....
-
Slažem se, Amno je najljepši rom.
Odnosno najviše se radilo na izgledu, super su animacije... Super mi izgleda dialer.
I ponovo se slažem, nakon Swifta, svi izgledaju ko da se baterija pokvarila.
-
problem je što sam i na Amno i Alliance i na Swiftu imao konstantan FC,dok nisam otkrio da nerede radi jedna tema na next launcheru koja nije kompatibilna sa Jelly bean.....
satima me zezalo pa sam jednu po jednu po aplikaciju instalirao dok nisam skonto koja zahebava....:evilgrin:
sad čekam swift v2 i novi assassin v6....:tongue:
uglavnom Amno mi se jako svidio pa sam čak i toogle mod iskoristio na Swiftu...i sve radi odlično.
-
Malo smo zapustili temu, ali ne znači da zapustili mob.
Kako sam ja sam više privržen AOSP romovima, pa kad god nešto novo izađe i još u najavi piše "excellent battery life" jednostavno moram probati.
Senitel rom.
Full CM10, nema hybrid opcija od PA ili onih finih detalja od AOKPa. Sam rom je stabilan i smooth. Nikakvih problema nisam imao. Nikakav bug osim cm buga sa kamerom,odnosno galerijom. Ali uvijek možete koristiti neku drugu kamera aplikaciju. Rom nije brz ko recimo carbon, ali je brži od bilo kojeg samsung roma. I baterija je dobra. Kažem samo dobra jer je gledam kao bateriju za note2, ali iz aosp perspektive je dosada neviđeno. Ja sam imao 5.30h screen on na 40% i svaki dan sam bez problema imao 30h ukupno baterije uz i žešće korištenje.
Uz taj rom, malo sam skeptičan testirao dva nova kernela, ali samsung kernela, TerraBuzz i Saber. Saber je već poznat kernel i sam dev je i dev od Jedi Roma. Dok je TerraBuzzov dev odlučio predstaviti svoj Governor. Terrabuzzq.
Također kao i pegasusq baziran na ondemand governoru.
Nažalost, pomenuti governor je izbačen iz novog updatea zbog lagova u zahtjevnim igricama i jačim zagrijavanjem moba. Ja osobno,ni jedno,ni drugo nisam primijetio. Možda ne igram dovoljno zahtjevne igrice :p
Kernel je po bateriju super, doslovno super. Sa novim updateom isto je ok, ali ipak malo lošiji po bateriju, ali sada ima mogućnost OVa. Na 1,8 mob radi super i ne trpi puno baterija. Do jučer sam ga koristio i svaka preporuka.
Saber je mašina sama po sebi. Po defaultu je na 1,8 a max je 1920.
Governor je lazy i to je prvi kernel za note2 (vjerujem i s3 i još pokoji samsung) da governor nije pegasusq ili ondemand.
Ali ovaj kernel nudi gotovo sve moguće governore na izbor, pa ko se voli igrati, nek se igra. Saber je super brz, fantastičnoga zvuka i idealan je kernel za sve kojima su performanse iznad baterije. Oba kernela su testirana na Alliance v3 koji je meni fantastičan, ali po svemu. Tematski, performansama i po trajanju baterije.
-
jel neko upoznat s ovim...?
http://www.forum.hr/showthread.php?t=738833&page=26
koja je stvarna opasnost ako je uopće ima?
i Assassin v6 je vanka....:big smile2:
-
Nisan detaljno čitao, ali pišu o nekom rikavanju, pa pretpostavljam da je riječ o SDS (sudden death syndrome). Bilo je problema u početku, ali srećom mi koji mijenjamo romove i kernela do besvijesti, imamo kernele koji u sebi sadrže SDS fix.
Ne brini... A ovi što imaju note2 i nisu mijenjali ništa na njemu bi trebali biti zabrinuti. Ili barem neka stave stock kernel sa SDS fixom. Neznan jel samsung oficijalno izlazio sa kakvim updateovima jer sam odmah stavio custom rom, ali možda je sa updateom riješen problem. U changelogu provjerite što je u updateu ako je postojao ikakvi.
Vidim... Znači i swift će novi uskoro.
Uglavnom sada će svašta novo jer izašla je nova baza iz samsunga, pa će vjerujem većina izaći sa updateom.
Ja probao novu stable verziju Carbona i razočarao se baterijom.
Sad san ponovo na Alliance v3 sa Saber kernelom i malo se igram sa undervoltingom jer ovaj kernel je ko stvoren za tweakanje. Drugi put ću napisati malo vise o impresijama sa UV/OC i governoru i postavkama njega.
Još učim o tome, nadao sam se da će biti neko ko se igrao time, voljan podijeliti svoja iskustva, nebitno jel riječ o note2, ali...malo xda, malo sam, puno rebootanja...;) i nešto se nauči.
-
:thumbup:
= Citat =:
Izvorno postao
mata
Nisan detaljno čitao, ali pišu o nekom rikavanju, pa pretpostavljam da je riječ o SDS (sudden death syndrome). Bilo je problema u početku, ali srećom mi koji mijenjamo romove i kernela do besvijesti, imamo kernele koji u sebi sadrže SDS fix.
Ne brini... A ovi što imaju note2 i nisu mijenjali ništa na njemu bi trebali biti zabrinuti. Ili barem neka stave stock kernel sa SDS fixom. Neznan jel samsung oficijalno izlazio sa kakvim updateovima jer sam odmah stavio custom rom, ali možda je sa updateom riješen problem. U changelogu provjerite što je u updateu ako je postojao ikakvi.
Vidim... Znači i swift će novi uskoro.
Uglavnom sada će svašta novo jer izašla je nova baza iz samsunga, pa će vjerujem većina izaći sa updateom.
Ja probao novu stable verziju Carbona i razočarao se baterijom.
Sad san ponovo na Alliance v3 sa Saber kernelom i malo se igram sa undervoltingom jer ovaj kernel je ko stvoren za tweakanje. Drugi put ću napisati malo vise o impresijama sa UV/OC i governoru i postavkama njega.
Još učim o tome, nadao sam se da će biti neko ko se igrao time, voljan podijeliti svoja iskustva, nebitno jel riječ o note2, ali...malo xda, malo sam, puno rebootanja...;) i nešto se nauči.
mata ima li kod mene opasnosti od tog SDS-a hahahah
izasao X-note v 3.0 I idemo ga skinuti:thumbup:
-
Ima, iako imaš fix, ali baš na tvoj mob se lijepi :p
Sudden Dejo Syndrome. :D
-
uh nemoj nas plašit...nemoj da opet mora na servis.koliko čitam mijenjaju ploču u slučaju SDS-a..
i opet hrpa novih updateova za gotovo sve ROM-ove.novi Dual Note ...svakako isprobam.ponovo ću šansu dati Alliance jer vidim da ga mata hvali...:biggreen:.
-
Alliance v2 je izbačen jer su svi počeli pisati i pitati kad će, jel rom mrtav...
Uzeli su novog deva ta note2 i trebalo je vremena da sve sjedne i v3 je meni baš super.
Naravno, već sam skinuo dual, ali već dva dana se igran sa s3.
Prijatelj od prijatelja htio da mu ga rootan i stavim rom. Dobar mobić, baš onako idealan za backup mob. :p:D
Ali isto note2 radi bolje... Ne zato jer je moj.
-
meni je recimo Note bolje sjeo nego S3....brži je,bolja baterija,sve je nakako dorađenije.e nekom smeta ta veličina i to je ok,ali ja bi se sad lako naviknuo i na 6":turn:
čekam taj Swift da vidimo jel mogu poboljšat trajanje baterije.ako mogu ide u backup...
bio u svatovima i razbolio se i sad nikako da isprobam Alliance i Dual Note.ne da mi se jednostavno,ali budem...
ima li mata opće neki dobar AOSP rom da baterija sa hardcore korištenjem drži jedan dan?
možda previše tražaim,ali ipak 3100mAh :mortus::biglaugh:
-
Senitel rom ti je najbolje optimiziran po pitanju baterije. I mislin da jedan dan neće biti problem.
Carbon rom u kombinaciji sa easy battery saver isto.
Jedi rom također, ali taj rom ima problema sa kamerom (ne onaj cm problem) već ne možeš uopće ući kameru. Čak i neku sa marketa. A nikako da to dev riješi. Uopće ne odgovara na pitanja.
Senitel ti je moja preporuka.
Ja ne volim koristiti battery savere općenito jer kad nekoj aplikaciji oni brane pokretanje ta aplikacija ne miruje već iznova i iznova pokušava raditi, a onda to dodatno troši bat. Neznan, možda bucam, ali... Imam osjećaj da bi to moglo bit tako. Uglavnom zbog nečega neki battery monitori kažu da nije dobro koristiti battery saver.
Ali ruku na srce... Puno bolja baterija mi je na Carbonu sa EBS. E sad, ko je u pravu???
-
probao Saber na Assassinu i ok,1920mHz max clock.prilično dobro...
imam problem sa next launcherom,stalno FC pa sam ga deinstalirao.pokušao restart,clear cache i ne može se instalirati(nedovoljno memorije),kako ovo riješit?ili ću morati na šugavu NOVU/Apex...:mortus:
-
Jel problem sa Next Launcherom samo sad u kombinaciji sa Saborom ili inače?
Čudno da nedovoljno memorije, to mi nema nikakve logike.
Bar note2 ima memorije svugdje.
Meni next launcher ok, ali to je samo malo bolje vizualno sređen GO, a čak ni neke funkcije GOa nema.
Dok recimo šugava Nova ima sve, meni naravno. Svako gušta u onom šta mu najviše paše.
Apex mi je maaaaalo lošiji zbog foldera u draweru i još nekih sitnica.
Stavio dual v11 i nevjerojatno, oni su ponovno napravili istu grešku sa temama kao i ne v10,pa su trebali izdati v10.1 i evo danas će nanovo uploadat rom. Neznan pod kojim imenom.
Kada će bi trebala izaći samsungova inačica 4.2.2 za note2?
Vidim da za S3 već neki rade samsung based romove sa 4.2.2
-
otkrio sam da nije problem u next launcheru nego u temi Robotech za next launcher.čim sam je obriso sve ok....Novu ne volim jer mi brzo dosadi,a i uvijek zna štekat.i na Defy-u,Optimusu 2x,Xperia U,S3 pa i na Note...
Next mi je zgodan zbog efekata ,a ima sve što mi treba,a GO mi ne spominji,užas totalni...
Saber ima SDS patch i super je kernel,brz i bez greške i svi ga hvale...ostaje zasad jer se zezam malo sa OC-anjem...:D
malo sam se zanimao za taj SDS problem i dobro se uplašio.navodno mob rikne u deep sleepu recimo preko noći ili kad se puni.najveća je opasnost između 150 i 200 dana korištenja i nema spasa,mijenja se ploča i ide nova sa V3 specifikacijom,što god to značilo.....
riješenje je naravno root i ROM/kernel sa SDS fixom iako ni to nije 100% sigurno...:fried:
navodno početkom 6.mjeseca kreće update za Note 2(4.2.2)...
-
ovdje je vidim kao na groblju :pivce:
evo onda ću sam sa sobom se raspravljat...:banme:
dakle nakon problema s konstatnim FC-om i misleći da je za to kriva tema i launcher,mijenjajući nekoliko kernela saznao sam da je ipak na kraju kriv ROM Assassin v6.
ovih nekoliko dana isprobao sam nekoliko romova pa evo redom..
po savjetu mate isprobah Carbon na nekoliko sati jer inače nisam ljubitelj AOSP romova isključivo zbog baterije.Carbon je jako dobar,brz bez ijednog laga,FC-a, rušenja bar u tih nekoliko sati što sam ga koristio.kamera je dosta loša moram napomenuti.ne znam zašto,ali je tako.možda neka aplikacija s marketa to može bolje,ali ovo nije dobro.baterija me naravno nije oduševila,ali to je očekivano i teško je sudit u samo nekoliko sati korištenja...
i nakon toga opet Alliance koji je prilično dobar,nema simplistic već neku svoju izvedbu pa nije ni potreban,stvarno puno opcija,podešavanja,zgodno sučelje,a čini se da ni baterija nije loša.ostavio sam ga na eksternoj kartici jer mi se sviđa..
Revolution HD ,stock izgled,znači čisti Samsung i koristim isključivo Touch Wizz....
stock kernel i sve to izgleda dosta dobro,prilično brzo,imao sam dva rušenja iz čista mira,ali općenito nije loš.baterija je samo solidna.između punjenja 3,5 sata screen on,što je samo prosječno.kad se sjetim da Swift izvlači više od 8 sati,ovo izgleda smiješno.
ima nekoliko tweakova za brži rad,ali to očigledno utječe na bateriju...
sad bi isprobao BobCat rom jer ću uskoro na more pa si moram izabrat nekoliko romova koje ću koristiti jer ostajem na vikendici više od mjesec dana...
-
Bobcat, bar ovaj v9 je meni bio toliko spor i konstantno laggy da sam ga prekrižio iako ima lijep UI, takav je od prošlih verzija (lijepog UIa). Ima dosta tweakova, ali brate masu nepotrebnih stvari.
Recimo Call him ili Call her app. Ili posebni notes appovi. Ili onaj color notification za boju blink svijetla.
Prije bobcata sam i probao X note zero verziju. I opet ostao razočaran. Išli su na neku imitaciju AOSP teme, a opet dialer je TW. Onaj defaultni font mi doslovno kopa po živcima, uopće ne razumijem zašto njega?
Sam rad nije bio vidljivo loš, ali ni ništa posebno brz ili smooth.
Nekako mi je sam rad nekako ne uvjerljiv. Nisam ga zadržao.
Dual v11 je izbacio fix za black aosp temu koji radi. Rom je super, brz, bez greške. Baterija super. Na granici Alliance v3. Teško je procijeniti koja je bolja. Oba roma san uglavnom koristio sa Saber kernelom, koji je trenutno najbolji kernel za note2. (za mene).
Probao sa Emotion v4.5 i ok je. Ali nije me oduševio ničim posebno. Uglavnom solidan rom.
Android revolution sam probao na S3 i to je TW sa malo tweakova, tako da mi nije interesantan.
I evo sam sinoć stavio Swift2 i baterija nije ko na v1.Ostalo je sve isto. Mada me baterija jedino i zanimala.
Uglavnom još ću ga malo testirati, možda baterija postane bolje.
Hm... Evo ja da sada moran odabrati par Romova za, u mom slučaju na planine (vi na more, mi u planime)... Hm...
1. Alliance v3 (izgled, baterija, rad, brzina, podrška...)
2. Dual note v11 (tema, baterija, rad uređaja, iako konstantni problemi sa određenim temama iz verzije u verziju su nepotrebni)
3. Senitel (aosp) (sve super i više nego dobra baterija je rom koji je vrijedan moga memorijskog prostora za svaki put kad mu zafali doza aospa.
Brzo će novi Projekt AOSP, ponovo ću dobiti betu pa... Ova zadnja verzija je bila veliki promašaj. Odnosno kockanje sa Deep sleep modom koji se pokazao jako lošim rješenjem.
Sada će ići kao opcija u Aromi, pa...
-
evo vidim novi Amno Sferum Ketamine lagano dorađen, u pripremi je i novi Alliance pa ćemo čekati.
trenutno koristim Dual Note v11 white tema koja eto ne stvara probleme i stvarno jako jako dobar rom....nijedan bug,FC,nema laga,a baterija trenutno na 50%,screen on 3,15h,što je jako dobro.većinom sam ga mrcvario igrama i zasad ostaje jer sam full zadovoljan...
i dok sam na Assassinu imao problema s launcherima,na Dualu sve radi perfektno...:five: