Dosao ti je OTA maloprije, 3.3.3.
Popravljen bug s C u satu, ispravljene jos neke stvari i dodane nove.
Printable View
Dosao ti je OTA maloprije, 3.3.3.
Popravljen bug s C u satu, ispravljene jos neke stvari i dodane nove.
Vec je instaliran.Na koliko ti je frekv?
Spustena je na 1.3 ghz. Nema potrebe za vecom.
Nestao mi je onaj 3dot meni bar? Iako ga u tweakovima uključim/isključim uvijek su kvacice ukljucene i nema tog menia u aplikacijama gdje mi bas treba tipa facebook i lucky patcher
Ne bih znao jer ne koristim to. Tipka za nedavne aplikacine mi je podesena da na kratki prigisak otvara meni(a na dulji otvara dijalog s nedavnim aplikacijama).
Probaj restartat mob.
Tako sam i ja namjestio kao ti. Nego jel ti se da bas isprobati u tweakovim tu opciju sa menijom? Da probas ukljuciti i vidjeti jel ti se pojavljuje tipa u facebooku? I onda probaj maknit kvacicu. Jedna je mislim da se enable opcija a druga disabla. Ja kako god da namjestim nemam tog menija i uvijek mi obje opcije budu ukljucene kad se vratim u tweakove. Hvala unaprijed. Da znam da vidim jel to sad mozda opet neki bug u 3.3.3
Kolko sam skuzio u tweakovima mi uopce nije pamtio kvacicu na 3 dot button. Kad bi izaso i vratio se kvacice nije bilo. Bug mozda
A koje aplikacije ima to jos? Face i lucky patcher ne koristim
Ima ih jos ali sad se nemogu sjetiti. Uglavnom koristim taj meni. Znaci meni ti kvacice uvijek budu uklkjucene na: soft menu bar (koji navodno uklanja 3dot menu bar) i na 3 dot button (koji ukljucuju tu opciju). Vjerojatno zato i neradi jer oba uvijek budu ukljucena pa jedno ponistava drugo. Jel tako i kod tebe?
Ukljucenana na soft menu, iskljucena na 3 dot button.
Soft menu mi je zasivljen, njega ni ne mogu iskljucit/ukljucit. Valjda se veze na neki drugi tweak jos pa je zasivljen.
Pozdrav svima imam pitanje radi se o HTC One X, nije da sam totalni noob po pitanju rootanja i ininog ali davno je bio HTC Desire :). Uspjesno sam rootao i stavio TWRP recovery, e sad zelio bi instalirati ARHD, muci me sljedece. Pod requirmentsima za instalirati ARHD pise da treba: firmware package i HBOOT za stock jelly bean rom. Da li ovo mogu instalirati na nacin da instaliram stock jellybean preko OTA, hoce on automatski staviti ispravan firmware i hboot pa da nakon toga mogu samo fleshati ROM? Hvala unaprijed
Onda nisi ni trebao rootati mobitel već samo update napravit, ovako imaš dodatnu zajebanciju da relockaš i ostalo da bi mogo update napravit.
Flashaj ručno sada. Ima dosta "one click flash toolsa", recimo JB FW Easy Flasher.
Što se roma tiče, preporuka ide za ViperX JB.
Ok hvala, poslusat cu te u vezi roma i probat Viper prvo a ne ARHD. Koji mi je sad prvi korak, otkuda skinem taj zadnji HBOOT i firmware koji mi treba za Viper, ili je to vec ukljuceno u ovaj JB FW Easy flasher?
Sve se dobije uz JB FW Easy flasher
Sad sam zaboravio jel program automatski provjerava CID, al za svaki slučaj unutar programa ima komanda da se pogleda CID pa vidi koji ti je. Trebao bi biti 032.
U easy flasheru se ne mice sa waiting for device, izgleda da cu morat reinstalirat drivere, jel dovoljno skinut najnoviju verziju HTC synca?
Ne ne, otvorim ovaj file jbfw flasher, odaberem opciju 5 i kada me pita da stisnem bilo koju tipku da mi provjeri CID stoji waiting for device, ali nesto ocito ne stima s driverima (?) jer mi ni u htc syncu ne prepoznaje mob.
Ako sync ne prepoznaje onda driveri ne štimaju.
Mob mora biti u fastbootu dok radiš to.
Pa poludit cu, skinem sad rucno drivere od tud http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2061435 odem na device manager krenem updateat drivere kaze da su up to date :( Idem sad probat stavit mob u fastboot pa da vidim jel ga jbfw prepoznaje
EDIT:evo radi sad, ali pise CID-none?
S kojom si komandom trazio cid?
Imaju dvije u programu, probao s obe?
Jesam uspio sam nekako, CID je 032, sad mi nije jasno od onih 5-6 zipova koji su dosli s ovim flasherom ja sam nasao koji meni treba i preimenovao u firmware.zip. Ako idem na opciju 5. Perform complete Jelly bean firmware upgrade process pita me da li zelim promjeniti CID u 621?? A ako idem na opciju 4>pa flash firmware.zip, odradi posao pise da je "gurnuo" firmware.zip na mobitel, ali u fastbootu i dalje stoji stara verzija hboota.
Zato jer se ne radi tak i zasto si mijenjao naziv uopce?
Sam tool nudi postupak nadogradje firmware, jedna od opcija kad upalis program, nju odaberes i pratis program.
Za flashanje firmwarea treba lockat bootloader, i tool automatski odradjuje korake.
I u njegovo folder ubaci unlock-code.bin file koji si dobio od htca.
Pa dobro evo vratit cu sve orginal kako je bilo, cekaj pa ja sam vec otkljuco bootloader i sta sad nemogu updateat firmware i hboot? Opcija 5. je Perform complete Jelly bean firmware upgrade process za S-off, ali kada idem na to hoce promjenit CID u 621 sto je tajvanski kolko vidim. unlock-code.bin je cjelo vrijeme tamo.
Ne za s-off, nasi uredjaji nemaju s-off.
Ima opcija perform jelly bean firmware update for s-on devices, il tak nesto.
I da, da napravis update firmwarea morat ce se lockat bootloader, a kasnije relockat.
Bilo bi dobro da vidi na xda koji tutorial o tome kako se updejta firmware da ne zeznes nes.
Aha ja sam cjelo vrijeme mislio da je unlockan bootloader=S Off, a nista onda idem sad zalockat bootloader pa probat s ovom prvom opcijom
Pozdrav ekipa,na Viperx rom sam, na njemu se sve da mjenjat preko twikova osim ikona za notifikaciju u status baru(mail,sms...),ima li meki mod ,apk ,zip za to, ili način kako ih mjenjati?
Nope, nema moda.
Jedino ako promijenis kompletno sve ikone u status baru, pojedinacno ne.
Ili pojedinacno da sam napravis ikone koje zelis, instaliras i odaberes(da bude kao preko venom huba).
Na Viperx sam,rom je odličan u svakom pogledu osim šta ima par sitnih bugova tipa ne ostaje propušteni poziv na lock screenu uvijek,često se ruši clock widget uglavnom kad se vratiš s neta na home screen ? Ota update radi super otkad sam instalira TWRP.Od modova imam samo dougi lock screen mod i odličan je,usput šta je taj 3 dot meni nemam pojma šta je to?
U tweaku možeš mijenjat sve ikone osim tih notifikacijskih valjda će to ekipa dodati u tweakove ako je uopće moguće,počinje me nervirati ovo stalno rušenje clock widgeta poslije vraćanja s interneta tj poruka da se srušio, nadam se da će to popravit,izgleda da se ljute kad im ekipa nabraja bugove pa prijete da će zatvorit stranicu,ok neki ljudi stvarno pretjeruju vjerojatno instaliraju stotinu modova pa im ne radi rom kako treba,ali ovih par bugova su činjenice.
3 dot menu su one tri tockice koje su prisutne u nekim aplikacijama a pritisak na njih otvara meni.
Sad koju boju zelis, ako zelis plavu stavi si SenseCream 7.3 i bit ce ti i te ikone plave.
A ono, a malo dopizde tamo u temi kad stalno isto pitaju a sve je odgovoreno milijun puta a nitko search ne koristi. Imaju borbu s njima xd
Mislim da cu se vratit na ARHD rom jer me zaista zivcira neprestano rusenje aplikacija i njihov prestanak rada. Npr onaj clock widget. Uzas.
Da prestace clock widget raditi, sad mi i bs player se srusio. Ma ARHD je uvelike stabilniji. Ovo je jos jako bugovito. I Arhd mi se cini puno fluidniji. Upravo se vracam na njega.
TRo što se BSPlayer srušio je do aplikacije, a ne do roma. BSPlayer mi se znao rušit i na stocku, i na stocku na One X+.
Ne znam, osobno mi radi odlično, ne koristim sense ni widgete pa nemam tih bugova, tj. jedini bug sad na 3.3.3 je taj da kad mijenjam pjesme s tipkama za volume prvo mi pojača ili stiša a tek onda promijeni pjesmu. Ostalo sve odlično radi.
A i sam ARHD je praktički čisti stock rom, malo očišćen. Normalno da neće biti tak nekih bugova kao sat ovdje i to.
Ko traži čisti Sense rom ARHD je za njega, a ko se voli igrat i customizirat malo više onda Viper.
Ne znam koje se to aplikacije ruše na Viperu ja sam na istom i nisam primjetio da se ruši bilo šta sve radi gotovo savršeno osim par sitnih bugova tipa ne ostaje uvijek notifikacija propuštenog poziva na lock screenu,ili ova popups obavijest za clock widget koja se ponekad pojavi ,meni se više ne pojavljuje otkad sam refleša rom,mislim da će ekipa sve ispravit u sljedećem apdejtu.Proba sam i ARHD koji je jako dobar rom ali ima i on svojih bugova,stock također ima bugova ,ne postoji savršen rom.Viper mi je za sada najbolji isključivo zbog tweaka koji ima jako puno mogućnosti i stalno ga nadograđuju i poboljšavaju.
edit
Imam problem htio sam izbrisat i ponovno instalirat rom međutim kada se instalirao došao je do splash screena i neće dalje stavio sam ponovno i boot.img ali sad mi neće u recovery da ode da li je moguće da je baterija bila malo napunjena ili nešto drugo, šta raditi čekati da se napuni baterija ili ?
ne sjećam se koliko je bilo baterije, nisam provjeravao flasha sam rom doša je do splasha i ništa,pokušam u recovery neće dođe do flasha i to je to,ponovno sam stavija twrp i opet dođe do splasha i neće u recovery na tj na trenutak se pojavi na pola sekunde onaj početni screen od twrp i ništa preskoči ode na splash.Kad odem u fastboot crvrnim piše da je baterija niska za flashanje,sad je na splashscrenu,ona crvena lampica za bateriju svijetli valjda se puni ne znam šta je da čekam bateriju?
Ne znam jel ćeš moć tako napunit, preko skripte ćeš morat najvjerojatnije.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1658084
A puni se mobitel. Skripta ga stalno restarta i puni se tokom paljenja.
Vidi jel ti se ovak puni, ako ne onda je skripta jedini spas.
Pričekaš pol sata i vidiš jel će i dalje reć da je baterija slaba.
A skriptu napraviš da kopiraš ono iz prvog posta što je u kodu i spremiš kao batch file(.bat) preko Notepada
[QUOTE=yager;1044248]Pričekaš pol sata i vidiš jel će i dalje reć da je baterija slaba.
A skriptu napraviš da kopiraš ono iz prvog posta što je u kodu i spremiš kao batch file(.bat) preko Notepada[/Q
Šta da ostavim twrp ili da stavim onaj cwm 5840 ima li neke razlike,čini mi se da se baterija puni,prije je pisalo da je baterija nisko sad ne piše,nakon koliko posto bi trebalo moć ići u recovery?
Ovo je valjda taj bootloop, valjda bi se tribala napunit pa i kad je stalno upaljen ekran ako se mobitel puni, napuni se nešto sporije ali ipuni se,što je i sada slučaj samo je ekran na splashu valjda nema razlike, ne znam?
Rješio sam problem ,u biti baterija se ne puni dok je mob na splash screenu bez obzira šta gori crvena lampica kao kad se inače mob puni ,tako da je i ono malo struje iscurilo,a čim padne ispod 10% ne može se ništa flashat.Bateriju sam preko scripte nafila na 3.8mv,(ne znam kako to triba radit ja sam radio pješke tako šta sam onu scriptu iskopira u fastboot preko cmd ,kad bi se mob restartao opet bi je iskopira I tako dok baterija nije prešla 3.8mv šta skripta pokazuje svaki put kad je lupiš)ne znam da li se to može nekako napravit da se skripta svaki put sama aktivira tj da sama restarta bootloader?Zatim sam obrisao cache preko fastboota i tek sam tada mogao ući u recovery gdje se mobitel normalno puno.Za mene mukotrpan posao od sada ću dobro pazit na stanje baterije kad flasham rom.
Preko Notepada da si spremio u .bat file kako sam gore rekao skripta bi se sama restartala mob sve dok je pokrenuta na kompu.
No ajde, glavno da si rijesio. Od sad pazit na bateriju
Imenovao sam ga u notepadu (kako ga je točno trebalo imenovat)ali nisam znao di ga iskopirat i kako ga pokrenut?Mislim da je bilo jako bitno pobrisat cache u fastbootu što isto nisam odmah napravija.3.3.4 sam instalira,radi ko sat mislim da su rješili neke bugove,ali ostao je onaj sa widget satom(popup poruka),drugo nisam primjetio?
Pa za taj sat su znali i prije 3.3.4 i uopce nekuzim da su ispravili neke druge bugove a taj meni bitniji jos nisu. Nije da je nesto veliko!
Napisali su da je ispravljeno to sa satom u 3.3.4? Pa jel to zaista istina ili se jos pojavljuje?
Pojavi se ponekad,ali rijetko,otkad sam instalira 3.3.4 znači od jučer ujutro možda par puta i to odma nakon instalacije poslije gotovo nikako,vjerojatno je sve sjelo na svoje mjesto,to je bug koji mi je stvarno dosađivao,jer mobitel dosta koristim za internet pa svaki put kad bi stisnuo tipku home to bi se pojavilo,sad sam primjetio da se samo malo trgne onaj oblak,mjesec ili sunce na vremenu kraj sata,a ne pojavi se poruka.Drugo sve radi gotovo savršeno,od modova imam dougi lockscreen,i za muziku v11.5-ispravili su bug i sad na Viperu radi perfektno.
Ako nisi bio napravio full wipe onda normalno da se bio pojavio.
Stize uskoro i nova OTA koja ce ispravit trenutne male greskice, a moguce da donese i neke nove stvari.
Ma ne treba brisat, nisam nikad. Samo posla vise i cekanja da se sve prekopira.
A onda cudno da se pojavilo. No ajde, ako se dalje ne pojavljuje dobro onda.
Ja cekam da OTA izadje pa cu onda flashat.
http://forum.xda-developers.com/show...128009&page=46
post 452 i na dalje govori da se i dalje problem sa satom pojavljuje. To me je iskreno najvise i smetalo i dok to nerijese nevracam se na viper.
Nego jel netko probao lypota mod na rom staviti. Ja jucer fleshao i prebrutalno to radi. Dobijete sve na njemu od postotka za bateriju , apm mod, narocito me odusevljava zvuk s kojim se dobijaju neki modovi naspram kojih se beats mod cini smjesnim ali doslovno.
Jbg, ne koristim to pa ni ne smatram bugom.
Lypota mod dolazi uz Viper, u nesto sredjenom obliku.
Evo jedan mod za dolazne pozive http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2138654
Jel radi na adhdu?
Je li tko ovo isproba http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2129269
E da, na arhd sam mislio ;-) znači samo stavim na karticu i install from zip?
p.s. ima li možda koji mod a da sa stock messengerom pokazuje popup sliku kontakta kad dobiješ poruku? :D
p.p.s. ili da pritoskom na tipku za gašenje dobijem više opcija primjerice reeboot in recovery ili bootloader?
Ma da preko recoverya,samo trebaš kasnije slike koje su ti na kontaktima povećat tj kad ih dodaješ uzmi maximalnu veličinu zbog same rezolucije prilikom poziva,mod se ne vidi na lockscreenu .
Jeli netko probao "bindroid" rom zanima me u koju klasu spada,kakav je općenito?
do sada sam bio samo na iphonu pa sam tu novi pa me interesira što su to custom romovi što se s njima dobiva,kako se radi rootanje na ovom htc-u i što se s tim rootanjem dobiva,inače imam htc one x od 16 gb bijele boje otključan na sve mreže pa me interesira da li onda trebam raditi i otključavanje bootloadera,da li je dakle moguće uraditi recimo samo root itd.ako može malo pojašnjenje jer kažem do sada sam bio samo iOs-u tako da mi je ovo sve novo
Bilo bi dobro da za početak barem pročitaš malo generalne literature, recimo yagerov Android FAQ. Sve ima lijepo objašnjeno.
Se igra netko s kernelima?
Trenutno sam na ncx-u i zadovoljan sam. Baterija drži odlično, proc sam undervoltao, underclockao i fino se drži za sada, uz ViperX of course.
Ako sam dobro razumio večeras izlazi novi full rom Viperx,kažu bit će iznenađenja u njemu osim custom kernela navodno još nešto ali neće kazat šta.
Izašao je. Download link
Nema OTE
A ovo je changelog:
Added Phone, Contacts, Call rotation tweak
Fixed some tweaks typos
Customize Rosie menu tweak
Custom lockscreen clock size
Some systemUI fixes
New Venom SD Manager, USB Mass Storage - MUST USE SUPPLIED VIPER KERNEL
Fixed Clock Widget FC
Added Multi-DPI market
Extra Bounce transition
Enable hide keyboard icon from notif bar
Napokon mass storage na JBu :naklon:
Mass storage radi za sada na njihovom kernelu samo
ROM se skida i ide flashanje
edit
Flashan 3.3.7. Sve radi odlično, napokon mass storage. Prezadovoljan romom.
Također flashao temu/mod Esnes, inverted Sense. Znači svaku bijelu površinu na Sensu sučelju zamijeni crnom. Odlično izgleda, a i dobro dođe za bateriju.
Kako maknit onaj bijeli okvir u glavnom izborniku na viperu? Bas lupo izgleda
odabrao sam sense theme prilikom instalacije i kad otvorim glavni meni gdje su mi sve aplikacije imam tanki bijeli okvir u kojemu se iste nalaze. nisam nasao u tweakovima za to iskljucit
Sense theme tokom instalacije se odnosi samo na temu u recoveryu, nema veze s suceljem.
Probaj flashat rom joj jednom bez wipanja.
Vjerojatno je neka greska tokom instalacije
http://imageshack.us/photo/my-images...190569895.jpg/
Nevidi se kad uploadam. Malo mozda gore vidis bijeli rubni okvir i sve ikonice su mi okruzene njime. Ma nije taj rom za mene. Neznam sto sam se i vracao. Prvo su mi igre stekale dok nisam resetirao mob, ono drag racing se jedva pokretao, onda mi se upalila ona svjetlost na kameri kad je telefon izgasen. Morao sam ga resetirat a nije mi to ni bilo ukljuceno u tweakovima. Uzas. I sad taj bijeli okvir. Otkljucavanje s onim krugom ide iz svakog treceg puta. Nije to meni ni priblizno arhd-u
Ne znam, nista ne vidim.
Ono su bili bugovi u starijim verzijama. Igre mi rade posve normalno.
Jbg, nije sve za svakoga. Osobno nemam nikakvih problema i ovo mi je najbolji rom a arhd mi medju losijima. Svatko koristi sto mu pase.
Rijeseno. To je u onom app drawer meniu gdje pise border color. sad je ok
Ipak je bilo u tweakovima.
I sada, kada si to riješio kako si zadovoljan romom?
Na kojem si kernelu btw?
I ovo je odlična tema za preporuku što boljih performansa i ostaloga, isplati se proučiti malo.
Je da bilo je, ali nisam koristio jako dugo tweakove i skroz sam se izgubio u more opcija koliko ih ima na viperu;).
Bateriju jos nisam relano testirao jer mi je jucer mobitel cijeli dan sluzio kao wi-fi hot spot.
Kernel sam odabrao prvi kod instalacije. Onaj gornji. Koji je prilagodjen viper romu. Da ti budem iskren necu se njima igrati ako ih ima jos u opciji. Ovo ostalo je za sada sve ok, ali malo steka ono otkljucavanje preko kruga. Zanimljivo jest da mi je recovery twrp malo losiji od clockwork-a, valjda sam navikao na njega. NIsam znao da se nemogu vratit na ARHD bez da flesham recovery na kojem sam NB i napravio. Za sada ostajem na viperu ;)
Ako se dobro sjećam prva opcija je ako imaš custom kernel da sačuva module. Doljnja opcija je za Viperov kernel.
Kernela ima dosta. Osobno sam na XM kernelu i odličan, bolja je baterija nego na Viperovom, samo mass storage ne radi ajde.
Izgleda da će i Viperx prijeći na novu bazu 3.18 baš me zanima ima li kakvih poboljšanja?Inače ovaj zadnji Viper 3.3.8 čini mi se da više troši bateriju možda zbog kernela.
Meni isto. Četiri i pol sata dobijem uvijek screen on, do pet bi dogurao da ga držim do jedan posto, al stavljam ga ranije punit.
Nema razloga manje trajati jer nije ništa dirano što utječe na bateriju.
Na kojem si kernelu?
Danas stiže Viper 3.4 kako kažu
Na Viperovom kernelu sam ali očito su nešto zabrljali dok su prepravljali stock kernel,navečer ga napunim na(oko deset sati) 100% ujutro u šest sati bude na 89%,to je previše potrošnje dok je mob na spavanju,nadam se da će ispravit na 3.4,vjerojatno će za sat dva bit vani.
Je li ima gdje direct link za twrp recovery? pokušavam preko goomanagera al neće ide...
Može li skin ili tema igrat ulogu u potrošnji baterije,jer mi se čini da se na nekim skokovima baterija brže troši?
http://www.teamw.in/project/twrp2
Goomanager ne radi na hoxu
Ne igra skin ulogu.
riješio sam, hvala. skinuo sam img. preko goomanagera, i onda preko file managera (jer nije prikazivalo mapu na kompu) shareao sliku na dropbox, prebacio na komp i flashao. upravo instaliram i viperx :D
hvala :D
A danas ti dolazi nova verzija Vipera, 3.4
edit tj došla je već, download and install
Jel to update preko ota? Ako je skinuo sam i instalirao.
Nego, stalno mi se javlja upozorenje unfortunatly people has stop working...
Nije preko OTE jer je nova baza i cijeli je rom i treba full wipe napravit.
Jesi radio ful wipe prija flashanja?
Jesam. Al nema veze, sad kad skinem novu verziju onda ću napravit opet full wipe.
Ne znam kod vas li kod mene ovaj novi Viperx leti,stvarno je dobar!
Je, odličan je novi Viper. Brže radi i glatko je sve :D
I sve teme i skinovi rade
nije loš :p al opet nisam dugo ni bio na prijašnjim. Jedino što sam primijetio, a to mi je bilo i sada na ovom zadnjoj stock verziji je to da kada se dođe u domet wi-fi-a treba malo duže da uspostavi vezu. na arhd je to išlo praktički isti tren.
Imam hox oko pola godine i nijednom mi nije zaštekao , čudo od telefona(pogotovo poslije hd2). Na njega sam nabacio viper x i radi bezprijekorno, baterija traje oko dva dana. Druge romove nisam probao pa bih volio znati kako se fon ponaša sa arhd i ostalim romovima.
Zasto mi neradi touch funkcija u clock work recovery-u. Samo imam komande za volume up i down ali nereagira mi na touch?
Flesha x puta i nista.
Zato jer si na novoj bazi rekao bi.
Flashaj TWRP zadnji.
Zaš uopće mijenjaš tolko recoverye?
Neradi ni na trwp-u. MOze netko potvrdit da je do baze?
I nemogu rom ni instalirat naravno!!!Nemam funkcije uopce.