S4, Kolko vidim pušten je danas, i diljem EU ga je ekipa dobila, valda bu ti uskoro došel..
Ak ko zna, dal ću dobivat update OTA, ak mi je bootloader unlock i rootan mob?
Printable View
S4, Kolko vidim pušten je danas, i diljem EU ga je ekipa dobila, valda bu ti uskoro došel..
Ak ko zna, dal ću dobivat update OTA, ak mi je bootloader unlock i rootan mob?
Pozdrav, znalci trebal bi pomoć, vrag mi nije dal mira, i išel sam čačkat nekaj, imam custom recovery twrp, izbrisal sam cijeli mob i s njim i OS JB.. Hboot verzija je 2.15.0000 SHIP S-ON RL..
Mob je relocked.. Pošto je mob sad "prazan bez operativnog sistema, pitanje je kak flešat novi OS gore? Skinul sam JB 617mb, al to je zip format...
Zipove flesas iz recoverija. To je valjda zip roma...
Btw kako znas da si obrisao rom? Jesi sigurno formatirao /system? To jednostavno provjerisda udjes u twrp recovery koja ima file manager - vidi ako ima sta u /system (ako moze). Ili dok si u recoveryju spoji mob na komp i pogledaj stanje preko adb-a.
Ma sve sam izbrisal, komplet mob.. Nakon toga mi više nije podizal sistem, probal sam instalirat ICS.exe, al neda mi, nemre se downgrejdat na niže.. E sad, jedine su mi opcije fastboot, bootloader je relockan, al to brzo riješim, i unlockam ga..
Ma u biti da su izbacili JB exe, problem bi odmah riješil, a ovak je sad muka s tim zip fajlovima.. Prije relocka bootloader-a, dok sam gledal u twrp, bilo je sve prazno.. Sad naravno nemrem u twrp radi relock-a bootloadera, al to riješim u sekundi unlock bootloader-a...
Može info kak se gleda stanje prek adb-a?
Ok, veliš zipove flešam iz recoverya, kako? Dal se da kak, ak napravim unlock bootloader, pa flešat prek twrp?
Il postoji solucija možda flešanje prek fastbootusb?
Pošto fajlove nemrem stavit u mobitel..
Uh uh. Ti ako možeš ući u recovery možeš svašta. povezati komp s mobom, mountati sd karticu, koristiti adb naredbe... Možeš kopirati rom na karticu i kasnije ga flešati. Nažalost nemam iskustva s HOS-om, ali to su neke osnove koje bi trebale biti iste neovisno o mobu.
Adb naredbe traže određeno predznanje i instaliran adb na kompu. To je dosta opširna tematika i vrlo ovisi o iskustvu korisnika, čak i o njegovom kompu, kako je podešen adb itd.
A što si TOČNO napravio u twrp recoveryju? Ako si wipeao data, sd karticu, cache i dalvik, OS bi se i nakon svega toga trebao dignuti. Ako si odabrao format /boot i/ili /system onda možeš napraviti probleme, ali format opcije nisu nikada uključene u sve one wipe-ove.
Po meni najbolje da skineš neki provjereni custom rom u zip formatu, kroz recovery ga kopiraš na telefon (u recoveryju imaš mount opcije za spajanje na komp), flešaš zip i onda kada upališ mob pukneš stock ICS po tebi najdražoj proceduri. Opet, nemam HOS pa govorim "napamet" stvari koje u pravilu trebaju šljakati. Ti bi ipak trebao znati one detalje vezane za mob i procedure flešanja pošto ga posjeduješ ;)
Pa skineš neki custom rom, bilo koji, samo da radi, spojiš mob i komp, mountaš memoriju kroz neku od opcija u twrp-u, na kompu vidiš internu memoriju i kopiraš na nju zip... Kasnije flešaš taj zip iz twrp-a. Flešao si nekad custom romove? Mislim, djeluje mi kao da jesi pa da ti ne pričam gluposti.
E jbga, to ti ja ne znam pa ću se povući. Postoje određena pravila koja su univerzalna i vrijede na svim mobovima, ali taj S-OFF i sl. su već detalji za pojedine modele (konkretno, HTC).
Prvi boot traje nešto duže, ako je flešanje prošlo ok onda je OS zapisan. Čim vidiš animaciju od custom roma to znači da se OS diže.
Napokon, flešal custom ROM, i radi bez greške, stari fala puno ak se vidimo piva ti ne gine..
Jel ima kakve razlike (osim u imenu) između htc baterije i neke noname?
Gledam da bi stavil veću bateriju, al od HOX 1800mAh.. Naveliko se piše o tom na xda, i kolko vidim ekipa je zadovoljna učinjenim.. A kolko sam videl sam postupak otvaranja moba i zamjene baterije je mačji kašalj.. Jedino sad eto ne znam, jel bi moglo kaj poć loše po mobitel ak bi stavil neku žnj bateriju.. Na ebayu ima more baterija, a cijene su smješne..
Uglavnom kolko vidim na HOS paše baterija od HOX i HOX+..
Nebi trebalo biti problema, ali nikad se nezna jer nije original oprema predviđena za taj telefon.
Al fizicki baterija pase od HOX i to je potvrdjeno, a rezultati su vidno bolji.. A original baterija od hox dost kosta, i ne vjerujem da je tolko i bolja.
Ako je netko probao, i sam kazes rezultati su vidno bolji, zasto bi bio skeptican?
A gle Zvone ak ti nije puno dat za tu zamjensku na ebayu kupi i stavi. I ja sam planirao uzet HOS ali nisam ga uspio uhvatiti u VIP-u i znam da je kikiriki za otvorit i promjenit bateriju. U zamjeni teoretski nemreš ništ fulat ako si vješt s rukama pa se fizički nemoraš bojati da ćeš nešto sfušat. Ja sam ti napisal da je pitanje kako će telefon reagirati na novonastalu situaciju. Uglavno ja koristim "šrot ebay" baterije u svojim telefonima već par godina i nikad problema. Ali naravno nikad neznaš kad će proizvođać ugraditi neku blokadu. Za primjer kupio sam tati zamjensku bateriju za Dell laptop i baterija radi normalno ali neće se puniti. Još jednom velim vrlo vjerojatno će radit pa riskiraj tih par desetaka dolara i probaj.
Ma skeptičan radi tog, kaj ne znam kakva je to baterija (da se ne zalomi da kupim bateriju, di ju je mali kinez doma sastavljal)... Mada frend nekaj veli da gledam ak se najde na ebayu OEM baterija, kakti su te istestirane, a ove žnj nisu..
@mkrajaci, ne bojim se da bum nekaj sfušal,jer je fakat laganica za rastavit mob, tak da sam s te strane miran..
Nebi htio da čopim bateriju, a posle mob samo izgori:D
Koliko para toliko muzike. To nigdje nije istina toliko koliko s baterijama. Što je baterija jeftinija to je vjerojatnije da je sr*nje.
Originalne baterije su naravno najkvalitetnije, skoro nema grešaka, ali zato koštaju. Baterije "srednjeg ranga" su uglavnom metoda pokušaja i promašaja - možda nabodeš dobru a možda baš dobiješ trulu. Jeftinije baterije (rekao bi otprilike < $15) su uglavnom smeće koje u iznimnim slučajevima zna i eksplodiravati, ili se bar pregrijati i procuriti, uglavnom nije lijepo a i opasno je za uređaj.
Pa ti sad odluči sam.
Kak se kreće opće cijena oriđi baterija za HOX/HOX+?
Nisam odlučio, još važem kaj kupiti, i nebi baš volil da mi mob izgori radi šit baterije po cijeni dvije-tri pive:D
EDIT: Baš sam zval Intelkom, zastupnik za HTC, tip bu u pon. provjeril dal se da naručit baterija za HOX, mada veli da sumnja, zato kaj baterija nije kvalificirana na taj način da ju korisnik sam zamjeni, kao u drugim mobitelima di je zamjenjiva. Pošto je serviser zadužen za taj postupak u ovom slučaju HTC servis.. Izgleda da je kod nas nemoguća misija kupit oriđii bateriju za htc za ove modele kaj su "nezamjenjive", moral bum malo proširit vidike van naših granica prek neta.. Možda je tam drukčija situacija..
Ravilov naravno svjestan si da to apsolutno nije istina.
Ja imam visegodisnje (čitaj više od pet godina, još od nokie n73) iskustvo s baterijama koje ti nazivaš smeće. Jedina razlika od originala je ta da su neke slabije za max 10%. Sve ostalo je isto. Naravno možeš naletit na neispravnu kao i kod originala što sam imao najfriškiji slučaj s Huawei P1 kojem je baterija (koju korisnik ne može sam zamjeniti) crkla nakon 5 dana korištenja i uređaj je vračen u tvornicu. Uglavnom svoju tvrdnju temeljim na sljedecim mobitelima: n73, k800, 5800 xm, touch hd, desire. Dakle neke zamjenske su bile potpuno ravnopravne originalu dok su neke bile slabije u najgorem slućaju 10%. P.S. također narucio sam bateriju s ebaya za trenutni s3, mislim za nekih 5$ pa javim iskustvo, ali sam gotovo siguran da ću biti itekako zadovoljan.
Nadam se da imaš konkretan primjer šrot baterije tak da vidim s kojom vrstom baterije si se susreo da i ja pazim da ne uzmem takvu.
Uglavnom mojih 95% su bile izvanredne.
Zna li mozda neko kako mogu iskljuciti one reklame sto mi se stalno pojavljuju kad udjem na market i kako da uradim "Wi Fi set up" koji mi stalno izbacuje pri radu?
Molim za savjet :
ne mogu upaliti fotoaparat, dodirom na ikonu pojavi se crn ekran fotoaparata i nakon sekunde vrati ga na pocetni ekran. Telefon je s originalnim softverom, nista nije radjeno na njemu. Zadnja 3 mjeseca nikakvih problema nije bilo.
A da proba prvo uči u upravljanje aplikacijama - sve aplikacije - Camera - clear data. A ko to ne pomogne, onda factory reset
Dešava mi se ovaj problem,
Touch (Home) Button Issue HTC One S (Helicoptering),
i iritantno je. Užas.
Nosio sam na servis, rekli mi da mi viber radi problem.
Nisam ga ostavljao, doma sam napravio factory reset,
i opet se dešava isto.
Mob je kupljen u 8. mjesecu u dućanu (nije brandiran).
Službeni naravno.
Hm, budemo vidli kad se vrati mob sa servisa.
Inaće, HTC mi se zbog ovog (tek sad) počeo gadit... a ovo mi je 3ći HTC do sad.
Da, kad sam donio mob na servis, sve lijepo objasnim, i velim da sam čitao da dosta ljudi ima taj problem.
A gospodin reče "to jedni te isti likovi pišu gluposti na sto mjesta, mi nismo čuli za to"
Evo mob upravo došao sa servisa, vele da su stavili novi ekran :biglaugh:
Vidit ćemo uskoro jel kaj bolje ili isto kak je bilo.
Da, verzija softa je ista kao što je bila, čak nisu napravili niti reset (ja sam ga napravio prije nošenja na servis).
BTW, Jel neko u HR dobio JB update, direkt na mob?
Moj uređaj je kupljen u slobodnoj prodaji (dućanu), nebrandiran,
i ne nudi mi update :-(
Ja imam s3 verziju i jos nisam dobio update... Navodno bi trebalo biti ovaj mjesec koliko sam procitao... Vidjet cemo.. :)
Danas stigao JB update za S3 verziju.
E jbga sad... Sad ga vise nemam :/
Bas cudno, i meni ga vise ne nudi !
Meni još nema updejta :-(
BTW, što se helicopteringa tiče, za sad se još nijednom nije desilo, prošlo 20-tak dana od servisa :-D
Evo javio se opet jebeni helicoptering...
Opcije su slijedeće...
1. Čekičanje
2. Opet na servis
3. Jebanje sa isprobavanjem raznih verzija softvera, radija, televizija...
4. Prodaja
Ovo pod 3 mi se neda, opcija 2 sumnjam da će pomoći... znači ostaje čekičanje ili prodaja (i nikad više na HTC)
Od sto glasa glasa čuti nije... :wink:
Meni već ide na živse čekanje da mi dođe službeni JB OTA.
Stvarno nisu normalni ti iz HTC-a.
Još malo čekam, a onda mob ide pod čekič (doslovno),
ak će mi se dat možda i snimim i stavim na Jubito.
BTW, helicopterinh (home button) me još uvijek hebe.
Koji CID imas?
Nije tolko HTC kriv, vec su i operateri.
Zasto ne stavis custom rom?
Piše HTC_032
Mob je kupljen u HR dućanu, trebao bi biti nebrandiran.
Očito i je tako.
Sad na google vidim da je taj CID već kao dobio JB.....
Ne da mi se igrat s tim romovima.
Čekam da definitivno puknem zbog tog helikopteringa, da ga zdrobim,
i kupim nekaj drugo.
Napokon došo JB, ali helicoptering je na žalost još tu :-(
Ne znam uopće dal da ga nosim više na servis ili ne, dali ima smisla...
Snimio sam fotićem mob kak divlja, imam dokaz...ali mislim da mi džabe to.
Evo imam u ruci papirnati katalog trgovine SeMark
Htc One S sa cijenom od 4299kn spušten na 2699kn.
Akcija traje do 31.05.2013. ili do isteka zaliha
zena me iznenadila za rođendan sa ovim modelom i poslje iphone.a 3g-a ovo je warp speed za mene :) istina za bateriju da brzo odlazi ali stvarno puno i visim na njemu, a kada ga normalno koristim, bez suvisnog surfanja, i igranja bez problema moze i do 3 dana..ekran je stvarno savrsen, i taman po mojoj mjeri..takodjer sam ciljao na nesto vece, ali u biti ovo je taman i sve preko ovog je za mene pretjerivanje..pogotovo kad frend dodje na kavu i izvadi galaxy s4..tako da od mene ima 10/10 ocjenu..
HTC je objavio da nece izdavati 4.2.2 update niti Sense 5 za One S iako je uredjaj predstavljen prije samo 15 mj.
Neki su pokrenuli peticiju protiv te odluke, pa mozete sudjelovati ovdje:http://www.change.org/en-GB/petition...he-htc-one-s-2
Nije niti čudo...znaju da im je to šrot model
Nije zbog toga nego zbog 2 različita procesora koja su dolazila u One S. Naime, ona serija sa Snapdragon S3 procesorom je problematična jer Qualcomm nije izdao nikakav source kod za S3 seriju CPUa nakon Androida 4.1.2.