Ma to su anomalije na manjem broju uredjaja. Na xda u anketi od 700 glasova za sada, 500 da je uredjaj bez mane.
Vjerojatno ovisi i gdje je proizveden. Dajte pogledajte gdje su vam proizvedeni(kod SNa bi trebalo bit)
SH= Shangai China
TH= Taiwan
Printable View
Ma to su anomalije na manjem broju uredjaja. Na xda u anketi od 700 glasova za sada, 500 da je uredjaj bez mane.
Vjerojatno ovisi i gdje je proizveden. Dajte pogledajte gdje su vam proizvedeni(kod SNa bi trebalo bit)
SH= Shangai China
TH= Taiwan
Stvarno je žalosno, al najžalosnije je što sam dao 3000 kn za mob, pa mi u Vipu preko k... nude zamjenski mobitel od 191 kn. Mislim hoću zamjenski mobitel koji može isto što i ovaj može, ne tražim HTC ni iPhone, ali hoću email i internet. Ne znam što da radim, idem sutra za Os, pa ćemo vidjeti što će mi reći. Dal da ga šaljem na servis ili ne.
ja osobno cu cekat neku akciju ili pad cijene uredaja i onda ga uzet. ovo mi je sad previse riskantno. ocito je da ih ima svuda a ne samo na balkanu. jedino me to tjesi. odmah sam pomislio da su nama poslali smece.
Pitanje vezano za čvrstoću zadnje strane:
Ja imam Sensation stalno u hlačama i kada radim (ne baš često :) ) pritisnem ga sa nogom uz npr auto, no kako je Sensation-ova zadnja strana poprilično čvrsta, mene zanima kako je napravljena na HOX-u.......full savitljiva plastika ili ?
Nebi se cudio i da jesu....nisam obracao paznju na ovo s ekranom ali pogledat cu kakav je uređaj u vipu i u t mobileu u vezi tog problema. Mene osobno u odnosu na moj Sensation Xe nisu nista posebno dojmili, a sad kad citam komentare nezadovoljnih vlasnika nebih ga ni mjenjao. Neznam ni sam jel pametno mjenjati za HOX-a....
Eto samo da kažem da sam krenuo u kupovinu i lijepo tražim da mi upale aparat.
Prodavač već upoznat sa problemima kaže naravno.
Sa lijeve strane se ekran "razljeva" kad ga malo (al stvarno malo) pritisnem, reko hvala lijepo drugi put.
Serijski broj aparata počinje sa HT23
Nikako da se riješim svog Desirea :)
netko je tu napomenuo da je serija ht24 dobra. dali su ti da upalis uredaj?ja sam ga u vipu slucajno upalio, i zena dobro da mi nije policiju zvala. :) poludila je...
al i ja se kao ti prvo moram rijesit desire-a. :)
Meni su dali da upalim, tj upalila mi je gospođa u Vipu, a ja nisam znao za probleme, pa nisam nista stiskao. No zadnje isporuke u Vipu su skroz ispražnjene, telefon mora biti u struji najmanje 3-4 min da bi se upalila lampica da se mob puni, možda malo prljava igra od strane HTC-a, a možda i ne. Preporučujem mob svima, ne mora značiti da će baš vaš biti ovakav. I ne morate ga paliti, jedino ga stiskajte i prislonite na uho. Ak se ćuje što, tražite drugi. Meni je žao sad što nisam crni na kraju uzeo. Jer mi se čini da crni imaju najmanje problema.
edit: gledam po xda. neki ljudi u njemačkoj, engleskoj, norveškoj 8 puta su mjenjali mobitel.
Dobro si postupio,a i prodavač je bio polovično fer..nije se izvlačio da to treba biti tako,ali ne bi ti ni rekao da nisi tražio da ga upali...
Moja serija je HT243..pa isti problem
Kod HOX-a nije baš savitljiva,ali neće ni puknuti,dosta je čvrsto i dobro popunjeno
haha...nemoj zajbavat...haha...poludila jer to nije uobićajno ili jer si One x upalio?haha...piše ti iza na kutiji koja je serija...
Uf je*emti,8 puta...ja sutra mjenjam po prvi put...:S nadam se da neće biti isto
Na mome piše Kina/Tajvan...pa opet isti problem
ma pocela mi je prigovarat da kakvo je to ponasanje, da ce taj uredaj neko kupit, a ja ga palio, da ga izvolim ja sad kupit i sl. ma cirkus. a ja sam slucajno stisnuo tipku i upalio se kad sam ga vratio u kutiju. sve mi se cini da ovdje nema pravila kod problema sa uredajem. ocito je da nije problem prve serije nego je ocito problem sa dizajnom samog mobitela koji uzrokuje takve probleme. izgleda da ta malo izbocena tipkovnica uzrokuje probleme. al s ovim je definitivno izgubio utrku sa g3 koji nije ni izasao na trziste.
Pa to je greška u izradi,tako da dobit ćeš svakako novi mob ukoliko nije prošao rok u kojem se možeš žalit,a ako je onda češ pričekat 3-4 dana da ti poprave to...
a ne znam jeli problem sa serijama ili ne,no da dizajn je isto faktor koji utjece na to,ali neki One x uređaji su tako dobro sljepljeni da nema teoretske šanse da se ikad pojavi ni kvrckanje ni nikakvo razljevanje boja..
čuj koristi se tipkom Uredi post, nema uzastopnog postanja
Da se sada nakon dvije stranice o tom kvarckanju i nakon svih zaključaka okrenemo malo na ostatak uređaja.
Osim tog problema kako ste zadovoljni s uređajem? Kakva je baterija, koliko drži?
Uređaj je fluidan, nema lagga ni ništa?
da li ce se moc ove softverske novotarije sa g3 pomocu nekog roma ubacit i u one x? ima nekolilo zanimljivih stvari koje bi volio imat a one x ih nema. ili su one ogranicene i nekim hardware-om?
Mene zivcira to sto se baterija puni predugo, a traje jedva jedan dan. Ekran kolko god da je dobar,prikaz crne boje je bezveze,sva je neka bljedunjava (ok,znam,nije amoled),siva takodjer ima izrazene vertikalne crte... Radi fluidno,no skuzio sam da ako se stavi neki live wallpaper,ponekad zna lagano lag-nut prilikom scrollanja ekrana po home screenu (nista strasno)... Zvuk mi je recimo jako dobar,sto na zvucniku sto na slusalicama.. Kvaliteta izrade je jako dobra i uredjaj djeluje cvrst ko kamen..Ja sam zadovoljan,dosao sam sa Galaxy Nexusa tako da ni ne mogu biti neznam kako odusevljen,no nekome tko ce ga kupiti odn zamjeniti stari aparat za One X bit ce odusevljen...i da,grije se fest :)
eto,my 50 cents
Po mome misljenju,nije (naravno sve je stvar ukusa i zahtjeva)... Sad cekam S3,pa cu definitivno odluciti da li se vracam na Nexusa...
Za buduce moddere:
http://www.gsmarena.com/htc_talks_ab...-news-4211.php
Vjerojatno nije toliki problem jer ce se skoro pa sigurno pojaviti "alternativne" metode za otkljucavanje bootloadera.
HTC zbilja ima problem sa flagship modelima i kvalitetom izrade u posljednje vrijeme. Posljednji besprijekorni uređaj je bio Desire koji je i dan danas odličan telefon, dok bi ove boljke koje ima Sensation, One X mogle HTC-a koštati položaja na tržištu.
Treba naglasiti da GSM verzija koja je dostupna kod nas nije zahvaćena ovim problemom i uredno je podržana od strane htcdev-a. Problem je s tom LTE verzijom:
http://www.modaco.com/page/news/_/an...ootloader-r479
Evo čitajući Vaše postove sjeo sam u auto i otišao u Vip i Tmobile u Portanovu u Osijeku da isprobam oba uređaja u vezi spomenutih problema ako se po mom mišljenju mogu tako nazvati. Otišao sam u Vip prvo i isprobao bijeli. Moram napomenuti da je uređaj u bijeloj boji dosta atraktivniji i u odnosu na moj XE jako lagan. Netko je spomenio kvrckanje. Uređaj je čvrst kao kamen i nista nepucketa niti kvrcka. Kvaliteta je dignuta na još jednu stepenicu više u odnosu na Sensation seriju. Moj subjektivan dojam jest da uređaj nije ništa brži od mog rootanog telefona sa još par modova na njemu i ARHD 6.6.3 XE romom. Naravno i dalje je kretanje kroz wallpapere i neke postavke popraćeno lagovima, a pogotovo me je razočarala brzina kojom uređaj postavlja živi wallpaper na pozadinu. Dosta sporo to odrađuje. Ostalo leti. U bojama nisam vidjeo nikakav problem. Crna je crna inemam tu šta puno filozofirat. E sad RAZLJEVANJE BOJA je prisutno, iako sam ga morao dobrano pritisnut pogotovo crnog iz Tmobila-a. No ovome u vipu su se boje razljevale i na lijevoj (više) i na desnoj strani, dok je problem prisutan i na uređaju iz Tmobijel-a ali samo na lijevoj strani i na puno jači pritisak. Crnog sam tamo imao priliku isprobat i pokazao bas kulturnoj i raspoloženoj gospođi kad me je pitala jel mi može pomoć. Pohvalno s njene strane za razliku od totalno nezainteresiranog lika u vipu, koji me nije ni doživjeo. Usput mogao bih bolje suditi o nekim karakteristikama uređaja kad bih ga duže imao, no iz ovoga meni osobno nebi smetao uređaj iz Tmobil-a s ovim minimalnim razljevanjem koje nema sanse da u normalnoj upotrebi ikad doživite. Mišljenja sam da su svi takvi, neki manje neki više. Smatram da je to posljedica slabijeg učvršćivanja ekrana za maticnu ili nešto u tom stilu, jer vjerujem da to nije problem do ekrana, no možda se varam. Bilo kako bilo ostat ću na mom telefonu za sada jer ovaj definitivno nije vrijedan razlike u cijeni. Usput, nema vraćanja telefona ako nevalja u roku 3 dana. Neznam jeste to znali, ali u Tmobilu više takva politika nevlada, te telefon odmah ide u Agramm servis. Pozitivno je to što ga možete isprobati i ako Vam se iz bilo kojeg razloga nesviđa uzimate drugi. Trenutno ih ima dosta na stanju. I samo crnih;). Nadam se da sam pomogao nekima....
Ja isto bio u Portanovi. I ostavio sam mobitel. Sutra ga šalju u Agram. Tip mi je rekao da ću 99% dobiti novi. To sam bio i naglasio da želim. Jer na kraju sam primjetio i bleeding pri dnu. Mob je star cca 15 dana. I rekao je da bude se to kroz 3-4 dana riješilo. Što nekako sumnjam :)
kod mene se vidi razlijevanje boja na pritisak na rubovima mobitela, ali za i kod normalnog koristenja nema nicega, a mob necu koristit kao dasku za meso, tako da...sve ostalo je ok i nema nikakvih problema kod funkioniranja, a ni sa sensationom nikad nisam imao nikakvih problema, svatko kad uzima mob nek isproba i pogleda na licu mjesta, tako je najjednostavnije ;)
Upravo tako...mobitel nesmatram daskom za rezanje nego za normalno sluzenje istim. Da se to desava prilikom normalnog korištenja ekrana onda ok, ali ovo moras bas pritisnuti rubni dio ekrana (crni dio) da bi se to vidjelo. Normalno neka se prvo isproba i to je to. Mozda to u budućim generacijama isprave.
Kruno 21 kakvih si ti problema imao da si ga ostavio tako brzo?
Sad vi kao Steve o iphonu. Nemojte ga stiskat kad znate da nevalja.
Normalno da nije daska za rezanje ali je i normalno da se to ne smije dešavati.
Danas ću otići u još dva centra isprobati uređaje ako mi daju pa se odlučiti ako ništa drugo onda za onog koji je manje pokvaren.
E pa imao sam ovako :/ krckanje ekrana, razljevanje boja, i bleeding issue. I krive boje slušalice i punjača. Na kraju sam pop. I rekao da zelim novi jer sam ga platio 3000 i i,a te greške. Ajd da je jedna. Pa onda ok, al ovako. Jednostavno me zivciralo jaaaako :)
Ja sam bas isprobao dva koja nisu kvrckala, ali kazem oba imaju to razljevanje boja....mislim da ce to imati svaki. Nije mi ni prirodno tako stiskati telefon, normalno da se razljeva pri tolikom stisku...mozda će to riješiti a mozda i ne. Neznam, mene to nebi sekiralo. Ono sto bi me vise brinulo jest eventualno pojavljivanje prasine ispod displaya ekrana kao na Sensaciji. Mislim da bih tu pukao jer onaj rubni dio je isti kao u Sensationa. Bili su puni prasine tj, sitnarija koje se bas zavuku u taj rub. Ja sam taj dio silikonirao na sensaciji jer mislim da je upravo tu problem.
Bleeding issue? Molim te da mi ovo pojasnis? Jer nisi provjerio dodatnu opremu i sve pri preuzimanju Kruno?
Prijasnji postovi su tu da se procitaju a ne da se preskacu. :coffee:
http://cafe.mobil.hr/threads/73990?p...=1#post1021190
Nista ja nepreskacem, pogotovo kad trebam napisati nekakav post na forumu koji je rigorozniji nego ulazak u Americku ambasadu :)
Nisam odmah povezao da je to Kruno. A usput da su meni to podvalili tj. zamjenili kutije mislim da bih to isti dan rijesio. Doduse ja to odmah provjerim....u vezi takvih stvari sam bas....:D
Uglavnom sam freak što se tiće mobitela i naručio sam bio sve moguće zaštite za njega. Al otpočetka ... Dođem u Vip, i ona meni donese i crni i bijeli da ih vidim i da vidim koji cu uzeti. Uzmem crni ok, uzmem bijeli i ono zacrtao sam si da hocu bijeli. Ok kazem uzimam bijeli i ja ne gledajuci kutije nisam skuzio da imam crne slušalice i kablove . I ajd dođem kući i vidim. I kontam vjerojatno ili su zamjenjen kutiju ili uopce bijele ne dijele kod nas. I nije me toliko zivcrilao, al jednostavno nisam mogao izdržat da imam to preljevanje boja.. Cura kupila u petak i ona sve dobila bijelo. I ajd dobro nakon svega odlucim zamjeniti. Dođem u Vip i kažem za slušalicE i ekran i bleeding on kaže pa jel se ne dobiju crne. Ja ono?!?! i sad gledam svakih pol sata da vidim jel došao uređaj u Agram al još nula bodova.
Bleeding issue: pri mraku kada gledaš kapacitivvne tipke pri dnu izbija svjetlost. Vidi se da ekran i tu malo dihta.
ja sam definitivno odustao od kupnje ovog uredaja. cekam galaxy 3 i njega uzimam. vjerujem da kod njega nece biti tih problema. ovim problemima ocito nema kraja i prevelika je to investicija da bi riskirao. eventualno ako bude neka akcija pa da ga se za koju kunu moze dobit na nekoj normalnoj tarifi.
Ja sam isto totalno rastrgan i u dilemi između GS3ojke i HTC One X-a. HTC mi se iskreno dizajnom puno više sviđa. Brine me jedino da uzmem HTC-a i onda ispadne da baterija na Galaxyu drži duplo dulje i puni se duplo kraće. Prokletstvo! Najgore šta treba čekat dok se Galaxy pojavi kod nas. U stvari bi trebalo stisnut zube i pričekat jer kad Galaxy dođe u trgovine cijena HTC-a mora ići dole pa donijeti konačnu odluku.
Nemojte da vam ovo bude nešto zbog čega ne bi kupili ovaj mob. To će se riješiti 100%
@zrmi da. Između gume i plastike je bio taj defekt bas tamo di se nakuplja prasina. Usporedio dva OneX-a i na mom je bio taj defekt tako da sam i to reklamirao.
Znao sam...prvo sto bih napravio jest taj dio zapunio silikonom i da mi telefon dodje bez ijedne mane...zivcira me nakupljanje prasine u toj sitnoj pukotini kroz koju ocito polako prasina dolazi i do displaya. Kod Sensationa nije slucaj da tu svijetlost prodire van, ali vidim da One X ima i taj problem. Ma kad ga dobijes lagano premazi silikonom taj rubni dio....ja bih barem tako napravio :D
Kak misliš silikonom? :) onaj pravi silikon sa pištoljem? :D
Bio sam danas u Tele2 upravi u Vukovarskoj 269d i ostavio svoj One X
Situaciju sam morao gotovo sam riješavat,objasnio sam curi koja radi na recepciji o čemu se radi,o krckanju ekrana,na što mi je ona pozvala osobu koja je zadužena za web shop korisnike,ali ista osoba se nije javljala. Napravio sam hard reset na mobu,spremio ga u kutiju,predao joj garanciju,isprintani račun s web shopa,prigovor u kojem navodim kratak opsi kvara i da tražim novi uređaj.Sve je to uzela,spremila u jednu vrećicu,napisala moj mail,broj mobitela te ime i prezime,te provjerila s nekim likom jel mogu dobit zamjenski uređaj i na kraju se,zamisli ispostavilo da ne mogu,jer na zamjenski nemaju pravo korisnici koji su uzeli mobitel preko web shopa. Dobro,nisam pizdio ni ništa,pitao sam ju detalje. Rekla je da uređaj ide danas u servis tj.da će ga njihov čovjek dostavit,da se na servisu do 2 dana čeka da im oni mailom vrate potvrdu za izdavanje novog uređaja i da će me tada nazvat,a pošto nemaju uređaja na lageru da ću morat na novi pričekat do sljedećeg utorka. Zvao sam ju oko 16.45 da provjerim jesu poslali uređaj,na šta se ona naljutila i rekla da nema potrebe da ju zovem svakih 5 minuta,da je uređaj odnesen u servis i da su dobili povratnu informaciju da će mi biti zamjenjen novim,rekla je ako sam rekla da ćemo to riješit,onda ćemo riješit,i da se nije trebala ni javit,te kako joj je radno vrijeme javljanja na centali do 16h.Ja joj kažem: "Pa onda se niste trebali ni javit,nemate se kaj što ljutit,imam loša iskustva,morao sam Vas nazvat da provjerim jeste poslali,provjeravat ču svaki korak kretanja uređaja." Ona je ponovila da nema potrebe da zovem više. Ali zvati ću svaki dan,ako treba i po par puta. Nije ženska kriva,ali ona radi tamo i njen posao je uostalom da se javlja na telefon i otvara vrata kad netko zvoni.
A ovu smijuriju kad sam došao jednostavno moram opisat. Znači ušao sam na 7.kat u tele2 prostorije,došao na recepciju. Ta cura je pričala na telefon i jela kolač,kad je završila s razgovorom,pita mene što trebam,i ja joj krenem objašnjavat,onda je dok sam joj objašnjavao imala još 3-4 poziva pa me stalno prekidala. I tada dođe neki lik,krupniji,nosi ogromnu kutiju sa jedno 200-250 samsung galaxy mini uređaja koju je trebao raspakirati i skenirati svaki uređaj,tražio ju je neki skalpel da to otvori,na što mu je ona dala vilicu,s kojom je prethodno jela kolač,on je popizdio,bacio vilicu i rekao a u pic*u mate*inu,ne mogu ni otvorit normalno. I to bez i pola pardona ,bez obzira jer je stranka(ja) tu,a ta cura se samo smiješka i pita hoću popit cedevitu lol...I onda dođe neki drugi lik i pita ju jel isporučena pošiljka u Sisak,ona kaže bit će za 2min,on kaže a u ku*ac...onak wtf...
No dobro,zaboravio sam ispisat IMEI uređaja,sad ne znam kako ću ga pratit u AGRAMU,ali budem nekako već,svakako ću dosađivat pozivima sutra :)
Eto našao sam uređaj koji radi i sa kojim sam zadovoljan.
Testirao sam ekran na pritisak, youtube i kameru.
Malo se blesira kad brzo spuštam i dižem notificaton bar al to je softverski.
Desire ode u penziju :)
Pa neznam što bi ti rekao jer sam se malo zbunio jučer,pazi, prošli Nexus je bio iz vipa i imao izražene vertikalne crte (siva i sl.), ovaj novi koji sam nabavio jučer (tmobile) gotovo da tih crta ni nema.. Nexus ima puno bolji prikaz boja, pogotovo onih osnovnih tipa crna i sl (ona je crna da crnija nemre biti) no na One X-u tamne boje baš nisu najbolje, ali su oštrina i prikaz odlični... Mislim da je tu sve stvar ukusa, netko je fan amoleda, netko s-lcda...
uglavnom, neću više ovdje offtopičariti i raditi usporedbe, telefon sam prodao i čekamo daljni razvoj sa S3 i sl...
sad sam u vipu u rijeci provjerio,serija ht23...mrtvi pikseli na dnu ekrana i prelijevanje boja na lijevoj strani. pitao sam ove u vipu da kada ce dobit novu posiljku. on me mutavo pitao zasto, te sam mu pokazao problem. ostao je iznenaden i rekao je da se jos nitko nije zalio niti reklamirao uredaj. a prodali su ih dosta.
Uređaj mi je bio na dijagnostici u Agramu,detalje su poslali njima u tele2 na mail.
Naravno,ženska na recepciji u tele2 ne zna ništa,kaže javit će Vam se netko,ja kažem provjerite mi sad,kaže ona,rekla sam javit će vam se...i tako ...
Samo da kažem da sam dobio novi uređaj nakon 2 dana i da sam sad u potpunosti zadovoljan.
Smanjite offtopic.
Svu daljnju raspravu i postove vezane za Agramservis i Tele2 postajte u prikladnoj temi.
mmm - Agramservis - iskustva, primjedbe, pohvale...
TELE2- kritike/pohvale korisnika
Mala pomoć za OneX ili za Sense pošto sam na Desireu imao MIUI.
Neznam namjestiti izvješća za poruke tj. dođu mi u obliku notificationa u status baru i zvučni signal a to neželim.
Želim samo da mi se pokaže ona kvačica kada je poruka isporučena.
Isto tako vibracija na porukama ali samo kada mi je uređaj na "vibri" tj. stišan.
Nemogu nikako ili je uključeno cijelo vrijeme ili mi na vibri ne vibrira za poruke.
Eto samo ako može mala pomoć
Hvala
@Ivan553
1. To je do HTCove aplikacije za poruke. Ne može se ništa. HTC je po tom pitanju otišao korak unazad. Imaš dvije solucije za izvješće: prva- instalirati SMS Popup i u njemu uključiti samo izvješće poruke a u sms aplikaciji isključiti zvukovni signal za izvješće. Mislim da bi tako uspjelo.
druga- instalirati neku drugu aplikaciju - GO SMS, Handcent, itd.
2. settings-sound-stavi kvačicu na Vibrate(vibration feedback for calls and notifications). I jesi siguran da staviš na vibru? Ima dvije opcije, Silent i Vibration. Da ne staviš slučajno na silent možda, provjeri
Poruke ću riješit sa aplikacijom. Drugačije mi je nakako smotano. Mada mi je žao jer mi na lock screenu Sense izbaci sliku i poruku aplikacije mi stave taj popup samo kad otključam :(
Vibraciju kad stavim kako si mi rekao onda mi stalno vibrira.
Ja bi htio da mi vibrira samo kada stavim na vibru. Znači ona ikona sa telefonom ne sa prekriženom notom.
Ima dvije opcije pa me malo buni. U zvukovima i u postavkama poruka piše vibracija ali obije kad uključim telefon vibrira i kad su zvukovi pojačani. Kad ih isključim ne vibrira nikako.
Inaće telefon je mrak i iznenadio sam se kolko mu baterija izdrži.
Valjda zato šta sam imao niska očekivanja što se toga tiće :)
moze neko tko mob koristi vec duze vrijeme i ima instalirano nekoliko aplikacija koje malo opterecuju procesor reci malo o bateriji i o brzini samog uredaja. da li ima lagova nakon sto se napuni koje kakvim aplikacijama.
ja sam danas dobio novi uređaj,jer je prošli imao grešku...ovaj radi perfektno,natrpao sam jedno 50-ak aplikacija...15gb muzike...nema lagova za sada
Imam jedno pitanje,ako netko možda zna...jeli moguće da HTC sense sprema zaporke od wirelessa? Kako sam imao uređaj sa tvorničkom greškom,danas mi je zamjenjen s novim...i sad kako sam ga konfigurirao pri samom paljenju,nisam odmah na početku konfigurirao WIFI mrežu jer nisam bio doma,a sve ostale podatke sam unjeo,znaći isti je račun za HTC Sense...i sad dođem doma,upalim wireless na HOX-u te se on sam poveže na mrežu,bez traženja lozinke...Mislim nema šta drugo bit,ali nisam to primjećivao kod ni jednog uređaja
nisam upoznat s tim. koliko znam samo uredaj pamti lozinke. sto bi moglo znacit da su ti samo popravili uredaj. mozda zamijenili ekran i vratili isti...a ne dali novi kao sto si pretpostavljao.
MOTOBLUR na svoj account uredno sprema i wifi keyeve, vjerojatno Sense radi isto, zasto ne.
da, sprema i prepoznat ce ti WiFi cim ga upalis, makar se nikad jos nisi spajao s njim ;)
Pozdrav!
Nedavno sam kupio One X i stvarno sam zadovoljan Nemam nikakvih hardverskih problema samo me jedna stvar užasno nervira.Svaki put kad
bluetoothom pošaljem neku pjesmu za sliku albuma mi stavi neku glupu fotografiju koju koju sam napravio za test fotoaparata i koju sam davno izbrisao. Kako da je maknem. Molim pomoć i unaprijed zahvaljujem.
Napravi si folder "music" ili tako nešto i onda premjesti pjesme u njega. Ovo sad ti se događa zato što ti je pjesma u tom bluetooth folderu u kojem vjerojatno imaš još hrpu ostalih stvari pa je onda on za sliku albuma stavio tu neku sliku iz bluetooth foldera :)
Jel netko stavljao rom na One X. Mozda Arhd tj jel ga rootao? Kakvo je situacija s tim? Koliko Vam traje baterija?
Ja sam stavio VillainROM, ARHD nisam stavljao jer ima cesto nekih gresaka i FC. LeeDroid je isto odlican.
Villain ima stvarno dobru bateriju, dan i pol mi može izdržati bez problema. Samo rootanje nije nista komplicirano. moras imati drivere za OneX i fastboot i adb jel.
Zna li netko da li je u t-mobile ponudi zakljucan na njihovu mrezu?
Nakon rutanja u franco kernela ja zadovoljan :)
http://i47.tinypic.com/msk804.jpg
Danas izašla nadogradnja koja podiže softver na verziju 1.29.401.11
Iznosi samo 14MB,a dostupna je samo za otključane nebrandirane uređaje,ostali će malo pričekati.
Nadogradnja konačno ispravlja bug titranja zaslona.
Instalirao,jako dobro! :)
Pozdrav!
Da li je One X moguće root-ati bez obzira što je kupljen u T-Mobileu? Nov sam što se tiče Androida, a kad mi istekne ugovor, vjerovatno ću uzeti One X na roduženje pretplate...
naravno da ga mozes rootat, bez obzira gdje je kupljen i dal radi samo na toj mrezi ili ne, dal je brandiran ili ne.
Jesu li lockani u t-mobilu? I dali je izasao unlock neki??
Mozes unlockat bez problema preko hrpe stranica
da li ste zadovoljni sa mobitelom nakon duzeg koristenja? kakva je baterija? da li steka? da li ga je netko nedavno kupio (mozda je stigla posiljka nove serije) i da li ima problema sa prelijevanjem boja na malo jaci stisak, skripanje ekrana i sl. problema o kojima se pricalo?planiram ga kupit sutra ili u ponedjeljak pa da nebi bilo problema.
edit: bio sam u jednom centru, 3 uredaja, 2 crna 1 bijeli, serija ht24, na sva tri su ekrani neispravni. prelijevaju se. u jednom vip partneru sam bio, 1 crni 1 bijeli, serija ht23, oba ekrana neispravna. napokon sam naisao na nekog strucnog u vipu. uglavnom, ustanovili su da su prilikom postavljanja ekrana slomili neki mali komadic unutar uredaja, zbog kojeg ekrana ne sjedne i prelijeva se. koja serija je ispravna,ocito se jos ne zna...
da, tako mi je rekla da je njen neki kolega zaluden s tim i da je istrazivao zasto kako i to je navodno razlog. a ja sam danas pronasao jedan model sn-a HT24E...sto bi trebala biti serija bez navedenih gresaka. nije mi ga htio upalit pa sam optimisticno isao kupit uredaj i produzit ugovor.i kad je napokon dopustio da ga upalim, prije samog potpisa ugovora, stisnuo sam ekran i na njemu se lijeva strana prelijeva. potrgao je ugovor i bacio ga.sad vise stvarno neznam sta napravit, kakav uredaj uzet. ocito je da nema veze sa serijskim brojem nego necim drugim. dakle i dalje sam bez hox-a a optimisticno trazim ispravan uredaj, kojeg nisam nasao ni u rijeci, ni karlovcu ni zagrebu...
Jeste razmišljali o tome da prestanete stiskati ekrane i posvetite pažnju bitnijim stvarima? :) Koliko je to stvarno bitan problem kod normalnog korištenja i postoji li mogućnost da se iz nekog razloga ošteti LCD panel ili vas jednostavno smeta što se eto kada stisnem rub ekrana prelijeva boja kao na digitronu? Ozbiljno pitam jer ako postoji rizik za ekran, otpisujem One X kao jedan od sljedećih mobova.
haha...a sad je to postalo opterecenje i prvo sta gledam je to i sn. pa ja na to gledam malo drukcije zbog cijene. u startu kupujem uredaj koji ima odredenu tvornicku gresku. uzeo bi ga takvog uz adekvatan popust zbog navedenog problema. al po punoj cijeni zelim 100% ispravan uredaj. ove modele koje sam ja gledao i nije trebalo bas tako jako stiskat.mrvicu jaci stisak i boja se prelijeva. moj desire star skoro dvije godine na izrazito jaki stisak nema prelijevanja. a dali moze doci do ostecenja ne znam. zasad su fer i priznaju garanciju a da ga malo duze drzim kod sebe i takvog odnesem na servis. mogu rec da sam sjeo na njega, da mi je pao i sl. pa da se zbog toga ekran odvojio i prelijeva...i oni ce jednom rec dosta i nema vise zamjene modela...pogotovo tu u hrvatskoj
Je li itko ikad primijetio da se na 99% ekrana u laptopima dogadja apsolutno identicna stvar kad mu se stisne ekran?
Ne shvacam zasto je ovo uopce problem, pa otkad su to ekrani namijenjeni za divljacko stiskanje?
OK, prihvacam da je tvornicka greska kao gorespomenut puknut komadic ekrana stvarno problem, no sve ostalo su po meni gluposti.
ravilov, koji mobitel imas? ako je touch pokusaj ga stisnu i vidi dal ce se razlijevat. na laptopu je samo ekran bez ikakvog gornjeg stakla i zato se razlijeva na bilo kakav dodir. ovdje je staklo na mobitelima sa tim gorilla glasom i ako se razlijeva onda se treba razlijevat na svakom dijelu ekrana a ne samo na lijevoj strani. i mene to zivcira. u startu kupujem nesto potrgano a placam ga masno. prihvacam ga takvog uz cca. 50% popusta. na hlacama kad fali gimb koje prisijes dobijes popust. onda nek htc istrazi koje seriju ne valjaju i na iste da popust i ja ga prvi kupujem. na jednom od uredaja je i kamera bila pomaknuta skroz u stranu. zelim taj mob i kupit cu ga al cekat cu mob bez greske. ovo nije uredaj od 500kn nego 5000 kn.
ponavljam. nije potrebno divljacko stiskanje. problem je prisutan i kod mrvicu jaceg i duzeg drzanja. ako si na netu, hoces nesto otvorit u novom tabu a taj sadrzaj se nalazi lijevo na ekranu, drzis malo jace i duze i ekran se prelijeva.vas dvojica imate one x? kupili biste ga takvog da znate da ima gresku, problem sa ekranom?
Grgiću, ne znam za ovo dvoje, govorim za sebe - kupio bih ga AKO nije zabilježeno da je to ŠTETNO za sam ekran ili njegovu funkcionalnost - a to upravo želim saznati ovdje. Koliko sam upoznat HOX ima ekran i panel toliko bilzu jedno drugome (slijepljene) da ikone izgledaju kao da su na vrhu stakla. Možda je to jedan od razloga...
Sumnjam da tako jako stišćeš linkove na današnjim modernim ekranima? Mislim da ni Desire nije tražio silu pritiska ništa veću od 10 milinjutna. Čak štoviše, ako je vani bura često bi prihvatio klik i na pol milimetra razmaka bez fizičkog dodira prsta i ekrana :)
opet ponavljam. stvar je u tome da se to javlja iskljucivo na lijevom rubu ekrana. nigdje drugdje. :) ako je touch screen, dakle stisces po njemu. nekad jace nekad slabije, katkad si trijezan, ponekad i pijan, ljut i jace stisnes i onda imas to razlijevanje. ja svoj desire ne stiscem jako i divljacki ali sam pokusao nakon svih ovih primjedbi i koliko god ga stisnuo, ekran je normalan i ne reagira na promjenu intenziteta mog pritiska. koliko god ga stisnuo promjena nema. ja cekam ht25xxx... :) mozda bude vise srece.
Tri telefona sam probao i na oba sam morao stisnuti kao kreten da bih uopce i vidjeo taj problem. Koji je zaista mizeran. Tako nikad nisam stisnuo niti jedan telefon, a odmah ti mogu reći da sumnjam da će to biti ista bolje od strane HTC-a, jer jako su bili azurni sto se prašine ispod ekrana tiče kod Sensationa, tako da za ovo isto sumnjam...
Posjedujem HOX serije ht 24 kupljen u vipa skoro mjesec dana i bio sam sretan čovjek.Ispritiskao sam ekran sa svih strana i na otprilike 2 cm od gornjeg lijevog kuta javlja se to razlijevanje par milimetara široko i skoro do pola ekrana dugo. Samo na tom jednom mjestu i to na malo duži i malo jači pritisak.Ponavljam u dvadeset i nešto dana intenzivnog korištenja ni u jednom jedinom trenutku nisam ništa primjetio i sada ovo.Prsti mi sami lete na to mjesto.Što da radim,da ga šaljem na servis,da od vipa pokušam tražit novi (imam tamo dobrog prijatelja) ili da svojim prijateljima jabučarima ne dam gušta i da šutim i sve zaboravim.Što vi mislite?
Sta kupujete uređaj kad Vam to smeta? Mislim da za takve definitivno nije HTC nego nekakav iphone s kojim cete super biti zadovoljni...imas garanciju salji ga na servis i amen....
ako nam to smeta?stvarno te ne kuzim.ako je opcepoznato da ima tvornicku gresku,a zelim bas taj i svida mi se,a postoje verzije gdje je to ispravljeno,zasto ne bi uzeo i trazio seriju bez tog problema?apple je ispravio gresku na iphonu sa gubljenjem signala,trebali su zapravo samo zamolit korisnike da ne drze mobitel na odreden nacin i bit ce sve ok?neznam sta nekom znaci jako stisnut. ali ja niti jedan uredaj nisam morao nesto posebno jako stisnut da bi se ekran prelijevao. na mrvicu javi dodir od uobicajenog se to pojavljuje.a pogotovo kad znas za to jos ga vise stisces jer te zivcira.
Koje su to verzije? Koliko ja vidim ima ih svaki više manje....ako uspijes doci u trgovinu u kojoj ih ima na bacanje, slobodno odaberi nekoga koji nema taj problem, a ne kupiti onda takav uređaj pa se žaliti ovdje. Moje iskustvo je sa jakim pritiskom i to takvim da mislim da cu ga slomit. Ako to riješavaju u servisu onda problema nema. Sretno u trazenju te serije samo nemoj se osloniti na brojke u serijama jer kao sto vidis nista neznace.
onda si imao srece. ja koje sam probao stvarno je bio dovoljan malo jaci pritisak od normalnog na touchu. da sam ga kupio, ne bi se zalio ovdje nego bih bio u tajvanu i razbio nekog tamo :p a smatram da ovaj forum sluzi tomu da skupimo svoja iskustva na jednom mjestu. cim nadem i kupim ispravan, javit cu koja je to serija. najnoviji koji sam nasao je ht24e. sto bi trebao biti 14.04. a molim onog tko ima ispravan bez ikakvih poteskoca da napise svoj sn. :)
I ja bi volio znati tu seriju da mi netko napise tko ga ima? Gdje se to vidi uopce kod HOX-a?
Glupo je govoriti da ovo prelijevanje boja nije nekakav problem ili pak uspoređivati sa slikom na laptopu ili što već. Istina je da se i na slikama na laptopu boje prelijevaju, ali kod laptopa to nema veze jer ionako ne dirate po ekranu jer vam nije touch, je li tako? Druga stvar je kod mobitela na touch, u ovom slučaju HOX-a gdje se to nikako ne smije događati jer je to telefon na dodir. Svi vi koji namjeravate uzeti HOX, pričekajte SGS3. Taj telefon vrijedi čekati pa onda usporedite i odvagnite. Sramota za HTC koliko bugova ima ovaj odličan telefon.
na onom omotu od kutije imas s/n...pocinje sa ht ili sh...ht je tajvan,sh kina...prvi broj je godina,drugi broj mjesec,treci broj je dan. s tim da kod dana ide 1.-9. u mjesecu u brojevima a od 10.-31. su slova abecednim redom. ht24e bi trebao biti proizveden u tajvanu, 14.04.2012.
Mene ovo s ekranom podsjeća na onaj "sindrom loše nalijepljene folije na ekranu" - kada se rub odlijepi, vlasniku je teško zaboraviti na tu imperfektnost i ne može skrenuti misli nego nesvjesno i živčano čačka podignuti rub folije čime ga još više odljepljuje i na kraju napravi sr*. Mislim da medicina tek treba dati ime tom fenomenu :)
Kad smo se već dotakli problema, ne bi bilo loše kada bi malo "skrenuli" s teme i kada bi vlasnici rekli pokoju o problemu zagrijavanja moba (ipak nam se bliži ljeto) i kako im se ponaša baterija. Ovo zagrijavanje bi moglo biti problematično kada dođe ljeto... Sjećam se svog Desirea na stocku usred ljeta kako su mi se znojile ruke, a ovo čudo se navodno grije još više.
Meni se to čini(lo) više kao problem softverske naravi
ali ako je ovo to o čemu se priča...
jedan od domaćih operatera je počeo s predbilježbama za GSIII.
Ovo na prvom video je po meni sasvim drugi problem, i to znatno ozbiljniji - s tim treba odmah u servis ili na zamjenu.
Ovo na drugom videu je vjerujem to o cemu se toliko raspravlja ovdje, to se inace i meni dogadja na Blackberryju (nije touchscreen), dok priznajem na G1 sa touchscreen se ne dogadja kako god da pritisnem.
Već sam prije pisao u temi radi navedenog problema,naime prije 3 tjedna kupio sam HOX,odmah prvi dan primjetio sam razljevanje boja i PUCKETANJE ZASLONA,mobitel mi je zamjenjen novim u roku 2 dana,a kada sam osobno bio u servisu,lik mi je rekao pucketanje ekrana nikako ne bi smjelo biti,a razljevanje boja mora biti i da je to normalno...mene isto samo čudi što sam naletio na jedan HOX koji je podnio jako snažan stisak moje ruke,a nikakvih promjena boja na ekranu nije bilo,niti na rubovima niti na sredini ekrana,i to samo jedan uređaj koji sam probao tako reagira,onaj u t-centru na Cvjetnom,svi ostali koje sam probao reagiraju preljevanjem boja na rubovima,probao sam kod HTC promotora,u VIP-u u Preradovićevoj,u Vipu na Iblerovom,u T-centru na Iblerovom,u Avenue Mallu u t-centru,...svi oni kada za pola nijanse duze ili jace pritisnem mijenjaju boje uz rub ekrana kao i moj,mislim meni na mome ne smeta jer ni malo ne šteti funkcionalnosti uređaja,ali me isto tako nekad živcira jer znam da mob košta 5000kn,a na navedenom prodajnom mjestu ima isti model uređaja sa istom serijom,ali bez preljevanja ekrana...
Pošto mi je već jednom zamjenjen mobitel vidjet ću što ću i kako ću... Neda mi se zajbavat da budem bez mobitela par dana,pa da mi opet daju isti s preljevanjem boja,a opet kažem ne smeta mi to toliko....Sve sam sad već instalirao na njega i napunio ga muzikom...
Što učiniti pitanje je sad? Tko je vlasnik istog,zna o cemu pricam i da tu ne treba nikakav ekstra jaki stisak da bi se vidjelo preljevanje boja uz rubove displeja,već je dovoljno samo malo ,ali samo malo jace stisnuti ekran....
a daj mi reci kako si zadovoljan opcenito sa mobom? baterija, brzina, da li ima kakvih lagova, da li zna zablokirat i sl.? da li se jako zagrijava?
Općenito sam jako zadovoljan....9.5/10 recimo...Brz je full,ali nekako sam više očekivao(to su samo moja očekivanja) ,lagove za sad nema,ni jednom mi nije zablokirao,a što se tiče zagrijavanja,u zadnje vrijeme sam skužio da se dosta zagrijava,ono dok je bilo sunce nakon 10-ak minuta razgovora stavim ga u džep i osjetim ga kroz hlače,a i dok je bilo hladnije vrijeme,surfam malo u tramvaju i osjetim intenzivnu toplinu...to se desilo u par navrata,nije stalno...
Ja sam stavio Vanilla Rom :D nisam mogao više izdržat sa Senseom, jednostavno mi je dosadio, a i pun je gluposti :) imam priliku se vratiti na Galaxy Nexus :) ali čekam da isprobam SIII
E da što se tiče baterije,zadnji koji sam koristio prije HOX-a bio je DESIRE HD.
Baterija na HOX-u je OK,može i bolje,neda mi se rootat ga kad sam i ovako zadovoljan svime,baterija mi izdrži cijeli dan,recimo ujutro u 7 ga skinem s punjača,uz slušanje muzike nekih cca. 30 minuta dnevno,45 minuta razgovora,nekih pol sata do 45 minuta surfanja na mobilnoj/wifi mreži,cijelo vrijeme uključen push mail,automatsko ažuriranje nekih servisa,20-ak poruka dnevno...izdrži mi do kraja dana do nekih 22-23h kad ga stavljam na punjač bude na nekih 7-10%...Zadovoljan,ali opet mogli su barem za trećinu jaču bateriju sklepat.
Mislim da je problem razlijevanja boja na pritisak konstrukcijska greška. Gornje staklo je spušteno tik na panel ekrana, što je dobro zamišljeno jer ikone izgledaju kao da su na samom staklu - ali to jednostavno ne dopušta pritisak na ekran bez razlijevanja. Drugo bi bilo da su staklo prislonili ne na panel nego na neke vodilice koje ne počivaju na samom ekranu, nego ekran okružuju. Što je možda i napravljeno na serijama koje nemaju taj problem.
Ljudi su dali po 2-3 tisuće kuna i jasno mi je da ih nervira to sto kod jednog uređaja tog nema, a kod njihovog ima. I sam sam imao seriju koja je imala taj problem. dobio novi uređaj na kojem nema nikakvog razljevanja. I da ovo što prsti lete je istina :D pokušao sam biti imun na to, ali jednostavno sam ga morao zamjeniti :)