Dali netko zna kako na ovom mobitelu funkcionira navigacija bez pristupa internetu tj kada se koristi samo unutarnji gps modul? Koliko traje fiksiranje pozicije i općenito dali to šljaka?
Printable View
Dali netko zna kako na ovom mobitelu funkcionira navigacija bez pristupa internetu tj kada se koristi samo unutarnji gps modul? Koliko traje fiksiranje pozicije i općenito dali to šljaka?
Jel netko primjetio da ekran ima neki plavozeleni 'pomak' cim ga ne gledas tocno okomito. Dovoljno je ono 10-20 stupnjeva i vec bijela bude lagano zelenkasta. Nisam prije imao amoled ekrane pa ne znam.
Evo još malo updatea: sada došao iz T-Centra, dobio sam potvrdu da Galaxy S+ modela neće biti za sve korisnike. Meni su zato ponudili, gle sad ovo, T-Mobile Move Balance (mobitel izgleda kao pljunuta kopija iPhone4), Huawei Ideos 8150 i Samsung Galaxy Ace. Uređaja još nema ni na webu ni na cjeniku.
Idem gledati njihove specifikacije. Naravno, nisam se još odlučio za nijedan, ali ovaj Balance izgleda prebolesno. Izgleda da je to Huawei U8600-1. Tako bar piše na naljepnici, no nigdje nemrem iskopati specifikacije. Model je jako sličan, ako ne i isti, ovome
To je Huawei U8600, a specifikacije su ovdje.
Privitak 1091
Privitak 1092
meni je vise Huawei Honor U8860 slican nasem S+ nego ovaj T-mobile Move , cak i po UI-u , ne treba ni spominjat da je prije 2-3 dana dobio sluzbeni update na ICS , nadam se da nas samsung nece zaboravit
da ovaj honor mi se cini kao dostojna zamjena S plusu.ali zadrzimo se na njemu, ipak je ovo topic za taj mobitel
Pozdrav ekipa, zanima me jel netko uspio kupit ovaj mob unazad par tjedana??? Uzeo bih u tmobile produljenje pretplate za 400kn cini se super povoljno, ne razumijem se bas super ali nisam nasao nista blizu ovome a da je tako jeftin. Nista mu ne nedostaje osim bljeskalice. I kakav je ovaj huawei nesto u usporedbi sa s plus, nikad cuo za tu marku. Sad ako nece biti s plus svidja mi se onaj wawe ali njeg nema ko nas cini se. Mozete preporucit neki mob slicno dobar ko s plus a da nije puno skuplji? thnx.
Da ga ne misle više naručivati onda ne bi na stranici davali mogućnost predbilježbe
ja sam ga rezervirao prije nekih mjesec dana i u utorak su me zvali da je doso, a ja sam vec pomalo odustajao od njega tako da sam se iznenadio, odmah sam drugi dan otiso u t-mobile i fraer mi je mahao sa njim ispred nosa i nakon nekih 5 min kolko mu je trebalo da upise podatke reko je da mi nemoze dat mobitel zato jer mora provijeriti dal cu ja bit u mogucnosti placat pretplatu (a pretplata je 50 kn) zato jer nikad prije nisam imao pretplatu, pa je reko da ce me nazvat za dan- dva i naravno nije me nazvao u dogovorenom roku pa se nadam da ce sutra... svi koji zelite ovaj mob rezervirajte ga i nadajte se da ce te ga dobit do nove godine ja cu javit kakvi su prvi dojmovi kad ga dobijem
Dali si uzeo pretplatu s trajnim nalogom ili bez njega
to isto se dogodilo mom kumu. zajedno smo dosli po mob i oba su nam pokazali da ih imaju. ja sam isao prvi i sve rijesio bez problema (extra total M tarifa) i onda je isao on(extra total S). ali nije mogao uzeti zbog isto tog problema. kao prvo mora slat molbu da mu odobre bla bla. i kao da bi mogao ako uzme preko trajnog naloga. ali svejedno mora cekati drugi dan. otisao je drugi dan i svejedno nije mogao dobiti. pa je uzeo pretplatu na brata. on je 92 godište, a brat 89.
dali oni provjeravaju kakva su mjesecna primanja za trajni nalog...tj dali ga odobravaju u slucaju da nemas redovna primanja(tj placu)
ne moras imat redovita primanja za trajni nalog, barem u zabi, ali provjeri.
ja sam imao trajni nalog u zabi jedno 2-3 god, a nisam primao nikakvu platu!
ok hvala, u pbzu sam
nemoraš imat primanja, zato ne kužim u čem je fora zašto su provjeravali to, nema smisla
a u tom slucaju stvarno nema, makar ko zna sta oni uz oib mogu sad provjerit,valjda imaju neke informacije
jel netko od vas koji ste dosli do moba rootao? jeste stavljali neke tweakove? ja nisam zadovoljan multitasking-om, i lag na touchwiz-u ako ne restartas mob par dana, razmisljam o root-u samo kako bi stavio supercharger skriptu da tweak-am malo ponasanje RAM-ova, i eventualno one bolje drivere od gpu
Sad vidjeh ovu temu!
Ja sam ga kupio prije 3 tjedna (narucio preko neta u t-mobile i dobio nakon 5-6 dana kuci na adresu).
Nego, dali je tko probao upgrade-at na ICS???
Ponavljam post, jel netko primjetio kako ekran vrlo malim pomakom u bilo kojem smjeru odmah poprima neku plavicastu boju. Jel to normalno?
da li bi mi netko htio objasniti što znači ICS? Thx
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Android_version_history
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Znaci sigurno je da se nece moci upgrade s+? cak ni nesluzbeno? Hmm...lose vijesti, ne znam sad bas kolko je pametno cekat mob :(
da li netko ima ikakvu informaciju kad dolazi s+?
Po svemu sudeći više ne dolazi, potvrdili mi to i "interni izvori"...
to nije tocno.jos ce dolaziti,ali se ne zna u kojim kolicinama....
Doći će dovoljno mobitela za sve korisnike, ne zna se točan datum ali kažu uskoro... Pratite na facebooku grupu HT, tamo odgovaraju na sva pitanja u vezi mobitela...
čuj ovo "interni izvori" haha ekipa sa malo forsa... nego, ko želi mobitel neg ga rezervira i nada se da će ga dobit do nove godine, par postova prije se našlo isto par pametnjakoviča koji su pričali da iz ovakvih onakvih izvora znaju da neće više dolazit u Hrvatsku pa još uvijek dolazi po cca 10-15 uređaja tjedno
Ponosna vlasnica ovog mobitela od danas i oduševljena sam! :)) Ovaj mob sam dobila samo zato što imam vezu u t-comu inače nema šanse, sami su mi tamo to i potvrdili. Ugl rečeno mi je da mob naručuju na kapaljku i da bi neka veća količina trebala doći tek u prvom mjesecu. Očito sam sam mutava za tehnologiju jer već pola sata pokušavam postaviti melodiju koju ja hoću za poziv i nikako ne pronalazim način :(
Hvala puno:) Pronašla sam ipak i sama, još se ne snalazim:D
I ovaj telefon je savrsen jer ga je moguce dekodirat jednostavnom promjenom softvera, garancija se nebi trebala izgubiti jer se stavlja sluzbeni samsungov 2.3.6 softver, a mice onaj brendirani od tmobilea, stavr je u tome da je ovaj mob kodiran samo softverski
evo napokon danas dobio i ja svoj S+, predobar je mobitel... zanima me dal moram za onaj android market imat bas gmail racun ili mogu recimo i hotmail
Hoće li na S + ić Android 4.1 ICS, kao službeni update?
Jos neka sluzbene objave, al custom ROM-ova bi trebalo bit ako se zna da ce S(E) na oba Arc-a stavljat ICS, samo Samsungu uvijek treba a tim update-ovima
Evo, na obicnom Galaxy S cist pristojno..
Kamoli na S + verziji, di ce jaci procesor sigurno doc do izrazaja, tako da..
Samo strpljivo... developeri ce slozit ICS, ne cudi sto sam Samsung nece...
Nece.
Imao sam sreće i dobio ga odmah! Uključio ga i koristio 1 dan, kad ono iznenađenje : -> na ekranu mrtvi pikseli, crta preko cijelog ekrana!
Vratio sam ga isti čas!Čekam novoga!
Mobitel je na prvi pogled mrak! Makar izrada je po meni neka jeftina! Iphone je daleko bolje sastavljen!
Tolko od mene!
Čekam mobitel nazad!
Možete mi reci dal je neko rootao mob... dal postoji neki tutorial ili nešto? hvala
ja sam root-ao, stavio custom kernel i adrenaline shot , ali sam ostavio stock rom, quadrant benchmark mi je skocio sa 1100 na 2500. tu ti pise sve rootanju . vrlo jednostavno, skines Root-i9001-Signed.zip iz tog thread-a i stavis na internu karticu, udes u recovery (vol up + power) i flashas. isto vrijedi i za unroot :)
danas sam instalirao skype i s prijateljom napravio video konferenciju. kod mene je njegova slika sa iphone4 normalna, a moja kod njega okrenuta naopako. senzori su uključeni i sve ostalo se rotira kako ja vrtim mobitel. kad je uključena zadnja kamera sve je u redu, ali to nije to
e tak sam se ja isto gledao s frendom (iphone 4s) ista situacija...
jel netko ima rootan mob al da nije stavio custom (CWM-Feamod) recovery ?
a nemam pojma onda, meni je uvijek naopako...
inace, update onima koji su pitali za ICS http://www.gsmarena.com/samsung_to_r...-news-3578.php
Zašto ne 3gs? Nadam se da će doć S+, al imam nekih 1200kn na raspolaganju pa nije da baš mogu pretjerano birat.
Ima još i wildfire S čija je cijena 1200kn, al mi se ne sviđa baš previše...
jos bolje, arc S ima iste konfiguracije ko i nas S+
I9000 nema mogucnost upgrade-a na ICS, to su custom rom-ovi kaj oni imaju, mi smo s njima u istom kosu, ak samsung neda njima onda necemo ni mi dobit update, trenutno je izglednija opcija da nece biti nis od sluzbenog update-a.
zato jer je 3GS puno slabiji, i oni ga nude ljudima koji se ne kuze kao u istom rangu je sa S+, e pa nije :) (600MHz CPU dok je 1400MHz na S+ , duplo vise RAM-a ima S+ i dalekooooooo bolji display itd...)
wildfire S je isto sranje (po mom misljenju) 600MHz CPU i adreno200 GPU (graficka) to je po meni slaba konfiguracija za 1200kn + ugovor na 2 gd. (barem ja nebi toliko dao za njega), ovisi koliko tko trazi od moba i sta ocekuje, ak je samo za razgovore/sms, fejs, mail i surfanje tu i tamo onda je wildfire dovoljan.
Ja od moba tražim da traje 2 godine, i da u te dvije godine bude barem približno u toku s ostatkom ponude. Kupujem novi mob prilikom svakog produžetka ugovora i mislim da je ovaj uređaj najbolji omjer cijene i mogućnosti. Ali ukoliko ga bude morao dugo čekati, to bi se moglo promjeniti. Ostatak ponude je neisplativ. Cijene su jednostavno previsoke.
Jest skužili da više nije moguće predbilježiti se za S+ - https://www.t-mobile.hr/rezervacija/default.asp? Zapravo, meni nudi samo Apple.
Pa normalno da nije, zato ga niti ne želim uzeti. Iako je Apple korektan što se tiče update, ali hardware je već na izdisaju. Mene brine i ovaj S+ jel koliko sam skužio, ništa od službenog update na ICS. No, hardware je još uvijek na razini i to je glavni razlog (uz cijenu) zašto želim baš njega.
T-Mobile je bezobrazno skup. Primjer:
iPhone 4s 64GB u VIPu je 1000kn uz preplatu od 600kn i ugovor na dvije godine i trajni nalog.
Isti taj je u T-Mobile 1900kn uz pretplatu od 500kn i ugovor na dvije godine i trajni nalog.
a sta ces, svi su skupi, a tek kad gledam njuskalo nije mi jasno kak ljudi nabijaju takve cijene za rabljene mobove..
sto se tice S+ , kad tad ce netko napravit neki custom rom na ICS , fali developera pa se jos sporo razvijaju stvari, al bitno da hardware podrzava. a sluzbeni update, ak dode dode..steta jer bi mob bio puno brzi na ICS (mislim na cisti ICS bez TouchWiz-a).
Ja sam gledala svakojake kombinacije s pretpaltama prijelazima itd i skužila da mi se najviše (a i jest) isplatilo, prodati stari mob i kupiti S+ nov s garancijom u njuškalu za 1700kn :)
Spojio ga maloprije na Kies i ovaj mi javi slijedece:
http://img.tapatalk.com/4e0361b0-0d03-594b.jpg
Nakon što sam kliknio da napravi upgrade nakon što ga je downlodao i pokrenio pukao je na pola (sreca telefon nakon restarta radi normalno).
Jel imao ko slična iskustva?
Telefon je jutros kupljen a verzija s kojom je dosao je:
http://img.tapatalk.com/4e0361b0-0d8b-a00a.jpg
Sad mi ponovo nudi updajte ali mislim da cu ga preskociti
I jos nesto, je li neko primjetio da na Samsung tipkovnici nema opcije za hrvatsi jezik (pa nema ni hrvatskih znakova)?
Ipak nisam izdržao, promijenio usb port i update prošao bez problema, pojavila se hrvatska tipkovnica :-)
Da li se ovim update-om gubi što na mobu ili ne?
Nisam primjetio da fali nešto, vjerojatno su skužili da fali hrvatski jezik pa samo to dodali.
Ako je to jedino što su stavili u update, ne da mi se zezati sa time. Di se uopće može naći nekakav log sa popisom što su "popravili"?
I mene isto zanima. Isto tako me zanima gdje skinuti posljednji službeni update za našu regiju?
Na XDA ga nevidim...
Ja sam isto googlao ali nisam primjetio ništa o ovoj verziji tako da pretpostavljam da je samo ovo s tipkovnicom promjena. I jako mi ide na živce kako je klizav i nepraktican mob za držanje, mislim da ostajem na iphonu a ovo će biti backup opcija ili ide u prodaju.
ma taj kies je jedno ogromno sranje, nacitao sam se post-ova kako se ljudima zamrzne na odreden postotak, mislim da je sansa da uspije sve obavit i instalirat bez problema oko 10% :D pokusao sam update-at i skinuo je file-ove i sve super i kad je krenuo instalirat na 0% mi je rekao da je "update failed" , nis ja izvadio bateriju i restartao mob i normalno se digao, tak da sam odustao od update-anja. a i radi se o lokalnom update-u, firmware je i dalje 2.3.5 , hrvatska tipkovnica mi ni ne treba niti neke lokalne pi*darije. sva srece pa mi je napravio error na pocetku instalacije (jedan nas kolega nije bio te srece), barem sad znam da preko tog kies-a vise nikad necu radit update ;)
OBAVIJEST: Iz ove teme su premješteni svi postovi koji su bili vezani za dostupnost uređaja po t-mobile centrima u novu odvojenu temu OVDJE i tamo nastavite raspravu o dostupnosti uređaja. Ova tema je vezana za sam uređaj i svaki daljni post koji se tiče dostupnosti po centrima će biti obrisan bez objašnjavanja zašto.
Koji ROM koristite na mobu?
Ima li gdje za skinuti ICS za probu?
I na koji način ste ga rootali (onaj ko ga je rootao)?
Imaš ovdje proceduru za rootanje:
http://budakmaran.blogspot.com/2011/...alaxy.html?m=1
Radi, isprobao osobno. Otključati se još uvijek ne može, samo preko NCK koda (platio 15€ i mob sad radi na Tele2).
Nisam još vidio na XDA da ima neki stabilan rom pa mi se ne da riskirati.
Jedini za sada donekle stabilan ROM je Cranium RC7, rade decki sa XDA na portu za ICS i po najavama trebalo bi uskoro biti dostupno...
i ja ga cekam ko ozebli sunce ;)
mislim da su stock romovi najbolji za sad, naravno ako si covjek zna sam tweak-at neke stvari. sto se tice ICS-a , nije nista jos sigurno ali se radi na tome, dolaze uskoro i 2 makedonca, navodno se kuze u portanje pa bi se trebalo nesto pokrenut. a i jos da onaj rus porta CM i bit ce to to :)
sto se tice bilo kakvih pitanja , tweak-ova, link-ova itd.. pogledajte Wiki http://forum.xda-developers.com/wiki..._Plus/GT-I9001
i pratite XDA jer se tu nalaze prave informacije, ovi razno razni blogovi i ostali forumi samo kopiraju, taj budakmaran (iz blog-a gore) je lik iz I9000 foruma koji je ocito kopirao sa naseg xda foruma i stavio na svoj blog.
Imaš koji prijedlog za tweakanje gingerbreada, ne bih se još igrao sa ICS-om.
ni ne postoji jos ICS da bi se igrao :D
nego, ak nisi do sad stavi si one update-ane drivere za GPU dobit ces bolji 3D benchmark , stavi neku RAM skrpitu (V6 supercharger npr.) ili flash-aj Thunderbolt ili Adrenaline Shot (za to ti treba kernel koji podrzava init.d) , mozes undervoltat CPU, izbrisat samsungov-u bloatware (neke defaultne aplikacije koje si dobio s mobom a ne koristis ih, npr. social hub, gameloft i takve gluposti), mozes si stavit standby/screen ON scalling pomocu Set CPU/no frills i slicnih aplikacija, mozes si na kitchen-u napravit novi font,windows animations, battery indicator (za to moras prvo napravit deodex), mozes si flashat novi Theme itd... imas puno stvari koje mozes napravit , sve ovisi o tvom ukusu i potrebama ;)
Uh, sad si mi dao posla za par dana ;-)
btw za one koji nisu znali pritiskom na Home+Back u isto vrijeme mozete napravit screenshot za ono sto se u tom trenu nalazi na ekranu ;)
Ja upravo stavio sljedeće:
ROM XXXKPU
Pomoću ODIN-a
Nakon toga još ubacio AIO-Package
I sve prošlo bez greške. Bootscreen se promijenio (nebitno al čovjeka veseli :)), nisam benchao GPU niti prije, niti poslje (ne igram igrice pa mi nije bitno, al kad je već u paketu novi GPU driver možda dobro dodje).
Sve mi je ostao što je na internoj memoriji, kao i u samom mobu sve postavke...
nije bas neka velika razlika izmedu 2.3.5 (koji smo mi dobili s mobom) i 2.3.6 , al ajde neka, barem si sad up to date :D
nego, ak te toliko zanima taj bootanimation ili nekakvo kozmeticko tweakanje , mozes si na UOT Kitchen-u napravit neki novi boot animation ili recimo battery percentage i te sheme, naravno, deodex prije svega
Ja napravio update grafičkog drivera i ubacio V6 supercharger skriptu, sad ćemo malo testirati :-)
E jel zna tko da li S+ ima ROM counter? Znaći da broji koliko je puta flashan rom? Isto da li ima i ROOT counter?
Te da li UNROOT-anjem i vraćanjem stock ROM-a ponovo imamo garanciju?
Ja sam naručio sa dealextrema onaj jig za samsunga, ne znam jel on poništava countere?
Evo sad našao neki LINK gdje piše da je: "Flash counter back to Zero is only for Galaxy I9100 /S2/SII only."
Da, taj JIG na S+ ga postavlja samo u download mode...može biti korisno kod brickanja.
Ma bolje ti je sa dealextrema uzeti, čak je jeftiniji tamo, ubaciš još koji kabel i masku za 2-3$, dostava je ionako besplatna.
Ili još bolje, napraviti ga sam ;)
sad bas gledam , ovaj jig je pametna stvarcica, i moze zatrebat, jedino ne radi ako se desi full brick, sa crnim ekranom i da se mob uopce ne pali (razvaljen bootloader), al onda ga samo treba dat na servis jer ga nece ni oni moc pokrenut, drugim rijecima moraju vam dat novi uredaj :D
Mogu ga oživit, JTAG-om.
Postoji li nacin za otkljucavanje breze bez nck koda??
Koliko znam zasad ne.
Koja je realna cijena za novi S+ ( sestra će ga za par dana uzeti u T-comu a još se premišlja da li da ga ostavi ili proda)?
Pregledaj oglase i zaključi...
Znaci ipak nije odmah otkljucan...moze link za taj unlock code? Sestri istice ugovor pa bih ga ja sebi uzeo, ali sam na Vipu.
Jel ova stranica sigurna?
http://sim-unlock.net/site/Samsung/I...xy%20S%20Plus/
Ja sam svoga tu odključao, stigao kod za pet minuta
ja sam isto dobio code za 5min, na kraju se ustanovilo da mob nije bio zakljucan, tak da sam bacio 150kn u zrak, no dobro ... ugl. sim-unlock je definitivno stranica za to.
Dal neko zna u Zagrebu di ima kupiti raznih fotrola za Sam. Galx. + ???
Imam problema s postavljanjem melodije za obavijesti. U postavkama najnormalnije postavim ton obavijesti na jedan od već zadanih tonova, a kad dođe poruka/email samo mi zvoni Tmobile messagetone, koji je znate i svi jako iritantan :D Ima li tko kakvu ideju što da napravim? Pokušala sam i skinuti neke zvukove za probu i njih postavljala za ton, ali ništa zvoni samo ovo od Tmobilea :(
BTW netko je u postovima prije spominjao da se to sve od Tmobilea može maknuti. Može li netko napisati malo opširnije o tome, kako se to radi?