Te dve kaj si nabrojal ti ni ne delaju na ios 4.0+. Moras skinut Celeste, ako ce ti i on radit ;)
Printable View
Dakle, imam jedno pitanjce..Trenutno imam 4.3.1 firmware na iphone 3gs bez jailbreaka. Prije update-a na ovaj firmware imao sam jailbreakani 4.2.1 i sačuvane SHSH za 4.2.1 i 4.3 i 4.3.1....Zanima me mogu li napraviti downgrade na 4.2.1 jer mi je trenutni firmware pun bugova i htio bi se vratiti na staro sa 4.2.1 i jailbreakati ga greenpoisonom jer mi je radio perfektno....ne znam ni sam zasto sam updaetao na 4.3.1
Ako imas spremljen shsh za 4.2.1 s ovim tutorialom vratis na 4.2.1
http://cafe.mobil.hr/threads/69285-T...one-ipod-touch
Druga je stvar dalmatinski koji, ruku na srce, vecina vas razumi normalno, a druga je stvar zagorski i ta čakavština koju ne razumi ni vaš susjed.
A sad se vratite ontopic.
Dakle, preporucili su ti da nadjes tu aplikaciju na app storeu i onda je trazis u installousu. Koje sve repo imaš u cydia uopce?
Ima li tko onaj problem s punjenjem iphona na 4.3.2 ?
mene pitas?...nasa san installous...a to repo, jeli su to oni sourcevi ili??
ako jesu: uz one stadndardne koji već jesu čim instaliras cydiu iman cydia.warezhr.org, cydia.xellize.com, cydia.hackulo.us....mislin da su to sve sta san ja doda...ako ko ima neki dobar source neka ostavi post
Izasao je i untethered jb za 4.3.2
http://blog.iphone-dev.org/
koja je konkretno razlika izmedju 4.3.2 i 4.3.1? dal se isplati opet sve ispocetka stavljat
Neke sitnice sa facetime i kao da popravlja bateriju
Pozdrav :)
Neznam koj vrag me natjerao al eto danas sam i ja krenuo u nadogradnju svog softwera s 4.0 JB na 4.3.2 JB ,sada imam problem nemogu napraviti unlock ,a i kad stavim tmobile karticu on ju također neocita :/ inace iPhone 3GS 8GB kupljen u Tmobilu :\ sad me zanima dali netko od vas zna i može mi pomoci kak napraviti dowgrade ili još bolje unlock za taj softwer firmware je 05... dalje nemogu vidit posto nemogu uci u postavke moba :\
pa ako je kupljen u T-mobilu trebao bi ti ocitat karticu jedino da je nisi okrenuo krivo,a unlock nemozes napravit jel ga jos nema,barem koliko ja znam,ali ako imas shsh spremljen mozes napravit downgrade.......
Stavim karticu kako treba i piše mi ovako
Zaključan SIM
Uložite važeći SIM bez PIN-a za aktivaciju iPhone uređaja.
i kad odem na Otključaj trazi me PIN i ja ga unesem no on mi upali onaj screen koji se pojavi kad je DFU modu itunes i kabel i samo mogu slide pomaknuti desno za hitne pozive. . ništa više :/ a shs nemam spremljen :/
evo slike kak to izgleda >> http://www.zaslike.com/files/bdittzhhxdfharlwfjtb.png
spoji ga sa kompom i pokreni itunes
spojen je s kompom i iTunes kaže
"The SIM card inserted in this iPhone is PIN locked.
Please unlock the SIM card in your iPhone and reconnect it to your computer."
probaj ponovo samo malo promjeni redosljed il nesto jer i meni se to jednom dogodilo pa sam uspio tako upalit mob,nemogu se sad tocno sjetit kako jbg
upravo sam uspio uci u mob s tmobile karticom nakon sto sam nju prvo stavio u drugi mob pa ponovo vratio u taj iPhone ..sad me zanima kak napraviti downgrade ili unlock ili nesta da mogu staviti više VIP karticu u njega :P ?
Ako si napravio update preko itunesa na 4.3.2 na unlock zaboravi jos neko vrijeme. Jesi imao kad cydiu instaliranu na tom telefonu, tj. jel bio kad JB? Ako nije, ne mozes ni downgrade napraviti
A ovo za PIN locked, stavite karticu u drugi mob i iskljcite PIN. Najjednostavnije
Pozdrav,
jučer sam napravio downgrade sa 4.3.1 na 4.2.1 i namucio sam se momacki jer mi je izbacilo greske i onda mi je jednostavno zablokirao i na ekranu je samo bio usb kabel i slicica od itunesa... i onda sam ga nekako uspio jailbreakat bez da sam ga uopce upalio sa novim instaliranim softwerom....ali uglavnom sve radi i sve je normalno i imam jailbreakani 4.2.1 ali jedna stvar ne funkcionira a to je Edge...Imam mjesecno 300 mb na raspolaganju i dosad sam bez problema kad bi mi trebao internet uključio mobilne podatke i surfao...to je sve radilo dok nisam napravio downgrade na 4.2.1. Sad kad imam jailbreakani 4.2.1 edge mi ne radi...ali kad ukljucim 3g i mobilne podatke internet radi....iskljucim 3g i ostavim samo na Edge opet ne radi....mreza je inace bon bon i tek sam je nedavno aktivirao. Negdje sam pročitao da je moguće da jailbreak zezne edge i da ne radi...inače uključujem i edge i 3g preko sb setingsa
Ima li načina da postavim neki drugi browser kao difoltni? Jb 4.3.2.
Ne znam jel post na pravom mjestu, ako nije prebacite gdje bolje pripada...
http://radar.oreilly.com/2011/04/app...-tracking.html
http://www.dkszone.net/iphone-tracks...tores-computer
evo i ja sam dobila iPhone 3GS 16GB, free sim, otključan
na verziji 4.3 (8F190), model MC139DN, firmware 05.16.01
sada me zanima, kojim alatom najbolje uraditi Jailbreak, i dali cu nesto izgubiti? tj hoce li se zaključati ili cu izgubiti neke fukcije ???
Hvala na pomoci !
p.s. iTunes mi nudi upgrade na 4.3.2, dali da uradim to ???
Da, mozes na 4.3.2. Kad napravis update idi na http://blog.iphone-dev.org/ i skini Redsnow. Ali pazi da ti se ne zakljuca. Gdje je kupljen da je simfree, tj. otkljucan?
prvo probaj https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do i reci sto ti kaze
NE nemam racun, jer sam to dobila od prijateljica, koja ne zna, jer je i ona dobila na poklon,
uglavnom evo sada je kod mene i htjela bih uraditi JB, pa me zanima na koji najbolji nacin, i da kada se ugasi ne moram paliti preko racunara !!! i dali je stvarno sim free kao sto je njoj receno, a i ona meni tako rekla !
Najbolje ti je napraviti restore bez dizanja iz backupa. Da se stavi gore zadnji ff i baseband. Ako će nakon toga sve raditi, ona je tvornički otključan.
A sta da radim ako ne bude radio kako treba? i zakljuca se ?
ajde idi na settings - general - about i na kraju treba pisati modern firmware. Koji broj pise?
Sad sam malo pretrazio, ne postoji unlock za 4.3 5.16.01, a nemas ni ipad baseband, pa je onda moguce da je stvarno simlock. Neka me netko ispravi ako grijesim. A ti jos sacekaj malo dok netko drugi kaze nesto :)
OK, ja cu sacekati, ali u svakom slucaju, puno hvala na strpljenju , i pomoci !!!
cekaj a zasto jednostavno ne probas unutra stavit prvo vip recimo pa 98 ili sta vec? jer koliko ja znam ni za tu verziju ne postoji unlock(a mozda se varam). ako prima oboje vjerovatno je da ce ostat otkljucan i sa kasnijom verzijom. ako zeznes nemoj mene krivit :)
sta se tice JB-a izasao je untehered za ovaj zadnji soft tako da sa tim nece bit problema jedino ako se zakljuca na neku mrezu koja ti ne pase
Mozes sa zadnjim redsnow, palis ga normalno, kao i da nema JB
http://www.iclarified.com/entries/in...scid=11&seid=2
imas tehered i untehered JB,razlika izmedjuta dva je to sta ako napravis untehered onda ga gasis i palis kako zelis dok kod drugog sa kompom jedino
nemoras stavit 4.3.2 ako nezelis,stavis kojega oces.
citaj ovo- http://cafe.mobil.hr/threads/71471-T...-4.3.1-Redsnow
i ovo- http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=14563
i prestani vikat sa tim usklicnicima jer nemogu mislit pa cu ti namjerno krivo rec :)
Stavi slobodno 4.3.2 i napravi JB. Sve fino radi sa zadnjim RedSn0wom i untethered je.
zelim da se zahvalim svima !!! uspjesno sam uradila JB na 3GS-u !!!!!
Poštovanje svim članovima koji aktivno prate ovaj podforum.
Do jucer nisam nikad detaljnije proucavao iphone software. Sestra ima 3GS 8GB kupljen u t-mobilu.
Sve je radilo super do jucer. POkusala je stavit neki password na slike (tako ona kaze) i odjednom se zakljucao cijeli mobitel - bili su omoguceni jedino hitni pozivi.
spojio sam ga nocas na komp i napravio upgrade na zadnju verziju softwarea 4.3.2 (8H7) pomocu zadnje verzije itunesa - sad se normalno upalio.
modem firmware je 05.16.02 potreban mi je za 098 /znaci netrebam unlock/
Sad sam se malo zainteresirao za sve to skupa pa vidim da neki spominjete da ga je moguce jednostavno JBkat.
mozete li mi samo rec koju verziju programa za JB moram skinut da ga normalno palim i gasim (bez kompa?)
mogu li nesto unistit sa jbkom? nemam iskustva sa svim tim pa sam malo "strašljiv"
hvala i sorry na pocetnickim pitanjima.
prati ovaj tutorial i sve bude OK :)
http://cafe.mobil.hr/threads/71471-T...-4.3.1-Redsnow
Koliko vidim to je tutorial za 4.3.1
meni treba za 4.3.2
vjerujem da je to ista stvar al postoji li neka sitna razlika na koju treba pripaziti?
sve isto !!!
isto je, promjenit cu sutra
OK!
nocas cu pokusat, ujutro javim prve rezultate
hvala na pomoci
Edit; jel ja ovo dobro vidim da taj 4.3.2 soft ima 420 MB za skinut? :evilgrin:
da, za cetvorku je tocno 666 MB :D
Evo, cini mi se da sam to uspješno odradio.
sada imam jednu novu ikonu na iphonu - Cydia
Idem malo to istrazit, nesnalazim se najbolje
Edit:
Ako moze pomoc
mogu li ja sad ovaj tetris od EA
http://itunes.apple.com/WebObjects/M...284800458&mt=8
instalirat na iphone?
hvala
Mozes. U Cydia-i dodaje repo cydia.hackulo.us i instaliraj Installous. I tamo nades taj tetris
Nije mi jasno ovo "repo" ... zapeo sam malo...
otvori cidyu-menage-sources-edit-add i onda tamo upises cydia.hackulo.us
kad to napravis instaliras instaulos nakon cega ce ti se i njegova ikona pokazat na ekranu koju stisnes i imat ces sekcije za skidanje. naravno prije moras skinut appsinc inace nece radit crackane aplikacije.
to je vec napisano po forumu dosta puta treba samo potrazit
Uz Installous se automatski instalira i AppSync
moze pomoc.Imam 4 kupljena u njemackoj i bila tvornicki odkljucana,frend ju je jb na 4.3.1 i nije stavljo karticu nikako kod mene dosla probo nece stavim u drugi oce i skuzim da je sa jb shebo lock.Upravo sam zavrsio JB i sada je na 4.3.2 pa me zanima jer se moze odkljucati ikako sa onom malom karticom gevey?
Neide više unlock s kartiom. Ako se telefon zaključao nakon restorea znači da nikad nije bio tvornički otključan. Za sada nema unlocka za BB od 4.3.2
jeli iko ima problema sa installousom...ja kad iden traziti nesto tesko naden iako napisen cili naziv igre ili aplikacije...jednostavno to tek bude na 10-15 stranici...tako da svaki put triban listati ili uopce ne naden
Dosao mi iPhone 4 i sad 100 s*anja s njim,treba mi JB i unlock,OS je 4.3 i bb 4.10.01,pa jel bi mogao dobiti konkretni tutorial za jalibreak,jer u temama nisam nasao...hvala
Pogledaj u sticky teme prvo. A unlocka nemas za taj baseband
A da dignem na 4.3.2 i automatski bb ode gore?
Da, sa svakim updateom ako ima update basebanda, ide gore. Sa snowbreeze mozes ostaviti stari baseband
ma dobro je ako ima te igrice...(iako na iphoneu od prijateljice mi nije tako)...nego mi je problem sta neke stvari uopce nema npr...upisen gran turismo i izbaci mi samo 2-3 guida i to je to...nema igre
Pa normalno da nema, GT je igra samo za Playstation.
Jailbreak sad ima, pogledaj u sticky temu, a za unlock ces morati cekati
Čuj malo bolje,pa ne može ti naći nešto što ne postoji. :D
Spreman se jailbreakati iphone 4 pa me zanima da li trebam update-at prvo preko itunesa na 4.3.2 ili ce se update-at preko custom ipsw-a (4.3.2) koji je u JB tutorialu?
I,da li je ovaj JB untethered? :D
Prvo trebaš dići na službeni 4.3.2. a onda pratiti redsnowom. Ja sam preko itunesa apdejtao. JB je unthethered.
A uskoro stize i Jailbreak jer nije pokrpan, samo ga treba malo doraditi :)
Pročitao sam da je stigao tethered,uskoro će i untethered jailbreak za 4.3.3...
btw jel sad ima načina da dignem sa 4.3 na 4.3.2 kad je u itunes-ima ponuđen samo 4.3.3?
nema veze shsh ako ce samo dizat soft. shift+restore i stafis koji oces veci
Kad se pravi update pise "Verifying iPhone firmware", pa vjerovatno nece dati 4.3.2. Sacekaj koji dan dok ne izade JB za 4.3.3 pa onda napravi normalan update
je*i ga,fulao sam :)
Pozdrav svima
Posjedujem iPhone 4 16 GB, trenutno je na 4.2.1 firmwareu
Želio bih ga podignuti na na 4.3.1 ili 4.3.2 (koji od tih ima untethered jailbreak) a da pritom ne izgubim aplikacije ili podatke koji su trenutno na mobitelu.
Koja je fora sa SHSH-ovima, posjedujem li ih (mob je jailbreakan) i čemu služe?
Hvala unaprijed :)
SHSH blobovi ti služe ako kasnije poželiš downgradati iOS ili dići na neaktualnu verziju. Ako neznaš jel ih posjeduješ,onda ih vjerojatno ne posjeduješ :) jer si ih trebao sejvati tinyumbrellom na Cydiin server.
Ništa od 4.3.1 i 4.3.2. -morat ćeš dizati na 4.3.3., tj. pričekati koji dan da iziđe unthethered jb za njega.
E pa o tome govorim, dodje ona poruka, make my life easier, ali ona mi se pojavila na 3GS-u kad sam ga jailbreakao, ne i na cetvorci, pa sam zato pitao...
Kako dodjem do njih uopce?
I zasto ne mogu 4.3.1 ili 4.3.2, zar ne postoji untethered jailbreak za njih?
I zadnje i meni najbitnije, sto ce se dogoditi s aplikacijama kad jailbreakam?
Mogu li samo stisnuti update ili moram skinuti posebno firmware skidati pa sa shiftom instalirati?
Ispricavam se ako sam naporan, ali ne da mi se stavljati novi firmware, pa jailbreakati pa opet jednu po jednu aplikaciju stavljati...
Izasao je untethered Jailbreak, tako da mozete staviti 4.3.3.
Imam iOS 4.3 na iPhone 4,jel trebam prvo update-at preko itunesa na 4.3.3. ili stavim onaj custom 4.3.3 u tutorialu?
(ispričavam se što sam dosadan,ali ne bi htio s*ebat novi iPhone)
Svejedno. Ili preko itunesa ili skines taj custom i ides na Shift + Update.
Ok,hvala,samo čekam da se skine 4.3.3(666mb):D
Bil bum kratak:
iPhone 3gs iOS 4.3.1, nikad JBan, ko nov, iz kutije, nikad pipkano po njemu. Neda mi restore ni update. error 3194. Help.
EDIT: sad je u DFU i opet se nece restorat.. Dajte pomagajteee!!!!! :cry:
EDIT 2: restorao na frendovom laptopu, sad je sve u redu :)
ima li netko ideju kad bi mogao izaći unlock za 05.16.02? i gdje najbolje mogu pratiti novosti vezano za to?
jel na iOS 4.3.3 na T-Mobile iPhone 4 podrzan Personal Hotspot? Na 4.3.1 sam ga imao, dok sad na 4.3.3 nema??
Kod mene ima, pod General - Network, ali mora biti upaljen 3G da se pojavi
Thnx, prije mi je bilo odma cim sam otvorio settings pa nisam sad gledao pod network ;) my bad
Meni je uvjek prikazan (mogu prek bluetootha i USB-a).
Btw izasao fix za 4.3.3 de se zmrda onaj mute switch. :)