ako sam dobro razumio, 500 dolara budle sa laptop dockom uz ugovor?
Printable View
ako sam dobro razumio, 500 dolara budle sa laptop dockom uz ugovor?
evo ako nekog zanima system dump ATRIX-a...vec su ga rootali kako citam po nekim forumima
http://briefmobile.com/motorola-atri...dump-available
Ja racunam da ce sam uredaj vani biti oko 500 ojro,pa ako bude srece bit ce moj do 5.mjeseca :),jedino mi je zao sto kuciste nije metalno...
u prvoj varijanti je mob bio metalan, al su odustali od toga zbog 2 stvari
1) bio je pretežak
2) signal je bio dosta slabiji
odlučili su se na plastiku, koja je visoke kvalitete - a izrada te netreba brinuti, tipična motorola je, dakle nema škripanja, pucketanja i toga, na to posebno paze :)
cijena je u americi standardna, dakle 200$ uz dvogodišnji ugovor kod operatera, s time da imaju opcija kupovanja preko onog bestBuya (tada je oko 130$), a 500$ je uz ugovor i laptop dock
sam mob bez ugovora je 500$
cijena koju možemo očekivati u okolnim zemljama (italija/njemačka) je 500€ - vrlo vjerojatno će u njemačku doći odmah iza engleske, pa ko voli....;D
btw. na početku je mob trebao imati sAMOLED ekran, al su odustali od toga zbog smanjenog opsega proizvodnje, nakon toga su odustali i od sLCD-a, jer nije zadovoljavao njihov quality check, da bi se na koncu vratili sharpu i stavili "običan" LCD, koji je bar prema prvim reviewima dosta dobar
Onda se nadam vrhunskom proizvodu,vjerujem da je motorola dobro obavila posao...
Cijena će prema pocketnowu biti 470 funti. Znači oko 4100 kn otključan.
Ovo za ekran mi nije baš logično pošto su na kraju uzeli običan lcd i to pentile koji je ,koliko sam čitao a i iz vlastitog iskustva znam (desire), lošiji.
Svejedno, odličan uređaj, ako otključaju bootloader uzimam.
to je inside info, samo prenosim :cthumbup:
znam samo da već godinama imaju sharpove displaye i stvarno su odlični (izuzetno su svjetli, na suncu se dobro ponašaju, kontrast je dobar...al dobro, vjernost prikaza boja zaostaje za novijim rješenjima - djelom i kontrast)
a što se tog quality checka tiče, probat ću saznati pa javim....
detaljan review sa phone arene: http://www.phonearena.com/reviews/Mo...-Review_id2665
&
video review http://www.youtube.com/watch?v=tX9KG369evA
jedna stvar. dečki sa xda foruma su uspjeli modificirati apk fileove portala za spajanje na različite dockove, tako da su omogućili docking i pokretanje webtopa samo preko hdmi porta, dakle ne mora se kupovati niti jedan skupi dock, kupi se eventualno tipkovnica i miš za njega, uparite ih preko bluetootha, spojite preko hdmi kabla koji košta par desetaka kuna na plazmu ili lcd i rokate po webtopu.
dakle, onaj ko ne želi davati puno para za njega, neće biti zakinut za šarafanje po docku. nadalje, napreduje i rad na instaliranju full linux operativnog sustava na atrixu. uskoro ćemo možda svjedočiti i revoluciji. full linux na mobilnom telefonu.
a još jedna zanimljiva stvarčica... odradili su "virtualizaciju" windowsa preko citrixa, tako da znate da je taj telefon moćan do jaja. namjerno je virtualizacija pod navodnicima, znat će oni koji znaju što je citrix. malo ga jebe renderiranje grafike, ali to je zato što froyo ne iskorištava sve kapacitete telefona. nadam se da će konačno ispraviti sa icecream-om tu nepravdu.
http://www.youtube.com/watch?v=7WzeIGZKW_Y
Ovaj je telefon po mnogočemu revolucionaran u segmentu smartphone-a, kao što je nekoć bio iPhone po izlasku. Pitanje njegova odjeka leži samo u marketingu...
Po meni već jesu...
Prvo i osnovno, šta ne mogu kopirati Jobsa i napraviti takvo predstavljanje?! Odmah je trebalo napraviti pompozno predstavljanje, direktnu usporedbu s konkurencijom, mrcinsku marketišnku kampanju... Pa čak i platiti ljudima da čekaju pred trgovinama da se otvore (hmmm... zašto mi to zvuči poznato :) )
Slažem se da je mobitel poprilično revolucionaran, i poprilično zapostavljen...
Da je Apple to predstavio, svaka šuša čak i u Hrvatskoj bi znala za to... Tko zna za Atrix? Nas par na forumu...
po meni, fail...
a ne mogu najavljivati nešto što stiže za nekoliko mjeseci. razumiješ?
Ajmo da se prebrojimo...
Apple je statusni simbol, a kako je mene to uvek nerviralo u svim oblicima, stvarima, čemu god, imam Motorolu od početka i drago mi je što ljudi nemaju pojma i što se čude "OTKUD TAJ TELEFON" i što pitaju "PA ZA TE PARE SI MOGAO TAKVU DOBRU NOKIJU DA UZMEŠ"... Ko zna, zna, taj i ima dobre stvari a ne reklamirane.
Long story, short, čim se ovo čudo pojavi kod nas...
Ja bih ga sutra uzeo ali videću da zatvorim finansijsku konstrukciju:D. Ako ostane otvorena, ništa od toga.
Hoće li ići nekakav group buy? haha :)
samo da napomenem da ne kupujete atrix iz amerike kad dođe, jer nećete imati 3G konekciju, s obzirom da nisu iste frekvencije UMTS/HSDPA kao kod nas. kažu da će u 5. mjesecu u UK izaći
e ja bi rado riješio svima, ali i ja jedva poznajem čovjeka koji će mi donjeti, a i sumnjam da bi se htio zajebavati i nositi preko granice nekoliko takvih uređaja, ipak je to vrijednost. da ga ne bi opleli na granici.
Moj savjet: nađite si nekog lokalnog koji vozi kamion van tipa austrija ili italija. u mojoj selendri postoje 3 vozača... ja sam upecao jednog od njih :D
Hehe ja cu starog nazicat kad ode u trst da mi uzme jednu,al ipak morat cu pricekat 6.mjesec da vidim kakav ce biti iphone 5...
s obzirom da iphone 5 sigurno neće imati ovakve dockove, nemam šta ni razmišljat o njemu. android mi je dobro legao, atrix će se update-ati sigurno bolje nego milestone, a laptop dock će mi uvelike olaškati život. pogotovo što sam stalno u pokretu negdje. stoga će ovaj telefon bit pun pogodak.
e sad, pitanje je hoće li prvo u italiju ili u austriju, ali mislim da će doći i u jednu i u drugu državu, tak da se ne moram previše brinuti oko toga.
Gogs, šta ćeš ga uzet s laptop dockom? Ja bi ga isto uzeo, al nisam trenutno pri parama, a ugovor mi istječe tek u 2. mjesecu 2012, iako ne znam oću li ga produživat. Nadam se da će Motorola napravit idući Nexus koji podržava LTE, to bi im bio pun pogodak, jer LTE dolazi 2012, i kupnjom takvog uređaja mislim da bi bio miran neko vrijeme usprkos ovakvom napretku mobitela.
da, ja ga obavezno uzimam sa svim dockovima. znači, multimedia dock, laptop dock, car mount dock. i sa svom opremom. dakle, kožna futrola. ili što već budu ponudili.
što se tiče lte-a... na atrixu će se to moći vrtiti sve. bit će upgradable.
Jel mi možeš potvrdit nekim linkom ovo što si napisao za LTE? Jer nisam siguran da Atrix ima LTE čip (ili šta će se već koristit da se omogući LTE). A i pogledaj ovaj video tamo od 4. minute: http://www.youtube.com/watch?v=JyjtK8PcaLs, tako da sam po tom pitanju dosta skeptičan, kad bi bilo ovako kako si ti rekao, to bi mi dalo još veću želju za kupnjom Atrixa (kad budem u mogučnosti).
atrix nema hardversku podršku za lte, a u americi su stavili naziv 4G iako to nema veze sa LTE-om, već je u principu 3.5G koji AT&T koristi (čini mi se da je nekih 14MBps u downstreamu)
sa druge strane za njihov tablet xoom su unaprijed ostavili mogućnost ugradnje LTE modema unutra, što atrix nema (ovaj podatak se da naći na raznim teardown siteovima)
Ma vjerojatno cu uzet samo multimedia dock,tako da mi nije to od tolike
vaznosti,ako ce redovno dobivat updateove bit ce super,jer podrska za milestone je smijesna,tak da se nadam da ce se sad vise potrudit...vrijeme ce pokazati koji ce bit bolji iako navijam za motorolu :)
jedna zanimljivost. čini se da će uskoro atrix dobiti full funkcionalni ubuntu.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1000316
Jucer sam citao review od phonedoga i atrix nije bas dobre kritike pokupio,najvise se aaron zalio na motoblur,sporost kod otkljucavanja i slidanje homescreenova,e sad jel to mozda do at&a-eve verzije ili jednostavno aaron ne voli motorolu? :D
Pa dobro,motoblur je po defaultu,trebali su ga bar ispolirat,govorimo o mobu dual core procom i 1gb rama,trebao bi letit...jaoo moto moto
dobro je dolazi polako https://www.t-mobile.co.uk/shop/coming-soon/
Kakve mobove imaju u UK,place mi se s obzirom na to kakva je kod nas ponuda...
tek sad sam vidio ovaj post, morat ču te razočarat al toshiba je to imala na svom modelu g900 ( imao sam ga no nisam bio oduševljen zbog baterije ) te Pantech GI100 iz 2004. god
to je softverska zaštita. kod krađe to ne fercera. Dakle, flashanje to miče bez problema. Ali poanta je da mi nitko ne može znati šifru, niti moram pamtit nekakve brojevne kombinacije ili nešto slično. samo prst cimnem preko senzora i miran sam. takav kao što je moj nema nitko. to je više da mi nitko ne čačka po mobitelu kad ga ostavim doma i takve stvari. ma praktična je to stvar.
I,ima kakvih novosti za europu,tj.jel se zna konkretan datum kad dolazi?Vise ludim...:D
u 6. mjesecu navodno orange u UK dobiva prve primjerke.
Uff kasno je to,ja sam planirao obaviti kupnju do kraja 5.mjeseca...
jel ima kakvih naznaka da bude kod nas u t-mobile-u?
Nije mi jasno zas' su ovi iz gsmarene stavili da je Motorola Atrix pod availability stavili released April 2011, vidio sam da onaj tablet Xoom stize u UK ovaj mjesec tj. vec primaju narudzbe za njega
Bas citam da se XOOM slabo prodaje...
Al dobro ovo nije tema za to...
http://www.phonearena.com/news/Motor...eekend_id18009
i ovo se odnosi na Ameriku, nažalost, fakat imam "once in a lifetime" priliku da dobijem tog atrixa direct-x iz Amerike već idući tjedan jer mi stiže lik u goste, a opet se ne usudim riskirati zbog već navedenih nedostataka, praktički bi mi bio invalidski mobitel
budem se informirao još malo da vidim možda prek nekog oglasa da ga lik pobere...
Mislim da na nedostatke misli na to da nece moci koristit 3g...
Ja sam mislio da nemoze samo 4g...
pa mozda za godinu dvije proradi i kod nas 4G pa ce bit koristan u tom smislu....
3G u americi nema jednake frekvencije kao u europi. Štoviše, jaaako su slične, ali nisu iste. i neće raditi. uopće.
kroz godinu i dvije ću imati još 10 novih motorola, tak da me to previše ne dira. svejedno ću pričekati da stigne u UK, možda tjedan nakon toga će ga već i italija imati, i onda je moj.
http://www.njuskalo.hr/motorola-mobi...-oglas-2679124 toliko o soli u glavi :D
Btw odlicna dodatna oprema,ja cu isto uzet multi media dock...:)
Ma ovaj je iz amerike,3g mu ne radi ovdje a i može dobit dobru paru za njega,tako da bi ga i ja prodao da imam...
čovječe, pa dajte što pričate. Mislim, ako ćete dati par tisuća kuna za telefon kojem ne radi 3G mreža, onda ste u banani. sav update ćete morati vršiti preko edge signala, a android zahtjeva stalnu vezu sa internetom. Pa bez interneta ne vrijedi ovo kupovati. Također, laptop dock vam bude tada imao smisla samo kad ste kod kuće zakačeni na wifi, a njegova temeljna namjena je da se koristi na putu. Nemojte uzimati, pogriješit ćete, ovaj lik je upiknuo atrixa iz amerike i uvalit će ga nekom selji belji koji pojma nema o tehnologiji, i bude se kurčio kako je on prvi koji je kupio atrixa. mislim, poluproizvod koji mi ne radi u državi neću uzimati.
I svi pametnijeg razmišljanja također neće. Moje mišljenje. A ko voli imati uređaj bez 3G konekcije, neka izvoli. :)
imaju mama i tata. bez obzira, ljudi su skroz naivni. bitno im je da budu face i najbolji, a to što kupe krš, zajebu se i to je to. znao sam da će ljudi masovno nositi atrix iz amerike, a to neće biti dobro. zato ću ga ja kupiti u italiji kad dođe i riješena stvar. bit ću siguran.
Offtopic: citam da su ti dali novi Milestone :)(nemoj odgovarati ovdje, prebaci u MS temu x)).
Da, i ja bi ga mogao u Italiji ali bi trebao prodati MSa prije toga, sumnjam da cu imat 400-500€ u 8.mjesecu(zasad imam pola lol), a i ne isplati se za tu svotu, izaci ce puno bolji od njega (MS mi je dovoljan zasad...).
Ja ne koristim 2G/3G jer sam na ovoj nekoj poslovnoj pretplati i nemogu ukljucit paket, a za 100kb me oderu za 5-6 kn -.-. Razmisljam o Smiley tarifi (Tele 2)...
Sumnjam da ce izaci nesto bolje od atrixa,zasad jedino vidim SGS 2 kao "jaci" uredjaj i kao mogucu alternativu...
Dok Atrix dodje u Europu, nesto novo ce definitivno izaci u SAD, i onda cemo mi cekati to nesto novo ;). OT: glupi Tapatalk -.-
atrix, sa svojim laptop dockom će teško koji uređaj danas zamjeniti. ni SGS niti jedan drugi. Koristim HTC desire i u usporedbi sa milestoneom, mogu reći da mu je samo jedina prednost što ima više memorije. U svim segmentima je gubitan. Ekran, vidljivost na suncu, kučište najviše, nedostatak tipke za kameru, štošta. Kamera je 20 puta lošija nego na milestoneu, onaj poklopac zamuti sliku do jaja. Katastrofa.
No to nije tema. Želim reći, atrix danas ko uzme, neće imati potrebe kupovati jači uređaj.
To je kao da si uzeo najjačeg dual corea, i onda izađe quad core. išao bi odmah mjenjati? svatko imalo pametan ne bi.
atrix će kod nas službeno sletjeti u 8. mjesecu
Preskup je taj Atrix na Njuskalu. A ako koristite samo EDGE na mobitelu tada u tom slučaju, dok surfate, neće vas nitko moći dobiti na telefon.
Di ga ti vidiš na njuskalu???
EDIT: Našao
službeni info iz motorole
Kod nas u 8. a u UK u šestom. Ma definitivno valja uzet iz italije, ionako ću imati garanciju kad ga uzmem, tako da ne vidim svrhu čekati ga u hr.
za unlockane verzije ne mogu reći, ali ja ću uzeti bez ugovora, znači za kešovinu, mora biti otključan i raditi na sve mreže.
Što se tiče garancije, ne postoji međunarodna garancija koja će biti priznata i kod nas, to je malo apsurdno, ali ima logike, jer kako će mi servisirati u hr mobitel koji možda nikad nije ni došao kod nas. Problem dijelova i nabavke opreme je u pitanju.
Ja ću imati garanciju jer osoba koja će mi ga donjeti, redovito putuje za italiju, pa mu nije problem zaći u tu trgovinu i odnjeti ga na garanciju. :)
Što se tiče cijene... Ne zanima me cijena. Ova motorola je neprocijenjiva. Čak bi se usudio reći da su dockovi za mene veća stvar od samog telefona. Da nemam novaca, i sestru bi prodao za crno roblje da ga kupim.:P
Haha gogs ludi :D
btw,upravo sam se jako razveselio,dolazi review atrixa od gsm arene,evo za pocetak http://blog.gsmarena.com/motorola-at...-the-iphone-4/
hm, desire s ima totalno loše fotke (uništava ih ovaj sharpening filtar), al atrix nije ni blizu iPhoneu :(
Jbg,apple zna šta radi,perfekcionisti su,ali opet i4 mi nema ono nešto kao atrix,baš mi je zapela za oko...
haha, ma zajebancija, dont vori. nisam ja kriv što je ženturdača :D
što se tiče atrixa, ne vidim baš da ima bolje fotke od iphonea, nekako mi se čini da su sad to subjektivna mišljenja koja ovise o ljudskom oku.
To su fanboy misljenja :). Ma te slike s mobitelima isto ***** samo drugo pakovanje. Sve je to u nijansu x). Evo ja imam Milestone i k850i, i reci cu da je kamera bolja na k850. Jednostavno, ima bolji fokus, bljeskalicu i slike su ostrije. A mozda mi se samo cini da su bolje jer je ekran manji -.-' uglavnom, najmanje bitna mi je kamera. Ionako samo testove slikajem :p.
Naravno da ce iphone imat dobre slike kada jedna tako velka i bogata korporacija proizvodi 1 model za ciji software drugi proizvodjaci prilagodjavaju svoje proizvode a ne obratno.
ma nije samo do toga...
ja imam xt720 koji radi bolje fotke i od iphonea4 i većine mobova na tržištu, a ima praktički isti motorolin soft za kameru kao i atrix..
fora je u tome kakav hardveraj stave u mob, a očekivao sam da će staviti neki bolji senzor u atrix
a ništa..čekamo targu :)
"Enter the atrix" :)
http://www.gsmarena.com/motorola_atr...review-589.php