Ugasio se i stavio sam ga na punjac dok se nije napunio, upalim ga i opet isto 95%
Printable View
Ugasio se i stavio sam ga na punjac dok se nije napunio, upalim ga i opet isto 95%
Tih 95 je sto posto. Imaš razne ROM-ove koji prikazuju sto posto kad si napunio bateriju, a imaš i onih koji prikazuju 95 ili 96 posto. Isto tak i meni i nemaš razloga za brihu. To je tako kod Nexusa.
S tim praznjenjem do kraja pokazalo se jedino da je baterija "laksa" brze se trosi nego kad ga stavim punit na 15-20% onda stvarno bolje drzi sto sam primjetio i kod proslog mobitela (x10i) ali nexus ima osjetno bolju bateriju
Ostavi ga puniti neko vrijeme nakon što pokazuje da je pun...i SGS2 ima tu foru, kaže da je pun, upališ ga, a baterija na 98%.
Evo to bas i radim kao pun je, a uspio je nagurat do 97%
Znači, telefon se punio, na displayu se prikazao nivo 100%, odspojio si ga nedugo ili odmah sa punjača i upalio te je nivo napunjenosti bio 100%?
lg optimus - android 237 pokazuje 100% napunjenosti kad ga skinem sa punjača
SGS+ - android 235 pokazuje 99% za 100% napunjenosti kad ga skinem sa punjača
dakle doslovno je tako da pojedini romovi pokazuju 100% dok neki ne.
jedno pitanje vezano za notifikaciju propuštenih poziva i poruka kada je ekran ugašen ili u stand by modu - kako se ta korisna stvar može imati na ovom mobu bez rootanja? nije valjda da ne postoji način da se odrade te notifikacije bez da se mob mora rootati? ima li neka aplikacija s marketa kojoj nije potreban root?
hvala ;)
http://www.appbrain.com/app/noled/com.led.notify
ja koristim ovo :D
jel radi to bez roota? pošto se pitanje na to odnosilo.
Da da da, probaj nece ti ništa bit :-)
radi bez roota. a i piše gore kraj imena free... :D
Taj Noled mi se ne sviđa, radi ali mi se vidi da je ekran upaljen i tipke, kockice su presitne neznam zašto..više mi se sviđa ono kad samo osvjetljenje tipki radi ali treba root
Pa onda rootaj, niti sam ne znaš kak je jednostavno rootati. Ako se odlučiš, ovdje imaš upute: http://nexusshacks.com/nexus-s-hacks...exus-s-4g-new/
Ma rootao bih ga ali sad mi se neda kad sam instalirao sve aplikacije a najgore mi je zbog m-zabe jer sam zadnjih par mjeseci bio nekoliko puta na šalteru tražeći aktivacijski ključ jer mi treba svaki put kad se pobriše aplikacija a djelatnica me već sa smješkom dočekuje i pita se "zar si opet promjenio mob"? :)
Big deal :) To napraviš još samo jednom i nakon toga uz titanium backup zaboraviš na smješak djelatnice sve dok imaš backup.
Simpatičan mi taj smješak :) a ništa budem onda malo detaljnije proučio mogućnosti rootanja i svega što ide uz to :)
bio sam danas kod jednog trgovca mobitelima u potrazi za nexusom s, i kaze da ga je dobio ali ce tek od ponedjeljka biti u prodaji jer su "zakljucani".
koliko znam telefon je dizajniran tako da ga mreze ne mogu zakljucati?!
Nesto ne stima s tom pricom, eventualno se moze mrezni APN zakljucati, ali SIM lock, jok.
Razmisljam se da ga uzimam pa me zanima jel ima hdmi?kakva mu je rezolucija slike i baterija koliko traje?...ako moze savet oko svega toga i jos neceg bitnog ako sam propustio...
Ma ni to ne drži vodu, jer tko bi išao zaključavati APN, to jedino da su išli trpati kakav custom ROM i sl.
Pa gle, trebao bi dobiti 24 mj jamstvo, no kako se radi o ne znam kakvom dućanu možda dobije 12 mj. Provjeri verziju Androida, naljepnicu ispod baterije, općenito integritet telefona kao i pripadajuće opreme/ambalaže. I uzmi račun.
Može mala pomoć..odlučio sam rootat Nexus S sa ICS i staviti neki custom ROM...pa me zanima koji je najbolji trenutno, najstabilniji...može neka preporuka..najviše me muče oni ADK driveri neće mi se nikako spojiti sa mobom..i što još sve trebam napraviti kad rootam mob da stavim ROM dal onda trebam i kernel ili? Hvala
Edit: mob je zaključan na Tele 2
Ima li ikakvih saznanja kad će ICS update na 4.0.5?
može li mi netko od vlasnika dotičnog mobitela potvrditi da je dobio OTA 4.0.4 update? navodno su ga pustili za GSM verziju (preko nekoliko članova na xda je potvrdilo..). Hvala
OTA upgrade do danas koliko mislim još nije bio dostupan u HR.
Na XDA-u je vrlo opširna tema o tome kako je preko stock recovery-a praktički nemoguće ispravno flashati update. Tako da imate 3 opcije:
1. Čekati službeni OTA i instalirati ga
2. Instalirati update preko CWM-a (treba unlock + root)
3. Instalirati stock 4.0.4 ROM preko adb-a (treba unlock)
EDIT: nisam mogo izdržati i čekati update, pa sam s XDA foruma downloadao službeni 4.0.4 stock ROM i flashao ga. Zasad su dojmovi pozitivni, integrirani browser je brži i učitava neke stvari s kojima se dosad mučio, prijelazi između ekrana su brži i baterija nešto duže traje.
pozz
Pustili su ga, evo i službene informacije: https://plus.google.com/104629412415...ts/NgGwavbmkQ7
Samo naravno neće svi dobiti u istom trenutku :)
Update 4.0.4 stigao danas..neprimjecujem nikakva poboljsanja..MMS i dalje ne radi :/
U Europatradeu je Nexus S na akciji, 1999 kn pa eto, čisto ako će nekoga zanimati... :)
Ljudi molim pomoć!
Ovako ide priča - cura kupila nexus s, sve bilo divno krasno i bajno, preko wifia došao update, na ics, instaliran normalno, mobitel radio ko beba.
Međutim sad, mjesec dana kasnije - mobitel puca po šavovima. Upali browser - javlja joj da ne može otvoriti stranicu jer je previše tabova upaljeno. Želi čitati pdfove - javi da je nemoguće izvršiti. Ima na mobitelu navigaciju koja provjereno radi na mom S Advance - otvori se početni ekran i izađe iz navigacije, ali ikona ostane gore u status baru. Klikom na ikonu opet ulazi na početni ekran navigacije i izađe van. I tako se može u nedogled.
Prilikom ulaska u menije joj se ponekad ikone razvuku, tako da na ekranu ima samo 4 ikone, a ponekad se nazivi ispod ikona poremete, pa ih ili nema ili su na arapskom ili takvom nekom nerazumljivom jeziku.
Moje pitanja su
- što napraviti?
- omogućena je opcija backup & recovery, ali nigdje nisam vidio opciju da se starta backup, kako doći do nje, ili telefon to radi automatski?
Prepisujem ovdje sve informacije o telefonu:
Nexus S 4.0.4
Baseboard version
I9023xxx1
Kernel version
3.08-g6656123 android-build@vpbs1#1
Thu Feb 2 16:55:02 PST 2012
Build number
IMM76D
Hvala vam na pomoći od sve srca!
Prije sam imao Nexusa, doduse rootanog, i ako bi mi se slican problem pojavio, refleshao bi rom.
Mislim da je to kod tebe sluzbeni ICS rom, ali opet i on bi trebao biti skinut na SD memoriju, pa kad bi mogao uci u njegov recovery i samo ga ponovo fleshat.
Ili ako ti je garancija istekla, probaj ga rootat, imas puno boljih romova od sluzbenog na xda forumu.
Jel tko probao 4.1 na Nexusu, kakvi su dojmovi?
reset na tvorničke postavke? vrijedi probati...
On je još uvijek pod garancijom, al problem je kaj se to pojavljuje 3-4 puta u danu, a servis im je bogu iza nogu od mene. Dal da odem do njih? Što da ih tražim? Sa rootanjem nisam spretan, a ni fleshati baš ne znam... da li je postupak isti kao i kod drugih mobitela? I koji rom u tom slučaju staviti?
I gube li se prilikom reflashanja roma podatci s mobitela? Hvala!
P.S. Nisam vidio post iznad dok sam pisao ovaj. O resetu sam razmišljao, ali ne znam kako backupirati podatke iz aplikacija i to.
Nexus S je jako jednostavan za rootati i fleshati, za razliku od ostalih mob, a preporuka za rom je bugless beast, pogledaj na xda dorumu malo detaljnije.
Tvornicke postavke nebi trebale brisati slike muziku i slicno.
Evo, jučer su se izgubila sva slova u meniju. Ostale su samo ikone.
Probao sam ga ugasiti i upaliti držeću power i gornji volume. Pojavio mi se izbornik u kojem sam otišao na recovery. Nakon toga se pojavio onaj android robot kako leži na leđima s otvorenim trbuhom i uskličnikom iznad. 10 min kasnije mob se resetirao. Da li je to bilo flashanje roma ili...?
Volio bih uživo pogledati taj mob i muke koje je prošao da je sad tako sj* :D
Custom rom je jedan zip kojeg prvo moraš skinuti s neta da bi ga flešao.
Zašto ne napra iš full wipe/factory reset? Ako je na mobu sve po defaultu, nisi ništa prčkao po sistemu onda ga je tvoj prijateljica na neki način ubila user aplikacijama ili čime već. Mislim, još uvijek sam šokiran da se Android može tako opako unerediti. Prije nego napravite full wipe bekapiraj poruke, kontakte i što već...
Da sam iz Zga fakat bih bacio oko na mob, iz znatiželje.
Eh da sam bar u Singapuru :)
Anyway, poruke spremaš sa "sms backup and restore" appom. Kontakte provjeri na kompu tako da se ulogiraš na njen account i vidiš jesu li sinkronizirani. Ako ih je spremala na memoriju telefona onda bi trebala postojati neka aplikacija za backup (nemam iskustva s tim). Ako su sinkronizirani nema potrebe bekapirati. Aplikacije ne možeš bekapirati pa najbolje napiši šta joj sve treba i onda instalirajte jednu po jednu. Kao što je Tom rekao, vjerujem da je neka od aplikacija kriva za ovaj nered pa pomalo s njihovim vraćanjem, treba naći krivca.
Onda ću probati tako napraviti. Evo, još jedna stvar koju mi je rekla. Na gmail su joj u skice počeli dolaziti bug reportovi, npr.:
Subject: bugreport-2012-05-23-15-00-25.txt
Text: soju-user 4.0.4 IMM76D 299849 release-keys
(Sent from BugMailer)
Attachment file (txt):
http://77visionart.com/bugreport-201...3-15-00-25.txt
To su bug reportovi koje je ona trebala poslati developeru kada joj se aplikacija srušila. Valjda je sliknula send report, pa joj je otvorilo gmail poruku i nije znala o čemu je riječ pa izašla. Poruka se onda automatski sprema u skice.
Razumijem. Dakle to može obrisati s gmaila. A može li se po tome vidjeti koja aplikacija stvara probleme pa da se ona izbriše samo npr?
Možda, samo pitanje je kako u šumi problema izolirati onaj jedan koji pokreće sve ostale. Kao što si rekao, tebi dosta stvari ne radi normalno pa... Meni je takav debugging već prevelik zalogaj.
Instaliraj na PC Wondershare MobileGo for Android backupaj si sve što treba na to isto i napravi kao što ti je TomZG predložio hardreset........
Hvala svima! Idem probati napraviti to večeras pa javim kak je prošlo sutra.
Evo mene. Na žalost, factory reset nije pomogao. Bilo je ok jedan dan i onda su se ponovo počeli pojavljivati hijeroglifi ispod ikona u meniju. Dakle sad su jedine opcije flashanje (koje se ne usudim raditi) ili odlazak u servis?
Ima li netko ideju što reći ljudima u servisu da naprave?
Po ovome sam ja radio root na svome Nexusu, nije mi bilo svejedno prvi put to raditi, ali vjeruj kada uradiš, bit će ti žao što nisi to odmah napravio.
Mnogo odličnih ROM-ova ćeš moći da probaš koji rade bolje nego službeni.
http://nexusshacks.com/nexus-s-root/...r-gingerbread/
ako imaš jamstvo u ovlaštenom servisu, piči....prilikom zaprimanja, upali telefon pred serviserom i objasni mu situaciju...dalje nije tvoja briga...
EDIT: instalirao novi OTA.
Dojmovi: vidno brži i fluidniji mob - prijelazi između ekrana, animacija - sve leti u odnosu na stock ICS. Najveći pomak vidim kad odem u task manager i "gasim" neželjene aplikacije i/ili palim nedavno korištene - tu apsolutno nema nikakvog štekanja. Početni lockscreen nije ništ bolji od starog... a sad više nema CRT TV animacije kad gasim ekran. :frown: MMS napokon radi. Sučelje kamere ima puno bolje prijelaze i efekte. Ugrađeni web browser ne učitava dobro mobile web stranice - pokaže samo text u nekim slučajevima bez teme. Sučelje kod poziva je ljepše i dodatno optimizirano...To je sve što sam zasad uočio u ovo kratko vrijeme.
Sve u svemu veliki pomak Google-a koji je i na već skoro 2 godine starom modelu izdao vrlo respektabilan softver koji mu je ovom nadogradnjom udahnuo novi život. :D
http://www.pohrani.com/t/2O/19/2lkCE...-07-21-10-.jpg
Kako mogu poslati MP3 preko Bluetootha? Iz Google Play (moj music player) uopće nemam opciju za BT. File manager ne mogu nigdje naći. Volio bih da ne moram stavljati aplikacije ako ne moram, valjda se nekako može poslati, ali, ako moram, možete predložiti koju? Hvala
Morat ces instalirat file manager, ES file manager recimo.
Za ne vjerovati, zašto je to tako da se muzika ne može slati? Hvala ti
Zato jer ocito treba neki file manager a on ne dolazi instaliran na uredjaju.
Ne vidim neki problem u tome.
Ali recimo postoji aplikacija za slike - Gallery iz koje se može slati, a iz aplikacije za muziku - Google Play - se ne može.
Play Music je valjda najlošiji music player koji postoji i jedini plus mu je što je integriran s google music uslugom. U svemu ostalom je osrednji/loš. Od navigacije do opcija. Mislim da svi drugi playeri koje sam probao imaju share via BT opciju, a da ne spominjem file managere. Kako netko uopće može živjeti bez file managera :) Mislim da tu aplikaciju trebaš imati na mobu.
Kako stoji Nexus S, dali će 4.2 izaći za njega?
Kako stvari zasad stoje, službeno neće, ali neslužbeno se radi na tome. Ne sumnjam da će biti kvalitetnih romova u 4.2 verziji.
Ne, Nexus ostaje na 4.1.2, barem službeno. Custom romovi su druga priča.
Imam problem, stavljao sam custom ROM i nakon instalacije mi ne radi dobro mob.
Ne mozes uopce otvoriti preglednik, ne mogu nista prebaciti na mob preko usb-a (znaci ne mogu usb montat)
Taj rom sam slucajno izbrisao s memorije mobitela i sad ne mogu nikud, nikako do drugog roma, a u ClockworkMod mogu uci
Sta sad napravit?
Mob mi prepozna na kompu i puni ga uredno
Kako staviti neki drugi rom ako mi je sve onemoguceno....
Kad si u recoveryju mountaj USB iz nje i prebaci sto trebas: mount - usb storage. Mozes i preko adb-a ako znas. Ako se ne varam i bootloader ti treba biti u ovom trenu unlockan pa mozes i preko fastboota vratiti stock rom. Tesko da si zaglavio, proguglaj malo, nemam taj mob pa te ne mogu uputiti.
preko fastboota vratiti stock rom, kako?
bootloader je unlock
EDIT:
uspio preko mount - usb storage, prebacit novi rom
gdje je najtocnija informacije koja serija mi je mob?
Ovako mi se događa, na mobitelu mi je naljepnica da je i9023, kad se stavi neki rom isto pokazuje
A kad dođem prije recoverya pišu one informacije i pise tamo i9020????
Ta razlika u brojevima napravljena je samo zbog razlika u tipu ekrana (samoled i slcd, to su dvije verzije na trzistu). 9020 bi bio super amoled. Kako se to odrazava na romove, ne znam iz prve ruke.
9023 i 9020 je samo razlika u displayu, mozes flashati romove za 9020 bez problema, jer je sve ostalo isto.