na kraju i o bateriji, te kvaliteti zvuka, gsm arena nam reče da je kvaliteta zvuka nedobra.
Printable View
na kraju i o bateriji, te kvaliteti zvuka, gsm arena nam reče da je kvaliteta zvuka nedobra.
Dakle kao sta sam vec napisao u prvom postu zvuk na njegovim zvucnicima je pretih i to mu je mana ako se mene pita, dok sam jako zadovoljan sa zvukom kad ga se spoji u autu recimo, glasniji je od otvorenog radia kad je pojacan volumen na isto, sta nije bio slucaj sa hd2, i jako je cist...njegove slusalice nisam niti otvorio jer znam da su vjerovatno bzvz a i ne koristim ih..
surfanje je cista uzivancija, sve ide tako brzo i fluidno kao nikad do sad, zaista..kao i rad u cijelom OS-u.
baterija..sto reci, trebala je bit bolja definitivno tu nema govora, al kad bi sve bilo kako treba ko bi kupovao nove sprave ;) nije bas da sam skroz nezadovoljan s baterijom, meni ce uglavnom izdrzati na dnevnoj bazi sta mi je bitno..evo otprilike sta sam zapamtio kad sam ga skinuo sa prvog punjenja..dakle skinut u 10:00, prckanje do 15h vise manje non stop sa kratkim pauzama, syncovi imenika, svega, instalacije, bio je na wi-fi sigurno sat vremena, slusala se muzika u autu jedno 45 min, spojen je bio na 3g oko pola sata, 38 poziva sta dolaznih sta odlaznih, 18 sms (primljenih/poslanih), 1 hd video kratki, 4-5 fotki okinuto, pa jos malo prckanja itd..uglavnom oko 22h sam bio na 13%...naravno da sam bio vise na wi-fi da bi otisla puno brze, ali koristio sam ga normalno..
evo od sinoc me jos jedna sitnica smeta sta se tice kvalitete izrade kucista, sve je odlicno osim ova 2 poklopca (baterija/kartice)..ovaj za bateriju se jako tesko otvara (na srecu to za sada nisam ni imao potrebe radit jer mob radi vrhunski, nije 'pao' jos ni jednom), dok ovaj na dnu za kartice jednostavno malo 'klapa' pod jacim pritiskom, nije mi 100% legao, po meni lose izvedeno..hm evo gledam i ovaj rubni dio moba ce bit magent za prasinu i sitnice koje ce upadati...uglavnom na prvi pogled je izrada vauuuuu al kad malo bolje pogledas po meni je trebalo bit bolje...
skuzio i mali software bug..ne mogu uplodat video na youtube, ni preko galerije ni aplikacije..nasao sam dosta ljudi s istim problemom, jos nema rjesenja..kao trebalo bi se logirat sa youtube postavkama accounta a ne google pisu neki (ja svoj youtube account zaboravio & izgubio u mail)..ako neko slucajno sta zna nek napise ;)
zakljucak do sada : vise sam zadovoljan i opet bi ga uzeo, caki sad kad znam te sitne nedostatke jer jednostavno kad krenes u rad s njim znas da ces uzivati !
eto to su neki moji dojmovi za sada, ako koga sta zanima jos nek pita slobodno..ne pada mi nista vise na pamet..
ovisi jako o mobitelu,sa slusalicama se moze samo dodatno poboljsati zvuk,ako mob nije glasan slusalice mu nece puno pomoci...
evo sredio i youtube upload problem, dakle ako kome zatreba - treba se spojit na youtube sa username od youtube accounta ne sa google accountom, password je isti kao i na google accountu.
Pozdrav svima,
evo ima 3 dana od kada sam si upiknuo Desire HD i moram reci da sam jako zadovoljan, danas sam si konacno slozio cijeli imenik kak spada, povezao sa svim FB-ovima i Twitterima te ostalim dodacima, stvar radi jako dobro. Uredaj je jako brz i ugodan za koristenje, browser je brz, imenik isto, ma sve je vrlo dobro.
Od stvari koje me smetaju, istaknuo bih fotic koji malo strsi na ''ledima'' uredaja pa moram biti uvijek dodatno oprezan kako i gdje odlazem mobitel. Jos se privikavam na cijeli uredaj, no sve u svemu, zadovoljan sam full ... ;)
Imam pitanje jedno - da li postoji mogucnost da ja ubacim u uredaj ''user dictionary'' na hrvatskom? Jer, uredaj uopce nema hrvatski jezik podrzan, a ipak bi volio koristiti tipkovnicu i prediction ...
Pozdrav, znalci!
Gdje se u Zagrebu može razgledati i isprobati Desire HD? Tele2? VIP?
Mene zanima baterija nekog od korisnika dhd-a...
Interesira me ako moze reci kad se baterija potrosi koliko je proslo od punjenja, te
Na sta je sve koristena baterija i koliko vremenski...
Sve to pise u battery infu...
Znaci npr displey 40% koristen 1h i 50min...itd
hi all, upravo mi stigao na test.
Poklopac baterije mi nije sjeo, premekan je. Ne znam zasto nisu ostavili onako kvalitetan kao na HTC Legendu. Ostalo je wow :)
Kako imam Desire Z, usporedit cu ih malo :).
Bateriju cu sutra testirati tokom intezivnog radnog dana.
Ako imate kakva pitanja slobodno javite!
Dal su oni "umeci" za bateriju i sim karticu klimavi?
Jel može izdržat 1 dan sa umjerenim korištenjem (čitao sam da uz novi firmware može)?
Koliko je dobra kamera i video- u rangu s x10 ili slabije?
Vec sam napisao da su poklopci od baterije i kartica lose izvedeni, pogotovo od kartice koji krcka pod jacim stiskom..bar meni..a i na gsm areni nisu sa tim zadovoljni..
Baterija moze izdrzat jedan dan, pogledaj u mom postu gore koliko je trajala i sta sam sve radio...kamera standardno, po danu i jakom svjetlu odlicna, u mracnijim uvjetima ne previse dobra..
test baterije- 2 crtice su manje (od ukupno 10), 7h 22m since unplugged, Display 55%, Voice calls 15%, Cell standby 12%.. saljemo mailove, twittamo, razgovaramo, smsiramo.. za sad bolje od ocekivanog :)
To sam objavi na FB-u, sve u svemu, baterija je iznad ocekivanja, sto se tice poklopca, uzasan je, trebalo bi to sto prije zamijenit! :)
Ee kad bis mogo recimo pored ovih postotaka napisati i koliko je vremena utroseno na displey, wi-fi itd...
Jer u biti pise to tamo pod battery info pa kad kliknes recimo na displey onda pise koliko je u biti radio...
Kazes poklopac je u banani a?, u kojoj mjeri sta se klima ili sta, jel bas zivcira?
Reci mi jos koliko je los taj zvucnik?
Hvala puno...
Poklopac bi mogao rijesiti neki case, da ga se vise ne osjeca.
A s kojim postavkama mobitela testiras? Brightness itd.?
I jos nesto, kako se mobitel ponasa sa 3D igrama? Meni neke da Desireu stekaju, ali samo ponekad, a interesira me dali je ista stvar i na HDu.
I moze par fotki sa mobitela i neki video.
Ovako postavke su standardne, znaci brightness je na automatski, konstantno je upaljena mobilna veza/wifi a sto se tice preformansi, Asphalt dize u rekordnom roku i sve radi vise nego savrseno.
Bit ce uskoro review (video).
Sto se tice poklopca, da, los je, treba ga pazit, a neki aftermarket bi bio super rijesenje :)
^ Ma bit će na ebayu zigerica.
mene zanima samo kakav je taj zvuk. ok, svuda pise da nisu zadovoljni, ali kako je to u praksi.
slusalice + mp3, jel se da to slusat kao player, mjuza i radio?
trenutacno imam 5800 xpress music i jedino sto valjda kod nje je jer je koristim kao mp3 player, a to mi je dosta bitno.
neda mi se kupovat dodatan player ako cu vec za mob dat 3/4 soma kuna
na zalost nemam di isprobat, pa moram ovako preko foruma pitat savjete.
hvala
Ma svaki mob je dobar za mp3-ce, ne kužim kakvu nauku ljudi iz toga stvaraju, a da ne govorom oko prenemaganja s ipod-ima i sličnim playerima.
pa nije nauka, ali procitao sam da je zvuk na desireu los i ispod ocekivanja
posto ne znam sto to znaci jer nisam cuo, pitam ljude koji imaju mob da kazu subjektivno misljenje
na reviewima pise kada pojacas glasnocu da pocne distorzija velika
Ja ne znam gdje ste zakomplicirali o zvuku, nisam naisao na problem zvuka.
Sto se tice poklopca, nadam se da ce biti kao sto je -->Cionn<-- rekao, neki aftermarket od aluminija.
Btw, jucer napravio mali review igre Pocket Legends i to sa HTC Desire HD
http://mobile-place.info/home/images..._legends_3.jpg
Sto se tice baterije, jucer sam na kraju dana (i igranja Pocket Legends i svega) imao jos 4 crtice do kraja baterije. Stoga ne vidim problem u bateriji.
Za sada mob radi iznad ocekivanja :).
ja sam prezadovoljan sa mobom osim toga poklopca od SIM/SD kartice koji od prvog dana pucketa pod dodirom i jednostavno su ga prelose odradili pogotovo ako znamo o kakvom uredaju se radi..sta se tice zvuka definitivno nije na razini, pretih je na njegovim zvucnicima, na originalnim slusalicama takoder nije na razini ali ja ih nikad ne koristim, ali nema govora o nekoj distorziji..ja ga najcesce spajam u autu i tu je ok skroz kad se malo pojaca volumen. baterija takoder skroz ok s obzirom sta sam se svega nacitao prije nego sam ga kupio po razno raznim forumima i review-ovima, dan mi izdrzi bez greske.
valjda ce se moci sa nekim kvalitetnijim slusalicama dobiti nesto bolje rezultate
to mi je jedino "bitno" sada kod desirea da rijesim misteriju :)
oce sigurno, eto ja cu probat sa nekim in ear slujama koje mi ima frend pa ti javim ;)
pa ne pucketa, nis posebno ... jest da osjetis da postoji (tj da nije sve u jednom komadu), ali nije nis posebno lose ...
skuzio sam da sam se nakon 5 dana koristenja full priviknuo na mobitel, vise mi nije tako ''velik'' ...
mob je bas brutalan, baterija je i vise nego zadovoljavajuca, 1 dan u komadu odradi sigurno ;)
Evo svi koji ste cekali, review:
http://mobile-place.info/home/images...eria%20x10.jpg
http://mobile-place.info/home/images...0-baterija.jpg
http://mobile-place.info/home/images...-baterija1.jpg
ZAKLJUCAK
Obzirom na mnoge upite koje smo dobili kroz e-mail i forum, vrlo kratko cemo odgovoriti: dali bi vam preporucili HTC Desire HD? Apsolutno DA!
Vjerujemo da je HTC Desire HD vrijedna i isplativa investicija za one koji zele high end Android smartphone. Ujedno vjerujemo da ce HTC Desire HD u buducnosti bez problema dobivati nove updateove novih Android OS-ova (3.0?).
Kvalitetna autonomija, brz i stabilan rad, velik ekran samo su neke od kvaliteta ovog smartphonea. Rad na njemu je jednostavno ugodan i brz, a korisnik ce moci bez problema obaviti mnogo radnih zadataka bez paljenja racunala. Izvrstan hibrid smartphonea i mini netbooka, jer na uz ovakvu investiciju, jednostavno mozete preskociti stepenicu, odnosno kupovinu netbooka/tableta.
No da ga previse ne hvalimo, ima HTC Desire HD i mana, posebice nespretno rijesen poklopac SIM kartice i microSD memorije. Uz to, steta sto ekran nije S-LCD i sto nema nekakvu fizicku zastitu. Ujedno nedostaje nam HDMI izlaz (razmazila nas je Nokia N8), smatramo da je HDMI must have za jedan takav top smartphone.
Naravno HTC Sense rijesenja su nezamijenjiva, i protiv toga jednio moze Sony Ericsson sa svojim Timescapeom i Mediascapeom. A i dodatna rijesenja koja HTC implementira su jednostavno zarazna.
Ostalo na LINK
Tnx na ispravci :)
HTC Sense je nezamjenjiv u toliko sto obogacuje korisnicki dojam na samom uredjaju. Ne znam da li si ga koristio, no njegova widget rjesenja uvelike olaksavaju rad.
Jesam, koristio sam ga(doduše ne ovaj od HDa, već obični ovaj) ali nije mi baš nešto, dizajn mi se ne sviđa. Osobno LauncherPro mi je bolji.
Ufff kako sam ljubomoran :) Sad si me samo još više potaknuo da štedim za ovo čudo :D Daj mi samo reci što se tiče te plastike koja je poklopac za SIM, jel to škripi pod pritiskom, ili se klima ili šta? Nisam točno shvatio u čem je problem kod te plastike :)
P.S. kaže se rješenja, ne riješenja.. Osjetljiv sam na takve stvari pa uvijek moram ispravljat svuda ljude :p
Ova rupica u slusalici je za proximity sensor?
odlican mob,odlican:)
dosao cak i u iskusenje da ga ostavim...
spominjes tablet/netbook..vjerujem da nisi probao ipad,jer je kao ajfon to samo za curice i trendsetere kao sto kazes,ali to je imho neusporedivo ;)
gledajuci cijelu ponudu,generalno nesta sasvim drugo,bar ovi od 10 inca,ove kvazi tablete od 7inace ne racunam..
ai jos uvijek, cekam nesta odlicno od androida po tom pitanju...
sto se tice moba,vrh androida..
malo meni opet preslaba baterija,ali nije ni cudo s obzirom na ekran...no svj.. ne volim paziti sto smijem raditi sto ne,da se mob ostane na zivotu+izrada moba,napucanih losim 8mpx :/ ali opet to su sitni detalji...
moja skromna preporuka svakom htc/andoid ljupcu,ovo je ono sto je desire trebao biti :) zver:)
Ok da krenem s odogovorima. :)
2Sniper: tnx na ispravci pisano je kasno u noc :), poklopac je napravljen od premekane plastike i podlozan je pucanju ako se ne barata pazljivo. Problem je sto ce nakon nekog vremena sigurno skripat te se iskreno nadam nekom aftermarket poklopcu.
2smogovac: probao iPad, prvi ga previewao na live streamu iz VIDI-ja :) nisam impresioniran
Preslaba baterija? za taj hardware? zezas se :)
2yager : http://htcsource.com/2010/11/htcs-dr...and-htc-sense/
hahahah znam da nisi impresioniran,ali po ovome sta tvrdis i pises,vidim da si tablet imao 20min u rukama i dostao do ovakvih zakljucaka,jer ne bi ovakve stvari pisao;))
da,preslaba baterija..jbga..mora se paziti na svaki sms,poziv itd,ako se hoce jedan dan izdurat..naravno malo net,mail i sve to se tu podrazumijava:)
2-->Cionn<-- sorry tek sad vidio da ti nisam odgovorio, da, to je proximity senzor
2smogovac: ja sam ti old tablet user, prije nego kaj je hrpa mladih znalo sto je tablet PC ;), tako da me igracka s kojom tehnicki ne mogu nista, i nema tipkovnicu bas i nije impresionirala. Ja ti vise volim all round uredjaje sa hrpu konekcija, mogucnosti i dodataka. iPAD sam imao nakon toga nekoliko tjedana, prvi dan je bio super, drugi dan isto..i onda je ostao doma..jer mi nije bio za posao.. zapravo za nista.
i ne trebas pazit, bez problema odradi cijeli dan. Kad pazis, dodjes do skoro dva dana (kao na testu), a kad imas exchange, twitter, foursquare, fb... jedan dan bez problema.
upravo tako sta se tice baterije.
takoder se nadam da ce smislit neko rjesenje za poklopac sim kartice jer ovo je stvarno preeloseee, vec drugi dan je poceo krckat na svaki dodir, to mi tako smeta da vam ne mogu opisat ;)
mozda bi neki originalni silicone case pomogao kod ovog problema
Da li netko zna da li u kojem VIP centru u Zg ima za kupiti Desire HD? Danas sam ga mislio uzeti ali izgleda da ga nigdje nema. Zvao službu za korisnike i tamo su mi rekli da ih nema i da čekaju novu pošiljku... I još jedno pitanje, da li se na njega može staviti WM 6.5 da budr dual boot kao npr. HD2 na koji se stavi android?
Izlozbeni nisu u prodaji ;)
odlican je mobitel,vrh trenutne ponude,ali stvarno su zahebali s tim poklopcem,valjda ce naci neko sretnije rjesenje
možda je ovo nekome nebitno ali--> da li mi netko može potvrditi da se mogu normalno gledati sportski streamovi, npr. preko atdhe.net. hvala ;)
Mene bi zanimala usporedba kvalitete ekrana LCD Desire HD i običnog Desire sa amoled i SLCD ekranom? Naime, na netu se može vidjeti dosta rasprava koji je bolji. većinom su za amoled, pa SLCD.. što bi reklo da je ovaj običan LCD na Desire HD najlošiji.. Ekipa kakav je prikaz uživo posebno ako ste imali ili imate i običan Desire pri ruci, jel velika razlika (konrast, oštrina, vidljivi kut, zasićenje...)??
Na ovoj recenziji Desire HD ima najlošiji rezultat kao predzadnji... http://www.gsmarena.com/display_shoo...view-541p4.php
Hvala unaprijed
Osobno nemam mišljenje o tome samo prenosim info. Paul O'Brien, koji je HD koristio duže vrijeme, jednom je napisao kako ga je prelazak s Desire HD-a (LCD) na Desire Z (SLCD) vrlo ugodno iznenadio po pitanju boja:
http://twitter.com/#!/PaulOBrien/sta...18186748362752
Imao sam prilike probati:
HTC Desire (AMOLED)
HTC Desire HD (LCD ili SLCD?)
Samsung Galaxy S (SUPER AMOLED)
Apple iPhone 4 (Retina Display ...koji na kraju mislim da je SLCD)
Ekrani obicnog Desire-a i Galaxy S-a su vrlo slicni i ako onaj od Samsunga mi se cinio bolji po kontrastu i ostrini slike. Istina je, kako pisu mediji, da na AMOLED (a pogotovo SUPER AMOLED) ekranima boje su cak i pre saturirane pa slike izgledaju nerealno. Iskreno ja sam se zaljubio u onu crnu boju na SUPER AMOLED ekranu Samsung-a. Na AMOLED ekranu nije puno drugacije. Crna je bas crna. I tocka.
Prije nekoliko dana probao sam i prvi puta Desire HD sa svojim (SUPER?) LCD ekranom i moram reci da izgleda savrseno. Boje nisu toliko saturirane i kontrarst nije tolko jaki. Crna nije vise bas crna kao na (SUPER) AMOLED ekranima nego je... kazu "washed out" - isprana. Boje sad imaju manje kontrasta ali izgledaju realnije (pogotovo ako gledas slike).
Ekran od Galaxy S-a te pogodi bas zbog kontrasta i crne boje ali zaboravis sve (bar ja) kad ugledas mastodontican ekran od Desire-a HD. Ponovilo se isto zacudjenje kao kad sam prvi puta vidio HD2.
Rekao sam prodavacu da bi morali napraviti mix ekrana slijedecih mobitela: HTC Desire HD (zbog svojih 4.3"), Apple iPhone 4 (zbog visoke rezolucije svog Retina Display-a) i Samsunga Galaxy S-a (zbog SUPER AMOLED ekrana).
Ja sam odabrao Desire HD prvenstveno u odnosu na iPhone 4 pa na Galaxy S. Zasto? Zbog velicine ekrana! Onih 4.3" me impresioniralo vise od SUPER AMOLED ekrana Samsung-a i pogotovo vise od (izvrsnog) Retina Display-a od iPhone cetvorke. HTC Desire me nije privlacio jer mi se ne svidja s estetske strane.
Nadam se da sam sta pomogao... ;)
Koliko sam pročitao ekran na Desire HD je običan LCD i ako se ne varam isti je kao i na HTC hd2. Meni djeluje isprano i nisam oduševljen. Danas sam imao u rukama novi Desire HD i prvi dojam mi je ne toliko glomaznost koliko težina.. meni osobno je pretežak za svakodnevni rad punih 164 grama...to much.
Za one koje zanima ta tematika odličan test razlike između Amoled i Slcd ekrana. http://www.gsmarena.com/amoled_vs_sl...-news-1932.php
Zaključak je da SLCD ima oštriji i vjerniji prikaz boja dok su kod Amoleda boje jače izražene ali i mutniji detalji kad se gleda uvećano. Također, Amoled ima ipak duže trajanje baterije, na testu čak do 30% što je puno, iako je HTC u propagandi inzistirao da će prelazak sa amoled na SLCD produžiti vijek trajanja baterije....što očito nije istina.
Tražim na webu neku recenziju razlike Desire SLCD i običnog LCD ekrana na Desireu HD.. al ne nalazim za sada. Iako su to bazično isti LCD ekrani ono Super u običnom desireu mislim da nije samo marketinški trik nego da ima neke male razlike... ako tko iskopa neka posta.
Ovak, sve to stoji, testovi i to, no u realnoj uporabi, koliko to zapravo vidis?
Kad sam testirao Desire HD, vidio sam da ima puno bolji prikaz pri direktnim suncem od prijasnjih modela, a to im je bila najveca mana.
U Umaški Vip Centar su stigla sigurno dva (a možda i više) Desire HD-a! Jedan je moj! Preuzimam ga u ponedjeljak! ;)
Uspoređuju se ekrani od obicnog desirea i desirea hd. Osobno koristim desire sa amoled ekranon i uspoređiva sa sa ekranom od hd-a.
Slika se toliko ne razlikuje (malo je oštrija u desirea) ali velicina ekrana u hd-a spašava stvar i mislin da je to sve strašno ukombinirano. Uzmite u obzira da i jedan i drugi imaju 480 x 800 i 16M boja. Sad lcd ekrani slove kao dobri pri dnevnom sunčevom svjetlu, dok amoled su lošiji (što je i istina). Meni je okom ugodniji amoled, sad svako ce svoga konja hvaliti ali stvarno neznam kako ocjeniti sve ovo.
Da je usporedba bila recimo desire amoled ili lcd rekao bi amoled. Uspoređivat desire i desire hd mi neide baš najbolje iz razloga što je velicina (3.7" i 4.3") stvarno okom velika. Jedina mana je što lcd "pije" dosta više baterije od amoleda pa se mora smanjivati kontrast. 4.3" je 4.3" pa koji god ekran bija,vridi ;)
meni je ekran od HD-a odlican, kad ga stavis do amoleda naravno da su boje 'ispranije' ali zato je dosta ostrija slika..i cinjenica je da se na suncu super vidi, bolje od hd2 dosta...a i 4.3 " cine svoje, osobno sam sam i prije tia prec na android ali sam ceka HD upravo radi velicine ekrana, jer nakon hd2 i njegova 4.3" nisam moga ic na manje nikako ;) pa nek sad neko rece da velicina nije vazna ;)
Ja prelazim sa iPhone-a na Android. Mozda sam jedini u Hrvatskoj! :D :D :D ...aj dobro nije da bas prelazim jer cu zadrzati svog dragog iPhone 2G-a za talijansku SIM karticu! ;)
A i to sto kazes... :D Uz to i moj brat prelazi na Android (sa Symbiana)... ;)
Ovak, kad sam ocijenio LCD ekrane kao isprane mislio sam na HD2 koji je najbliži Desiru HD, no, danas sam desire HD ponovo imao u rakama na desetak minuta ali ovaj puta upaljenog. Moram reći da sam ugodno iznenađen! 4,3 inča uopće nisu zrnata, pored njega sam gledao i u običan desire sa SLCD ekranom i desire HD ima bolji ekran! Sad bi me zanimalo o kojem se točno ekranu radi jer neke recenzije spominju LCD a neke SLCD??
Beetleman, kako si u svojoj recenziji zaključio da se radi o običnom LCD ekranu?
Nakon svega, zaista je točno da veličina ekrana od 4,3 inča pravi razliku. Surfanje je milina! Jedina prava mana Desire HD je samo baterija koja je začudo samo 1230 mAh prema 1400 mAh običnog Desirea.. Neznam dal se tu može što popraviti sa custom romovima nekim tvikovima i slično...
pa zaprvao jedini problem svih jakih android smartphone-a je vrijeme trajanja baterije. Meni osobno na Desire-u je onako 2 dana umjerenog čačkanja, nekad i dan ipo.
Sad vrijeme ovoga HD-a je još manje i to mu je zapravo jedina mana. Možemo sad u nadogled sa kvalitetama amoleda,lcd i slcda al u principu to je sve više manje isto. svaki uređaj ima ekran koji zadovoljava njegovim potrebama. Unatoc svemu HD je trenutno apsolutno najbolji primjerak koji je izaša na našim prodajnim mjestima.
Izaci ce prije ili poslije jaca baterija...
eh znam... morat ce se potrazit na ebay-u...
Kako skužiti koji ekran je na Desireu HD? Da li je AMOLED ili SLCD?
Desire HD ne koristi niti AMOLED niti SAMOLED niti SLCD...koristi običan LCD ali vjerojatno novije generacije...ali nije SLCD...dakle noviji i poboljšani LCD ekran. Točka. :)
jel tko zna kada bi mogo doci u t-mobile ako ce uopce dolaziti
Točno tako, Desire HD nema AMOLED zaslon no kako sam par postova gore napisao neke recenzije i spec spominju SLCD a neke LCD.
SLCD bi trebao biti bolji od LCD-a no uspoređujući jedan pored drugog neki dan u dućanu zaključio sam da je SLCD zaslon na običnom Desiru lošiji od LCD(ako je na njemu) na Desire HD-u. Nisam nigdje pročitao podatak koja su to točno poboljšanja na zaslonu Desire HD niti sam 100% siguran još uvijek jeli riječ o SLCD ili samo LCD...?? Trebat će ipak neka službena potvrda ili vrhunska recenzija koji je točno zaslon na Desiru HD.
I ja ga cekam :) Rekose mi oko Bozica :) Nadam se da nece nabit cijenu....
Pa u VIP je vec dosao
http://www.vipnet.hr/privatni-pretpl...i/-/phone/3512
Evo ja ga danas napokon ulovio... Nakon 15-ak dana traženja po vip centrima danas nazovem službu za korisnike i pitam da li ga imaju u kojem vip centru. Žena kaže nema nigdje u Zagrebu, ima još jedan u West Gateu i da mi ga može rezervirati ako ću danas doći po njega. Ja reko može, dolazim. I tako sam ga oko 5 popodne tamo pokupio, došao doma i stavio ga puniti i sada kad sam se vratio izvana uključio sam ga. Za ovih 20-ak minuta korištenja dojmovi su i više nego odlični, mobitel je nevjerovatno brz, sve se obavlja lako i brzo. Za sada sam oduševljen mobitelom :cthumbup: .
Evo jedna slikica u božičnom raspoloženju. Ovo mi je prvi Android, još se privikavam na mobitel ali mogu reći da je stvarno odličan...
http://img824.imageshack.us/img824/9799/13122010328.jpg
Uploaded with ImageShack.us
čestitam na mobitelu...nadam se da ću i ja tako svog slikat uskoro...
nego reci mi malo dojmove...
kako te se dojmio ekran, veličina uredjaja...kakav ti je vanjski zvučnik...i tako...
raspiši se malo...:)
Budem ovih dana napisao svoje recenziju mobitela, treba par dana korištenja da se prvi dojmovi slegnu... Imam sada jedno pitanje, kako staviti svoj ton za poruku? Prebacio sam neke svoje tonove za poruku ali mi ih ne daje kada idem podešavati ton poruke...
Messages -> menu -> settings -> Recived messages -> notification sound
i tu izabereš koji želiš...
a pošto i HTC Hero koristi android,
mislim da će ti i ovo pomoći:
http://cafe.mobil.hr/threads/67896-H...-na-SD-karticu
Stigao danas i kod mene! ;)
Momci, zaboravih provjerit kad sam imao review pa molim vas za uslugu, provjerite da li rade nasi 92/93/94 brojevi ili samo 112?
Hvala puno! :)
alo ekipa jell ima neko problema sa kalendarom, meni svako malo 'pukne' - nema mi evenata u njemu, kad idem kliknit odredeni dan samo se pojavi crni ekran, uglavnom ne radi kako treba i blokira non stop..jedino rijesenje je da odem pod aplikacije (running) i stavim mu force close..onda radi ok neko vrijeme i onda opet pukne...ima li ko kakvu ideju?? googlanjem nisam nista pametno nasao, jedan link kaze da je navodno problem sa htc sensom.....
Danas mi je došao update (1.72.405.3), bio je velik 40,7 MB ako se dobro sjećam :) Btw, pod Android version mi piše 2.2.1, jesam to pokupio sad s ovim updateom ili svi dolaze s tim?
Ono što sam dosad primjetio je poboljšano selektiranje teksta, kad se klikne negdje u tekst (recimo prilikom pisanja SMSa) odmah se otvori ono za povlačenje lijevo-desno kako bi se selektirao tekst :D
Moj Desire HD (kupljen u VIP-u) je otkljucan! Jucer sam ga probao sa svojom talijanskom Sim karticom (operater TIM) i sve super radilo!
Hehe, i moj (kupljen isto u Vipu) je isto otključan :) Izgleda da ih nisu stigli zaključat kolika im je bila navala :biggreen:
I ja sam pomislio isto! :D Nisam jos skuzio kako funkcijoniraju offline mape... :/ Ima Locations, Car Panel, Maps, Navigation... WTF? Mi netko moze pojasniti?
Maps su zapravo Google Maps, dakle one nisu offline. Car Panel koliko sam ja uspio shvatit koristi one mape iz Locations, samo što je prilagođen za uvjete kad si u autu (drukčiji interface, odnosno velike tipke). A Navigation nisam baš koristio pa ne znam :D
Nego, zaboravih pitat u postu gore: zna li netko, ovaj update što sam skinuo, jel se on automatski izbrisao ili je ostao negdje spremljen na mobu? Nemam sad baš vremena čačkat po svim folderima u potrazi za njime :D
Ja još nisam isprobao da li je moj otključan... budem stavio drugu sim karticu pa ću vidjeti da li radi s njom.
Btw prek eBay-a sam si kupio koznu torbicu original HTC za Desire HD (kod PO S550).
Super sam zadovoljan s torbicom i koza je prava! Dobro mirise! ;) ...al ipak mislim da cu si uzeti Otterbox Commuter Case.
Nekako mi vise pase... http://www.otterbox.com/desire-hd-ca...efault,sc.html
http://ecx.images-amazon.com/images/...kL._SL500_.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31gdCDlyo-L.jpg
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31YEVD0817L.jpg
http://www.modify.dk/media/catalog/p...-po-s550-4.jpg
http://www.modify.dk/media/catalog/p...-po-s550-2.jpg
EDIT:
Updated to Android 2.2.1 ;)
Kazu za update na XDA:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=879525
As the title suggests, this is warning against flashing the new RUU_Ace_HTC_WWE_1.72.405.3_R_Radio_12.28e.60.140f_ 26.04.02.17_M2_release. It contains a new version of HBoot that breaks root and standard S-OFF! Please refer to these threads for more info:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=879375
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875099
You may be safe if you have full radio S-OFF and SuperCID but this is unconfirmed, and I would steer well clear until the DEVs have cracked open this latest HBoot.
Evo apdejtao i ja svog, sve je bilo gotovo za manje od 10 min. Sada je Android version 2.2.1 a software number 1.72.405.3
Aha ok... nisam rootao. Cuo sam za to al neznam tocno sa znaci... cuj... prvi Android telefon. Imam ga od niti 10 dana... :D I'm a n00b :)
Bez brige, nisi jedini, i meni je prvi Android :) Otkad sam ga kupio (ima tjedan dana) bacio sam se na proučavanje po forumima (ovaj naš i xda) koliko mi to vrijeme dopušta pa sam malo pohvatao konce, al ima tu još hrpetina stvari za proučit :D
Nego, kako vama ostalima drži baterija? Ja svog skidam oko 7 ujutro s punjača i izdrži mi do kraja dana, s tim da moram napomenut da kad ne koristim wifi, mobile data i GPS to sve poisključujem da mi ne troši bateriju bezveze.. U tih 15ak sati korištenja cca 2 sata sam na wifiju, pola sata do sat vremena na 3G, 15ak smsova i tu i tamo koji poziv.. I naravno Angry Birds i ostatak veselog društva igrica cca pola sata - sat :D Ja sam relativno zadovoljan, kažem relativno zato jer mislim da mi ne bi izdržao cijeli dan takvog korištenja da ne gasim WiFi/3G kad ga ne koristim..
Ja ga isto palim oko 7 ujutro s time da je wifi stalno uključen, apdejtaju se vrijeme i drugi acounti svakih sat vremena, u podlozi je live wallpaper, 10-ak sms-ova dnevno, 5-10 minuta razgovora i 15-tak minuta surfanja. Tako mi izdrži cijeli dan, do ponoći, baterje nekad ostane i 20%. Kada bi se isključio wifi i automatsko apdejtanje možda bi izdržao dan i pol ili dva.
Uzeo sam i ovu kožnu torbicu
http://img23.imageshack.us/img23/722...variations.jpg
http://img151.imageshack.us/img151/8...znatorbica.jpg
Meni je baterija, nakon dan i pol bila na 50%. Prčkao po njemu, bio na marketu., 3G stalno uključen, WiFi tu i tamo (cca pola sata, sat), GPS pola sata, igrao se više od sat vremena, pričao oko pola sata.. Ja zadovoljan.
Prvih par dana je bilo "problema" s baterijom (prčkao cijeli dan, market i slično), ali sad, kad ga koristim manje i kad se baterija nekoliko puta punila i praznila, sve je "sjelo" i ja zdovoljan.
Evo i prvi prigovor od mene.. Naime, nakon ovog zadnjeg updatea imam problema sa notificationsima od poruka. Stvar je u tom da mi uopće ne zavibrira niti zazvoni niti se pokaže gore u notification baru da je došla poruka, samo se vidi da stoji broj 1 na Messaging ikonici. Još čudnije je to što se to ne događa svaki put nego potpuno random, nekad uredno dojavi poruku pa onda sljedeću ne dojavi, pa onda opet 5 dojavi pa 2 ne dojavi itd. Čitao sam malo po forumima i vidim da je to učestala pojava. Nadam se samo da će HTC to brzo pokrpat..
Jel vi ostali imate problema s tim ili sam ja crna ovca ovdje? :D
Nakon citanja ove teme i revieowa o dhd-u razmisljam ozbiljno o kupnji,naime u srijedu produljujem ugovor u tele 2 te bi ga dobio nesto jeftinije,presao bi sa 3gs-a,neki moji zahtjevi: dobar zvuk na slusalicama,solidna kamera za slikanje teksta(testova :D) i kvaliteta izrade...molim brz odgovor jer ipak u srijedu idem :)
btw ako bude preskup da li se isplati uzeti dezire z ili i9000?
pozz