HTC Desire Andorid 2.2 update problem
Pozdrav,
Imam problem sa HTC Desire smartphone-om. Naime, kupio sam ga u Francuskoj i bio je kodiran na Orange. Dao sam ga dekodirati (u Francuskoj) i sve je radilo kako treba. Medjutim, tokom rada na internetu (WiFi) pojavila mi se opcija za update operativnog sistema na Andorid 2.1-update 1 (OTA update).
To sam uradio i nakon update-a telefon je radio ali nisam vise mogao aktivirati WiFi konekciju. Javljalo je "Unable to start WiFi".
Sve ostale funkcije su radile normalno.
Nedugo poslije, tokom konekcije na internet preko 3G mobilne mreze pojavila se mogucnost update-a na Android 2.2 za Desire. U nadi da ce mi to eventualno rijesiti problem sa Wifi konekcijom izvrsio sam update. Ishod je bio katastrofalan s obzirom da mi je taj update bukvalno unistio sve funkcije telefona. Ne prepoznaje SIM karticu, memory card, ne radi ni jedna od mreznih opcija (WiFi, Bluetooth, GPS).
Iako udje u sistem restartuje se svake dvije do tri minute sam. Citajuci po internetu sam saznao da je to nerijetka pojava pogotovo kod dekodiranih telefona nakon ovog update-a. Navodno je problem u razlicitim verzijama ROM-a i neophodno je reinstalirati sistem sa pravom verzijom.
Servisi koje sam trazio u BIH (zivim u Sarajevu) mi do sada nisu pomogli i mislim da serviseri nisu voljni da se muce oko ovoga.
S obzirom da sam nov u ovoj cijeloj prici oko OS i Android-a zamolio bih vas za neke savjete. Da li mogu rijesiti problem fleshovanjem ROM-a? Pripremam da napravim goldcard.
Molim vas za bilo koju pomoc, ocajan sam, imam utegu od 400 € :(
Pozdrav i hvala unaprijed!