fora je u tome što više ni ne znam gdje su mi, punim preko laptopa jer mi je tlaka nositi stalno punjač i kopčati ga u struju jer sam stalno u pokretu :D pa mi je nekako jednostavnije drmnuti mob u laptop i doviđenja, problemi riješeni :D
Printable View
.. još da samo micro usb postane standard ili pak imamo wireless punjenje :D
dobra je fora i prebaciti mob na 2g mrežu kad ne surfate - na marketu ima dosta widgeta za to
meni traje 20-30% duže baterija...
Kolko sam ja vidio, nema pravih widgeta. Znači widget koji će ti sa jednim pritskom dat da prebaciš na 2G, nego je većina samo shortcut na postavke gdje to radiš. Da, dosta je to korisna stvar, iako ja više ne prebacujem. Imam dvije baterije tako da se uopće više ne brinem kolko će mi trajat baterija.
ovo je općenito dobro napraviti na svakom 3G uređaju na kojem ne koristite 3G mrežu. Drastično možete uštediti na bateriji. Koristim motosurf, i baterija mi sigurno 50% duže traje sa isključenom 3G mrežom.
@dude: da li imaš i stolni punjač za bateriju? nije li tlaka svaki drugi dan vaditi bateriju iz moba i puniti "onu drugu"?
zar nije lakše svaku noć staviti mob na punjač i prespavati punjenje? Ja to radim svaku 3. ili 4. noć na svom, doduše nije milestone, ali prespavam punjenje... A vjerujem da milestone izdrži i više od 24 sata, tako da mislim da nema brige za cijeli dan.
Ne punim drugu, većinom punim preo noći kao što si rekao, ali kad zagusti trudim se da je ova "druga" uvijek isto puna. Doći će mi sada onaj dock koji može drugu bat punit, pa ću ih moć obje punit u isto vrijeme
To je u redu. Nije mi samo jasno zašto nisu stavili mogućnost punjenja na motorolinom originalnom docku, to mi je uber glupo.
I nije mi jasan taj android. To je hebeni smartphone. Kako nema mogućnost direktnog isključivanja 3G mreže u samom OS-u, nego se moraju widgeti stavljati da bi se isključio. Što su tako zbili tu opciju negdje da je tolika tlaka doći do nje?
Pa ima opcija, al treba napravit 3-4 klika da se dođe do nje. Lakše stavit widget na ekran i riješit jednim klikom....
Ovaj APNdroid baš gasi data connection. Ne prebacuje na 2G nego gasi sve. Smartphonei danas su sve samo ne telefoni. Prva stvar koju moraš instalirat kad uzmeš androida je zamjena za poruke i zamjena za media player (u mom slučaju Handcent i Mort Player). Žalosno do bola...
http://aplud.com/ik3rp.png
eto ga i za 3g :)
http://www.megaupload.com/?d=COEKKLIS
edit:
jbg ni ovaj direktno ne isključuje 3G..al dobro, bar je bolji widget od onog šta dolazi s androidom :)
Pa, ima za dodati opcija 2G-3G...
Radi li vama APN na tom widgetu?
Super je i sve, ali APN mi izgleda ne radi- upalim i ništa se ne događa (ne nađe 3G ili HDSPA)... :hm:
Ima APN Droid widget, ali ako već ima na ovom- bilo bi lijepo da radi :)
EDIT: Riješio :)
APN Droid doda neko svoje ime APN- u.
Tako da sam vratio APN na defaultni i sada radi kako treba.
hayleen carice! Od kad imam APNdroid Milestone se preporodio. Umjesto dan i pol, baterija sad drži preko tri dana. Napunio sam ga prekjučer prek noći, a sada je na 70%!!!!
Kad sam doma isključujem data promet (na laptopu sam pa mi ne treba), uključujem samo kad sam vani.
Baterija traje ko da nije smartphone :D
Hvala!!!!
Haha, I'm glad I've helped out :D Ja koristim ovaj enhanced power widget gore :)
Registrovah se kako bih konačno i ja nešto napisao ovde. Od kad sam pre dve nedelje kupio Milestone 2, pratim ovu temu jer sam imao ogromnih nedoumica oko baterije. Prekratko trajanje me je baš brinulo. Čekao sam neko vreme bez nekih dodataka i to je bilo baš loše. Ujutru oko 10h, 100% uveče 20% uz prosečno korišćenje... Međutim, uz vašu pomoć i instaliranje par stvarčica (APNdroid i Advanced Task Killer) situacija je rapidno bolja. Evo, upravo gledam, 12 sati "od skidanja sa punjača", baterija je na 70% uz sasvim solidno korišćenje. Četrdesetak minuta razgovora, gomila SMS-ova, bar sat vremena interneta...
Hvala vam za preporuke!!!!
I sad jedan mali offT: od 2000. kad sam kupio prvi telefon, pa do 2005. koristio sam Motorola CD 920, od 2005. do pre dve nedelje Motorola V3. Nadam se da će mi i novi trajati 5 godina ;)
http://img143.imageshack.us/img143/8338/dscn1447.th.jpg
Nisam imao priliku da radim sa "kecom", niti sa bilo kojim Androidom pre ovog, pa mi je sve ovo novo tj nemam reper za poređenje, pa mi se ovo "čudo" čini fenomenomenalno.:P
Kažem, jedina zamerka je ta baterija ili je tu problem sa mojom navikom. Na CD 920 mi je baterija trajala 7 dana, na V3, tri, četiri...
A što se tiče služenja, kao što se može i videti (valjda) na slici, oba stara telefona rade najnormalnije...
da, ti si prešao sada sa magarca na konja. za smartphone, kojem baterija traje nekih 2 dana, jedan dan full performanse korištenja, je odlična baterija. tako da, zadovolji se sa time da ga svaku noć staviš na punjač. Jer, smartphone koji je maksimalno opterećen svaki dan, i izdrži ga cijeli dan, je odličan smartphone. :) To ti je moje mišljenje. Ja sam ih promjenio nekoliko, tako da govorim iz iskustva.
jel dvojka stigla kod vas službeno, il si ga uzeo negdje vani?
Naručio preko neke firme u BG i stigla mi za nedelju dana. U ponudi Telenora, mislim, je još uvek samo "kec".
I da se nadovežem na temu: "1d 4h 42m 20s since unplugged" baterija stoji na 30%. Danas nešto manje razgovora ali dosta SMS poruk ai mnogo interneta... Mislim da je ovo sasvim pristojno (?)