HD2 isto nije zaključan
Printable View
HD2 isto nije zaključan
da li je neko isprobao legend kupljen u vipu, jel radi 099, 095 kartica ili samo vip, jer dobio sam informaciju da su svi novi uređaji zaključani, tako su mi rekli u vip centru
edit: jos jedno pitanje dali aplikacije sa stare verzije andorid osa rade i na ovom 2.1 mislin moze se to snimat a da nest ne sj,.,,,biiip EM ,,pitan jer cu kroz tjedan dana kupit legend nov sam u ovom pa i ne znam nista :) nadam se da ne pitam na krivom mjestu :)
ok hvala nisan to zna da nebi nesto zeznuo sa aplikacijama a nov telefon pa da ga ne unistim ili sta ja znam i jos jedno podpitanje dali recimo android os ima neki backup ili skines os sa neta i ponogno ga upucas u mobitel kao sto je slucaj sa iphone ? tako da mozes prtljat koliko hoces ali uvijek ga mozes vratit da radi kao iz tvornice,,,,,zanima me jer moram snimit npr navigaciju ona googlova samo jede novce sa racuna :)
backup imaš recimo za poruke i takve stvari...
a što se tiče tvorničkog stanja, uvijek možeš resetirati uređaj na tvorničke postavke pa vratiti sve u prvobitno stanje
za gps imaš već dosta aplikacija (igo, sygic, copilot, navigon) i te ti ne jedu novce s računa, pošto imaš offline mape
baci oko na:
Android aplikacije
e ali mislio sam recimo kao sto mi je bio slucaj kod iphone kada sam nesto radio pa se mobitel zblesira nisan nista moga pa sam skiniuo kompletno nov firmware i upuca ga u njega opet tako da je sve opet bilo kao tvornicki dakle bez tih resetiranja na tvornicke postavke,,nego bas ne mozes uc u njega ni nista pa onda jel ima kakva stranica il taj firmware 2.1 za skinit i upucat ga pa da bude ko prije nadam se da ne davim sa pitanjima :)
edit: posto ste mi tu vec rekli da android os nije lokaliziran odnosno nema HR meni,zanima me imaju li hrvatska slova čćžđš u njemu dali se to da istipkat ili ???
Može ako ti ga PC prepozna, odnosno možeš stvar "osposobit" i preko hardverskih tipki, radeći hard reset.
evo me nabavio sam i ja legendu:) sada imam mozda najgluplje pitanje ovdje ali ja ne kuzim kako se sa sim kartice upucaju brojevi u telefonski imenik nije valjda da moram sve rucno upisivat :D
edit: jos jedno mozda glupo pitanje ali dali on kada gleda prognozu skida podatke sa gps ili sa racuna :)?
Za prvo ne znam, ali prognozu skida s interneta (tj. sa računa skida novce za internet ako nemaš neki data paket).
ja sam na tele2 na bonove i cudi me da skida od tamo jer nije ni lipe potrosio bas sam gledao pa sam mislio da skida podatke mozda preko gps.nego ne znam nikako kako kontakte uredit nije valjda da moram sve rucno upisivat majko draga
Pretpostavljam da je jednostavnije syncati kontakte sa gmailom, nemam info iz prve pa nek me netko ispravi ako griješim.
Koji si mob imao prije ovoga i imaš li možda gmail acc?
imao sam nokia n82 tako da mi je ovo prvi susret sa android osom,vec sam skinuo neke stvarcice sto ce mi koristit samo ne kuzim taj dio sa kontaktima i da imam gmail..
Ma da, zapravo ako više nemaš N82 niš onda. Mogao si na nju instalirati mail for exchange i syncati sve kontakte sa googlom (također i kalendar). Kasnije te podatke povučeš s gmaila na android. Jedino neznam kako android to importa, a poprilično sam siguran da to nije problem, ipak je android usko povezan s google uslugama. Anyway, samo razmišljam na glas pa ako pomogne, ok..
a ok valjda nesto buden nasa hvala ti
Ja sam svoje kontakte prebacio (sinkronizirao) preko PC-a i HTC Sync-a.
Da pojasnim, imao sam (imam) WM i Symbian platforme i sve kontakte sam međusobno sinkronizirao, što preko Nokia PC Suite što preko ActiveSynca i PC (M$ Outook-a). Kada sam spojio Hero preko HTC Synca sa PC on mi je automatski sve povukao i uredno spremio na mobitel.
huh nisam nikad radio save i sync kontakata na nokia pc suite nije mi trebalo al sad vidin da ocito treba
Ovo sam ja probao s E65 kad sam na androida prelazio. Nije dobro ispalo, na random je pogubio dosta brojeva, kasnije skuzio da su to kontakti koji su imali vise brojeva pod npr. "mobile". Na kraju napravio ovako i proslo je super: selektiras sve kontakte i napravis "copy to memory card" ili kako je to vec bilo na koji, kontakte dobijes u "/Others/Contacts". E, sad , nokia nazalost ne podrzava multipage vcf pa dobijes toliko pojedinacnih koliko ima kontakata. Iskopiras te vcf-ove na komp, spojis ih u jedan (ne znam za windozere, ja sam na linuxu, tamo je lako: cat *.vcf > sve.vcf). Nakon toga na google accountu jednostavno importiras taj jedan veliki vcf i syncas androida.
hm probat cu tako samo moram skinut sa neta onaj htc sync jer kada ukopcam usb u telefon meni pokaze u my computer removable disc ali kada pokusavam uci u taj removable disc pise insert disc kao da ne postoji ne znam zasto se to dogadja uvijek neki problemi :)
Vidi da li ti se na mobu kakav notification pojavi kad ustekas usb kabel.
Pitanje vlasnicima: kako ste zadovoljni s uređajem u ovo kraće vrijeme što se družite? Ja sam maltene korak do kupnje, baš sam nekako zagrizao za uređaj :)
I meni najbitnije: kakva je baterija? jel drži barem 2 dana? hvala unaprijed ;)
eh da se opet javin sada radi i htc sync skinuo sam neki sa neta instalirao i sada mi daje pristup kartici sto prije nije bilo moguce,,
TomZg,,ja koristim legendu evo 24sata mozda :D i sto se tice uredjaja ja sam prezadovoljan,brz je fluidan nije spor sto me iznenadilo,jedino je mala kartica sto se dobije sa njim samo 2gb mada se moze kupit nova,,baterija jucer sam ga punio navece i sada je mozda na 15% pa ce se ispraznit,mada vjerojatn nakon sto se napuni kojih 15ak puta bi trebala trajat barem 3,4 dana uz normalno koristenje takav je barem moj dojam,i da samo jos naglasim sada mi traje vec 24 sata s tim da sam pogasio 3g mreze i te gluposti mada se spojim na wifi i surfam u prosjeku 2h tokom dana samo isprobavam mogucnosti :)
Eto, da se i ja javim.. Koristim ga vec skoro tjedan dana...i baterija drzi oko 2,5-3 dana. Konstantno je ukljucen data, gtalk, 3g, nesto poziva i dosta surfanja dnevno. Ja osobno vrlo zadovoljan baterijom :)
Evo večeras sam si ga i ja naručio, treba doći poštom... Nego, žena koja mi ga treba poslat tvrdi da je kupljen u VIPu, ali da radi na sve kartice (1000%) jer je kao probala i sa tele2 sim-om...iskreno, moram priznat da sam zbunjen sad jer sam bio uvjeren da su svi iz VIPa zaključani..no dobro, u svakom slučaju ću javit dojmove :)
je istina, pitao ja u vipu i kažu da je zključan. eo juče sam i ja nabavio uređaj kupljen u vip-u, i ipak nije zaključan- provjereno radi na 091, 098, nissam probao 095 al mislim da nebi trebalo bit problema.legend je super samo se nadam da nisam pogrješio što nisam pričekao desire
jel netko probao vrtiti divx na legendu?
hmmm cudno da nemoze glatko vrtiti...ne bih reko da je stvar u procesoru, prije u kodeku ili androidu...mozda nije jos dobro optimiziran za te stvari
evo stigao legend...prvi dojmovi: oduševljen sam kvalitetom izrade, malo me podsjeća na prvi iphone koji je također bio gotovo cijeli metalan...inače uređaj je iz VIP-a i radi na sve mreže tako da su se iz službe za korisnike ipak malo slagali ili raspolažu s krivim informacijama :)
evo nakon 2 dana druženja moram priznat da nemam baš ikakvih zamjerki što se tiče uređaja...čak je i baterija vrlo zadovoljavajuća, napunio sam ga 15.04 (dakle isti dan kako sam postao gornji post,nisam ga skidao skroz dok se nije upalila zelena lampica na indikatoru) i sad mi je baterija na 6/10 (one zelene kockice u izborniku settings-about phone-battery) a up time: 43h20m s time da ga po noći ne gasim, pričam i pišem podosta poruka tijekom dana...sve u svemu, super :)
Jedno pitanje:
koliko imaš slobdne memorije telefona za instaliranje aplikacija/igrica i ostalog?
tek sad vidio ovo, nisam uopce obraćao pažnju na slobodnu memoriju...naime, danas sam dobio vrhunsku ponudu za telefon tako da sam ga prodao...izgleda da idem po desire :))
aj plz reci za koliko si ga prodao?
mogu reć da i ja sad razmišljam dali sam se zaletio malo prebrzo, možda dda sam ipak sačekao desire, iako sam oduševenj potpuno sa legendom. ali uvijek se da rješiti telefona
Nisam "prešao", postao sam svestran ;D Inače, ovo oko Desire-a je još sve nejsano, kao i ona zbrka oko video rezolucije. Inače mislim da je nepotrebno paničariti oko raspoložive memorije za aplikacije jer same aplikacije i ne zauzimaju previše prostora.
imam jedno pitanje dali je tko od vas pokusao primati fajlove preko bluetootha?ja sam instalirao par aplikacija sa androida marketa za bluetoot i mogu slati ali ne mogu primati jednostavno nitko me ne vidi kada upalim bluetooth a isao sam i na settings i poruktao opcije da sam vidljiv i sve i jednostanvno ne mogu primit a poslat mogu zna li negko di je greska :)?
Vidim da nitko od silnog ludila za Desireom i njegovim djeljenjem nije primjetio da je HTC izdao software update za Legenda :) Update rjesava problem nepojavljivanja nekih aplikacija (poput Barcode Scannera) na Marketu. Moze se skinut OTA (Settings-->About phone-->System software updates). Nova verzija softwarea je 1.31.405.4. Ja napravio update i stvarno se pojavile sve aplikacije na Marketu :)
Mi možeš napisati koju riječ u svezi optical trackball-a koliko je precizan i kakav je rad sa njime? Možeš usporediti i se nekim drugim vidom hardwerske navigavije, klasični trackball, trackpad/D-pad, joystick...
Iskreno, nisam ga baš ni koristio, a ovo malo što jesam čini mi se dosta precizan. Generalno, puno mi je lakše i zgodnije šibat prstima po ekranu. Što se usporedbe tiče, trackpad na BB-u mi se čini bolje rješenje, možda iz razloga jer je konveksno zaobljen tako da prst ima veću površinu za prelazak...ali opet, to je sad ako idemo cjepidlačit, sve je stvar navike.
Dobra recenzija... :)
Slike slikane sa mobitelom mi se čine OK. imaju šuma.
ali za pregledavanje na kompu (ne u punoj veličini) ili za stavljanje na facebook (ili nešto slično) mogu jako dobro poslužiti...
PS: onaj klinac je tvoj ili? ;)
A čuj, još od pojavljivanja Nokije N95 tvrdim da je 5 mpx lagano preseravanje s pikselima, da su svi skupa poradili na drugim detaljima kamere, danas bi slike bile bolje..... Da, klinac je moj. ;)
Još uvijek čekajući HTC-ove android mobitele u T-mobileu pasem oči po VIP-ovim salonima, pa sam bio u prilici isprobat HTC Hero koji je prethodnik HTC Legenda.
Vidim da Hero kod unosa texta ima opciju Phone keypad (plus T9). A to je ono što mi treba, jer ovaj polu-kvazi-qwerty mi nikako ne paše za textanje jednom rukom.
Ugavnom, T9 ima ali input language ima samo engleski, poljski i češki. Može li neka dobra duša pogledati da li VIPovi HTC Legend mobiteli imaju input language=croatian?
Ako imaju, Legend je 90% moj!
P.S. Da li ima opcija za vibriranje moba kod unosa texta i općenito, kod touch akcija na ekranu?
Nemaju HR language.
Opcija za vibriranje kod unosa teksta ima.
i to ne bilo kakva opcija za vibriranje prilikom unosa teksta. neznam da li je to možda uzrok zbog metalnog kučišta, vjerojatno jest, ali taj haptic feedback je po meni na legendu najbolji dosad. nijedan mobitela mi jednostavno nema takav odziv za vibro prilikom unosa teksta
e da se i ja javim koristim legendu vec mj dana i prezadovoljan sam,jedina je mana sto mu je slab wifi singal koji ako usporedim sa svojim bivsim mobitelom koji je bio n82 nokia,totalno katastrofalan na mjestima gdje je nokia imala 100% jak signal. htc legend ima 60%,,,,nego me zanima druga stvar ja nikako nisam uspio jos preko bluetootha primiti neki file sliku ili bilo sto,slati mogu ali primati ne mogu jel zna ko u cemu je fora,skinuo sam sa marketa bluetooth file transfer ali opet ista stvar pokusava se spojit na moj mob i nece ima li tko slican problem ?
Sad kad ste se svi navikli na Legendu, može malo dojmova? :)
1) Kako vam ide tipkanje u portrait i landscape modu? Jeste se navikli i da li vam je ekran u odnosu na veličinu prstiju mali/dovoljan?
2) Jeste zadovoljni brzinom uređaja i što biste po tom pitanju izdvojili kao manu (gdje je spor, gdje bi se na njemu još trebalo poraditi i sl.)?
3) Pretpostavljam da bi Legend trebao dobiti update na 2.2 (izašao je u 2010. god.), ali nigdje u vijestima to ne vidim. Priča se ugl o Desireu - što će biti s Legendom?
4) Na što pripaziti prilikom kupnje? Normalno, htio bi mob iskoristiti maksimalno, a čitam o verzijama bootloadera i sl. što mi trenutno zvuči ko špansko selo. Ukratko, na što obratiti pažnju sa softverske strane da bi sutra mogao rootati mob i raditi s njim šta hoću?
5) Kakav je media player i kvaliteta zvuka na in-ear slušalicama?
1. Prvi dan-dva mi je bilo čudno. S fizičke tipkovnice na virtualnu. U početku je bilo krivo odabranih slova na pretek. No brzo se navikneš i prestaneš griješiti.
2. Ja sam prezadovoljan brzinom, naspram Nokie i Symbiana olakšanje. Nisam primijetio da je negdje spor, ali nisam još ni instalirao sve aplikacije koje planiram te korištenje njih u isto vrijeme. Mislim da svejedno nebi trebalo bit problema.
3. U drugoj polovici ove godine. Nakon ljeta bi trebao doć.
4. Nisam ušao još u rooterske vode, no mislim da se u Hrvatskoj(Vipu) isporučuju svi s istom verzijom bootloadera tak da nemaš što pazit.
5. Nisam još isprobao.
Nekako sumnjam da će update na Froyo doći već najesen...
...a kako vas služi baterija? Primjera radi, moj slučaj na dnevnoj bazi je: 12h mail sync preko EDGE-a, 30ak min wifi i surfanja, 10 sms/20 min poziva. Sve što tražim je 2 dana. Bi to bilo izvedivo na Legendi?
Troši li wifi više struje od EDGE/3G-a ili su jednaki?
Probao sam to ali jednostavno ne radi..Uglavnom sada kada mi ne radi na njemu ni bluetooth niti MMS a radio je ne znam zasto ne radi zelim si uzeti novu SD karticu od 8gb,,pa cu napravit na telefonu hard reset tako da se sve vrati na tvornicke postavke ali mene zanima sada ovo,,posto na telefonu imam kontakte i instalirane neke igrice i gps navigacije dali ja mogu pohraniti podatke sa svoje SD kartice na komp pa kada ubacim novu karticu snimiti stare podatke na novu karticu kompletno?hoce li to onda sve ostat mislim na igrice i navigaciju instalirano ili cu morat sve radit ponovno?i dali postoji neki nacin da sacuvam kontakte tj brojeve telefona nekako na komp pa ih poslje samo opet prebacim na telefon inace ne koristim outlook ako se moze prek otoga hvala..
Kada bi za Legend trebao stići froyo?
pozz svima.
Eto planiram si kupiti novi mobitel i odlučio sam da ću kupiti Legend pa me sada neke sitnice zanimaju.Imao sam android telefon(xperiu x10) i više manje znam se androidom koristiti.
Zanima me kolko modova tipkovnice za pisanje poruka ima u androidu?jednosavno se sad nemogu sjetiti kolko ih je bilo na xperiji...
kolko ja vidim po youtubu izašo je froyo 2.2 za legend!Ili je ovo neka patka??? http://www.youtube.com/watch?v=ZxH7PjevUkY
Froyo bez Sensea na Legendi uz to sa Cyanogen settings menijem - pogađaj još jednom :)
i jako spooooro radi
evo ja jučer kupio mob i sve mi je super i prezadovoljan sam al imam jedno pitanje.tražio sam po forumu i našao temu o iGO navigaciji al nema linka za download.dal bi bio neko tako ljubazan da mi pošalje u pm link za download navigacije.hvala
I zanima me dal se zna nakraju kad izlazi froyo za Legend?
ljudi kak ste zadovoljni sa baterijom na mobitelu?Meni baš ne traje nešto jako puno...jedva jedan dan pa sam si naručio stolni punjač sa dvije baterije..
Ja sam mislio da kad jednom izađe Android 2.2 da je to za sve dosadašnje Androide update, a ne da za svaki posebno oni izdaju...
Onda, jel netko zna kad će biti tog Froya za Legend?
Rečeno je do kraja ove godine.
Meni i sad mob radi super...što bi se opće trebalo promjeniti na bolje u Froyu?
froyo je dosta brži, puno tečniji
Pozz svima ,planiram ovih dana uzimati htc legend .Pa me interesuje dali za njega ima skype aplikacija ,koliko citam na netu da nije jos za njega izaslo,pa imali ili nema,ili ima nesto slicno znaci ko i msn ...
Imaš službenu Skype aplikaciju i podržan je uređaj, odnosno Android 2.1 koji je na Legendu.
Za MSN ima hrpa programa(beejiveim, msn droid x.....).
Ako misliš rootat uređaj, nećeš se baš usrećit jer nema nešto puno romova na izbor, no CM je tu pa neće bit problema.
ja nikako da upalim bljeskalicu dok snimam neki video,dok slikam slike onda sve radi al kad idem snimat neće svjetliti :P Dal ko ima sličan problem?
Jedino nerazumem sta znaci CM je tu pa neće bit problema.
CyanogenMod.
Wiki
Hvala na pomoći uvezi cm
Pozz može li mi neko pomoći ,nemogu da skinem za htc legend ovaj msn tj MSN Droid nikako ,na koju god stranicu odem neće mi download.Pa ako može neko da mi pomogne ,zahvaljuje...
Ljudi pomoć, uzeo sam ovaj tel od covjeka i tel,je super nema sta ,al jedini problem je što nemogu ući na market,onu njegovu stranicu preko telefona jer kad to kliknem pise mi njegov mail od tog tipa i dole treba pass,i nemogu da uđem na market,ja njega zvao on nezna kako sadda obrise taj njegov accaunt.pa znali neko kako da ga obrise taj mail njegov pa da mogu da uđem na market...
Kaže mi kad to hocu da uradim you can delete it by reseting the phone to factory defaults(witch deletes all your personal dada.P a sta da radim,al imam navigaciju instaliranu da li će se ona izbrisati ako to uradim.
Ako napravis Factory defaults, sve se brise, ukljucujuci i aplikacije (osim ako imas neki a2sd, ali to je sad vec druga prica).
Ok ali navigacija mi je na micro cd kartici ona navigacija je Igo Pa mogul ja izvaditi karticu pa sve brisati i onda ubaciti i pokrenuti karticu i instalirati navigaciju da bude sve ok.
Samo karte, POI i ostali slicni podaci su ti na kartici, aplikacija je i dalje u telefonu, i obrisat ce se kad napravis factory reset.
znaci da nebrisem
pa kaj je takav problem instalirat navigaciju? Napravi reset i uživaj:cthumbup:
Napravio reset i sve ok Hvala svima na pomoći
Legend dobiva Froyo kro nekoliko narednih nedelja :)
http://www.gsmarena.com/htc_legend_g...-news-2058.php
dali bi se na koju foru uspio deaktivirati ili kako te već nazvati optički trackball? zna me zezati kad pišem sms :P
pa pišem poruku i recimo prstom pređem po njemu i onda bi podigne pisanje u gornji red.dogodilo mi se to više puta no nije takva tragedija,mislio sam da se možda da kako to ugasiti jer ja opće ne koristim trackball....
Već kad sad pišem post dali se da kako isključiti ovaj xt9?da nemoram svaki put kad krenem pisat sms gasit ga?
Hvala
Keyboard settings-Text input i odznačiš sve Prediction i slično
da ok to sam i napravio al i dalje kad otvorim novi sms moram stisnuti da mi iz xt9 prebaci u abc
skini ultra keyboard, tam ne moras to gasit.. i bolje se tipka sto put..a isto ima klasicnu mob tipkovnicu.. ( znaci ya a 1 put,b 2 put,c 3 put stisnes )
koji vam je rom najbolji?
Eto ja instalirao Froyo 2.2 i mobitel radi ko vurica :hrv::hrv:
Pozdrav svima ,moželi mi neko objasniti na htc legend što god instaliram neke aplikacije ili slično.Meni se to sve instalira na telefon ,već mi je memorija puna,eh interesujeme kako nastimati na kartic umicrosd da ide sve što instaliram a imam od 4 gb u tel karticu.
moraš imat rootan mob da bi instalirao aplikacije na memorijsku karticu!
Kako rootati HTC Legend http://theunlockr.com/2010/06/07/how...he-htc-legend/
Kako istalirati aplikacije na SD Karticu http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=462882
Ak još šta trebaš samo pitaj!
http://www.google.hr/#hl=hr&biw=1103...a906d8b2c612b3
Gledao sam tutorial ,al nebi se smio to usuditi ,bojimse da nebi sta zeznuo.