spoji na komp i da ti ovi učita mob (naravno na mobu stvit pc suite ) i odna samo 2 put klik na taj fajl i pitat će te dal ga zelis instalirat i dalje mislim da bi trebao znati ....
Printable View
spoji na komp i da ti ovi učita mob (naravno na mobu stvit pc suite ) i odna samo 2 put klik na taj fajl i pitat će te dal ga zelis instalirat i dalje mislim da bi trebao znati ....
Jedno pitanje, ubacio sam kartu Europe na svoj mob, sad bih isto napravio na još 2.. Da li opet moram skidati svih 2.2GB ili su ostale pohranjene negdje na kompu-di? Thnx
Nisu na kompu nego na kartici u folderu Cities pa samo njega prebaci na druge kartice.
OVI Maps je već neko vrijeme dostupan besplatno i za E71/E66 pa tko voli...
http://www.allaboutsymbian.com/news/...t_Ovi_Maps.php
Izdvojio bi samo još zanimljivu izjavu Nokije:
= Citat =:
In the press release, Nokia note that the E71 and E66 will be "the last of our S60 3.1 and older devices to sport this version of Ovi Maps". This means we will not be seeing free navigation support for the Nokia N95 and other S60 3.1 devices.
ma sta ce ti to, to moras sve snimit svoje ili?
Koristi netko ovu navigaciju na E71 (fw400)?
Problem je sljedeći: aplikacija se kreša kad uđem u settings - internet. Kad sam je prvi put instalirao znam da sam tamo nešto već podešavao. I u startu sam primjetio nekoliko krešanja, ali neznam točno u kojim situacijama. Probao sam reinstal, skinuti ponovno verziju s neta (možda je u međuvremenu izašao update) ali ništa novo. Ima netko sličnih problema?
Problem!
Imam na PCu i Nokia Ovi Suite i Map Loader, instalirao sam na mobitel Map Installer 3.03 i mobitel se spoji sa Ovi Suite (ili Loaderom) i kad treba ucitati mape javlja da je server nedostupan ili ga smo trazi do u beskonacnost. Je li tko imao ovakav problem?
Mobitel je Nokia 5230.
@Vader
Ostale aplikacije (IM, browseri FF, Opera, Chrome,...) se bez problema spajau na internet, ADSL preko Bneta (nema proxya a cak sam i firewall ugasio)!
Jucer mi sama Nokia nije htjela prikazati online mapu kad sam joj dopustio da se spoji na internet (mobilni)! A danas sam uspio sa njom dobiti online mapu, pa cu danas pokusati od kuce.
Sada sam gotovo sto posto siguran da je Nokiji jucer "pao" server za skidanje mapa ili je bio preopterecen!
UPDATE:
Sada radi, a nisam nista mjenjao na PCu! To samo potvrdjuje moju teoriju da jucer nesto na strani nokinog servera nije bilo dobro! :)
trebam pomoć, ovi maps me nikako ne žele locirat, gledao sam i pod programi - lokacija - gps podaci, i ne nalazi mi nikakav satelit. dali netko zna gdje je problem? mobitel je nokia x6, operator vip.
Hvala.
ovako, pod:
Programi => Lokacija => Način određivanja položaja => ovdje mora biti označena samo opcija : "Integrirani GPS"
prvo to provjeri
provjereno, samo je to označeno.
ok, kad odeš na: programi => lokacija => gps podaci
treba ti se pokazati poruka traženje gps uređaja
i nakon toga se u gornjem desnom uglu tre pojaviti ikona malog satelita
jel se to dogodi ?
da, i onda ništa ne nalazi.
ok
kad si u gps podatci, odi na opcije => satelitski status
ovdje vidiš snage signala za pojedini satelit
da bi uhvatio lokaciju, moraš imati vezu sa 4 satelita
da bi to ostvario, mob mora imati optičku vidljivost prema nebu, znači, teško da ćeš uhvatiti signal ako si u kući
jednom kad uhvatiš 4 satelita, dovoljna je veza sa 3 da bi te navigirali
hvala ti puno :)
nema problema, ne znam kak točno izgleda kad se uhvati signal na tome "satelitski status"
ja to provjeravam u aplikaciji race chrono
u toj aplikaciji doslovno imaš grafički prikaz satelita i kad uhvatiš signal sa nekim od satelita, taj satelit bude zaokružen...
trenutno je u požegi loše vrijeme pa ne mogu uhvatit signal niti s jednim satelitom, probo sam izaći na balkon na kojih 2-3 min ali bezuspješno :D
večeras ću ići u osijek pa ću napraviti skrinšot kak izgleda na statusu satelita kad uhvatiš signal ;)
Mozda ce ti ovo pomoci:OviMaps user guides
@hrc50 mslm da ti neradi link, barem meni
Trebalo je u linku jedno "f" obrisati na kraju samo.
Evo link
evo, quotam sam sebe :D
ovak izgleda kad se uhvati signal
ovi sivi stupci pokazuju da vide satelit
a plavi stupci pokazuju signal satelita na koji je mob spojen
http://i39.tinypic.com/14tyadt.jpg
hvala ti puno darQ96
Koje su ti to fore s 'ne pričaj gluposti'? Razumio bi tvoj stav da je čovjek stvarno rekao nešto glupo ili čak krivo, ali definitivno postoje i ljepši načini da nadopuniš (ili ispraviš) nečiju tvrdnju.
GPS ili AGPS - nijedno nije krivo i njihovo korištenje ovisi isključivo o zahtjevima korisnika.
"Napucavajte" se argumentima na ljepši način ;)
pa mora bit uključen ak oš integriranim gps prijemnikom u nokiji x6 uhvatit satelite....
što si tak agresivan ?!?!?!?
probo sam ja agps, al to što se on meni nađe lokaciju 45 sec ranije mi u životu apsolutno niš ne znači
isto tak, ovisno o tarifama koje se koriste, gprs i nije tak jeftin ;)
ma pacijent....mogo je za promjenu napisat neš korisno...
Morao sam malo putovati Europom i nakrcao sam dosta "zemalja" na mobitel.
Kako mogu izbrisati pojedine karte pojedinuh zemalja?
Imam Ovi Maps 3.03
ok, vidim da nisi shvatio, krivo je boldano, rekao si da "mora biti uključen samo integrirani gps"
btw nađi jednu netočnu informaciju u mom postu ako misliš da sam u krivu
i ne ovisi cifra o tarifama, uzmi si IE i exel u ruke pa malo računaj, desetak lipa po spajanju bez ikakve tarife, sa bilo kojom aktiviranom data opcijom još je i višestruko jeftinije
Ovi maps mi se ponekad zamrznu usred naviganja.
Za početak, htio bi maknuti suvišne mape. Kako mogu pobrisati mape određenih zemalja?
Mislim da ne možeš određene nego samo sve ili ništa. Kad obrišeš, ponovo skini one koje trebaš i to je to.
Thaks. A kako mogu izbrisat onda sve?
Preko Maps Loadera. Ili jednostavno obriši folder Cities s kartice, pokreni Ovi Maps da se folder ponovo napravi, zatvori ga i onda natovari karte.
Preko Ovi Suite upravo brisem sve, i onda cu dodat samo kaj mi pase!
Thanks domy_os!
Kako dobiti informaciju da su izasle nove ovi karte kao sto to znamo od garmina... Koliko cesto nokia radi updajte mapa - da le je to barem jednom godisnje?
Ja sam jučer slučajno pokrenuo Ovi Maps i odmah mi je rekao da ima nekakav update. Pustio sam da se skine, obrisao je postojeće karte s kartice, stavio točno one koje sam imao, ali puno novije i to je to. Mogu samo reći wow, što god sam pogledao na karti, promijenjeno je. Svakako preporučam da si updateate karte...
dostupna je i nova verzjia OVI mapsa, 3.04, nije više beta
nema direktnog dowloada, samo preko "SW update" aplikacije u telefonu ili preko OVI suita
http://maps.nokia.com/ovi-services-and-apps/ovi-maps
i nova verzija karata je dostupna, 0.1.24.114
Evo direktan link:
http://nds1.nokia.com/phones/files/s...0_5.0.Nocs.sis
Bilo bi dobro da netko stavi change log...
ovo sam našao na brzinu:
- u postavkama pozicioniranja dodana opcija "wifi/network"
- nema više pokazivača gps signala, sada je točka u centru ekrana pokazivač signala, crvena je ako ima gps signal, siva ako nema (ako je pozicioniranje izvršeno samo putem mreže)
evo i link za ne-touch symbiane:
http://nds1.nokia.com/phones/files/s...0_3.2.Nocs.sis
Za E71/E66 je još uvijek aktualna stara v3.03 i izgleda da su to jedini modeli koji (zasad) nisu update-ani.
Edit: Vezano za nove karte, meni Map loader pokazuje zadnju verziju karti, ali svejedno dovori da ima novih update-a. Anyway, obrisao karte, stavio nove, i dalje pokazuje istu verziju i koliko vidim još uvijek isti problem. U Sloveniji autoput A4 nije ucrtan.
tako je, nova verzija je samo za symbiane 3.2 i 5
sa novim kartama su se napokon pojavile 3D zgrade u HR, za sada sam našao samo arenu u Zagrebu
neke "nove" ceste i dalje nisu ispravljene
http://slike.hr/slike-male/a/arena_6011b.jpg
edit:
meni dobro pokazuje verziju karata
koji je to autoput A4 u Sloveniji?
To bi bilo ovo (A4/E59):
http://maps.google.com/maps?q=sloven...,0.376968&z=12
Na potezu Zg-Maribor. AdriaRoute 3 ga recimo ima, baš sam pogledao. Put je prema riječima frenda otvoren prije par mjeseci, ja to ne bi znao. Samo znam da smo se neko vrijeme vozili po "livadama" :)
edit: CNE 2010.3 isto nema.
ja ne mogu nikako skinuti nokia map loader i ubaciti mapu hr u mob 5800 jel ima neki drugi nacin ..pliz fali mi karta u mobu a ovaj mi kada ga pokrenem pokazuje malo prostora na kompu!!!
Sta napraviti!!!
koristi ovi suite: http://europe.nokia.com/support/down...okia-ovi-suite
probam pa javim sta sam napravil...
Evo da javim i radi drugih da loader radi znaci kada se skine restartajte komp pa ga onda pokrenite,skidate prvo mapu za cro a zatim glasovnu navigaciju zenski glas...valjda radi sve ok moram samo namjestit da ide preko gps jer sam na bonu pa kad idem na more ili do zg da vidim dal to funkcionira i dal sta trebam namjestiti...ako imate neka saznanja sta jos trebam namjestiti a nisam javite svaka je pomoc dobrodosla!!
Cao....
evo sve mi radi samo me zanima sta moram iskljuciti da mi ostane na cistom gprs da mi ne trosi lovu!!!
A-GPS to ti je assisted gps koji pri spajanju trosi neki 10 kb.
A sta mora ostati a da nis ne trosi.... to znam za A-GPS!!
stavi onda samo int. gps.
hvala majstore!!!
Jel nesto sporiji zbog toga sta se koristi samo to od ostalih magucnosti ili??
Sa A-GPS ti nađe satelit u roku nekoliko sekundi dok sa integriranim GPS-om treba u najboljem slučaju oko minute, ako je oblačno i 2-3 min. Dakle malo jeste sporije, ali uvijek bez problema nađe, barem meni.
Što se tiče pokrivenosti teritorije bivše Yuge a pogotovo Hrvatske i Slovenije najdetaljnije karte ima Garmin sa zadnjim kartama AdriaROUTE 3.0.Ažuriranje karti možete napraviti sa
njihovih službeni stranica.Nokia maps nema ni blizu tako detaljne karte kao Garmin a to znam iz iskustva.
Kad u mob.(N97) idem na ažuriranje softvera nudi mi Ovi karte 3.4(8561kb) a imam v3.03 kao i softver telefona 21.0.045 (2340kb) do sad imam v 20.0.019. al mi neće ništa od tog nadograditi jer imam samo 10mb slobodno na C disku. Inače sve instaliram na E disk (i poruke) i brišem sve priv. podatke kad surfam. Interesira me kako dobiti više memorije na C disku, da li je potrebno izbrisati prethodnu ver. nokia maps 3.03(246) koja se automatski instalirala na C disk. Molim podrobne uput, HVALA!
obriši cache web browsera i sve poruke koje sadrže neki file (npr. primljene BT-om)
možeš probati i sa brisanjem ovi mapsa
možda da probam izbrisati ovi maps v3.03 pa onda bar nadograditi 3.04.
pozdrav
instalirao sam danas nokia maps, i imam jedan problem, kada udjem u mape i odem na pretragu, on nadje lokaciju i kada odem da prikaze na karti izbaci me programa
ako zna netko kako ovo rijesiti bio bih zahvalan
edit: nokia je 6650 fold
verzija je 3.01
probaj staviti novi fw u telefon
u mobitelu je najnoviji fw, nokia update mi ne pokazuje noviji
a sto se tice mapa rijeseno je danas
otisao sam na net i skinio licence manager, dobio 90 dana free navigacije
hvala na pomoci
To što imaš su stare karte, nove (OVI karte) su besplatne.
Ok, ali ovo ti je tema o besplatnim Ovi kartama. Probaj na dotsis-u naći rješenje za ove koje se plačaju.
za sada je rjesenje 90 dana free navigacije, kada to istekne vjerojatno cu imati mobitel, na koji se mogu instalirati nove karte
a ovaj ode dalje
vader hvala na pomoci
postoje li OVI mape za bosnu i hercegovinu
mrsko mi je instalirati garmin a i ne putujem toliko cesto i daleko pa da moram imati detaljne mape,ove bi mo godile cisto da imam neku navigaciju,osnovne puteve i tako
ima li neki link da downloadujem ,naravno i glasovne upute bi valjale,balkanski jezici ili engleski ?
Imam problem sa Ovi mapama na N97... Skinio sam ovaj najnoviji update i kad ulazim izbaci mi prozorcic : nemoguce otvoriti ovi maps, instalirajte zadnju verziju sa www.ovi maps.... na ovi suitu mi pokazuje koda je sve u redu i nemogu instalirat ponovo ovi maps, a kad ažuriram sa mobitelom pokaže mi ovi maps ali necee updaeta uvik izbaci error...
Mozete li mi pomoc di se tocno nalazi na mobitelu ovi maps da ga izbrisem i probam ponovo instalirat preko ovi suita...
pozdrav svima .imam nokiu n85 instaliran ovi maps 3.0 i karte su ubačene. kad upalim navigaciju piše mi na su pronađene licence koje nisu kompatibilne da bi mogli rabiti licence potrebno je povezivanje...nemem pojma di sam pogriješio.molim poštovane forumaše za pomoć.hvala
a gdje to mogu naći tu prepravljenu verziju
Već 5-6 sati pokušavam instalirati Ovi Maps na moju Nokia 5800 XM.
Imam najnoviji firmware V 52.0.007. Napravio sam format kartice i hard reset mobitela.
Instalirao sam najnoviju verziju Ovi Suite V 3.0.0.284 za PC.
Komp je novi, desktop i ima instalirane Windowse 7 64bit.
Uredno mi prepozna mobitel kada ga stavim u PC Suite mode i u OVI Suite ga registrira.
Kliknuo sam na maps i program kaže: "Connecting to maps server"
http://img832.imageshack.us/img832/3489/ovi1.jpg
Nakon toga kaze: "Cannot find maps or voice guidance files on your device"
http://img338.imageshack.us/img338/7575/ovi2x.jpg
Sto mi nema nikakve logike pošto sam skinu najnoviju Ovi_maps_installer_3.04_2010wk32_b03_s60_5.0 i instalirao na mobitel!
Naravno probao sam i navedene savjete, ali nije pomoglo...
Zatim sam ugasio mob pa ga upalio ponovo, spojio na komp, i pokrenuo Ovi Suite, kliknuo na maps, opet "Connecting to maps server" opet isto. Ali tada sam vidio da su se pojavili neki novi update gore na vrhu. I otvorim to, a na popisu izmedju ostalog pojavi se i "Ovi karte s besplatnom navigacijom" označim samo to i kliknem install.
http://img689.imageshack.us/img689/7862/ovi3.jpg
Kad naravno javi "Could not connect to service"
http://img27.imageshack.us/img27/4016/ovi4.jpg
Mob nisam dirao i sve se desilo u istoj minuti. Pokusao sam vise puta sve ispocetka samo se vrtim u krug... Na rubu sam živaca s nokijom i stvarno mi nije jasno u čemu je problem.
Surfao sam po netu i naletio na ovo: http://goo.gl/M4o6E
Poslušao sam savjete i izbrisao Novi Ovi Suite te instalirao stari 2.1.1.1.
Nakon nekoliko pokusaja registrirao mi je mob, i pokrenuo sammape. I za divno čudo otvorile se, označio sam glasovnu navigaciju za hrvatski i skinulo ju je. Zatim sam označio mapu Hrvatske i točno pred kraj skidanja javi "Connection lost" Nakon toga sam više puta pokušao ponviti postupak, ali stalno mi javlja "Cannot find maps or voice guidance files on your device".
Zaista više ne znam što da napravim, svaki savjet je dobrodošao, ja sam izludio...
Ništa ne valja šta radiš :-D
Svejedno koji Ovi Suite imaš, bilo bi dobro zadnju 3.0 inačicu. Sa v52 FW imaš ugrađenu 3.04 Ovi Maps u mobu (ne trebaš instalirati na mob, samo si si zauzeo dodatnih 10Mb na C:/ bezveze), trebaš samo ubaciti Hrvatski glas i mapu Hrvatske ili koju već hoćeš, dobro ti je rekao Ovi "nemaš instaliran glas ni mape". Izaberi Europe, Croatia i ubaci to ti je oko 23MB mapa i ubaci glas ženski hrvatski. Dolje će ti kod slike moba pisati koje si ubacio na mob, taj proces inače potraje ako ti je spora mem.kartica pa čekaj za svaku točku malo duže.
@ Gopacic, hvala na odgovoru, ali ja uopce nisam mogao nista prebaciti na mob. Nisam uopce imao opciju da prebacujem mape!
Uglavnom jutros sam otisao do frenda i instalirao zadnji Ovi Suite na njegov laptop koji ima Windows 7 32bit , spojio mob i sve je radilo bez greske. Mape su mi se odmah pojavile.
Instalirao sam Mape RH, SLO, BIH, I RS. te glasovnu navigaciju na Hrvatskom i sve radi.
Dakle problem je ocito u 64 bitnim Windowsima. Jer na 32 Bitnim sve radi bez greske...
Sad sam opet probao na svom kompu, ne radi, opet javlja iste errore... Steta eto sto sam morao potrosit cijeli dan jucer za ovo...
jeli se i vama dešava da kada započmeš navigaciju da nakon pola menute ti izbaci da kupiš premium veziju,
postoji kakav način da kupim taj premium bes da potrošim eure:retardlol:
mobitel je 5530 vanjski BGP prijemnik a mapa v 3,01 to je najnoviji ovi store instalira
3.01 nije besplatna
3.03 i novije verzije su besplatne ali nisu kompatibilne s tvojim telefonom
http://www.megaupload.com/?d=ZMTKPPJA
stog linka sam skinao i instalira 303 verziju
ali isto neće na 5530 radit gratis (j*********************** nokiu) nakon sekunde kaže ge pe es signal je prekinut i kaže da idem onlaj u šop
tako da za sada će samo garmin morat pričat skrenite ljevo pa desno a na nokiji samo vidit di sam,
osim ako nepostoji nešto da pokaže mobitelu da sam kupi a zapravo nisam..
EDIT NEVALJA 3,03 izbacuje van tako da otpada u vodu.. garmin je ipak jedini a nokija će bit samo da vidim disam ako garmin ne očitava poziciju
ili potraži krekiranu verziju 3.01
ovak
kolko vidim, računalo sa pristupom na net imaš :D
sa x6 si dobio usb kabel
prvo skini i instaliraj ovi suite
spoji mob sa računalom preko usb kabela, odaberi pc suite na mobu, u ovi suite odi na maps, i tamo odaberi što želiš instalirati, koji glas i koje mape
i to je to
aha:) sad znam. hvala. svi zbrkano pisu pa me zbunili.... pozdrav.
ma sori boris to se odnosilo za nokiu 5530 koja je slična tvojoj x6 i 5800 samo nema interni GPS i 3g
ali to nije bito, jer za nju je zadnja ovi mapa 3,01 dok za tebe vrjede i novije, tak oda skini tu 3,04 il 3,03 ovisno ona koja je stabilnija za tvoj mob i preko ovi sutia na kompu odabereš mape i glas
e ovako :) nece da mi instalira neki support software... uvijek je failed. zasto? ja spojim na pc, i konektujem i ne pise uopste da je tel. nokia x6.... :/
mucim se citav dan i ne moze. uradio sam prije par dana update sad je 31.0.004. i kad spojim tel na ovi suite, javi support software failed. ne moze. zasto? :((((
Bok.Danas sam kupio nokiu 5800xm i kad sam ga uplio sve radi, i ja stisnio na ovi maps i pocelo ucitavanje, meni se nije dalo cekat ja prekinio i ostavio mob, kad dodem dode mi poruka od t-mobila da nemam dovoljna novca na racunu za prijenos podataka, i sta da ja sad radim, svako malo mi stize ta poruka...hvala
P.S-molim admina kad netko mi da odg neka obrise temu..hvala
Ima li nade za mene za bilo koju verziju od 3.03 naprijed?
Zanima me zašto nokia c6 slabije reagira na zadnju verziju ovi maps nego na predzadnjoj?
Već sam dva put ispočetka instalirao ovi maps i stvar je ista. Ako ostavim predzadnju verziju jesu li i karte koje skinem najfriškije?
karte bi trebale biti iste
o kojim točno verzijama aplikacije pričamo?
btw, kad odeš u "about" tamo ti piše i koja je verzija karata skinuta
Sad imam 3.06. Sučelje je ljepše ali mi je bolje radilo sa starijom verzijom. Mislim da je bila 3.04
I ja sam ubacio nove mape,ali jednostavno nema ulica za Beograd,samo autoputevi. U cemu je poenta?
Jel moguće kako da u OVI Maps navigacija prikazuje karte kao satelitske snimke ali da ne mora biti spojen na internet?
Mob je Nokia X6, a OVI Maps 3.04.
Imam Ovi Maps (v3.04) na N86 i problem...
Skinuo sam karte par država (koristim Nokia Suite), ali mi samo za Hrvatsku pokazuje sve ceste (može se normalno navigirati i pješice).
Za sve ostale države imam samo glavne ceste- s tim da mi i dobar dio Njemačke ne prikazuje (tj. tamo ne vidim niti te glavne ceste).
Je li to Nokia stavila ograničenje da imaš državu u kojoj jesi ili?
nisu stavili nikakvo ogramičenje, očito nisi skinuo sve karte