nefunkcionise ni ovo, a boze dragi, neznam sta mu je ...
Printable View
nefunkcionise ni ovo, a boze dragi, neznam sta mu je ...
nista, isto desavanje :S
pozdrav svima!
ima li neko problem na ovom fonu oko osvetljenja tastature?sve je default podeseno ali nekad tastatura sija nekad ne!nekad osvetljenje jace a nekad se utisa pa se poapli svetlo na tastaturi,zna li neko u cemu moze biti problem? :( softvare nisam update na ovaj najnoviji jer sam cuo da pravi probleme..hvala unapred
Tipkovnica se zajedno s ekranom prilagođava osvjetljenju okoline. Na vrhu mobitela imaš ambient light senzor koji to odrađuje...
veruj da sam u ormatu probao pa izvadim fon na svetlo i tad se gasi,posle tek sam to skapirao :) hvala :)
Pozdrav svima,
Zanima me samo da li je moguće i kako isključiti punjenje mobitela kada je mobitel spojen preko USB-a na komp?!
Hvala
nemoguce je
Dali je moguce obrisati pojedinacno pozive iz dnevnika poziva i uz koji program je to moguce?
Hvala unapred!!
:sos::sos:
Nemojte me ubit, ali imam jedno potencijalno glupo pitanje.
Naime, kada imam složen mail od firme na mobu svako malo mi nudi spajanje na net (kad je u stand by-u). Kad izbrišem taj account onda je sve ok. Mobile gmail aplikacija radi super, a svaki acc koji je složen preko mail aplikacije od moba traži to spajanje.
Jel se to da nekak podesit?
Imam jos uvjek problem sa WIFI -em .. znaci mob je radio bez problema spajao se na tomson tg782... da bi iz cista mira prestao pronalazit taj router, ili bi ga naso pa bi u roku par sekundi router nestao, router je resetiran , na kraju svega evo danas sam dobio i novi, ali ista stva, mobitel ga ne pronalazi makar je 2 metra udaljen, dok se bez problema recimo spojim u mcdonaldsu ili na nekom trecem mjestu...
Sad da ja pitam ,da li treba jos rucno podesiti neke postavke ili da nosim na servis :/ Mobitel ima 3 mjeseca, prije je sve radilo bez greskice :/ Nisam nista dirao, nista updateao, nikakve aplikacije dodavao osim skype.a i opere :/
Čudno da ga odjednom prestaje pronalaziti.
Pogledaj u postavkama modema na kojem kanalu ti radi wifi (od 1 do 14) i stavi ga na recimo "Croatia, channel 6".
Nekako sam skeptičan da će ovo imati utjecaja, ali barem probaj.
Sigurno ti nije skriven SSID? Kanale može mijenjati između 1, 6 i 11, ove između nemoj jer će se preklapati. Isto tako isključi bilo kakvu zaštitu, ako je imaš...
evo mob je na servisu, danas se sam restartao, pa cemo vidjet kad se vrati :/ Ne cudi me, takva mi je sreca u zadnje vrijeme, sve sta taknem pretvra se u dreq :(
imam pitanje..kupio sam mobitel i na njemu sam dobio ono Maps..e sad posto mi na kartici od 4GB zauzimaju dosta MB htio bi ih maknuti jer tesko da cu ih koristiti..
zanima me da li folder CITIES na Mem. kartici sadrzi te mape i da li je to 100% to da ne bi bilo da sam kasnie nesto krivo maknuo..to mi zauzima 2.9 i nes GB,pa pretpostavljam da je to to..
hvala
da cities bi ti trebale biti mape.. ali zašto jednostavno ne prebaciš sve na komp što ti treba i ostalo formatiraš i to je to!
iskreno ne zelim se zezat s tim jer me strah da nes krivo ne napravim,tek sam kupio mob..
nems sta krivo napraviti osim što možeš izbrisati podatke koji su ti važni, a zbog toga ih prebaciš na komp. i format i to je to...
aha..ok..ali ono kaj me zanimalo folder CITIES su mape?
da..................................
Vratio se mob sa servisa, mjenjali neki UI modul, ali ista stvar sa WIFI, i onda bezveze odem lupim na kanal 4 i eto radi :D aaaaa
e sad je jedan drugi "problemcic", sat je skoro pa duplo sitniji od prijasnjeg sitnog sata :S pa jedva vidim procitati, kaj je to :S kak da ga povecam :/ Prije je bio u skladu sa fontom od multifunkcionalnih tipki, sad je dosta sitniji od toga fonta :(
Ne možeš. Vjerojatno koristiš Font magnifier, pa se u skladu s umanjenjem fonta smanjuje i prikaz sata.
To je s novim firmwareom nastalo. Znači da su ti ga bezveze ažurirali na fw ver. 051.nešto. Inače taj soft je označen kao veliki potrošač energije. Nemoj se čuditi ako ti baterija bude tražila punjač nakon 24 sata umjerenog korištenja.
Ah krasno, i kaj to se neda downgrade napraviti.. .taman sam bio veseo kaj mi baterija 2 tjedna drzi :/ da stavili su 051.018
Font sam samo stavio tamo na "veliki", nisam drugo dirao...
Evo nema 2 dana kako je izašla verzija 052.005 pa napravi nadogradnju. Debljina fonta sata je nažalost nakon verzije 32 stanjena Nokijinom krivicom ali sad su to popravili, evo skrinšot:
http://slike.hr/slike/s/scr000001_9767c.jpg
Tek sam danas stavio ovaj zadnji pa još nije isprobano sve ali čini se da je uklonjeno dosta buba koje su se iskazale u prošloj verziji.
ma ja ne znam, idem preko nokie na onaj updater i nadje mi tu novu verziju, odem na nokijinu stranicu, nadje mi neku 031 verziju :/
ha... evo sad idem opet na nokija azuriranje programa, i ovaj put mi se pojavi opcija azuriraj sada, a prije toga je stalno pisalo azuriraj putem racunala, ja azurirao preko moba i evo, vratila se ona normalna velicina sata, jeejj :D
Pitanje za vlasnike E72!
Dal ima tko problem da mu su uređaj sam otkljuca dok je u džepu?
Pitam zbog "nove" kombinacije tipki za otključavanje tipkovnice, dakle lijevi i desni softkey. Pod "novo" mislim na to jer se E71 otključava sa lijevim softom i krajnje donjom lijevom tipkom...
Meni nikad bilo problema sa odkljucavanjem...
Jedino sto me zivcira je bug kada stavljam na bezvucno pomocu tipkovnice,sam mi vrati na opcenito...iritirajuce!
Da,sve normalno...
Imam jedno pitanje,dali zna netko zasto ima toliko problema oko nadogradnje firma?!Jednom mi kaze da je dostupna verzija 052.005 a jednom da nema novih verzija...???
EDIT:nadogradio sam...sad imam jedno pitanje,koje promjene donosi ova nadogradnja?jer ja nisam uocio nista novog osim sta je rijesena buba sa bezvucnim profilom...
Ja imam pitanje oko spajanja na net
Iso sam isprobat onaj email manager, ukucam postavke svojeg hotmaila, i on kao kreira neki sanduciuc ili sta i odjednom mi dodje poruka da nemam dovoljan iznos za prijenos podataka, i vidim da mi je potrosio 3 kn presotale na racunu ...
Sad ja imam pitanje, zar ne moze to sve da se podesi da ide samo preko WiFi.a , kako da zabranim da mi se spaja na internet uz placanje ?
I evo sad mi svako malo dolazi sms, da nadoplatim bon jer nije dovoljan iznos na racunu, znaci on se sam valjda pokusava spojiti, di mogu provjeriti , da iskljucim to spajanje :S Da nebi kupio bon, pa mi ga ovaj potrosi
Čim imate soft istoga "prvoga" broja, npr 05.xx.xx znači da su riješene samo poneke sitnice. Velike promjene dolaze s većim brojevima. Bug sa silent tipkom je riješen s prvom verzijom 05 softa. Samo što je taj soft postao pravi žderač baterije kako se mnogi žale po Nokia forumima.
@Poggiali-pa kako ti se spaja pod Web-Postavke? Stavi na "Uvijek pitaj". Ne automatski jer onda se mob spaja preko data-paketa.
Najgore je sto sam ja dosao sa 032 na najnoviji verziju pa nisam primjetio neku razliku osim te bube...
Ali neka,ionako me ta buba najvise zivcirala,jos da malo prorade oko poruka,de nema lagova kad salje poruke da tako sporo izlazim...
Sve u svemu mob je zakon,i sto mi je najvaznije,baterija beskrajna...
Mislim da se bolji poslovni mob nemoze naci...
Klikneš na ikonu Globusa, Postavke, Općenito, Pristupna točka-Uvijek pitaj.
Joj puno hvala, znaci trebalo je otvoriti net, sredio sad ;)
Imam novi mobitel,pa Vas pitam koliko sati da punim prvi put?Znam da trebam staviti puniti kada se baterija skroz isprazni,ali na koliko sati? I koliko puta to treba ponoviti? Hvala unaprijed na odgovoru
ja obicno punim oko 10-12h(nemoj cackati po mobu dok se puni,znam da je to tesko kad se ima novi mob,ali...)
i bilo bi pozeljno taj postupak ponoviti 2-3 puta nakon potpunog praznjenja baterije
...najbolje ga je koristiti dok se sam ne isključi te ga nakon toga puniti (ugašenog) 12-14h (bez obzira što piše da je napunjen - ostaviti na punjaču) te taj proces ponoviti još 2-3 puta ...
Ok puno Vam hvala na odgovoru :) tako cu napraviti
Ekipa,imam jedno pitanje za sve vlasnike E72.Ima li itko problema oko brzine uredjaja;meni se cesto desi da prilikom slanja poruke mob ne zeli izaci iz poruka,jednostavno pobijeli ekran i nakon 3-4 sekunde izadje...
Naravno,nakon sto sam triput stisnuo.
Inace mogu izaci iz poruke jedino pritiskom na crvenu tipku...
Cudno...
da li se za nokiu e72 može kupiti crna maska. u vip ima sive e72 sivi, sad bi kupio mob, al me zanima da li postoje zamjenske maske.
Naravno da postoje, ali kvaliteta je upitna. Vani se da kupiti za cca 100 kn.
ok domy, i znači ako se da promijeniti maska, recimo uzmem masku crne boje, i mobitel bude isti kao kad bi ga kupio u crnoj boji ?
ne kužim zašto bi kvaliteta bila upitna, pa uzeo bi je recimo u mobisu, original valjda valja?
gdje si mislio da se da kupiti vani, na ebayu, baš sam gledao tamo ali nisam našao.
Sory, mislim na crnu masku. samo sam se onak citirao jel, da potvrdimo da se na tom mobu maska može mijenjati. znači svjededno je koje je boje, al mislim na crnu.
edit: ajme pa zar je tolko skupa. ok, hvala na informaciji.
U Mobisu se sve skupo placa,ja sam bio mjenjao masku na N95 8gb prije par godina i cini mi se da je bila oko 450kn...
A ova od E72 je metalna pa bi trebala biti skuplja...
Imam ovaj problem opet, nestane naratko nakon svake nadogradnje softvera telefona i nekoliko dana kasnije se opet pojavi.
Pokrenem snimanje videa (namješteno na 648X480 mp4) i nekad ako baš nemam sreće već nakon 4 sekunde počinje smrznuto-ide-smrznuto-ide a nekad tek nakon 12-te i kad zaustavim snimanje treba mu skoro 45 sekundi da spremi video bez obzira koliko dugo je snimano.
Kad je friško nadograđen mobitel sve radi ko da je prava video kamera i sprema video nakon zaustavljanja u roku nekoliko sekundi.
Sad sam skužio da mi je sa fotografijama isto štucavo, snimim fotku i dok se mobitel prebaci na preview kako bi mogao ići nazad za snimanje druge isto mu treba preko 30 sekundi.
Memorijska kartica je Silicon power 8GB class 4 (tvornička vidim da je isto class4). Ima 5,9GB praznog.
Ako itko ima pojma što se može napravit jer nemam uvijek pravi fotoaparat sa sobom a mobitel zbog ovih problema postaje gotovo neupotrebljiv za snimke.
isto kod mene nekad, 16gb micro sd od kingstona, class 4 :/ , slobodno 8.7 voli jako usporit kod slikanja, okinem sliku, pa cekam 3 dana da mogu sljedecu, takodjer se desilo da smrzne pri video snimanju, ali to jednom ili dva puta :/
Ja sam primijetio sličan problem. Naime, imao sam jednu staru MMC od 8GB u E72. Mobitelu je nakon svakog reboota trebala cca 1 minuta da postane uporabljiv. Osim toga bio je dosta spor i pri otvaranju poruka, kretanju kroz meni općenito.
Nakon stavljanja original kartice od 4GB stvar se donekle popravila. Mislim da ipak ne podržava bez problema kartice od 8 plus GB ma što pisalo u specifikacijama.
Ako budem u prilici isprobati sa class 6 memorijskom javim se ovdje. Nadam se da će barem to neku razliku napravit.
da li se nekako moze namejstiti da mi je na mobu sve na engl?..sad je na hrv,a navikao sam da mi je sve u meniu i opcijama na engl..
nisam dovoljno dobro gledao..hvala ;)
jel moze jos samo jedno pitanje..kako staviti mape u njega..imao sam sve one,ali sam izbrisao zbog memorije,a sad bi si stavio samo HR..
pozz,
Instaliraj si najnoviji Nokia Ovi Suite, u njemu ti je sada sve, možeš dodavati i brisati karte...
Kako prebaciti gmail kontakte (e-mail adrese) u e72....
Probaj na neki od ovih načina:
http://cafe.mobil.hr/threads/64447-G...Seven-vs-emoze
pozdrav drustvo,imam problem svako malo mi e72 trazi odabir veze tj,trazenje WLAN-a a niti jedan program nije u pozadini ...kliknem na otkazi i opet se pojavi isto;odabir veze-Trazenje WLAN-a i opet kliknem otkazi i onda je sve ok jedno 30-tak minuta ....onda sve ispocetka...napominjem da nemam nikakav program instalirani gore koji bi to sam radio...moze pomoc kako da to ugasnem
Pogledaj kako su ti postavljeni intervali za pregled E-maila. I kako se spaja (odaberi neku drugu konekciju, npr MMS umjesto WLAN-a).
mezes mi reci kuda da to idem traziti ?
poruke, email spremnik, opcije, postavke, preuzimanje, tak nekak... al mislim da nemres staviti automatsko skidanje mail-a ako ne postavis fiksnu mrezu, tak da to skoro sigurno nije... provjeri jos jednom programe koje imas i koji ti rade u pozadini... u krajnjem slucaju brisi jedan po jedan program pa bude se ispostavilo do cega je...
jel ti pise na pocetnom ekranu-----iskljuceno je trzenje wlan-a?
otkazi i iskljuci je velika razlika............
odi na trazenje wlan mreza
opcije
iskljuci trazenje wlan mreza
i to je to
Meni je bio isti problem. Samo to je bilo prošlo ljeto pa se ne sjećam do kojeg programa je bilo. Možda WorldMate ili E-mail, nisam siguran. BTW-mob je bio korišten već, pa je lik instalirao brdo aplikacija.
Ugl. neki program koji prikuplja podatke putem podatkovne veze se želi spojiti i zato ti šalje poruku. Možda da stisneš OK, vidjet ćeš na što se i gdje spaja.
novi je mobitel sve novo--e-mail spajenje je bilo ali sve sam obrisao znaci niceka nema
nemogu naci nigdej iskljuci trazenje wlana--nema nikakvih pristupnih tocaka...
pod opcije: veza -bezicini lan-prikazi tostupnost wlana-nikad
: provjera povezivanja s internetom-nikada
znaci sve mi je iskluceno
nemam pojma sto da radim
na ekranu mi pise :
Odabir veze:
Trazenje WLAN-a
opcije otkazi
pod opcije ima samo odaberi(pronade moj router)-pritisnem nista se ne dogada
pot otkazi-pritisnem ponovno se pojavi trazenje WLAN-a i tako 2x
jako me to nervira,kad znam da nema nikakvog programa koji zahtjeva net
A koje su ti aplikacije aktivne? Tipku za otvaranje izbornika drži par sekundi dok se ne otvori task manager. Možda imaš neku aplikaciju za vremensku prognozu ili ti Gmail aplikacija radi u pozadini?
niti jedna aplikacija,nemam gmail,nemam vremensku prognozu niti ista slicno :pod otvoreni programi mi stoji samo izbornik i stanje cekanja
vec sam napisao
otvori se trazenje wlana-a
pa opcije-ako nadje mrezu tamo imas :
pokreni preglednik web-a
trazenje w-lan mreza
iskljuci trazenje wlan-a.
pa iskljuci trazenje wlan i to je to......
moras to imat
tako je kod mene na e71
a isto ti je i na e72.....
na pocetnom ekranu ti mora pisat iskljuceno je trazenje w-lan
a ne osvjezavanje
ili jos jednostavnije ako ti je phone nov i nemas nista na njemu napravi hardreset i to je to.......
Nešto ipak radi u pozadini. Znači to je neki od programa koji se automatski uključuju s paljenjem mobitela, a ti nisi svjestan.
Nisam čuo za bug ove prirode na E72. Što je s GPS-om, povezivanje, imaš Karte? Imaš li isključeno ono kod My Nokia, provjeri i tu opciju.
Znaci simpa je, korisitio vec ne znam koliko puta preko onog 0.facebook.com sve ok, jucer da se spojim, jer mi je doma net nesto crko... i vidim posisalo mi nekih 20 kn na racunu sto sam imao.. wtf????
Sta da mu radim sad, evo surfam dalje sa 0kn, ali tu i tamo dobim sms , da spajanje nije moguce, da nadoplatim racun, onda ocito mob necim jos vuce na internet ili koj bog :/ Kak da to provjerim? Nebi htio doplatit bon, pa da mi nastavi vuci pare
Spajam se preko nokijinog default browsera :/ Inace na net idem jedino preko wifi-a, ne koristim ovaj za placanje ... sad je izuzetak taj face..
Naravno da ne otvaram slike, mislim da je cak i pisalo da bi se tomoglo naplacivati.. Ne znam jel to wlan, pise spajam se preko t com mreze ili tako nesto...ht.. A prije je i pisalo da je free sad nista ne pise :/
Bok svima!
Koliko sam pročitao ovdje nitko nije naveo sličan problem pa da objasnim što mi se događa:
Imam E72 2 mjeseca, dosta ga aktivno koristim i instalirao sam 20-ak aplikacija na njega, te mi se sinhroniziraju 2 maila - gmail i poslovni. Sve je neko vrijeme bilo super dok nije počeo s vremena na vrijeme, pa onda sve češće, štekati. Samo se zamrzne u momentu kad idem pisati SMS, uđem na inbox maila, povremeno na nekoj aplikaciji i sl. Sad to već zna biti po 6-7 puta dnevno. Najčešće mogu ubit aplikaciju, ili barem na gumb za gašenje zaključati tastaturu pa se vrati na homescreen, međutim svako malo mi ne preostaje nego da ga ugasim. Prvo štekanje mi se dogodilo sa aplikacijom sa ovi store-a koju sam odmah maknuo. Nakon toga mi je krenuo štekati PowerMovie - mogao sam gledati neke serije, ali ne i pauzirati pa se vraćati, fastforward i sl., javljala se sistemska greška. Nakon toga su sve češće krenuli i ostali navedeni freezovi.
Gledao sam po stranim forumima, nokijin disscusion board i našao sam da bi rješenje moglo biti soft reset ili formatiranje kartice, ali iskreno oboje bi najradije izbjegao ako mi netko zna ponudit bolje rješenje. Izbjegao bi zasad i nošenje na servis. Našao sam nešto što zvuči glupo, ali je dovoljno jednostavno da sam probao - držati ga stalno na osobnom načinu. Rjeđe šteka, ali se i dalje događa. Eto, ako je netko imao slična iskustva ili zna kako bi to mogao riješiti bio bi jako zahvalan.
Pozdrav!
Vec sam htio odg da nemam, ali rekoh da bacim oko. Na poslovnom stvarno imam 15-ak mailova, ali na gmailu ih imam preko 200. Nisam nikad provjeravao koliko ih imam, a znam da u postavkama stoji da se ne prikazuju mailovi stariji od 2 tjedna (1 tj za poslovni). Na poslovnom se stvarno toga i drži, al gmail mi drži sve. Ne znam kak bi to promijenio, glupo mi je brisat ih iz inboxa, a neda mi se petljat s dodatnim mapama po mailu.. Ali nisu cijeli sa prilozima, narihtani su na zaglavlje (odn. header) + tekst, dakle ne bi trebali puno zauzimati. Poruka na mobitelu imam 600-njak, i zapravo je jedan od razloga za kupnju novog moba bio da ne moram brisati poruke (na prošlom SE K750 je bilo prilično debilno da imam 2 gb slobodno na kartici a on mi ne da spremit više poruka koje ni KB jedna ne zauzimaju). E sad, ako njega smeta ukupno max 2MB poruka onda je stvarno šit od mobitela. Pritom uzimam u obzir da imam još 1,5GB slobodno na kartici i 200MB na uređaju. Skinuo sam si i neki memory manager da vidim da mi RAM nije zakrčen, ali čini se zasad da to nije problem (i sa nekoliko otvorenih aplikacija istovremeno ima još memorije).
Btw, kad počistim sve aplikacije ne mogu imati više od 41-42 MB RAM slobodno, a specka kaže da ima 128MB RAM-a. Zna li netko nešto o tome i je li itko to provjeravao već?
Evo ja imam mali "problemcic" , mislim da se pocelo javljati nakon promjene sim kartica..
Dakle netko me zove, za neke pise ime , za neke pise samo broj tko zove, bez obzira sto ja imam upisano ime i spremljeno u mobitel, i bez obzira sto sam jos to par puta napravio, i dalje pise samo broj kad ta osoba zove..
Takodjer sa sms-om, za neke osobe mi izbaci ime od kojih sam dobio sms, a za neke samo broj :/
Kako se to moze srediti ?
Hvala!
Imaš brojeve duplo sejvane - na telefonu i SIM kartici ili pod različitim imenima, ali s istim brojem. Obriši jedno od toga i biti će ok.
da, da , imam neke brojeve i na sim kartici, a ne mogu nekako srediti, da ne uzima u obzir ove sa sim kartice, a da mi opet ostanu za back up ? :/
Pa ideš u Imenik i Postavke - Memorija u uporabi (stavi na memo telefona).
Jel netko skužio kako prebaciti kontakte na SIM, znači s mobitela? Ja sam mijenjao SIM na kojem nemam nijedno ime i ne daj Bože da rikne memorija mobitela, ostao bih na nuli.
Stavljeno je samo memo telefona :/
A ne znam, to se sprckalo od kako sam stavio tomato umjesto simpe i sad se sve zbrkalo
zasto ne radite backup na kompu, umjesto ovog kopiranja na sim jer s tim gubite sve informacije o kontaktu osim brojeva...
Ma ako odlučim SIM staviti npr u neki LG, backup mi ne igra nikakvu ulogu tada.
Pozdrav!! Imam dva pitanja vezana isključivo za ovu Nokiu. Jedno pitanje sam postavio u dvije druge teme, ali zaista nisam skužio ovu. Nisam pre često na forumu, pa sam malo nesnalažljiv u odabiru tema.
Molim vas i moderatore da ne zamjere, a pitanja iz onih tema mogu izbrisat.
Zanima me trajanje garancije ovog telefona, kad se uzme novi u dučanu. Dali je godinu ili dvije??
Vidim da je u VIP-u dvije godine, ali dali je moguče da je u mobisu samo godinu?? Jer planiram uzet polovni, ali sa garancijom. Našao sam jednog, ali mi je rečeno da ja garancija godinu dana, te je od spomenute preostalo samo još 5 mjeseci.
Zar nije trajanje garancije 2 godine??
A drugo pitanje se odnosi na uključivanje/isključivanje internet prometa. Dali je moguče i dali je jednostavno kao i na android telefonima?? Koristim preplatu, pa mi je to jako bitno. Ne bi volio da mi dođe veči račun nego očekujem:)).
Hvala lijepa svima koji se potrude dat mi nekakav odgovor.
ne vjerujem da je u mobisu 1g garancija, makar je sve moguce, najjednostavnije je nazvati i pitati...
mobilni internet mozes rjesiti tak da obrises tu vezu u postavkama ako uopce ne zelis ici na net (kod nekih se ne moze obrisati, neznam za e72), ali sigurno mozes kod svih staviti lozinku pa te uvijek prije spajanja pita za lozinku... opet, nisam 100% siguran, mislim da e72 ima ko i sve novije nokie internet grupe pa si grupiras wlan-ove u jednu, a mobilni internet u drugu i onda uvijek biras ovu prvu pa nema straha da se spojis na mobilni net... ako e72 to nema, onda imas na ovi storeu program smartconnect pa preko njega to rjesis....
Nova verzija softvera telefona je izašla prije 2-3 dana v054.005 i sad su maknuli onaj prikaz broja i imena pošiljatelja poruke koji je inače bio prikazan na stand by ekranu. Od ostalih poboljšanja izbornik je maaalo brži u nekim dijelovima a ostalo javim što je čim primjetim tijekom korištenja ikakve razlike od prošle verzije.
Onaj problem sa snimanjem videa i fotografija na memorijsku karticu još moram isprobat kako treba da bi vam mogo reći da li je i to napokon riješeno ili je možda problem moja kartica.
Pozdrav svima. Imam dva pitanja ako može?
1. Složio sam exchange account na E72, ali je problem (uvjetno rečeno) što u firmi moram pratiti 3 različita maila vezana na taj exchange. Jel se da nekako podesiti (kao u Outlooku) da ne moram mijenjati username i pass ako hoću drugi acc? Btw, da mi složiti samo jedan exchange acc.
2. Vidim tu i na netu da je zadnji firmwire v054.005, ali kad odem na update preko moba ili kompa, svejedno, ne nudi mi update. Telefon je iz Tcoma, a soft je na njemu 031.023.
Problem je u ovom što sam podebljao, naime operaterske verzije ili nekad imaju nadogradnju prije slobodnih uređaja ili nakon neke verzije uopće više ne rade noviju. Valjda im se ne da više (iako je za ostale države uredno izlazila nadogradnja,zadnji T-Mobile softver v53.01 je bio za njemačku a zadnji vipnet je bio v51.18) i onda ljudi mijenjaju "product code" jer drugog načina za doć do zadnje verzije nema kad službeno ne rade na novijoj.
evo napokon nabavio e72 black i jako sam zadovoljan sa mobitelom, jedino mi je izrada malo lošija od e71, ali brzina i ostalo je plus, stvarno je mobitel za svaku preporuku :)
Baš sam sretan zbog ovog :-(...Jel bolje onda otić vidjet do TCOMA ak mi mogu nadograditi soft ili iskoristit jedan od ovakvih tutorijala i promijenit product code?
Tnx!
Htio sam skinuti preko Ovi store aplikaciju You Tube. Prilikom toga na ekranu je bila poruka installed i pokrenuo sam aplikaciju. Sve radi OK. Kao aplikacija je već na mobitelu. Problem je što nigdje nema ikone You Tube aplikacije. Kad idem preko search nađe aplikaciju i radi, a ikone nigdje. Kako to riješiti?
Pogledaj da ti je nije smjestio u datoteku Office. Meni se znalo dogoditi tako da aplikacije nema pod Downloadsima, a bila je samo u drugoj mapi.
Ipak sam pronašao YouTube aplikaciju u Internet folderu u sklopu kojega je Web aplikacija, tamo ju je stavilo automatski.
Update: Proradilo samo od sebe:D
Evo konačno je izašao update i za moju E72 054.005 (do sada sam imao 031.023:-(), ali sada mi se ne čuje kada mi dođe sms?! Jel ima još netko takav bug?
Hvala.