Ajme nemogu ti reć točno čitav naziv
Znam da je bio v10... i na kraju 10 ili 11 :dunno:
sry što ti nemogu reć točan naziv :(
Printable View
a to sam si i mislio..jer mi koji imamo v.11 nemozemo nista dok t-mobile ne odobri update :censored:
Ja neznam kakve veze ima t-mobile i nokia ??????? ajde pojasnite mi to malo
ne da mi se zaje***** sa tim..mob mi sluzi za navigaciju,tako da mi nije hica
ja cu ti objasniti .. nokia proda t-mobilu xxxx komada mobitela i oni vise nemaju nista sa njima nego t-mobile vodi igru.. tako i u ovom slucaju oko update 5800,vjerojatno im nije u interesu pustiti update dok ga malo ne preprave u svoju korist nece biti nista od toga.. tako je meni rekao lik u mobisu kad sam nazvao
Zanima me da li je netko napravio upgrade softweara putem opcije "nadopune softweara" iz samog mobitela? Mreža je VIP. Ima li tko profil poslužitelja koji je potreban da bi ta opcija proradila?
takvu glupost nisam jos nikada CUO. kao prvo Producte cod koji se prodaje u T-Mobilu je BALKAN tako da gdje god da ga kupis je taj product CODE i T-COM nema apsolutno nikakve veze sa UPDATOM mobilnog ama bas nikakve nego iskljucivo NOKIA iliti MOBIS u hrvatskoj i ostalim zemljama u regiji
Kakva je to logika pa nije im nokia prodala pravo na mobitel nego samo da ga smiju prepodavat i popust na kolicinu a t-mobile nema veze sa Nokiom= Citat =:
ja cu ti objasniti .. nokia proda t-mobilu xxxx komada mobitela i oni vise nemaju nista sa njima nego t-mobile vodi igru.. tako i u ovom slucaju oko update 5800,vjerojatno im nije u interesu pustiti update dok ga malo ne preprave u svoju korist nece biti nista od toga.. tako je meni rekao lik u mobisu kad sam nazvao
stari moj sta sve necu procitat
@Vedo: Ako preko FOTA (Firmware over the air) ideš updatat firmware nije ti bitno koja si mreža, zato što ti preko interneta provjeravaš dali je za tvoj product code dostupna nova verzija.
@dodo85: U krivu si. Nokia prodaje prvo Mobisu mobitele, te onda on prodaje operaterima dalje. Tu ti operateri nemaju nikakve veze sa firmwarom.
Imam pitanje, meni je nakon updata nesala ikonica za radio! Više je ne mogu nać. Nije da mi treba, ali opet volio bi ju imat.
Da, al fora je kaj ga NEMA!! Prije updata na v20 sam ga imao, a sada ga NEMA!!! Neznam zašto. Sada sam probao re instalirati soft i opet ništa
Ni kod mene nema.
A pratim forum (i previše :notooth:).
Jedini način da pokrenem radio je preko shortcut- a na home screen- u ili preko helpa.
Nigdje ga nema, sve sam tražio.
A i ne kužim baš tvoj post, Shogun, ovaj dio- "...pritiskom na Multimedijalni gumb tako jako onaj gumb..."
Ja sam ga isto pronašao samo preko "Help-a". Neznam di je nestao. A kak si napravio taj shortcut georgy??
Aha hvala, ma meni je to čudno pošto moj frend ima isto v20 na mobitelu, isti product code i on ima radio pod "Music"?? Kak je to sada moguće da ga on ima, a mi nemamo?!?
Sad kad me netko ubije :D
Možda nije kupio u T- mobile.
Ima, i to velike!
Recimo, Nokia 5800xm kupljena u t-mobile-u ima jedan product code, isti mobitel kupljen u Mobisu ima Balkans product code, a isti mobitel kupljen u Njemačkoj ima Euro1 product code.
Znači, product code ovisi o regiji ili o tome da li je mobitel za nekog operater, pa je brandiran.
Isto tako, Nokia pusti novu verziju firmwarea za europske zemlje, dok tek kasnije pusti tu novu verziju firmwarea za Balkans code.
A pitanje je da li hoće uopće pustiti updateani firmware za mobitel iz t-mobilea. Jer brandirani mobiteli imaju posebnu temu,wallpaper,ikonu i tako. A kada bi Nokia pustila čistu verziju za product code namjenjen za t-mobile, onda bi nestale te neke sitne stvari.
Tako da mogućnost update na novi firmware uvelike ovisi o product codeu.
@makec994
Daj pogledaj slijedeće...Ukucaj *#0000#, opcije, profili poslužitelja, tu bi ti trebao biti naveden naziv poslužitelja Nokia Firmware Update, sada odaberi njegove opcije pa pritisni izmijeni. Sada mi pročitaj, ako nije problem, "Naziv poslužitelja", "ID poslužitelja", "Zaporka za poslužitelj" i ostalo što se nalazi po tim opcijama.
Hvala unaprijed!
Ok, hvala na trudu još jednom! :)
Dobro koja je sad ovo verzija??? http://www.gsmarena.com/nokia_5800_x...e-news-849.php
A jel taj update radi i na T-mobile lock?
Novi sam ovdje pa se baš još ne snalazim u cijelomm forumu :blush:
uglavnom sam se registrirao baš zbog tog problema sa updateom.
znači imam mobitel kupljen 7.2.2009. u t-mobileu, zadnja verzija softweara mi je v11, a product code mi je 0577303.
Kolko sam skužio, svi koji imaju takve karakteristike ne mogu napraviti update na verziju v20.
sad imam par pitanja, znači ako promjenim product code na neki drugi, moći ću napraviti update, a poslije mogu vratiti stari product code i ne gubim garanciju?
na koji product code da promijenim?
i jel ima negdje neki tutorial kako promijeniti prooduct code?
hvala! (nemojte zamjeriti ako sam postavio pitanje na koje je već odgovoreno, novi sam pa ono.... :P)
imaš sve o ove u Sticky temi:
= Citat =:
Ako želite promijeniti product code svoje nokije, da možete napraviti update software-a, pogledajte slijedeći post:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=160
mene zanima da li je moguce naknadno smanjiti firmware sa v20 na v11?
pitam to zbog sljedeceg scenarija:
promjenim product code, pa izvrsim update na v20 i vratim product code na 0577303 kako bi mi vrijedila garancija. Kasnije mi se nesto dogodi s mobitelom da moram na garanciju i ovi u servisu vide da product code odgovara, ali vide isto tako da imam v20 software, a zna da ga ne bi mogao teoretski imati jer za taj product code nije izdan v20. imam dojam da bi mi mogli opovrgnuti garanciju. jeli to tocno?
Hvala HCSC-u na odgovoru!
nadam se da ću uspjet nešt.
I mene zanima isto ko i qwertz1001.
Nadam se da ne. U četvrtak idem u mobis, pa ću vidit, imam i nekih problema sa kućištem, a i ne mogu surfati preko wlan-a, kaže mi web: pristupnik nedostupan :censored:
nadam se da ću nešto uspjeti sa updateom legalnim putem, a ako ne onda mijenjam product code, updejtat ću i vraćam ga natrag na originalni.
ne da mi se više čekat t-mobile
i kaj je bilo jer uspio to legalnim putem sredit?
Evo ja baš pokušavam svoji nokiicu updejtati, ali mi updajet stoji već pola sata a možda i duže i ne miče se, jel ima tko kakvu ideju???
http://i41.tinypic.com/5mbbc1.png
Uspio sam riješiti.
I ja imam verziju 11.0.0.008 i ne javlja mi da ima novi update.
Uređaj je od vip-a ali nije kodiran.
ja sam mijenjao product code na svojoj n6120c kako bih mogao nadograditi na zadnju verziju software. mob je kupljen u tele2 i nakon nadogradnje imao sam problem sa tipkama te je mob otisao u mobis na servis. nitko nije pravio nikakve problem zbog toga, pa nerazumijem zasto sami ne promijenite product code, jer ovi iz t-mobilea sigurno nece skoro izdati firmware...
Imam Nokiu 5800 i htio bih updeatati firmware, ali sam negdje čitao da to zasad nije moguće za mobitele kupljene u VIP-u. Jeli to istina ili?
evo, fw v21 dostupna za hong kong, uskoro i u ostatku svijeta, a za nas jos ni v20 :S
link: http://dailymobile.se/2009/04/20/nok...-v21-out-soon/
Pokušao sam promijeniti product code i flashati mob preko uputstava ovdje:
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=...&postcount=160
međutim NSS ne pronalazi mob.
Prilikom instalacije NSS-a sam odabrao prvu opciju (virtual USB...), a u onom tutorialu ne piše ni koju opciju treba odabrati.
Nakon instalacije pokrenuo NSS međutim ne pronalazi mob.
Također mi nakon instalacije izbaci neki prozor o instalaciji nekih NSS usb drivera, a meni ni to nije u Windowsima iskočilo (Vista 32bit).
Može mala pomoć?
Instaliran je zadnji PC Suite kao i driveri i Nokia software updater...
Ako to i uspijem, koji product code moram unijeti da bih mogao instalirati novi firmware? Meni je product code 0577303, kupljen u t-mobila jučer.
Hvala
Evo nije me duže bilo na forumu. Pretprošli četvrtak sam išao u mobis u zg-u u heizelovoj, tamo sam ostavio mob da mi poprave odljepljeni okvir oko ekrana, i pitao sam ih za taj update-oni su rekli da to još nije dostupno, da treba operator dozvolit i to. Oni su ga apdejtali!!!! ne znam na koju foru, možda su vratili v10 pa onda podigli na v20. ja sam imao v11 kad sam im donio mob.
Mob sam dobio natrag isti dan. sad je super, i ima puno fora stvari.
jedva čekam update na v21. :headbang:
Daj mi reci jesu li ti riješili tu masku kako treba? Što su ti napisali da su napravili(promijenili) na mobu? Naime, ja sam ga isto odnio, ali mi nisu baš uspješno riješili taj problem. Rekli su mi da su zategnuli masku koliko su god mogli, ali svjetlost i dalje probija...
Meni su par puta (bez mojeg pitanja, makar meni paše :)) debrandirali mobitel.
Pa možda zato je omogućen update.
Makar, product code je isti.
Onda valjda oni imaju neki posebni program kojim mogu update- at.
Sjećam se da su meni jednom na SE k800 stavili neki firmware kojeg tada još nije bilo (tj. izašao je samo u nekim zemljama)...
Vedo- meni su skroz zategnuli, tj. savršeno je spojeno, nema nigdje probijanja svjetla.
A da meni netko malo pomogne i kaže zašto mi NSS ne pronalazi mob? :(
@georgy
:( Meni probija i dalje, ali su tebi i na nalogu napisali da su promijenili dijelove kućišta dok meni to nisu promijenili. Ne znam...jedino da odem ponovno i tražim da mi to zamijene.
napisali su mi da su zamijenjeni vijci, programski ažuriran, test ok
svijetlo mi još malo probija. al ne smeta me to. i više mi ga se ne da odnosit na servis. prije mi je maska baš bila jasno odvojena (sad je spojeno skroz) i kad sam stiskao xpress music tipku sve se bilo savijalo. i to isti dan kad sam ga dobio.
šta se tiče updatea, jel on sad dostupan za t-mobile lockane mobitele ili još nije odobren?
moguće je da oni imaju to nekaj posebno, ko i onaj njihov hard reset. to mi ne možemo napravit, samo onaj soft.
Meni NSS izbaci ovu poruku:
Checking Framework...Done.
->..pdginterfc.dll version: 1.0.479
->....pdg4fbus.dll version: 1.0.1652
->....pdg4mbus.dll version: 1.0.106
->.....pdg4fls.dll version: 1.0.1164
->....pdg4flsc.dll version: 1.0.0.58
->pdgphonebook.dll version: 1.0.189
->.bb5usbflash.dll version: 1.0.0.43
Reading Virtual USB device...Done.
->Serial: 41529BE1, HW: 0.0
Testing Interfaces...
->USB DKU2....Supported.
->USB CA-53...Supported.
Testing Directories...
->DCT4 Loaders Dir('Flash')......Found.
-->0 file(s) found.
-->Please copy the loaders first!
->ADSP Loaders Dir('FlashUsb')...Found.
-->0 file(s) found.
->DCT3 Loaders Dir('fls1sup')....Found.
-->0 file(s) found.
->Products Dir('products').......Not Found.
A kada idem na "Scan", onda Scan for product...ERROR!
Why neće? :(
@Innov8
u ovoj temi ti se nešto pisalo od tome zašto neće taj NSS radit na visti 32bit
nisam s tim radio, ali se sjećam da sam ovdje naišao na takav problem, a i po drugim stranim forumima. nadam se da ćeš nešto uspjet. ili odnesi u mobis ako ti je blizu, da ti oni naprave update
Bla bla bla... Reci covjeku konkretno kaj da radi, a ne "Mislim ovo, mislim ono".
@Innov8: Jesi probao instalirat novi driver za USB kabel mobitela??
Meni je to pomoglo sa mojom N96-icom kada sam pokusao instalirat Nokia Maps karte, preko PC Suita.
@Georgy: Kako su ti de-brandirali mobitel, ako to nesmiju i sami imaju na svojoj internet stranici tekst:
5. Da li se u servisu dekodiraju tj. otključavaju uređaji?
Naglašavamo da unutar servisa nije moguće izvršiti otključavanje uređaja, ukoliko je isti kupljen uz uslugu Operatera. Napominjemo da mobilni uređaji kupljeni u jednoj od poslovnica Mobis electronic-a imaju mogućnost rada sa svim mrežama te iste nije potrebno ''otključavati''.
Jesam, skinuo sam najnoviji driver sa nokijine stranice, ovaj. Isto tako sam skinuo i najnoviji NSS sa njihove stranice...
Prije toga sam očistio sve, PC suite, drivere, itd. i onda samo instalirao usb driver i NSS, međutim neće...
Čak sam negdje pročitao da treba pokrenut NSS u compatibility modu, disableat visual themes i pokrenut kao administrator, međutim neće ni tada.
S obzirom da imam do sebe laptop sa XP-om, probao sam i na XP-u isto, međutim neće pa neće...
@cionn-bar sam pokušao pomoć, kad sam vidio da se čovjeku nitko ne obraća.
@innov8-nadam se da ćeš uspjet nešto. probaj još jednom temeljito proć kroz tutorijal za mijenjanje product codea.
il ak nikaj ne bude radilo, odi u mobis, reci da ti mob šteka, da se prazni baterija il nekaj. pa će oni sredit :). naravno ak si u blizini
@Innov8:
negdje sam procitao da NSS ne radi za Nokiu 5800. nije ni meni radilo. ali product code mozes zamjeniti pomocu uputa na ovoj stranici:
http://dailymobile.se/forum/index.php?topic=1525.0
ja sam uspio pomoću tih uputa.
Probao sam ove upute pa neće ni to...
Ovo mi je prvi ekran:
http://www.imagesforme.com/out.php/t459054_ss1.jpg
A ovo drugi...
http://www.imagesforme.com/out.php/t459055_ss2.jpg
za vistu moras koristiti onak pkey version 4.
probat cu ti objasniti uputama od pocetka za vistu. ovako sam ja napravio i radilo je:
1. instaliras JAF 1.98.62 koji mozes skinuti s stranice koju sam ti predhodno naveo.
2. ekstraktiras JAF PKEY Emulator v4.0 (http://www.megaupload.com/?d=ANG6RHPQ) na desktop (ja sam morao iskljuciti antivirus kako bi skinio taj file jer ga je prepoznavao kao trojan)
3. spojis mobitel i izaberes PC Suite način rada.
4. pokrenes JAF PKEY Emulator v4.0 tako da stisnes na file desnom tipkom misa i izaberes "run as administator"
5. izaberes onaj tab "Step 2" i stisnes GO - dobit ces neki error: box driver not installed - stisnes OK - i onda se pokrene sam onaj JAF 1.98.62 koji si prvo instalirao
6. izaberes BB5 tab --> obiljezis Prod. Manager --> stisnes "service" dugme --> stisnes Read Values.
7. upises product code u koji zelis promjeniti i onda write values i gotovo.
nadam se da ti je pomoglo.
ja sam stavio balkans blue, ali sam nakon updatea vratio na originalni ukoliko bi ikad u buducnosti morao reklamirati nesto zbog garancije.
OK, tnx.
Uskoro dolazi v21 kod nas, tj. već se može primjeniti ukoliko promijeniš code na Hongkonški, no to ne preporučam jer ti se onda i jezik mijenja i dobijaš one njihove hijeroglife pa se ti snađi :D
Evo šta jedan lik kaže:
= Citat =:
Heres what i noticed:
-Menu can now be accessed by the touchscreen. (But this is in the form of a shortcut. I dont if this was on V20 before, but i never noticed it)
-Menu is slightly faster but sometimes it still lags a little.
-Screen rotation speed is slightly better. (And It seems that the more times you flip the screen, the faster it gets......)
-Camera has definitely improved a bit. Video Camera now supports Geo-Tagging. Cheesy
-Internet Browsing speed is much faster.
-The marking pencil is back. Cheesy
-Viewing pictures in Gallery is faster.
-Changing Theme times are faster.
Izgleda da su iz nokie skužili šta većina ljudi radi sa product codeovima i sa službene stranice uklonili informacije o novim verzijama firmwarea, upšite bilo koji kod (hk,finski ili pakistan koji su navodno pokazivali da postoji nova verzija) i na stranici će vam izbaciti da su zadnje verzije 20.0.12 ili čak 11.0.009. Ljudi bez obzira na to updateaju po tim kodovima, jer kad priključe mob na NSU on im pokaže da ima nova verzija. Ako se nekome da zafrkavat sa novim firmwareom prije nego dođe za balkans code, bit će rizik raditi update na osnovi informacija sa foruma koje i ne moraju biti točne! Vjerojatno i Nokia igra na tu kartu! A nikome se ne da mjenjati kod za kodom kako bi se došlo do updatea par tjedana ranije!:sheriff:
da, ali ako je u pitanju t-mobile hrvatska onda ne cekamo SAMO par tjedana...
I meni je dosadilo čekati pa mi je sad mob na generic balkans kodu, i na softu 20.0.012, ali stvarno ga ne namjeravam mjenjati jer ce update doci 100%, ali stvarno nemam volje mjenjati kod na finski ili hk..
Ili ipak imam volje..:drunk::drunk: ..promjene su male i jedva primjetne, ima onaj notification light kao na N78 (blinka ovisno o tome ima li poruka a može i stalno na stand by-u), mob je stvarno brz, veći je album art u music playeru, video ima geo tagging i tako..kameru nisam još probao, noć je..uglavnom, ovaj update donosi općenito stabilnost, brzinu i bolju konekciju gps-a, ima engleski jezik, web browser ne pokazuje sistemsku grešku kao što su neki spomenuli, rompatcher još uvijek funkcionira.
Ako se tko odluči za update, preko NSU-a radi na kodovima za finsku i taiwan za sad, Finski kodovi su:
Plava 0576387
Crna 0580456
Crvena 0576385
Screenshot http://slike.hr/vidi/scr0000182.jpg:bat:
a znas li kako ubaciti novu temu ?:blush:
imaš na mobile9.com mnogo tema. Skineš je, pošalješ na mob preko bluetootha, otvoriš, instaliraš i onda je namjestiš u themes...
Ni ne treba ti folder tema, nego direktno pošalješ preko bluetootha i onda je primiš kao poruku. Otvoriš poruku i pita te hoćeš instalirat - yes. To je to. Možda ti izbaci da nije kompatibilno s telefonom, ali to zanemari.
Kasnije ako je hoćeš maknuti ideš na settings-app.mgr-installed apps :headbang:
ekipa,
evo i ja imam tu 5800 pa sam mjenjao product code i stavio novi firmware a sad bi vratio stari product code ali idiot ga nisam spremio pa je mi može netko pričitat koji je product code od t-mobile, znam da ide nešto kao 577...
hvala
Spoji mob na usb, odaberi na mobu masovnu pohranu ili data transfer, ovisno što ti ponudi, otvoriš na pc-u my computer, tamo otvoriš memorisku karticu i onda stavi sve što trebaš od programa tema i ostalog u folder OTHERS. Slike stavljaj u Images. Odspoji mob, i na mobu potraži upravitelj datoteka/file manager, otvori, idi na memorijsku karticu, otvori i potraži folder others/ostalo i unutra su ti! samo ih instaliraš nakon toga!
Ili, jednostavno spoji mobitel u PC Suite način, čekaj da ga Pc Suite prepozna.
I sad samo dvoklik na temu i stisneš yes na kompjuteru i par puta na mobitelu i to je to.
Makar, imaš temu [5800 XpressMusic] korisnički dojmovi, pitanja ..., ali dobro... :)
Za sve koji bi mjenjali product code, upute su http://www.ipmart-forum.com/showthre...e+product+code
jednostavno je skroz, samo pažljivo slijedi upute. Kad promijenis product code na finski, spojis ga normalno na NSU, i očitat će ti update, i updateaš ga, ima negdje oko 130mb!
Da ima engleski!
jedno pitanje....
ja sam hackirao mob, što znači da je virtualni ROM u pogonu.
Da li ga moram hard-resetat (da izbriše virtualni rom) ili ga mogu updateovat i sa njim?
Nekako mi se čini da nije baš poželjno...
Moj ti je bio na firmwareu 11.0.008 i odmah sam ga hackao sa hello ox-om 1.03, nakon toga je bio update na 20.0.012, bez diranja ičega, i sad na 21.0.025, i nema nikakvih problema, rom patcher radi, radi mi i patch za kameru!
Jel želiš skidat 130mb "over-the-air" ? :)
Nemaš ga over the air, samo preko nsu-a!
sakura, koji si product code unio za najnoviji update? Ja sam scandinavian blue 0559375, ali mi je našao v20, ne v21 ?
EDIT:
Našao sam, finland red
Da li može s tim, i koja je uopće razlika između finland red i blue?
ja mislim da je ona traka xpress music. da o tome ovisi jel red ili blue
meni nod32 pronalazi virus u onom programu OGM_JAF_PKEY_Emulator_v 5
Svoju sam updateao sa kodom 0576387 finland blue! taj ti mora raditi 100%! Razlika je valjda u temama, jer svaki soft valjda ima posebnu temu..plava, crvena i siva!
To ti je lažni alarm, meni Norton internet security ne nalazi ništa, a on sve imalo opasno ubija u stratu tako da nemaš brige!
ne mogu nikak. ugasim antivirusni. i ne da mi da odvučem file iz .zipa na desktop. pojavi se ikona i samo nestane
kaj da pokušam još?
jel mi možeš poslat na mail ili nekaj.
edit: probao s još neke stranice. neuspješno. :sheriff:
probaj add-at file u exclude listu antivirusa (da ga ne provjerava)
ma ne mogu to u nod32 napravit. živcira me to. :censored:
idem restartat komp. pa ću opet probat.
šit. a baš sam imao volje
kako ne mozes, ja imam eset smart security. uđem u setup-advanced setup i tamo je, zove se exclusions
Uspio sam promijeniti product code i napraviti update.
Ništa novoga, jedino je touchscreen puno bolji, brži (okretanje slika je jako brzo), album art je veći, i posebni znakovi u pisanju sms-a više nisu na malim stranicama, nego na dvije preko cijelog ekrana. i naravno ono svijetlo je dodano. ali to je nepotrebno.
hvala svima na pomoći!:headbang:
koje svjetlo ?
ono notification light. Sad ti moze svijetliti u stand by nacinu. Mozes i odrediti kolko da ti svijetli. Nepotreban detalj,al fora.↲i skuzio sam da alfanumericka tipkovnica super reagira,al malo steka...ili to ja prebrzo pisem. Primjetio sam i da je skrolanje kroz poruke,imenik i glazbu puno lakse i preciznije. A i skrolanje palcem po webu je puno lijepse.↲(kad smo kod tog-jel zna netko neki program za ono lijepo iphone skrolanje po wordovim dokumentima. Ono u quick officeu je grozno!)