Molim pomoć sa instalacijom navigacije za HTC Touch HD, gdje skinuti i kako instalirati??!!!:notworking:
Pokušavam već dva dana unstalirati i GO8 i ne ide nikako, te koju verziju staviti 8.3.2.71348 ili 8.3.2.64873!
Printable View
Trebas skinuti ispravan data file. Vec sam stavio linkove na trecoj stranici.
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=839925&postcount=66
Koju metodu za input teksta koristite? Može li se tipkati jednom rukom kad se koristi 'phone keyboard'?
Za 8.3.x verzije igo-a mogu se koristiti 8.3.x karte
Za unos koristim full qwerty tipkovnicu s touch response-om (dok pritisnes tipku zavibrira).Code:http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=256&t=53201
Moze se tipkati jednom rukom. Nema sanse da se natipka sms, a da se ne gleda ekran. Tako da mi hodati i tipkati ili voziti i tipkati nije jednostavno, odnosno izbjegavam to raditi. Za tipkanje u pokretu puno vise mi je odgovarao asus p750.
Što sve trebam backupirati prije nego flasham novi rom? Pitam zbog vraćanja na original stanje, ukoliko moram koristiti jamstvo.
Mozes pokusati naci odgovarajuci rom i radio na netu ukoliko je to netko vec napravio. Za radio mislim da ima, na hrvatski rom nisam naletio.
Druga opcija je da napravis dump roma i onda to trebas rekonstruirati. Postupak nije bas jednostavan.
http://forum.xda-developers.com/show...01#post3078601
Pa stavio sam ti?! Oznaci text iz code i copy/paste u browser?!
:dunno:
Kako ukljućiti automatsko izvješće sms poruka, a ne da svaki puta prije slanja moram ukljućiti izvješće ?
Hvala!
Jel itko probao Gyrator ili Gsen? Služe za rotaciju ekrana u landscape za programe i funkcije u kojima se to inače ne bi moglo, npr. u pisanju poruke
Ja probao Gsen,radi ok.
Danas sam uspio napraviti da mi radi remote desktop(s hamachijem).
:notworking::notworking:
POMOĆ MOLIM!
Ne radi mi instalacija!
Skinuo sam program s gore navedenih linkova, a ovaj data file mi nije jasan, ako prekopiram preko orginalnog data file onda mi se ne pokreće instalacija.
Instalacija mi jednostavno stane ma malom ekranu u lijevom kutu i piše:
INITIALIZING WARNING DATA
:dunno::dunno:
Evo ga, ali samo hrvatska karta ostalo skini pa ubaci.
Pokreni autorun i to je to.
http://rapidshare.com/files/205032177/IGO8.rar.html
:loco::loco::loco:Ovo radi, ali samo u okomitom smjeru, kada stavim landscape onda mi se pokazuje Tocuh Flo i on smeta! Ujedno to je verzija 8.3.2.64029! Jel se može nekako podesit da sam prebacuje vodoravno-okomito, ali da ne smeta Tocuh Flo???
Zanima me jel ima netko novu verziju: 8.3.2.71348 i da radi!!!!!
:spin::spin::spin::spin:
Zanima me gdje bi se mogao isprobati Touch HD, možda u HTC-ovom dućanu? Vjerujem da ga imaju u Vipu, ali ugašeni mi baš ne predstavlja puno :)
:notworking::notworking::notworking::notworking::n otworking::notworking::notworking::notworking::not working::notworking:
Evo uspio sam skinuti program (nova verzija: iGO 8.3.2.71348) i data file i pokrenem instalaciju i piše slijedeće:
error: program application database cannot be found. Please insert original application SD card.
MOLIM POMOĆ!
Meni se dešavali isto..problem sam riješio ovako :
1. Svi podfolderi unutar IGO8/CONTENT ..znaci "map", "poi" i sl moraju biti pravilno napisani i unutar njih moraju biti odgovarajuce karte....tek tada ce ti sve normalno uplodati prilikom podizanja IGO8... http://forum.ppcwarez.org/viewtopic.php?f=256&t=53201
2. i da ti se olaksa skines totalcomander i napravis "šorkat" u programs http://www.youtube.com/watch?v=bBivQqHoy4U
Prvo sikni ove fileove
Igo8 program
BrandingCode:http://rapidshare.com/files/195578243/nav_jan7.rar
pw: squirrel
DataCode:http://rs319.rapidshare.com/files/205676729/branding_8.3.2_fixed.rar
KartaCode:http://rs302.rapidshare.com/files/205678732/data_8.3.2_fixed_v9b.rar
Voice i lang fileCode:http://rs69.rapidshare.com/files/157694512/Croatia.rar
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=34831
Onda sve rasporedi u foldere u koji idu
Dakle data_8.3.2_fixed_v9b.zip i branding_8.3.2_fixed.zip preimenuj u branding.zip, data.zip i stavi u root od igo-a, voice u igo8/content/voice, lang u igo8/content/lang (ostaviti u .zip). Kartu stavis u /map folder u .fbl
za landscape sys.txt treba izgledati ovako
Code:[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="800_480"
mapfontscale=200
maxzoom2d=6000000
minzoom2D=80
show_exit=1
screen_x=800
screen_y=480
vga=0
[rawdisplay]
highres=0
screen_x=800
screen_y=480
class="landscape"
driver="GX"
[map]
2dheadup=1
[3d_config]
roadsign_lines_per_screen=24
[sound]
mute_os_key=1
Izvor je ppcwarez, a moglo se naci s onih linkova koje sam stavio.
landscape se ispravno prikazuje ako promijenis sys.txt
Nisam siguran da ce se portrait ispravno prikazivati.
Mislim da imas problema zbog g-sena ili neke druge aplikacije koja rotira ekran.
Ako je sys podesen na landscape, treba koristiti u landscape, ako je podesen na portrait, treba ga tako koristiti.
Instalirao sam Xperia panele i mogu reći da jedu TouchFlo za doručak. Za početak, imaju ono što sam tražio - tipke za uključivanje/isključivanje BT i WiFi. Još uvijek su relativno buggy, ali rade, a ptencijal samih panela je ogroman.
Jedino što nikako ne mogu skužiti kako mijenjati panele, zasad moram isključiti panele, nanovo uključiti i onda odabrati panel.
kupio sam novi htc touch hd koji je na engleskom jeziku!Da li je moguće staviti na hrvatski jezik i kako?
na hrvatski NE, barem ne službeno, a koliko mi je poznato ne vjerujem da je itko i modificiro ROM da je na hr. jeziku.
inače ubacivanjem odgovarajućeg ROM-a biš mogao dobiti željeni jezik. Ako te zanim potraži/pogledaj ovo.
gledao sam koji je odgovarajuči rom ali se ne mogu snači, pa molim ako mi možete malo pobliže objasniti.htc touch hd.hr
Imam problem sa spajanjem bluetootha i autoradia te slušanja glazbe preko BTAudio (A2DP). Naime kada ukljućim bluetooth na mobitelu dok sam u autu veza se uspostavi nakon 2-3min, ali dok izađem iz auta te ponovno uđem veza neće da se uspostavi. Slušanje glazbe preko bluetootha je nemoguće jer nemože da mi pronađe mobitel.
Pozdrav
Jel netko uspio na TouchFLO 3D stocks ucitati nase dionice ili burzu.
Do sada sam nasao samo za tecaj
http://pocketnow.com/index.php?a=por...t=news&id=6335
Mozda ima neki tweak da povuce podatke odnekale, a ne sa yahoo-a?
:creep::creep::creep::creep::creep:
Zanim me jel netko zna kako povezati Touch Hd i laptop te korsiti kao vezu za net.
Imam VIP MobileBroad internet i govorna aplikacija na istoj kartici, te svaki put moram vadit katicu iz mobitela kako bi se spojio na net preko laptopa.
uspio sam spojiti HTC i laptop preko WLANA, ali mi ne da na intenet!
MOLIM POMOĆ I ISKUSTVA!
Ma daj ne lupetaj, nego ako ne znas odgovor jednostavno preskoci !!!
INFO:
HR NE POSTOJI ZA WM UREDAJE OSIM AKO SE NETKO NE SMILUJE I NE NAPRAVI KOMPLETAN ROM NA HR, KAO STO JE NAPRAVLJENO ZA OMNIU OD STRANE SAMSUNGA !
Spoji ga iz ponudenog odabira kod spajanja sa kompjuterom 'kao modem = Internet Sharing'
Okay, so if i got that right, you want a shortcut to launch SMS editor, without going trough your inbox, just like on most standard cell phones?
If that is the case, you'll need to create a new shortcut. The best way to do it is to use a file explorer allowing to create shortcuts, but thye easiest is to create a new text file on your computer, neme it something like SMS.txt, open it with your notepad or whatever text editor you use, and paste the following into it:
Code:
39#"tmail.exe" -service "SMS" -to "" -body
now save the file, transfer it somewhere to the device ("/windows/start menu/programs" might be a good place) and change its name to SMS.lnk (or whatever you wish, just make sure that the extension is .lnk).
Now about adding it to the "desktop" - it depends on what plugins you use, but if you have a configurable launcher, and from what i understand, you use the Touch, which has a launcher by default, you need to add the shortcut you created to the launcher, just like you add any other program to it (as far as i know in touch it's just a matter of clicking an empty field in the launcher and navigating to the shortcut you created).
Good luck.
preuzeto sa : http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=357048
Dosta korisno...pa kome treba..meni dobro dođe...POZDRAV !!!
prijatelj je kupio dva dana prije mene i ima hr meni obojica smo kupili u istoj trgovini vip
što se tiče hrvatskog menija, samo će Windows Mobile su na hrvatskom ako je HTC Touch HD kupljen u VIPU, ostalo ostane na engleskom, barem meni je! I meni je bio na engleskom, ali uz ponovnu instalaciju windows nudi se i hrvatski jezik!
KLIKNI: POSTAVKE -SISTEM - IZBRIŠI POHRANU - uneseš šifru 1234 i počinje reset i ponovna instalacija!!:thumbup:
na ovo sam naisao kopajuci po htc-oj stranici
http://www.htc.com/europe/supportdow...act=sd&cat=all
zanimljivi updejtovi za HD ;) a koliko vidim, niko ih ne spominje
To su hotfixevi samo, novi ROM-ovi bi zasigurno podigli više prašine
Moj hd je dosao s engleskim romom i ne mogu birati hrvatski. Ali ja sam kupio hd krajem 11 mjeseca, pa je mozda izasao drugi rom.
To da mozes birati koji jezik ces odabrati prilikom hard reseta jos nisam cuo, ne tvrdim da ne mozes, ali i meni je malo cudno.
Jel netko zna da li imaju taj rom na htc.com.hr
A gle, i meni je bilo čudno, jer su mi na Hermesu windozeri bili na engleskom i nije bilo mogućnosti, ali na ovom ima, i uredno te pita koji jezik želiš. Nemrem reći da li je 100% preveden, ali barm 90% kompletnog roma je na hrvatskom, možda u gdjekojoj postavki je ostalo nešto na engleskom, ali globalno gledano - kompletan ROM je preveden :jackie:
Rom je 1.14.479.3 (25874) WWE
HD je kupljen pred 2-3 tjedna u VIP-u.
Evo i fotke:
http://www.imagesforme.com/out.php/t...HTCTouchHD.jpg
Valjda me nećete optužiti da sam photoshopao fotku :D
pokušao sam i hard reset ali mi nenudi hrvatski.Mobi je kupljen prije dva tjedna
Ne razumjem zašto prebacivati na HR jezik. Tek tad se nećeš snalazit po WM.
rom version:1.14.479.3(25874)wwE
rom date 11/12/08
radio version 1.09.25.14
protokol version 52.49a.26U
kupljen je u vipu
Sad ni ja ne kužim kako, moji podaci su identični.
ROM: 1.14.479.3 (25874) WWE
ROM DATE: 11/12/08
RADIO: 1.09.25.14
PROTOKOL: 52.49a.25.26U
EDIT: jedina razlika je u protokolu, moj ima dvije znamenke više :blush:
moj protokol je isti nisam dobro upisao protokol :52.49a.25.26U
jel kod vas instaliranovaj softver 9.5.3.609 moj kolega ima njega a ja ne
ljudi pomagajte ..novi sam ovdje i neki dan sam dobia htc hd i nikako mi nece da radi mms i email sa vip postavkama
Probaj postavke odavde
http://www.htc.com.hr/html/podrska/postavke.php?lang=Hr
Inače, iz vipa mni sve radi out of the box.
Kako misliš "softver"? Dali smo ti podatke od ROMa, na što točno misliš?
jel mozes reci jesi isa po ovima za smarth phone ili pocket pc
Ne kužim, ja ne vidim nikakve različite postavke, sve je isto, samo što sad vidim da je ovo vjerojanto zastarjelo jer vipov server za GPRS nije data.vip.hr nego gprs.vipnet.hr
Al gle ovo:
Općenite postavke za VIP.mms
APN; Pristupna točka: mms.vipnet.hr
URL servera, Server URL, MMS centar; Početna stranica: http://mms.vipnet.hr/servlets/mms
IP adresa: 212.091.099.091
IP port: 9201 ili 8080
Korisničko ime; ID korisnika: 38591
Lozinka; Šifra; Zaporka: 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
Prijenos; Nositelj podataka: GPRS, GPRS podaci
Sigurnost; Sigurnost veze: Isključeno
GPRS data: uključeno (označeno kvačicom)
kosim slovima su označeni neki dodatni parametri kod nekih aparata.
Postavke za prijenos podataka obično se nalaze u izborniku gdje se i nalaze neke opcije za Internet,
· npr. Motorola: Web pristup / Internet profili (ili Web sesije)
· Siemens: Podešavanja / Podaci (ili Razmjena podataka) / Profil veze (ili Profil spajanja) / MMS,WAP
· Sony Ericsson: Povezivanje / WAP opcije / WAP postavke
Većinu tih postavki se upisuje samo na jednom mjestu, tj. definira se jedan profil (VIP.mms) i aktivira ga se ali kod nekih modela aparata postoji i još dodatni izbornik u kojem se napravljeni profil treba i aktivirati.
Postavke za VIP.mms je potrebno dodatno podesiti na nekim modelima aparata, obično se nalaze u izborniku gdje se nalaze opcije za Poruke, npr.:
· Motorola: Poruke / tipka Meni / Postavke poruka (ili Postavke MMS poruka)
· Nokia: Poruke / Postavke / MMS poruka (ili Multimedijalna poruka)
· Siemens: Poruke / Podešenja (ili Postavke) / MMS (ili MMS profil)
· Samsung: Poruke (ili Slikovne, MMS poruke) / Postavke (ili Podešenja) / MMS profili
· Sony Ericsson: Poruke / Podešenja / MMS poruke
Nakon upisa postavki potrebno je isključiti i uključiti mobilni aparat.
Općenite postavke za VIP.gsm
Broj za pozivanje, pozivni broj ulaza, CSD, GSM : +385917122222
Korisničko ime, ID korisnika : 38591
Zaporka, lozinka, šifra : 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
IP adresa, Gateway IP: 212.091.099.091
Početna stranica, Domaća strana, URL, Adresa: http://live.vip.hr
Prijenos, Nositelj podataka: GSM
Vrsta veze, Tip veze, Vrsta data poziva: ISDN
CSD vrijeme prekida: 30
kosim slovima su označeni neki dodatni parametri kod nekih aparata.
Postavke za GSM prijenos podataka obično se nalaze u izborniku gdje se i nalaze neke opcije za Internet,
· Nokia: Usluge / Postavi / Postavi veze / ili Alati / Postavke / Spajanje / Pristupne točke /
· Siemens: Podešavanja / Podaci (ili Razmjena podataka) / Profil veze (ili Profil spajanja) / MMS,WAP
· Samsung: Zabava / WWW usluge / Proxy postavke ili Zabava / WAP pretraživač / Postavke /
Većinu tih postavki se upisuje samo na jednom mjestu, tj. definira se jedan profil (VIP.gsm) i aktivira ga se ali kod
nekih modela aparata postoji i još dodatni izbornik u kojem se napravljeni profil treba i aktivirati.
Općenite postavke za VIP.gprs
GPRS APN, Pristupna točka:
gprs0.vipnet.hr (ukoliko se koristi VIP.gprs START tarifni model)
data.vip.hr (ukoliko se koriste Mobile Broadband tarifni modeli)
Korisničko ime, ID korinika: 38591
Zaporka, lozinka, šifra: 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
IP adresa, Gateway IP: 212.091.099.091
IP port: 9201 ili 8080
Početna stranica, Domaća stranica, URL, Adresa: http://live.vip.hr
Prijenos, Nositelj podataka: GPRS
GPRS data: uključeno (označeno kvačicom)
(kosim slovima su označeni neki dodatni parametri kod nekih aparata).
Postavke za GPRS prijenos podataka obično se nalaze u izborniku gdje se i nalaze neke opcije za Internet:
· Nokia: Usluge / Postavi / Postavi veze / ili Alati / Postavke / Spajanje / Pristupne točke /
· Samsung: Zabava / WWW usluge / Proxy postavke ili Zabava / WAP pretraživač / Postavke /
Većinu tih postavki se upisuje samo na jednom mjestu, tj. definira se jedan profil (VIP.gprs) i aktivira ga se ali kod nekih modela aparata postoji i još dodatni izbornik u kojem se napravljeni profil treba i aktivirati.
Općenite postavke za VIP.e-mail
Kod definiranja profila za slanje i primanje e-mail pošte potrebno je definirati način preko kojega se spajate na poslužitelj davatelja usluge.
Ukoliko se koristi GPRS prijenos podataka koriste se sljedeći podaci za definiranje profila:
GPRS APN, Pristupna točka:
gprs0.vipnet.hr (ukoliko se koristi VIP.gprs START tarifni model)
data.vip.hr (ukoliko se koriste Mobile Broadband tarifni modeli)
Korisničko ime, ID korinika: 38591
Zaporka, lozinka, šifra: 38591 (Bitno je da je ispod zvjezdica zabilježen broj, a ne slovo!)
Prijenos, Nositelj podataka: GPRS
Ukoliko se koristi GSM prijenos podataka koriste se sljedeći podaci za definiranje profila:
Broj za pozivanje, pozivni broj ulaza, CSD, GSM : +385917100000
Korisničko ime, ID korisnika : 38591
Zaporka, lozinka, šifra : 38591
Prijenos, Nositelj podataka: GSM
Nakon što se definirao način prsitupa, tj. spajanja na e-mail poslužitelj potrebno je definirati i korisničke postavke:
Poslužitelj dolazne pošte, Dolazni poslužitelj (POP3): mail.vip.hr
Poslužitelj odlazne pošte, Odlazni poslužitelj (SMTP): mail.vip.hr
Dolazni port: 110
Odlazni port: 25
Poštanski sandučić, ID korisnika, Korisničko ime: ovdje upisujete svoje korisničko ime za ulaz u vaš pretinac e-mail pošte
Zaporka, Lozinka, Šifra: ovdje upisujete svoju lozinku za ulaz u pretinac e-mail pošte (paziti na unos velikih i malih slova)
Adresa e-pošte, Moja e-adresa, Adresa za odgovore: ovdje upisujete svoju punu e-mail adresu (npr. korisnik@vip.hr)
Protokol, Tip spremnika: POP3
DNS adresa: 212.091.097.003 (sekundarni DNS: 212.091.097.004)
Ukoliko se koristite nekim drugim E-mail davateljom usluga osim VIPnet-a, potrebno je u opciji Dolazni poslužitelj (POP3) upisati dolazni poslužitelj tog davatelja usluge, a svi ostali podaci ostaju isti. No, prije upisa te opcije potrebno je provjeriti da li davatelj usluge omogućuje ovakav (POP3) pristup prema poslužitelju.
Nadam se da će ti ovo pomoći :jackie:
zasto mi pri prekidu interneta na htc hd-u u gornjem dijelu gdje je simbol 3g i kad kliknem tu odbrojava vrijeme i onda moram disconect ,jos je i ponudeno comm.menager i setting!! zasto to moram rucno prekinuti i dali mi ide promet dok to ne prekinem
skidaš postavke za PPC (pocket pc)
sve mi se čini da je to GPRS veza i ide ti promet dok si spojen na istu. Ja već davno nemem na svom WM uređaju data promet operatera uprovo zbog tih stvari, sve radim preko WiFi-a (MMS ionako ne koristim).
možda jednog dana se opet poigram sa data postavkama.
korisnici HD-a ...imate li informaciju o tome kada će se moći upgreadati na novi firm touch flo 3d-a možda?
To znaci da si spojen na 3g mrezu (ima popis svih znakova u uputama za koristenje), ali promet ti ne ide ukoliko nesto ne skidas, surfas itd.
Vipov server moze biti i data.vip.hr (ja taj koristim jer sam na mobile broadbandu), a moze biti i gprs.vipnet.hr
Mozes vec sad. Ovo je samo jedan rom s novim tf3d, ima ih poprilican broj.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=481388
Ja sam podesio da sve ide preko wifi, a mms prek vipa - nek se nađe.
jel moze netko stavit link za skidanje mapa igo8 ili garmin neznam sad koje su bolje ...i objasnit proceduru za instalaciju na htc
Sunnysoft InterWrite Pro (HTC Touch HD hr)
RADI se upravo o tom softveru koji ima moj kolega a nemam ja.
NEMA ga na njihovim stranicama, vjerojatno ga imaju u vipu ili movensu pa ga ubace u HTC hd i tako dobijemo lokalizaciju na hrvatski ili mozda sam proizvođač taj dio odradi za nase trziste.
pozdrav
stvarno neznam di da pocnem sta se tice instaliranja mapa ..ima dosta linkova kad otvorim kako zapoceti ,,i kasnije kad prebacivam sa racunala na htc
Evo što su meni odgovorili na upit o hrvatskom jeziku iz HTC-ove podrške za korisnike:
Postovani,
Imate odgovor na postavljeno pitanje
Pitanje:
Čitam po forumima da postoji hrvatski jezik za HTC touch HD,Kau da su ga kupili u VIP-u prije par tjedana sa ROM verzijom 1.14.479.3(25874)wwE.
Moja je ROM verzija 1.14.401.3(22273)WWM,uređaj je kupljen također u VIP-u početkom 12-og mjeseca prole godine.Moje pitanje je jesu li ovi sa foruma u pravu,postoji li ROM sa hrvatskim jezikom i moe li se moj ROM nadograditi na Hrvatski jezik?
Unaprijed hvala na odgovoru.
Odgovor:
Potovani, postoji verzija sa hrvatskim jezikom, ali je riječ o drugoj inačici ROM-a koja, naalost, nije kompatibilna sa verzijom ROM-a koju Vi imate instaliranu na uređaju, te ju samim time nije moguće staviti na Va uređaj. lp
Ukoliko imate dodatnih pitanja vezanih uz ovaj problem, molimo pronadite naslov problema na korisnickim stranicama te postavite novo pitanje
Vas HTC klub
E sad,što im ovo znači "nažalost, nije kompatibilna sa verzijom ROM-a koju Vi imate instaliranu na uređaju, te ju samim time nije moguće staviti na Vaš uređaj"
Pa zar nije moguće promjeniti cjeli ROM na mom uređaju :dunno:
Sa ovim postavkama se uopće ne trebate bakćati.HD je u stanju sam instalirati sve postavke,Sve što treba napraviti je slijediti čarobnjaka i za VIP-ov brodband upisati račun,ovisno o pretplati,data.vip.hr ili gprs0.vipnet.hr.Za e mail vrijedi isto,sve što treba je upisati naziv servisa,korisničko ime i lozinku,i podesiti hoće li se spajati automatski nakon nekog vremena ili ručno kad mi želimo,To je sve,nikakvi POP3,IMAP itd,to sve HD sam odradi,za MMS apsolutno ništa ne treba upisivati(govorim za Vipnet). :coffee:
Bez obzira što si spojen na internet putem GPRS,3G(UMTS) ili HSDPA promet ti ne ide ukoliko nešto ne skidaš ili šaljes,samo ako si spojen preko(ovo se odnosi na VIP) GSM (+385917122222 ili +385917100000)ti se broji koliko si vremenski spojen i ide ti trošak po vremenu.
Ali treba obratiti pažnju jeli koji program podešen da se automatski spaja na internet kao što je E-mail,Weather(vremenska prognoza),QuickGPS itd.Te programe treba podesiti da se ručno spajaju na internet kad mi želimo a ne automatski ako zelimo kontrolirati internet promet.
Vjerojatno je stvar u cid-u i zato se ne moze flashati drugi rom. Moguce je flashati bilo koji rom kada se stavi hspl ili uspl koji omogucava zaobilazenje provjere cida (to se ne bi smjelo raditi, mislim da se gubi garancija).
To sve skupa zapravo nije bitno, jer dok imas rom mozes ga flashati. Problem je doci do roma - ili od htca ili da netko s hrv romom napravi dump.
Naravno da HD može sam to odraditi, samo što čovjeku to očito ne radi pa sam zato stavio :fish:
Al moram priznati da me je ugodno iznenadilo kad sam nakon hard reseta vidio natpis "Želite li preuzeti automatske postavke za VIP?" :thumbup:
Istina. Ono što ja ne kužim kako je moguće da imamo identičan ROM a da moj ima Hrv menije? Zar je to doista stvar interwrite-a?
Nisam baš na "ti" sa ROM-ovima pa bi molio ako može objašnjenje,zar nije mogoća zamjena kompletnog ROM-a sa drugom verzijom,može li se to napraviti legalno u nekom ovlaštenom servisu,zašto me ovi iz t.podrške nisu uputili u neki ovlašt.servis.
Nije da mi je neophodan materinji jezik na HD-u ali eto ovo me baš zainteresiralo :confused:
Stvar je u tome da po defaultu mozes instalirati samo onaj rom koji je predvidjen za trziste na kojem si kupio uredaj. Taj podatak se nalazi u cid-u (carrier ID). Prilikom flashanja bootloader "provjeri, usporedi" da li rom odgovara cid-u, ako ne onda ne dozvoli flashanje. To se moze izbjeci instaliranem hspla ili uspla, koji omogucavaju flashanje bilo kojeg roma.
Ono sto meni nije logicno je da vip prodaje razlucite verzije za koje kaze da nisu kompatibilne. Da je cid isti moglo bi se flashati drugu verziju, a kazu da se ne moze. Opet meni nema smisla da vip prodaje uredaje s razlucitim cidom? Mozda je stvar u necem drugom?
Ja sigurno necu instalirati hrv rom, ali bas me zanima da li/zasto je to tako.
Dakle, vidim da se dosta raspravljalo o spajanju na net putem GPRS-a, surfanju, kao i korišetnju MMS-a. Pa evo, ja imam problem, pa ne znam ima li tko sličan. Korisnik sam TELE2 pretplate i iako sam dobro postavio postavke, a također i sam HTC je podesio dobro postavke u automatskoj verziji, ne mogu primati niti slati mms, a niti mogu surfati preko GPRS-a. Zbog toga sam sve poisključiovao, ali na žalost ne mogu kada sam izvan dometa wi-fi koristiti niti net niti bilo što drugo. To me užasno nervira, još 25.2. samo postavio pitanje tele2 službi i pisano i usmeno ali nisam dobio odgovor. REkli su mi da je problem "moj broj". I karticu sam mijenjao. Ali ništa. Da stvar bude smješnija, kad postavke dobro napravim, uspijem se spojiti na kratko, ali kad idem na vijesti recimo na tele2 stranicama, veza mi odmah pukne, otvara samo prvu stranicu. To sam pokušavao par puta, pa sam dobio račnu 80 kn. veći od očeivanog i rekli su mi da je to sve spajanje na net putem gprs-a. Jezivo, puca veza i nema neta a toliki račun. Kažu, imali ste stotine spajanja... Naravno kad sam pokušao osposobiti vezu. Ali ništa od toga. Zato više ne koristim TELE2 mrežu za surfanje pa mi je mobitel u biti invalidan. Ima li tko takvih problema sa spajanjem na tele2 i da li je i kod drugih operatera isti problem. Ako nije, uzet ću još jednu karticu od vip-a pa je ubacivati kad želim na net...
Sa Tele2 nemam bas nikakvog iskustva,ja koristim VIP,internet mi uredno funkcionira i na GPRS i 3G,kad nema 3G prebaci se na GPRS i nazad bez prekida veze,ako sam u pokretu pa nestane signala,cim se pojavi ponovo se se spoji bez problema.Ne sjecam se da sam do sada imao problema sa spajanjem na net.Postavke sam instalirao automatskli.
Sto se tice potrosnje imam pretplatu za 512mb(45kuna)ali nikad nisam napravio vise od 350mb prometa a spojen sam na net naj manje 3h dnevno.Cesto koristim Operu Mini jer spara dosta prometa,i sve programe sam podesio na manualno spajanje na net tako da ja imam kontrolu kad ce mi koji program biti spojen i praviti promet.
MMS takodjer funkclionira bez ikakvog podesavanja osim sto sam pristao na automatsko podesavanje :comp:
Kako postaviti za dolaznu melodiju,alarm ili sms nesto drugo osim instaliranih melodija???Hvala
Idi u File explorer,My documents,My ringtones i tamo spremi glazbu koju zelis postavjti za zvono,vrati se na Start,Seting,odaberi Phone i na padajucem izborniku Ring tone odaberi onu stavku koju si prethodno spremio.
Ili ides u start,seting,Personal sound and notification i tamo u dva padajuca izbornika odaberes melodiju koju si spremio i za koju funkciju :jackie:
A da li se može staviti druga melodija zvona za sms i alarm?
Hvala za muziku,našla.
DakleM nisam dobro objasnio,to mi je vječita mana :blush:
Znači u mapu My Ringtones staviš svoju glazbu,melodiju,nekakav zvuk koji želiš.
Ideš na Start,pa Settings i klikneš na Sounds & Notifications,klikneš na Notifications u donjem lijevod dijelu ekrana,tu imaju 3 padajuća izbornika,na prvom odabereš što od funkcija želiš podesiti.imaš za tel.dolazni poziv,instant message,MMs odlazni,dolazni,SMS i još puno drugih usluga,znači tu odabereš npr.SMS i onda na trećem padajućem izborniku odabereš zvuk,između ostalih i one koje si spremila ti u My Ringtones.Ispod ako klikneš play botun možeš i poslušati taj zvuk koji si odabrala. :guitar:
Još samo jedno pitanjce,kako postaviti neki drugi wallpaper na početnom zaslonu?Hvala puno
Ima za postavka u settings tabu od tf3d-a, ali to mijenja samo pozadinu na home tabu. Ako hoces promijeniti pozadinu u svim tabovima trebas instalirati .cab s ove stranice http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=479112
Ne na start-settings, nego odscrolas desno u tf3d-u do predzadnjeg taba (izgleda kao kotacic, zupcanik) i tamo odaberes wallpaper.
http://img160.imageshack.us/img160/6929/settings.th.png
Mozes .wav fileove kopirati u windows direktorij na uredaju i onda ih koristiti kao melodije.
Ili mozes instalirati neki od programa za alarm npr galarm je jako dobar. Podrzava mp3 za melodiju alarma jos puno super stvari, free .......
http://www.ageye.de/download/galarm.cab
Je li tko na HD instalirao Adobe Flash Player 7,zašto pravi ovoliku zbrku sa tipkovnicom i sa Operom,kad je instaliran Opera se ponekad neda ni pokrenuti,a ovi http://mobile.htc.com/uk/01_applications.html su ga istakli na svojoj stranici?
koje codec treba instal da bi cita filmove htc hd tuch
Instaliraj The Core Media Player. Jeidno što xvidi baš ne rade. Rekodiraj s ovim: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=467112
Par puta mi se dogodilo da HD nazove sam od sebe telefonski broj koji sam ja zadnj birao sa njega,i to dok gledam video ili slušam glazbu,svaki put su slušalice bile uključene,bez slušalica to se nije nikad dogodilo.
Događa li se ovo još kome ili ima kakvo iskustvo vezano uz ovaj problem?
Je li tko na HD instalirao Adobe Flash Player 7,zašto pravi ovoliku zbrku sa tipkovnicom i sa Operom,kad je instaliran Opera se ponekad neda ni pokrenuti,a ovi http://mobile.htc.com/uk/01_applications.html su ga istakli na svojoj stranici?
Pazi ovo:
Download Macromedia Flash Player 7 for Pocket PC
Now developers can create engaging mobile content, games and rich applications for all Windows Mobile 5 and Pocket PC 2003 devices.
Izgleda da ce se na nasim "starim" uredajima moci vrtjeti wm7
http://wmpoweruser.com/?p=4049
Sedmica izlazi tek dogodine. Ako te što više zanima, raspravljalo se o njoj na forumu (mada davno i danas ima toga novog vezano za WM 7). Moje su predpostavke da neće biti izadana službena verzija sedmice za dotični model, možda se i varam tako da ništa onda od legalne ugradnje.
Ako što bude službeno, onda bi to mogao biti update za najavljen WM 6.5
A što se tiče sedmice imati ćeš je od strane nazavisnih developera.
Kao sto HCSC kaze sedmica bi trebala izaci iduce godine. Cisto sumnjam da ce htc izdati sluzbeni upgrade, jer su najavili da nece dati upgrade niti na 6.5 za nijedan dosadasnji uredaj. Uredaji s 6.5 os-om trebaju imati win (zastavica) tipku na prednjoj strani uredaja(pogledajte tp2 i diamond 2).
Ionako ne koristim sluzbene romove, pa mi to nije problem.
Wm 6.5 ne donosi gotovo nista novo osim nove verzije ie.
Nadam da ce hd stvarno moci vrtjeti sedmicu i da ce stari programi biti kompatibilni s njom.
Evo nam je izišao novi službeni ROM,zar nije nitko primjetio
http://www.htc.com/europe/supportdow...act=sd&cat=all
Imao bih još jedno pitanje vezano uz ALARM?!
Kada mi je uređaj isključen alarm mi jednostavno ne radi, iako je naravno namješten!!!
Radi jedino kada je uređaj uključen, tako da ako mislim ustati ujutro moram mob ostaviti u mirovanju što mi i nije baš jako korisno...
Ima li tko kakvo rješenje?