što god radio pazi na prehranu koja je cca. 70% bba, a svega 30% je pravilno izvođenje vježbi.
ostalo ti neću pisati da nebi potaknuo na... ali pameno
Printable View
što god radio pazi na prehranu koja je cca. 70% bba, a svega 30% je pravilno izvođenje vježbi.
ostalo ti neću pisati da nebi potaknuo na... ali pameno
e, a moze jedno pitanje?
:D
nemojte sad odmah drvljem i kamenjem na mene jadnu, ja samo idem na fitnes, jasim po orbitreku i kojekakvim spravicama, papam tunu i povrce :D
zanima me zakaj vi muski imate toliku tendenciju tom napumpavanju misica, bildanju i kojecemu?
jedno je biti fit, biti u formi, kondiciji, imat koji normalan misic.. al ono sto si poneki muskici rade meni je skroz neshvatljivo? zasto to vi tako? sto ima u tome da ne mozete spojit ruke s tijelom zbog napumpanih bicepsa i tricepsa? za vatat zene? meni prvoj je to bljakica. za sepirit se medju muzjacima??
fakat me zanima.
pa zato i bencam 150kg 3x jer zobene papam svako jutro:D
luna svatko ima svoje veselje..to kaj ti volis tipove sa 20kg ,to je tvoja stvar...:D
netko voli cugati,netko se drogirati,netko razbijati glave okolo,netko pumpati miske,simpl as det
Evo jos jedan link na novi bb forum na kojemu je poprilicno aktivan prof. Jaksic http://www.bodybuilding-hr.com
Sumnjam da su ga zbog toga banali. Vjerojatno je mjesao whey sa mlijekom nakon treninga, a to je vec druga stvar.
Svaka budala ima svoje veselje. Meni nije jasno kako žemske sa 170 visine i 55 kg svako malo ispred ogledala ponavljaju same sebi da su debele i da moraju skinit koji koji miligram. Pa se onda rastežu po raznim spravama, jedu govna u raznim dijetama, razbole se, iskrive im se noge :notooth: dobiju okserice i izgledaju k'o kriv k***c.
Yebiga, ima nas svakakvih poslije Černobila....
e, te zemske ni meni nisu jasne, true.
al sta's kad su danas jadne bombardirane s fotosopiranim anoreksicarkama, kada je danas pojam "ljepote" jedna ejmi vajnhauz ili ona lohlanica.. :dunno:
imam kolegicu koja posve odgovara ovom tvom gornjem opisu, i da, zena je zaludjena viskom kila, celulitom kojeg nema, zivi danima samo na nekom javorovom sirupu, caju - cemu li vec i odusevljeno prica kak to super cisti jer, iako danima nis kruto ne pojede ona svejedno kaka :dunno:
ja sam 'nako, fini komad zene, na mojih 1,60 ima me preko 65 kila :zubo: sto mi uopce ne bi smetalo da izdajnicka vjencanica nije izbacila jedan slaufic.. pa nu joj, zbog te 'aljine u koju cu se utrpat samo jednom u zivotu (bar polazimo od toga, ne) idem malo jahat po teretani i papat zeleno :D
al vratimo se mi muskim rukama koje ne idu uz tijelo :D shvatismo da su zene jadne iskompleksirane zbog tih duplerica i tako to sve, sto manje kila imas to vise vrijedis..
al za muske to ne kuzim, vi niste toliko bombardovani apoljonima.. i oni apoljoni kojima jeste bombardovani imaju eventualno "sexpack" kako Nives rece :D a ne balone po citavom tijelu :dunno:
meni je to fakat gadno. a i masi zena koje znam..
ebeš čovjeka ispod 100 kila :D
ovo su ekstremi biti nabildan ili biti anoreksična.
ali svatko ima svoje zadovoljstvo, odnosno svoj sklop u glavi što je ljepota tijela.
Nema veceg zadovoljstva nego kad se ljudi okrenu na ulici za tobom,a za sve je zasluzna teretana,,,,tu lezi tajna ;)
najbolji omjer je da imas vise kila nego visine (u cm)....npr imaš 250kg a visok si 160 cm......u prosjeku takav je omjer u SAD-u..... :D
steroidi :freakout:
pa zar i to??? ja misl'a da sve staje na onim vanilija-cokolada-jagoda šejkovima nakon treninga :freakout:
kakvi mrtvi steroidi!? promptno ispisujem muza iz teretane!!
nija da sam gazda u ovom dijelu ali ako može bez spominjanja istih, znamo čemu dovodi konzumiranje istih....
nije ni forum o tome, a mislim da bi i priča mogla krenuti, a netko i sebi nauditi (mada manje vjerojatno).
Isti efekt mozes postici ako npr. hodas obucen ko klaun. ;D
A sto se tice (pre)nabildanih misica...
http://img135.imageshack.us/img135/6478/2637se3.jpg
Jednostavno obara s nogu, zar ne. :king:
Šta fali imati 182 cm visine i 120 kila težine?
Ako sam ti debel nemoj se družiti samnom!
Okreni glavu ili okrećeš glavu za ovakvima kao dole qutanima....
A naveće izaći u uskim kožnim hlačicama u kafić gdje ima i onih u kožnim šeširima!
---------------------------------------------------------------------
Najgori je onaj ne priznati narcisizam, koji te baca u očaj jer ti je toliko stalo do mišljenja drugih o tebi da više i ne primječuješ koliko si zaokupljen time da svoju potrebu zadovoljiš.
Ne napadam BB jer ja sam se nekada kretao u sličnim vodama ali brate "get real!"
ja neznam što će ovom tipu grudnjak :)
Da mu žile ne poiskaču :)
Ma dobio je s gacicama, pa da se ne baci. ;D
i sta ce ti toliki lik kad mu kitu moras povecalom trazit :ne zna:
Ma... Trebao bih i ja u teretanu, jer zbilja trebam maknut to salo kaj imam...
Jedva čekam toplije vrijeme, kad ću biti na igralištu od jutra do sutra... :)
E, znam kako ti je :D
Ali, zato ja sad stalno "udaram" po biciklu.
Ma šta god se radi, bitno je da je konstantno- ne treba se ubijati.
http://img84.echo.cx/img84/4866/agreed8mv.gif
Đabe svi mišići ako nemaš kondicije. Osobno više cjenim kondiciju nad opsegom bicepsa. Pa ovaj frajer s grudnjakom nebi pretrčao 200m a da se ne zapuše.. Treba se ugledati na Kenijce maratonce koji možda nisu fizički najljepši primjerci muškaraca na svijetu, al zato mogu *ebat cijelu noć :D
Sad kad Luna ovo pročita, dragi definitivno napušta teretanu ;D
jasta, nego bome!
nema braka dok ne optrci 'rvacku!!
:D
Svaki š/sport može služit za pumpanje ega.
Evo ja sam napumpao svoj ego danas vozeći bicikl 20 km na "višem broju okretaja" :notooth:
Ja sam nakon 7 mjeseci teretane odustao od nje kada sam primjetio da mi je počela rasti škemba, umjesto da se smjanjuje.
Onda sam se sjetio da sam tada kupio auto i kretao se minutu i pol dnevno. ;D
Ili da ga netko ne prebije jer ima grudnjak :D
Ja sam primjetio stvarno bolju kondiciju od kad sam kupio bicikl (i vozio ga ;D).
Prošlo je skoro dvije godine i sad se bez problema popnem na neke uzbrdice na kojima sam na početku crkavao.
Tako da, svaka preporuka onima koji žele doći u kondiciju (a ne da im se trčati :D).
ja ne kuzim taj bicikl.. odmalena visim po biciklima, i nikad nis.. nit kondicije, nit misica, nit kila manje.. a vozim ga svaki dan minimalno sat vremena (na posao i nazad) kad zatopli.. i to ga ne vozim, onak, penzionerski, pogotovo kad idem na posao, nego ga ganjam, kad jbg, uvijek kasnim :D i u teretani od svih sprava taj bicikl mi nekako najteze pada :dunno:
E da se malo uključim ovdje pošto idem recimo redovito u teretanu, sad ce ljeto haha.. Što se tiče genetike to je zajebana stvar, ja mogu žderat sve dok ima hrane, a što je najbolje na meni se to opće ne vidi... jebeš brz metablolizam, neki bi ubili za to, meni ide na k.... uvijek sam gladan
Na Sleme, na Sleme...
Nije čak ni potrebna uzbrdica, nego bi trebalo vidit na kojem pulsu voziš bic.
Može se na biciklu itekako potrošit kalorija.....
kalorije.. bezi, bre :D radije cu biti tenk od zene nego da se dovedem u situaciju kontempliranja nad sjajilom za usne od jabuke "a koliko ovo ima kalorija?" (imam jednu takvu frendicu).
nije forica u kolarojiama, nego u sastojcima,pripremi, glikemijskom indeksu namirnica. nije pica nezdrava zbog svojih kalorija, nego zbog namirnica u kombinaciji.
al dobro. sve je to oke, samo nikak da se pomirim s time da nis od ugljikohidrata nesmijem jest :( to mi bas fali, fakat mi fali, i ubila bih za integralno pecivo ili neke pahuljice.. but nooooo, samo meseko i salatice.. uzas :D
a za bajk, pa ne vozim ga penzionerski, nit na niskom pulsu, jer velim da jurim, zurim se, ganjam ja to, zapusem se sva i cijedim na poslu :D lol
al ne opterecuje me to bas vise. sad idem u teretanu :D ko yebe bicikl
za smršaviti je bitno da uvijek potrošiš više kalorija od onog što uneseš i sebe.
@Luna, vidim trudiš se, što je pohvalno, a još koj party pa da vidiš kako kalorije bježe. Znaš i sama da nema puno tamo ......
Najvise debljaju masti. UH se razlikuju po brzini djelovanja tj glikemijskom indeksu, pa o tome ovisi koliko debljaju.
reko mi oni tamo nabildani ciko u teretani da za mrsavljenje smijem jest smao meseko i povrce. nit voca (secer) nit ugljikohidrata (nit integralnih).
pa ja, reko, slusam. al samo zato kaj je reko ne nit pive pit nikako, a ja nemrem bez pive vikendom, pa eto, radije ne jedem kruva neg da ne popijem pivu u subotu vani :D
svaki komad budale je danas fitness trener....đizs......steroid junkie......tip je legenda.......a ja mislio da imas dijabetes.....UH se inace ogranicava dijabeticarima ......
teretana mi je dosadna.
I do pilates :)
@sega ja idem u teretanu, moram ic, jer sam nedavno bio na operaciji koljena (hrskavica, meniskus i tak) i fala dragom Bogu, ima me malo vise (cca 10 kila vise), kod nas Turopoljca se uvjek voli popit i pojest :)... al da ne duzim, krenuo u teretanu i meni je bilo preporuceno da izbacim alkohol, kruh, i sve ostale slastice, a da jedem samo meso, i povrce (povrće je bogato željezom) a meso je bogato proteinima, ne jako zapećeno, onak kak se bi reklo na pol sirovo, naravno pristal na to i u 4 tijedna skoro skinul 5 kg naravno uz vježbanje...
..pa tako da ako hoćeš nešto postić moraš na djetu kako bi uklonio viška vode i masnoće, a vježbe da se igrade mišići kako bi oni "trošili" što više kalorija.
@microhard
Kao sto vidis La_LuNi je bilo receno da izbaci UH iz prehrane, a ne samo alkohol, kruh i sve ostale slastice. Na tom principu se zasniva jedna dijeta koja moze biti korisna rekreativcu sa bf manjim od 12 i koji zeli otici na pravu definiciju. Vecini ljudi je ne preporucljivo u potpunosti izbaciti UH jer sumnjam da ce se drzati te prehrane, pa cak i unosa potrebne kolicine proteina.
da oprosti @sega izostavio sam UH, nije zravo izbacit UH, jer smržaviš, ali lako i oboliš...malo procitat na sajtu www.teretana.ba
Tajna dobre ishrane je pogoditi omjer proteina, ugljikohidrata, škroba ...itd
Uglavnom svaki profesionalni trener daje raspored ishrane koji se dobije poslije "mjerenja"!
I šta ste se uhvati ove teme ko nespašeni! :snagator::wall::jehon:
nutrabolics je rjesenje za sve,,,,bogotovo njihovi fat burneri hahah :D
ali nista nije u rangu herbalajfa...:)
od herbalajfa mi bolje kosa raste,nokti,nemoram spavati po noci,bolje plejku igram,imam iz svih ispita 5 i naravno neke stvari se bolje dizu...:)
zato svi trk po paket od 1500kn za mj. dana..lol
Ej ekipa, jeste vi možda čitali lani ili preklani u ovo vrime, o jednom novinaru, čini mi se sa Nove tv, al nisam 100% siguran, koji se uvatia teretane 6 miseci i drastično prominija svoje tijelo? Objavia je slike prije i kasnije, čini mi se čak i napisa popis ishrane. Tražia san po Google-u al nisan uspija ništa nać. To me eto sad baš interesira.
sjekira, drva, bosch hammer, boce za varenje, bakrene cijevi fi110x5m, čelićni profili itd...
od preparata koristim tirolku i ožujsko u raznim omjerima
cocci...naravno..nego kaj si mislila..:D
a neću reći kaj sam mislila :D
sramis se...:P
da, vjerovatno je to u pitanju :D
Trebam laganini dovest prehranu u red i početi trčkarati.
Ljeto je to, junk food je još uvijek tu. Nemre to tako.. :)
Znam sve o vježbanju, samo mi treba motivacije..
Krećem od idućeg tjedna s laganim vježbanjem..
lol,30 dana prije kupanja,a?bit ce to prehebena forma :D
Pozz ljudi!!
Ovako imam pitanje, gdje se prodaju Kettlerove trake za trcanje i sprave, dakle benčevi i kompleti za dizanje utega...
Nesto ovakvog tipa:
http://www.sport-tiedje.co.uk/kettle...ank_detail.jpg
http://www.comparestoreprices.co.uk/...ghts-bench.jpg
http://www.comparestoreprices.co.uk/...ht-bench-&.jpg
nije bas teretana i vjezbe (jerbo sam od iste odustala kad sam vidjela da se ne micem s mrtve tocke unatoc drasticnoj promjeni prehrane, al da se lunche pohvali da skinuh 8 kg.. and still counting :D s onih stravicnih 66 u ozujku sada, na kraju lipnja ja sam na 58 :D znaci, malo jace 3 mjeseca, od cega prvi otpada jer se u prvom nista nije dogadjalo, bas nista! tek kad sam sredinom travnja prekinula s vjezbama, onda je pocelo padati, u pocetku naglo, kasnije je islo oko 2 kg mjesecno..
sada se priblizava cifri koju sam imala godinama (55-56) i mislim da cu tu stati. valjda. ne znam :D svidio mi se ovaj rezim prehrane tak da bih ga voljela zadrzati, ali morat cu ga obogatiti, jer nemrem do u nedogled mrsaviti. ipak ja volim svoje obline :D
e, da, prehrana: u principu zivim na tuni, ab kulturi, zitaricama i povrcu. unazad dva mjeseca uvela sam si i voce.
"zgrijesim" puno i cesto, nisam se, primjerice, odrekla pive vikendom, najcesce nedjeljom pojedem normalan nedjeljni rucak, ako ekipa ode u pizzeriju, kaj, i ja jedem picu.. smao pazim da s nicim od toga "losega" ne pretjeram i sve je okej.
osim sto se vec dugo nisam kvalitetno napila :D
eto.
moradoh se malo pohvaliti :D
bravo lunić
inače sam i ja ajmo reći na drugačijem režimu prehrane
poslije kemo izbjegavam salame,restorane tipa "ktc" ,gazirano itd
povrće,tuna,puretina,piletina,zeleni čaj i te finese
naravno,klupa za trbušnjake,pilates lopta,utezi i oderi
jedino ne trčim više,previše obaveza ali sad ću ponovo početi i zadovoljan sam svojim izgledom
Ma trčanje je zakon, nema bez aerobnih vježbi, hebeš teretanu, sve se to da raditi u prirodi gdje je daleko ljepše i zdravije nego trošiti lovu u zatvorenoj teretani...prije sam i ja visila po teretanama, ali otkada unazad dvije godine sve to plus trčanje radim u prirodi puno sam zadovoljnija sa kondicijom i svime :) Tri puta tjedno trčim, svaki dan napravim po 4-5 serija lednjaka i trbušnjaka (100 trbušnjaka, 100 lednjaka) i ubacim tenis, stolni tenis, plivanje, košarku..inače bez sporta nemogu, ali otkad redovno trčim i vježbam sve se promijenilo nabolje.
I ja sam mislio malo trčati, samo ne znam kako da počnem.
Primjetio sam da, otkako vozim bicikl, imam bolju kondiciju- mogu više trčati, a manje se umorim.
A nekako me vuče to trčanje, nekada se zašprintam do busa- iako znam da kreće za 5 minuta i imam vremena i na rukama hodati do njega ;D
Nekako mi dođe da trčim :crazy: :)
Zanima me samo kako bih trebao početi "amaterski- profesionalno" trčati?
Znači, npr. da trčim po Branimirovoj (po rizolu, nemam baš takvu kondiciju :notooth:) ili po Maksimiru.
Uglavnom, da li moram sada kupovati neke posebne tenisice ili mogu u sadašnjim košarkaškim (ovim ili ovim (ne znam kako se zovu)).
Ovo dvoje tenisica mi se čine dosta lagane, samo me zanima da li se mogu ozlijediti ili tako nešto trčeći u "krivim" tenisicama (ako bi se ove mogle nazvati krivima)?
Da, zanima me i kako pravilno disati kada trčim?
I nekako se moram natjerati da krenem... :)
mislim da ne možeš nešto posebno ozlijedit ako trčiš u tim tenisicama, ali moja preporuka je da si nabaviš nešto tipa ovo LINK, takve tenisice su jako lagane i ugodne,a nisu ni pre skupe, ali i stopala ti se "ne nabijaju" dok trčiš...preporuka je da ne trčiš previše po betonu jer je podloga dosta tvrda, dakle nešto tipa savski nasip il šuma u maksimiru, odrediš si neku dionicu i to odradiš do kraja, al važno da trčiš cijelo vrijeme, nije važno kakvim tempom.. kondicija se najbolje u početku dobije nekim laganim tempom...a sad što se tiče motivacije, to sve ovisi o tebi..moja preporuka je slušalice na uši i deri il nađi nekog ko će to s tobom jer u društvu potpuno zaboraviš na umor.. :hrv:
edit: zaboravih na disanje...dakle pravilno bi bilo udisat na nos a izdisat na usta... naravno da i to ovisi o vremenu, npr ako trčiš po zimi kad je dosta hladno pa je to teško, dakle probaj se naviknut na udisaj na nos a izdisaj na usta da to bude automatski iako ni to nije nekakvo pravilo kojeg se treba striktno pridržavat
ekčuli, trcanje moze nanjeti vise stete nego koristi. znam! prvo i osnovno - nije preporucljivo trcati po asfaltu - sto sam ja radila i syebala koljeno. trcati bi se zapravo trebalo po zemlji, travi - meksem terenu od asfalta.. oni koji zive u gradovima i enmaju nekog izbora, a i oni van grada, opet oprez, teren po kojem se trci biste trebali poznavati, odn. znati da nema nekih graba, rupa, neravnina, korjenja.. jer mozete izvrnuti nogu samo tako..
naravno, bitne su i tenisice..
trcanje jest najzdraviji i najkompletniji oblik aerobne vjezbe, no masa ljudi mu krivo pristupa, ono, rekreacijski, bum si tjedan dana otrcal sat vremena i bum si u super formi - krivo!! najzdravije i najkoplmetnije jest da trcanje postane stil zivota, svakodnevna navika, kao sto je ujutro oprati zube i umiti se.
ja sam odustala jer sam skuzila da za to nemam prvenstveno vremena (citaj - lijena sam si ustati u 5.00 da bih do 6 bila gotova s trckaranjem i mogla se spremati za posao), a onda nemam pogodnog terena (citaj - eksli, imam al sam si opet lijena pjesaciti nekih 15 minuta do svoje bivse srednje skole :D)
naravno, trcati se moze u bilo koje doba dana, no kada je u pitanju gubljenje masnog tkiva, najidealnije je trcati ujutro, prije obroka.
edit, bravo za disanje, to ja zaboravih napisati - udisaj na nos, izdisaj na usta
:hm:
Onda ću (kad mi popravi bicikl) pogledati gdje bi mi bilo najbliže "mekano tlo" pa malo isprobati u svojim tenisicama.
Pa, ako mi se svidi (ako ću biti dosljedan), ću kupiti neke poštene tenisice.
Sviđa mi se zamisao ranog buđenja i trčanja. :)
Trenutno ću se držati muzike, i sad mi se prelako voziti kada slušam određene pjesme.
A i ne znam gdje bih našao nekog tko bi trčao samnom, a da imamo sličnu kondiciju.
Ok, disati barem znam- pa budem to trenutno malo vježbao ;D:notooth:
Luna- ja sam nezaposlen (dobro, praksa, ako bi se to moglo nazvati poslom što tamo radimo... ;D) i imam vremena na pretek- nemam nikakvih izgovora, tako da ću se valjda uspjeti "natjerati" da počnem i nadam se da ću zavoljeti.
Sad baš, da će mi postati svakodnevnica.... iako bih volio, ne znam baš... :)
Nisam znao da je po asfaltu toliko štetno trčati- sad se bojim i hodati :D
Uglavnom, javim vam kako će se to "razvijati"". :)
stetno je jer je pretvrd i onda ti strasno pate zglobovi. tako sam ja syebala koljeno, a nisam dugo trcala (mozda dva mjeseca), ali je bilo fakat svaki dan..
nije to jako strasno, ali kod promjene vremena osjetim bol u koljenu, i nakon neke vece aktivnosti, posebno ako se zaigra nogomet, na tvrdjoj podlozi - koljeno boli..
ja sam bila tuka i mislila sam kaj sad, trcanje mi moze samo dobro napraviti.. tek kad sam se informirala, skuzila sam koliko sam bila u krivu :)
A dobro, znaš kako kažu- pametni uče na tuđim greškama, a ostali (da sad ne vrijeđam :)) na svojim.
Onda vozim bicikl po cesti, a trčim po šumi/ travi.
Makar, sad pišeš kao da je trčanje nužo zlo...
:D= Citat =:
ja sam bila tuka i mislila sam kaj sad, trcanje mi moze samo dobro napraviti.. tek kad sam se informirala, skuzila sam koliko sam bila u krivu
Ali, vrijedi pokušati- pa i budem :)
@georgy - i bicikl je bolje vozit po šumi i travi... planini nekoj i tak :)
općenito je bolje vozit bicikl jer ne stradavaju zglobovi i koljena, meni je bicikl bila preporučena terapija nakon operacije koljena... i teretana za jačat kvadriceps, ali bicikl je doktor reko da je super stvar
ne znam di si točno, al ja se znam zaletit s frendom na sljeme (s biciklom) i to je super za kondiciju, a imaš i u zg blizu kustošije grmošćicu koja ima i staza po šumi pa je i to jako dobro, tam sam skoro svaki dan i fakat ak dugo ne idem pa odem gore osjetim kolko sam izgubio na kondiciji
Evo imam ovu klupicu s bučicama Olpran SO 507 , samo što moja nema ove neke špage.
Kako vježbati na njoj? Kolko sam skužio, ove tanje, sive drške su za sklekove.
A ove crne debele su za trbušnjake. Kako ja to radim, koljena mi budu uz ovu skroz gornju crnu spužvicu. Tako se održavam koljenima i vježbam trbušnjake.
Dali ste me skužili, dali dobro radim?